LIVE CORONAVIRUS. Țările de Jos, lovite rău de pandemie: nu mai sunt locuri în spitale

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

La nivel global, au fost înregistrate peste 250 de milioane de cazuri de infectare şi peste 5 milioane de decese asociate. Cele mai afectate țări sunt SUA, Brazilia și India. Europa se confruntă cu o creștere accelerată de infectări.

Coronavirus, 10 noiembrie

Autoritățile sanitare din provincia Limburg au anunțat că nu mai au nici măcar un loc liber în spitale pentru pacienții de COVID-19, iar cinci spitale sunt pline până la refuz cu bolnavi. Acest lucru s-a produs pe fondul creșterii alarmante a cazurilor de infectări din ultimele două săptămâni. Doctorii cer din partea politicienilor introducerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice pentru a putea ridica presiunea de pe sistemul sanitar. Marți au fost raportate 11.282 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, raportat la o populație de 17,2 milioane. Țările de Jos au 2,23 milioane de persoane care au trecut prin boală și un bilanț al fatalităților de 18.612. Ieri, când medicii lansau avertismente disperate, în Țările de Jos nu mai puțin de 200.376 de persoane erau tratate în spitale de COVID-19. 11,8 milioane de cetățeni au fost vaccinați cu schema completă, asta însemnând 67,9% din populație. 

Coronavirus, 9 noiembrie

Institutul Robert Koch din Germania a raportat luni 15.513 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, după ce vinerea trecută au fost înregistrate 37.120 de cazuri. În ciuda scăderii aparente, este un număr extrem de mare având în vedere că sâmbăta și duminica se fac mai puține teste în Germania. Rata de vaccinare din Germania este de 67% raportat la o populație de 84,1 de milioane. Cercetătorii germani insistă ca autoritățile să accelereze procesul de vaccinare pentru că actuala tendință de creștere a numărului de infectări riscă să pună în pericol sărbătorile de iarnă. 92% dintre cazurile raportate sunt în rândul persoanelor nevaccinate anti-COVID-19. De la începutul pandemiei și până recent, Germania a înregistrat 4,8 milioane de infectări și 97.167 de decese. Comparativ cu numărul infectărilor din aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este semnificativă de aproximativ 8%. 

Coronavirus, 8 noiembrie

Lăudată la nivel mondial pentru că a eradicat COVID-19, Noua Zeelandă înregistrează un număr record de cazuri noi. Pentru prima oară, numărul de cazuri noi de infectare cu virusul ucigaș a depășit cifra de 200 în timpul pandemiei. Sâmbăta trecută s-au înregistrat 206 noi cazuri de infectare cu COVID-19, iar autoritățile au intrat în alertă. Se depun eforturi pentru a vaccina întreaga populație de 5 milioane de locuitori. Cel mai populat oraş, Auckland, care a raportat sâmbătă 200 dintre noile cazuri de COVID-19, se luptă cu un focar al variantei Delta a virusului. Asta deși aici sunt impuse restricții severe de aproape trei luni. Totuşi, se așteaptă ca restricţiile să fie relaxate începând de astăzi. Până acum, când numărul cazurilor a început să crească, situația a fost bine ținută sub control în Noua Zeelandă. S-au înregistrat numai 7.456 de cazuri de infectare și 31 de decese cauzate de virusul COVID-19. 78% dintre neozeelandezii cu vârsta de peste 12 ani au fost complet vaccinaţi, în timp ce 89% au primit o primă doză de vaccin.

Coronavirus, 4 noiembrie

Germania a înregistrat joi un număr-record de 33.949 de cazuri de covid-19 în 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch, relatează AFP, citată de News.ro.

Precedentul ”record” s-a înregistrat la 18 decembrie 2020 - 33.777 de infecţii. În total, peste 4,6 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul epidemiei în Germania, o ţară care se confruntă cu un al patrulea val ”masiv” ce afectează mai ales persoane nevaccinate împotriva covid-19, potrivit Guvernului Angelei Merkel.

Ministrul german al Sănătăţi Jens Spahn a îndemnat la o înăsprire a măsurilor, în vederrea unei controlări a celui de-al patrulea val covid-19, subliniind că paturile la terapie intensivă încep, din nou, să lipsească.

Germania a înregistrat în medie 19.702 de cazuri zilnic în ultima săptămână, un bilanţ pe care nu l-a mai atins de la sfârşitul lui aprilie. ”Recordul” absolut de cazuri zilnice, ca medie pe săptămână, a fost de 25.524, în săptămâna 16-22 decembrie 2020.

De asemenea, 165 de morţi din cauza covid-19 au fost înregistrate joi de către RKI, iar numărul total al morţilor din cauza covid-19 a crescut la 96.192.

Coronavirus, 31 octombrie

COVID-19 a făcut 44.265 de victime în luna septembrie, arată un raport oficial emis de autoritățile sanitare rusești. Moscova a fost închisă de autorități până la 7 noiembrie și sistemul sanitar este complet depășit de valul uriaș de contaminări. În ciuda numărului mare de decese, acesta nu este recordul negativ al pandemiei, având în vedere că în luna iulie pandemia a răpus 51.044 de persoane. Bilanțul total raportat de Rosstat este de 462.000 de persoane decedate și peste 8,5 milioane de oameni contaminați, raportat la o populație de 146 de milioane. Autoritățile cer măsuri de restricție mai severe și accelerarea vaccinării cu Sputnik V.  

Coronavirus, 30 octombrie

Situație tragică în Rusia din cauza pandemiei de COVID-19! Toate locurile de muncă din capitala Rusiei au fost închise pentru a evita răspândirea COVID-19. Numărul deceselor a ajuns la 1.159 pe zi. Decizia intră în vigoare începând din 30 octombrie și până la 7 noiembrie, interval în care vor rămâne deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și companiile de transport. Grădinițele, școlile, restaurantele, sălile de gimnastică, centrele de agrement, saloanele cosmetice și sălile de jocuri vor fi închise în această perioadă, după ce bilanțul deceselor a ajuns la 235.057. Joi numărul infectărilor a ajuns la 40.096, în contextul în care doar 49 de milioane de ruși au fost vaccinați raportat la o populație de 146 de milioane. Rusia a fost prima țară din lume care a autorizat primul vaccin anti-COVID-19. Vaccinul Sputnik V a fost autorizat spre folosire încă din august 2020.

Coronavirus, 24 octombrie

China a vaccinat cu schemă completă, până sâmbătă, aproximativ 75,6 la sută din populaţie, a anunţat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale pentru Sănătate, potrivit The Guardian. citat de News.ro. Au fost imunizate cu schemă completă aproximativ 1,068 miliarde de persoane din totalul de 1,412 chinezi. S-au administrat în total 2,245 miliarde de doze de vaccin împotriva covid-19. China vaccinează populaţia şi cu a treia doză, aceasta fiind administrată la cel puţin şase luni de la ultima doză. Prioritate au angajaţii din domeniile esenţiale, persoanele în vârstă şi cele cu sistemul imunitar slăbit.

Coronavirus, 18 octombrie

Autoritățile americane au decis ridicarea restricțiilor de călătorie în cazul persoanelor vaccinate cu ambele doze, informează USA Today. Ridicarea restricției de călătorie impuse la începutul lui 2020 se adresează țărilor din Uniunea Europeană, Marea Britanie și China pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccinuri: Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson, Oxfrod-AstraZeneca dar și Sinopharm și Sinovac. Călătorii vor face un test COVID-19 înainte de călătorie cu cel mult trei zile înainte de a se deplasa și un test la sosire. Decizia vine pentru a ajuta industria transportatorilor aerieni care au înregistrat pierderi imense în intervalul aprilie 2020 - octombrie 2021. Persoanele care vin din țări unde rata de infectare este în continuă creștere vor trebui să intre în carantină timp de 10 zile, la sosire. 

Coronavirus, 16 octombrie

Rusia a înregistrat sâmbătă 1.002 decese din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, depăşind pentru prima dată pragul de 1.000 de decese zilnic de la debutul pandemiei, în contextul în care campania de vaccinare din ţară este într-un punct mort, notează AFP.

Bilanţul oficial al guvernului prezintă 1.002 decese şi 33.208 noi infectări, ceea ce constituie un record de decese şi noi cazuri înregistrate pentru a treia zi consecutiv.                

Această statistică vine în momentul în care doar 31% dintre ruşi s-au vaccinat complet, potrivit site-ului de specialitate Gogov, pe fondul neîncrederii populaţiei, Rusia fiind cea mai afectată ţară din cauza virusului din Europa. 

4.878.719 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP. Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (723.667). Brazilia este pe locul doi, cu 602.669 de decese, urmată de India (451.814, Mexic (283.574) şi Rusia (221.313).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează, ţinând cont de supramortalitatea legată în mod direct şi indirect de covid-19, că bilanţul real al pandemiei ar putea fi de două-trei ori mai mare decât cel raportat.

Coronavirus, 15 octombrie

Studiu surprinzător! Începerea școlii a redus rata de infectare cu COVID-19 la adulți. Statisticienii britanici de la Imperial College din Londra au descoperit că după aproape o lună de la începerea școlii, numărul infectărilor cu COVID-19 s-a redus substanțial în rândul adulților, iar pe eșantionul de vârstă 13-17 ani, a crescut cu 2,55%, iar în rândul copiilor de 5-12 ani a crescut cu 2,32%. Deși în prezent Marea Britanie are o medie zilnică de infectare de 30.000 de cazuri, prevalența infectărilor în rândul adulților este de doar 0,85%. Documentul numit de cercetători REACT-1 a arătat că reproducerea estimativă a virusului este de 1,18 în rândul populației de 17 ani, în timp ce pe alte eșantioane de vârstă rata de propagare comunitară a ajuns la 0,81% (n.r. în rândul populației de 18-54 de ani). În condițiile în care rata de vaccinare anti-COVID-19 din Anglia continuă, sunt mari șanse ca în cursul anului 2022, Regatul Unit să iasă din zona de alertă de pandemie și să declare COVID-19 o epidemie pe care să o țină sub control. 

Coronavirus, 9 octombrie

America Latină a depăşit, vineri, pragul de 1,5 milioane de decese asociate covid-19, informează AFP. În Brazilia, ţara cu cel mai grav bilanţ din lume, după SUA, numărul deceselor a ajuns să fie de peste 600.000.

După brazilieni, Mexic, Peru, Columbia şi Argentina au înregistrat cele mai multe decese. Cu 605 morţi de covid-19 la 100.000 de locuitori, Peru este ţara cu rata de mortalitate cea mai ridicată din America Latină.

Pandemia de coronavirus s-a soldat cu cel puţin 4,83 milioane de morţi în întreaga lume din decembrie 2019 până acum.

Coronavirus, 3 octombrie

Potrivit The Guardian, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 890 de decese în Rusia. În prezent, bilanţul este de 209.918.

Grupul de lucru al guvernului rus a transmis că în acelaşi interval de timp au fost înregistrate 25.769 de cazuri, dintre care 4.294 în Moscova.

La nivel mondial, potrivit datelor Universităţii John Hopkins, numărul total de cazuri de îmbolnăvire se apropie de 235 de milioane, iar cel al deceselor asociate, de 4,8 milioane.

Coronavirus, 1 octombrie

Autorităţile din Los Angeles sunt pe cale să interzică săptămâna viitoare accesul persoanelor nevaccinate pentru Covid-19 în majoritatea spaţiilor publice interioare din al doilea mare oraş din Statele Unite, aceasta fiind una dintre cele mai severe măsuri luate până acum în pandemia noului coronavirus, transmite Reuters.

oţi membrii Consiliului Municipal, cu o singură excepţie, prezenţi la o şedinţă de miercuri au susţinut ordonanţa de urgenţă propusă, care va impune prezentarea dovezii vaccinprii pentru a intra în restaurante, baruri, centre comerciale, săli de sport şi alte spaţii interioare.

”M-am săturat de mocofanii care intră la Trader Joe's (magazin alimentar) refuzând să poate o mască”, a afirmat consilierul Paul Kerkorian în remarci furioase.

Coronavirus, 24 septembrie

Rusia a înregistrat vineri un nou număr-record de morţi zilnice din cauza Covid-19, în contextul în care vaccinarea anticovid bate pasul pe loc şi nu a impus măsuri de izolare, în pofida unui val al variantei indiene (delta), care afectează ţara din vară, relatează AFP. Potrivit unui bilanţ zilnic, prezentat de centrul de criză din cadrul Guvernului, 828 de persoane au murit din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore. Rusia este cea mai îndoliată ţară de pandemie în Europa.

Coronavirus, 19 septembrie

Peste 4,67 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei în întreaga lume de la finalul anului 2019. 4.678.016 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP. Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (673.441). Brazilia este pe locul doi, cu 589.573 de decese, urmată de India (444.529), Mexic (270.538) şi Peru (198.948). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează, ţinând cont de supramortalitatea legată în mod direct şi indirect de covid-19, că bilanţul real al pandemiei ar putea fi de două-trei ori mai mare decât cel raportat.

Coronavirus, 18 septembrie

India a realizat, vineri, 22 de milioane de vaccinări anti-Covid-19, cifră record atinsă în cadrul unei campanii organizată pentru aniversarea premierului Narendra Modi. Autorităţile au plasat centre de vaccinare pe stadioane, galerii din magazine, dar şi clinici. Guvernul indian speră să vaccineze 1,1 miliarde de persoane până la finalul anului.

Coronavirus, 13 septembrie

Pandemia covid-19 s-a soldat cu cel puţin 4.627.854 de morţi începând de la sfârşitul lui decembrie 2019, potrivit unui bilanţ întocmit luni, la ora 10.00 GMT (13.00, ora României) de către AFP, pe baza unor surse oficiale.

Statele Unite sunt ţara care a înregistrat cele mai multe decese - 659.975 -, urmate de Brazilia (586.851), India (442.874), Mexic (267.748) şi Peru (198.764), potrivit datelor oficiale. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează, ţinând cont de supramortalitatea legată în mod direct şi indirect de covid-19, că bilanţul real al pandemiei ar putea fi de două-trei ori mai mare decât cel raportat.

Coronavirus, 12 septembrie

Organismul de reglementare în sănătate din Africa de Sud a aprobat administrarea la copii cu vârste de peste 12 ani a vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, relatează Reuters.

Este deschisă astfel calea pentru ca Guvernul să ofere vaccinul adolescenţilor. South African Health Products Authority a anunţat că decizia a fost luată după analizarea informaţiilor actualizate legate de siguranţa şi eficienţa vaccinului.

În Africa de Sud doar 12% din cei peste 60 de milioane de locuitori au fost vaccinaţi. Asiguratorii din sănătate spun că ezitarea în faţa imunizării este acum principala problemă care are impact asupra ritmului campaniei şi că guvernul a demarat eforturi pentru a convinge oamenii să se vaccineze.

Populaţia tânără este numeroasă în Africa de Sud - aproximativ 28% din locuitori au vârste de până la 15 ani. Africa de Sud a înregistrat, de la începutul pandemiei, peste 2,8 milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 84.600 de decese asociate.

Coronavirus, 6 septembrie

Aceste date au urcat numărul total al cazurilor de Covid-19 la 7.012,599, iar pe cel al deceselor la 187.200. Biroul rus de statistică Rosstat realizează o numărătoare separată, afirmâd în august că 365.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 sau o cauză asociată, din aprilie anul trecut şi luna iulie a anului curent. Numărul deceselor în exces, despre care unii epidemiologi afirmă că sunt cea mai bună metodă pentru a măsura decesele în timpul pandemiei, a atins în iulie 528.000

Coronavirus, 29 august

Guvernul britanic a anunţat că se pregăteşte pentru vaccinarea împotriva coronavirusului a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, deşi campania de imunizare pentru această categorie nu a fost încă aprobată de Comisia naţională pentru Vaccinare şi Imunizare, relatează AP, citată de News.ro. Ministerul Sănătăţii a precizat că vrea să fie “pregătit pentru a acţiona” în momentul în care va veni aprobarea, iar atunci să se poată face vaccinuri în şcoli. Revenirea elevilor în clase, în septembrie, probabil va duce la o creştere a ratei infectărilor cu covid-19 în Marea Britanie.

În prezent, în Marea Britanie sunt vaccinaţi oamenii cu vârste de peste 16 ani. Li se administrează vaccinuri şi copiilor de 12 până la 15 ani, însă dacă au anumite probleme de sănătate sau locuiesc împreună cu adulţi vulnerabili.

Agenţia britanică a medicamentului a aprobat utilizarea vaccinurilor Pfizer şi Moderna la copii de 12 până la 15 ani. Însă Comisia pentru Vaccinare şi Imunizare încă nu şi-a dat acordul. În SUA, Canada şi în mai multe ţări europene deja sunt vaccinaţi locuitorii începând de la vârsta de 12 ani.

Coronavirus, 26 august

Israelul se confruntă cu o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus şi a raportat peste 10.000 de cazuri noi în 24 de ore pentru prima dată de la jumătatea lunii ianuarie. În Israel sunt internaţi 688 de pacienţi cu forme grave de COVID-19 şi au fost raportate 25 de decese noi asociate acestei maladii. De la începutul pandemiei, puţin peste 1 milion de persoane din această ţară cu o populaţie de 9,4 milioane de locuitori au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Coronavirus, 24 august

Coronavirus, Israel. Autorităţile israeliene au transmis marţi, 24 august, că mai mult de 1 milion de oameni au fost confirmaţi cu Covid-19 de la începutul anului 2020, informează timesofisrael.com, citat de News.ro.

Pragul a fost depăşit după ce luni au fost înregistrate 9.831 de cazuri, aproape de un record al ţării. Marţi dimineaţă, în Israel erau 72.572 de cazuri active de Covid-19, cu 1.124 de oameni spitalizaţi, dintre care 678, în stare gravă.

Potrivit statisticilor, cei mai mulţi dintre cei care nu au primit nicio doză de vaccin au vârste cuprinse între 12 şi 39 de ani, din medii defavorizate, 31% sunt populaţie arabă, iar 16%, din comunitatea haredi.

Per ansamblu, 90% dintre persoanele cu vârste de peste 60 de ani au fost vaccinate complet cu serul Pfizer, utilizat în ţară. Doar 29% dintre cei cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani sunt complet vaccinaţi, şi 69% dintre cei din grupa de vârstă 16 - 19 ani.

Coronavirus, 19 august

Autorităţile mexicane au anunţat 28.953 de cazuri confirmate, cel mai mare număr de la începutul pandemiei, astfel că totalul înregistrat în ţară a ajuns la 3.152.205.

În Mexic au fost raportate, pentru ultimele 24 de ore, şi 940 de decese asociate Covid-19, iar bilanţul este acum de 250.469, însă oficialii sunt de părere că numărul real este posibil să fie mult mai mare.

Weekendul acesta este aşteptat ca Mexicul să primească un lo de 1,75 de milioane de doze de vaccin Moderna din Statele Unite, acest ser primind miercuri aprobarea de utilizare în ţara latino-americană.

Guvernul mexican a anunţat săptămâna trecută că vicepreşedintele american, Kamala Harris, a promis că va trimite 3,5 milioane de doze de vaccin Moderna şi 5 milioane de doze de AstraZeneca.

Cel puţin 42% din populaţia Mexicului, de 126 de milioane de locuitori, a primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid, însă varianta Delta se răspândeşte tot mai mult în ţară, iar tinerii ezită tot mai mult să se vaccineze.

De cealaltă parte, Japonia a înregistrat de asemenea un număr record al cazurilor noi de infectare, iar rata de ocupare a spitalelor din Tokyo se apropie de 100%. Pentru ultimele 24 de ore, au fost anunţate 23.917 contaminări.

Miercuri, mai multe prefecturi au raportat cifre importante, cu Tokyo aflându-se în fruntea listei, cu 5.386.

Oficialii guvernamentali şi oamenii de ştiinţă sunt în dezacord privind felul în care Jocurile Olimpice au contribuit la recenta creştere a numărului de cazuri. Indiferent de cauză, pregătirile pentru Jocurile Paralimpice, care vor debuta pe 24 august şi se vor desfăşura tot fără spectatori, sunt pe ultima sută de metri.

Japonia a raportat, până în prezent, mai mult de 1,2 milioane de cazuri şi peste 15.500 de decese asociate Covid-19.

Coronavirus, 5 iunie

3.704.000 de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP. Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (596.434). Brazilia este pe locul doi, cu 469.388 de decese, urmată de India (340.702), Mexic (228.362) şi Peru (185.380).

Coronavirus, 4 iunie

Coronavirus Marea Britanie. Varianta indiană a SARS-CoV-2, a cărei denumire a fost schimbatp de către OMS în ”delta”, a devenit majoritară în Regatul Unit şi ar putea prezenta un risc sporit de spitalizare, avertizează autoritatea sanitară engleză Public Health England (PHE), relatează Reuters.

Potrivit PHE, 5.472 de contaminări cu varianta indiană a SARS-CioV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, iar numărul total al contaminărilor cu varianta delta a crescut la 12.431. Este vorba despre un număr de infectări mai mare decât al celor cu varianta britanică a SARS-Cov2 - a cărei denumire a fost schimbată de OMS în ”alfa” - a anunţat joi PHE.

Premierul brtianic Boris Johnson a avertizat în mai multe rânduri că varianta indiană a noului coronavirus ar putea să afecteze calendarul ieşirii din izolare şi să întârzie ridicarea restricţiilor sanitare, prevăzută la 21 iunie.

Coronavirus Franța. De luni, 31 mai, Franța renunța la criteriile de vârstă și de sănătate pentru vaccinarea împotriva Covid-19. Astfel, toate persoanele peste 18 ani se pot vaccina acum împotriva coronavirusului, o etapă esențială în lupta împotriva pandemiei. Oficial, persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani reprezentau ultima categorie eligibilă pentru vaccinul anti Covid-19, conform programului de vaccinare care a debutat la sfârșitul lunii decembrie în Franța.

Coronavirus, 26 mai

Peste jumătate dintre adulţii americani au fost vaccinaţi împotriva Covid-19, a anunţat marţi Casa Albă, cu aproximativ şase săptămâni înainte de termenul de 4 iulie stabilit de preşedintele Joe Biden pentru ajungerea la o rată de imunizare de 70%, transmite Reuters.

Atingerea nivelului de 50% a avut loc în timp ce autorităţile federale, statale şi locale continuă administrarea  vaccinurilor, combătând ezitările, temerile şi dezinformările. ”Acum, când a mai rămas o săptămână din luna mai, jumătate din toţi adulţii din SUA sunt complet vaccinaţi”, a scris pe Twitter consilierul senior pentru Covid-19 al Casei Albe, Andy Slavitt.

Numărul de noi infecţii din SUA a scăzut duminică la o medie a ultimelor şapte zile de 22.877, cel mai scăzut nivel din iunie şi la mai puţin de o zecime dintr-un nivel maxim post-vacanţă de peste 250.000,, potrivit datelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Coronavirus, 22 mai

Peste un milion de decese cauzate de Covid-19 au fost înregistrate oficial de la începutul pandemiei în America Latină şi Caraibe, una dintre puţinele regiuni în care cifrele sunt în creştere. În total au fost înregistrate 1.001.404 decese în regiune, pentru 31.586.075 cazuri depistate.

Aproape 90% din decesele înregistrate de regiune sunt distribuite între cinci ţări care reprezintă 70% din populaţia sa: Brazilia (446.309 decese), Mexic (221.080), Columbia (83.233), Argentina (73.391) şi Peru (67.253).

Rusia a raportat peste 8.700 de noi cazuri de infectare cu coronavirus

Autorităţile ruse au raportat, sâmbătă, peste 8.700 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, relatează The Guardian. Din cele 8.709 cazuri, 2,653 s-au înregistrat la Moscova. De asemenea, au fost înregistrate 386 de decese. Sâmbăta trecută, Rusia a anunţat 8.667 de infectări şi 359 de decese. Conform cifrelor oficiale, de la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat 4,992,554 de infectări şi 118,125 de decese.

Coronavirus, 19 mai

India a înregistrat miercuri un nou record de 4.529 de decese cauzate de COVID-19 în 24 de ore, încă sub efectul unui al doilea val epidemic violent, în timp ce numărul de noi contaminări tinde să scadă.

Circa 267.334 de cazuri noi au fost semnalate în India în ultimele 24 de ore, aducând numărul total de infectări de la începutul crizei COVID-19 la 25,5 milioane şi plasând India pe locul al doilea în topul statelor cu cele mai multe contaminări, după Statele Unite.Circa 267.334 de cazuri noi au fost semnalate în India în ultimele 24 de ore, aducând numărul total de infectări de la începutul crizei COVID-19 la 25,5 milioane şi plasând India pe locul al doilea în topul statelor cu cele mai multe contaminări, după Statele Unite.

Coronavirus, 18 mai

India a depăşit marţi pragul de 25 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, după ce, pentru ultimele 24 de ore, autorităţile au raportat mai mult de 260.000 de noi cazuri de Covid-19.

India a devenit a doua naţiune din lume, după Statele Unite, care a atins pragul de 25 de milioane de infecţii.

În total, de la începutul pandemiei, aici au fost înregistrate 25,23 de milioane de cazuri, iar bilanţul deceselor este de 278.719, potrivit Ministerului indian al Sănătăţii. 

Coronavirus, 15 mai

Peste 3,346 de milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP

Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (585.222 ). Brazilia este pe locul doi, cu 432.628 de decese, urmată de India (262.317), Mexic (219.901) şi Regatul Unit (127.651).

Coronavirus, 8 mai

Bilanțul deceselor de coronavirus în India a depășit sâmbătă, pentru prima oară, 4.000 de oameni pe zi. Ministerul Sănătății din India a anunțat 4.187 de morți în ultimele 24 de ore, precum și peste 400.000 de infectări noi pentru a treia zi consecutiv.

India a înregistrat peste 21 de milioane de bolnavi și peste 238.000 de morți de la începutul pandemiei. Criza se extinde și sistemul de sănătate indian este copleșit, existând prea puțin paturi, rezerve de oxigen și doctori pentru numărul mare de bolnavi. Există pacienți care mor în sălile de așteptare sau în fața clinicilor pline, înainte să apuce măcar să fie văzuți de un doctor.

Coronavirus, 7 mai

Vaccinul anti-COVID-19 care neutralizează tulpinile sud-africană și braziliană produs de Moderna este aproape gata de a fi lansat pe piață. Compania producătoare a anunțat că testele decurg bine și că în curând va cere autorizația de producție pentru o nouă formulă a serului salvator. Compania Moderna folosește tehnologia ARN-Mesager și vaccinul anti-COVID-19 lansat cu succes la finele anului trecut are o eficiență de peste 95% în reducerea simptomelor și răspândirea COVID-19. Cea de a treia doză de vaccin Moderna numită mRNA-1273.351 a fost administrată cu succes la 40 de persoane și și-a dovedit eficiența în neutralizarea tulpinilor sud-africană (B1251) și braziliană (P1). Compania americană lucrează la o formulă de vaccin anti-COVID-19 care să fie administrată într-o singură doză care se va numi mRNA-1273.211, care să combine serurile mRNA-1273 și mRNA-1273.351. 

Coronavirus, 3 mai

India a raportat luni mai mult de 300.000 de noi cazuri de coronavirus, pentru a 12-a zi consecutiv, numărul total al cazurilor fiind aproape de 20 de milioane, în timp ce oamenii de ştiinţă prevăd un vârf al infecţiilor în zilele următoare.

Cu 368.147 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, numărul total al infecţiilor ajunge la 19,93 milioane, în timp ce totalul deceselor a crescut cu 3.417 la 218.959, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Experţii medicali spun că numărul real din această ţară cu 1,35 de miliarde de locuitori este de 5 sau 10 ori mai mare decât bilanţul oficial.

Coronavirus 30 aprilie

Coșmarul COVID-19 din India face ravagii! Autoritățile au raportat miercuri 3.019 de decese și 379.459 de noi infectări cu noul coronavirus. Acesta este un nou record național iar dezastrul epidemiologic este abia la început. Ritmul galopant de răspândire a tulpinii SARS-CoV-2 în rândul populației stârnește îngrijorare la nivel mondial după ce numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la peste 18 milioane și cel al deceselor la 205.000. Scene incredibile cu mormane de cadavre incinerate la comun de rudele îndurerate și trupuri neînsuflețite transportate cu bicicleta pe străzi de familiile sărace au făcut înconjurul planetei. SUA, Marea Britanie și UE au început seria transporturilor umanitare. Specialiștii anunță că săptămâna viitoare numărul zilnic de infectări va depăși o jumătate de milion

Coronavirus, 26 aprilie

India este în plin dezastru epidemiologic! 2.812 persoane au murit din cauza COVID-19 în ultima zi și numărul infecțiilor zilnice a crescut la 352.991. Premierul Narendra Modi a făcut duminică apeluri disperate către populația de 1,39 miliarde să se vaccineze, în condițiile în care bilanțul pandemiei a ajuns la 192.311 de decese și 17 milioane de îmbolnăviri. Nu mai sunt deloc locuri în spitale și crematoriile nu mai fac față, iar rudele au ajuns să taie copacii din parcuri și să amenajeze ruguri în spații deschise pentru a-i incinera pe cei dragi.

Marea Britanie a trimis de urgență aparatură medicală, Germania a trimis provizii de oxigen și SUA va trimite în India doze de vaccinuri și componentele pentru a construi spitale modulare. Experții se așteaptă ca săptămâna viitoare numărul infectărilor să depășească 500.000 pe zi. 

Coronavirus 25 aprilie

Peste un miliard de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate la nivel global, la mai puţin de cinci luni de la începerea primelor campanii de vaccinare în masă, în luna decembrie a anului trecut.

Cel puţin 1.002.938.540 de doze au fost injectate în 207 de ţări sau teritorii, conform acestui bilanţ întocmit pe baza datelor oficiale. Mai mult de jumătate din total (58%) au fost administrate în trei ţări: Statele Unite (225,6 milioane), China (216,1 milioane) şi India (138,4 milioane). Dar, raportat la populaţie, Israelul este liderul, circa şase din zece israelieni fiind deja complet vaccinaţi

Coronavirus, 17 aprilie

Bilanţul global al deceselor asociate Covid-19 a ajuns sâmbătă la 3 milioane, potrivit universităţii americane Johns Hopkins, în timp ce numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 în lume este aproape de pragul de 140 de milioane.

Cursa pentru imunizare continuă, însă ţări ca India şi Brazilia continuă să înregistreze cifre record de infectări zilnice.

India, cea mai populată ţară din lume, cu peste 1,3 miliarde de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore 234.692 de cazuri de Covid-19, arată datele oficiale. Acesta este al optulea record în ultimele nouă zile.

Totalul contaminărilor din ţara asiatică a depăşit 14,52 de milioane, şi este al doilea cel mai mare, după SUA, cu peste 31,57 de milioane.

În ultimele 24 de ore, în India, au fost înregistrate 1.341 de decese asociate Covid-19, aducând totalul la 175.649.

Statele Unite au înregistrat până în prezent 566.224 de decese asociate Covid-19. Aici au fost administrate aproximativ 200 de milioane de doze de vaccin anti-Covid.

Brazilia este ţara cu al treilea cel mai mare număr de cazuri din lume, mai mult de 13,8 milioane, şi cu al doilea cel mai mare bilanţ al deceselor, 368.749.

Din punct de vedere al victimelor Covid-19, Mexicul a înregistrat al treilea cel mai mare bilanţ negativ, de 211.693.

Coronavirus, 16 aprilie

Coronavirus Franța. Franța a trecut, joi, de 100.000 de morți cauzate de Covid-19. ”De la începutul pandemiei, o sută de mii de francezi au pierdut lupta cu virusul. Chiar dacă acum toată energia noastră se îndreaptă spre găsirea unei soluții pentru a ieși cu bine din această încercare, nu vom uita niciun nume, niciun chip”, a scris președintele francez Emmanuel Macron pe Twitter.

Franța a depășit pragul de 100.000 de morți joi, după ce autoritățile au anunțat 300 noi decese cauzate de Covid-19. În Europa, Marea Britanie înregistrează 127.000, iar Italia 115.000 de decese cauzate de infecția cu noul coronavirus.

Coronavirus, 13 aprilie

Coronavirus, SUA. Tulpina britanică a coronavirusului a devenit dominantă în SUA şi, spre deosebire de coronavirusul original, afectează mai grav în special tinerii, relatează CNN. Numărul cazurilor de Covid-19 şi vizitele la camerele de urgenţă sunt în creştere”, a declarat Dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

”Vedem aceste creşteri la adulţii mai tineri, dintre care majoritatea nu au fost încă vaccinaţi”. Acum, medicii spun că mulţi tineri suferă de complicaţii la Covid-19 la care nu se aşteptau. Şi este timpul să renunţăm la convingerea că numai adulţii mai în vârstă sau persoanele cu afecţiuni preexistente sunt expuse riscului de Covid-19 sever. Virusurile suferă mutaţii tot timpul, iar majoritatea mutaţiilor nu sunt foarte importante. Dar dacă mutaţiile sunt semnificative, ele pot duce la noi variante periculoase ale unui virus.

Coronavirus, 10 aprilie

India a raportat un număr record de 145.384 de cazuri de infectare cu Covid-19 pentru 24 de ore, relatează Reuters. De asemenea, 794 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor fiind de 168.436. India este a treia ţară din lume cel mai afectată de coronavirus, după SUA şi Brazilia.

Coronavirus, 7 aprilie

Numărul deceselor provocate de Covid-19 la nivel global a depăşit pragul de 3 milioane, transmite Reuters. A durat mai mult de un an pentru ca bilanţul deceselor asociate coronavirusului să atingă 2 milioane, în timp ce următorul milion a fost adăugat în aproximativ trei luni.

Brazilia este lider mondial la numărul mediu zilnic de noi decese raportate şi reprezintă unul din patru decese la nivel mondial în fiecare zi, potrivit unei analize Reuters.

Statele Unite au cel mai mare număr de decese din orice ţară din lume, 555.000, şi reprezintă aproximativ 19% din toate decesele cauzate de COVID-19 din lume.

Coronavirus, 5 aprilie

Coronavirus India. India devine a doua ţară din lume, după Statele Unite, care depășește 100.000 de cazuri într-o singură zi. Numărul zilnic de infectări a crescut de circa 12 ori de la nivelul minim atins la început de februarie, când autorităţile au relaxat cea mai mare parte a restricţiilor şi cei mai mulţi oameni au încetat să poarte măşti şi să respecte distanţarea socială, scrie Agerpres.

Cu cele 103.558 de cazuri noi anunţate luni, 5 aprilie, India a ajuns la un bilanţ de 12,6 milioane, al treilea după SUA şi Brazilia, arată cifrele Ministerului Sănătăţii. India a înregistrat însă cele mai multe cazuri noi săptămâna trecută la nivel mondial.

Luni au fost raportate încă 478 de decese asociate COVID-19, al căror total a ajuns la 165.101, India având încă una din cele mai scăzute rate de mortalitate din lume.

Coronavirus, 29 martie

Pe 29 martie, Londra nu a raportat niciun deces din cauza COVID în ultimele 24 de ore, potrivit Public Health England (PHE). Este pentru a doua oară în acest an, Londra fiind unul dintre orașele cu cele mai multe victime provocate de noul coronavirus.

„Este un pas fantastic, dar suntem departe de a ne întoarce la normal”, a declarat un medic citat de BBC, potrivit Mediafax. În ianuarie, orașul a înregistrat și zile cu peste 200 de decese.

12% din totalul deceselor cauzate de coronavirus în Marea Britanie s-a înregistrat în capitala ţării şi a fost epicentrul primului val.

Între timp, Mexic a revizut numărul deceselor provocate de coronavirus, care este de fapt cu 60% mai mare decât cifra iniţială. Astfel, ţara latin-americană se plasează pe locul doi, după SUA, în topul ţărilor cele mai afecatate de pandemie. Se estimează că peste 321.000 de oameni au murit în țara din cauza Covid-19.

Președintele Andrés Manuel López Obrador s-a confruntat cu critici dure cu privire la modul de gestionare a crizei. Opoziția l-a acuzat că a minimizat severitatea pandemiei și i-a reproșat întârzierea declansării programului de vaccinare.

Raportul revizuit publicat de Ministerul Sănătății din Mexic arată că până la sfârșitul celei de-a șasea săptămâni a anului 2021 au existat 294.287 de decese „asociate cu Covid-19”, cifra anunțată anterior fiind de 182.301.

Numărul plasează Mexicul deasupra Braziliei, care a înregistrat 310.000 decese, și sub SUA, care a înregistrat 549.000 de decese.

Coronavirus, 25 martie

Coronavirus SUA. Statele Unite au raportat peste 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, informează DPA și Agerpres. Nicio altă ţară nu a înregistrat un număr atât de mare de cazuri, existând probabilitatea ca un număr ridicat de infectări să nu fi fost raportate.SUA sunt totodată naţiunea afectată cel mai grav la nivel global în ceea ce priveşte numărul deceselor în cifre absolute din cauza COVID-19, înregistrând peste jumătate de milion de persoane care şi-au pierdut viaţa.

Coronavirus. 24 martie

În Brazilia au fost înregistrate 3.251 de decese asociate Covid-19 şi aproximativ 85.000 de noi cazuri. Noua raportare subliniază criza gravă cu care se confruntă ţara, în care campania de vaccinare se derulează greoi, iar spitalele sunt în colaps. 

Jair Bolsonaro s-a adresat populaţiei, marţi seară, într-o intervenţie televizată după ce a confirmat al patrulea ministru al Sănătăţii din ultimul an, pe cardiologul Marcelo Queiroga. El l-a înlocuit pe Eduardo Pazuello, general de armată care a supervizat răspunsul la pandemie.

Preşedintele a minimalizat în repretate rânduri criza sanitară, s-a arătat neîncrezător în vaccinuri şi s-a opus măsurilor restrictive luate la nivel de state braziliene.

Coronavirus, 21 martie

Numărul deceselor provocate de Covid-19 în Turcia a depăşit duminică 30.000, în timp ce numărul total al cazurilor a trecut de 3 milioane, la câteva săptămâni de când ţara a început să relaxeze restricţiile. 

În ultimele 24 de ore au avut loc 102 decese din cauza Covid-19, numărul total ajungând la 30.061. Este pentru prima oară de la începutul lunii februarie când numărul deceselor depăşeşte pragul de 100.

În acelaşi interval au fost înregistrate 20.428 de cazuri noi, numărul total fiind de 3.013.122. Turcia a început să relaxeze restricţiile împotriva pandemiei provincie cu provincie, de la începutul lunii martie, la momentul respectiv rata zilnică de infectare la nivel naţional fiind de sub 10.000.

Coronavirus, 20 martie

Peste 2,69 de milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP.  Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (540.970). Brazilia este pe locul doi, cu 290.314 de decese, urmată de Mexic (196.606), India (159.370) şi Regatul Unit (125.826).

Coronavirus, 15 martie

Coronavirus, Franța. Epidemia de coronavirus a provocat peste 90.000 de morți în Franța. Acest prag a fost atins vineri, 12 martie, iar duminică au fost înregistrate 26.343 de noi cazuri de infectare într-un interval de 24 de ore. Astfel, Franța numără cel puțin 4.045.319 cazur de Covid-19 de la debutul pandemiei. În timp ce la ATI sunt internați peste 4.100 de pacienți cu Covid-19 în stare gravă, autoritățile au reușit să imunizeze cu cel puțin o doză de vaccin 5 milioane de persoane.

Coronavirus, 14 martie

Peste 2,64 de milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (534.275). Brazilia este pe locul doi, cu 277.102 de decese, urmată de Mexic (193.851), India (158.446) şi Regatul Unit (125.343).

Coronavirus, 10 martie

Țara vecină, care a oprit deja operațiile care nu sunt urgente în spitalele din multe orașe, a anunțat că autoritățile de sănătatate locale pot închide școli, mall-uri, săli de sport și restaurante dacă vor considera necesar acest lucru pentru a încetini epidemia.La sud de Dunăre au fost administrate până acum is 302.151 doze de vaccin anti-covid, 8.019 în ultimele 24 de ore.

Coronavirus, 5 martie

Amenințată de valul al treilea al pandemiei, Ungaria impune noi restricții. De luni,8 martie, școlile primare, grădinițele și creșele se închid până pe 7 aprilie, iar cursurile acestora se mută online. Mai mult, magazinele, cu excepția celor alimentare, farmaciilor și benzinăriilor, dar și multe afaceri își vor suspenda activitatea până pe 22 martie.

Coronavirus, 2 martie

Coronavirus Germania. Germania vrea să prelungească - până la 28 martie - izolarea impusă în lupta împotriva Covid-19 şi să relaxeze, totodată restricţii cu privire la adunări private - începând de luni -, potrivit unui proiect al unui acord între cancelarul Angela Merkel şi miniştrii-preşedinţi ai celor 16 landuri, înaintea unei reuniuni prevăzute miercuri, relatează Reuters.

Potrivit acestui document, începând de la 8 martie urmează să fe autorizate adunări de maximum cinci persoane care provin din două gospodării familiale, fără copii în vârstă de până la 14 ani. În prezent, limita acestor adunări este de două persoane.

Vânzătorii de flori, librăriile, magazinele de grădinărit, saloanele de tatuare şi masaj ar putea, de asemenea, să îşi reia activitatea săptămâna viitoare.

Coronavirus, 28 februarie

Brazilia a înregistrat sâmbătă 1.386 de morţi din cauza covid-19 şi 61.602 de contaminări cu noul coronavirus, a anunţat duminică Ministerul brazilian al Sănătăţii, relatează Reuters.

Este vorba despre a cincea zi consecutivă în care bianţurile depăşesc 1.300 de morţi şi 60.000 de cazuri noi. Bilanţul total al deceselor din cauza covid-19 a crescut, de la începutul epidemiei, la 254.221.

Coronavirus, 20 februarie

Peste 2,44 de milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP, citat de News.ro. Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (495.470), apoi în Brazilia (244.765), Mexic (178.108), India (156.111) şi Regatul Unit (119.387). De asemenea, 110.262.590 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost diagnosticate.

Coronavirus, 19 februarie

Pandemia a continuat în această săptămâna scăderea în intensitate în lume, noile cazuri de contaminare fiind de două ori mai puțin numeroase decât la începutul lui ianuarie. Cele mai importante evoluții din această săptămână, într-un grupaj realizat de AFP. De notat că numărul de cazuri diagnosticate nu reflectă în mod necesar și numărul real de contaminări iar comparațiile dintre țări trebuie privite cu precauție, în condițiile în care politicile de testare diferă de la o țară la alta.

Cu 362.000 contaminări înregistrate zilnic în această săptămână, indicatorul continuă căderea începută cu o lună, potrivit bilanțului de joi al AFP. Noile contaminări nu încetează să scadă (-12% în această săptămână) de la recordul de 743.000 noi cazuri zilnice din săptămâna 5 - 11 ianuarie. În prezent, se situează la minimul ultimelor patru luni (săptămâna 12 - 18 octombrie).De la vârful de la începutul lui ianuarie, noile contaminări la nivel mondial s-au redus la jumătate (-51%). Niciodată, de la începutul pandemiei, acest indicator nu a cunoscut o scădere atât de puternică și de prelungită.

Coronavirus, 15 februarie

Coronavirus, Marea Britanie. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că Marea Britanie a vaccinat deja 15 milioane de persoane anti Covid-19. Este vorba despre patru categorii de persoane vulnerabile, printre care vârstnicii și lucrătorii din domeniul sanitar.

De luni, 15 februarie, persoanele care provin din zonele considerate cu risc ridicat vor fi nevoite să rămână în hotel, în carantină. Guvernul britanic încearcă să limiteze astfel răspândirea variantelor braziliană și sud-africană.

Coronavirus, 13 februarie

OMS a oferit sâmbătă o actualizare a datelor privind Africa. Per total, au fost înregistrate 3.729.815 cazuri, dintre care 3,2 milioane de oameni au fost declaraţi vindecaţi.

Numărul deceselor asociate Covid-19 pe continent este de 97.806. Africa de Sud, Maroc, Tunisia, Egipt, Etiopia, Nigeria şi Libia sunt ţările cu cele mai multe cazuri înregistrate.

Peste 2,36 de milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (480.567), apoi în Brazilia (237.489), Mexic (171.234), India (155.360) şi Regatul Unit (115.529). De asemenea, peste 161,2 de milioane de doze de vaccin anti-covid-19 au fost administrate în cel puţin 91 de ţări şi teritorii.

Coronavirus, 9 februarie

Franţa a raportat luni o nouă scădere a numărului de infecţii COVID-19, pentru a cincea zi consecutiv. Datele publicate de worldometers.info arată 4.317 de infecţii cu noul coronavirus, confirmate în 24 de ore, luni (8 februarie), comparativ cu 26.362 câte au fost anunțate pe 3 februarie. În schimb, datele au arătat că numărul pacienţilor trataţi în spitale pentru această boală a crescut de la 27.369 la 27.694, după un declin de patru zile. Numărul pacienţilor aflaţi la terapie intensivă a crescut la rândul său, de la 3.225 la 3.272.

Guvernul s-a opus solicitărilor de instituire a unei a treia carantine la nivel naţional din partea experţilor în domeniul sănătăţii, care se tem că răspândirea unor variante mai contagioase ale coronavirusului va duce la suprasolicitarea spitalelor. Autorităţile vor să ţină sub control ratele de contaminare prin interdicţia de circulaţie pe timp de noapte şi prin reglementarea mai strictă a călătoriilor internaţionale.

Coronavirus, 6 februarie

Peste 2,3 de milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP. Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (459.030), apoi în Brazilia (230.034), Mexic (162.922), India (154.823) şi Regatul Unit (110.250).

De asemenea, peste 120 de milioane de doze de vaccin anti-covid-19 au fost administrate în cel puţin 82 de ţări şi teritorii.

Coronavirus, 1 februarie

Coronavirus, Israel. Israelul şi-a prelungit izolarea în lupta împotriva Covid-19, relatează Reuters, citat de News.ro. Guvernul Netanyahu a adoptat o prelungire a izolării la nivel naţional - cu cinci săptămâni - până vineri, în aşteptarea unei validări în Parlament a măsurii. Parlamentul israelian a dubblat cuantumul amenzilor contravenţionale prevăzute în cadrul izolării - la 10.000 de shekeli (2.518 euro).

Mii de evrei ultraortocşi au asistat duminică la funeraliile, la Ierusalim, ale unui număr de doi rabini de prim-plan - provocând un val de critici din partea partenerilor de coaliţie a premierului Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu, aflat în campanie electorală în vederea unor alegeri parlamentare, a promovat o vaccinare rapidă a celor mai fragili israelieni - aproximativ 24% dintre cei nouă milioane de locuitori ai ţării - şi o izolare naţională ca o soluţie în vederea unei relansări a economiei în februarie. Însă rezultatele pe care sconta la jumătatea lui ianuarie nu au avut loc.

Coronavirus, 28 ianuarie

SUA sunt pe primul loc în topul celor mai afectate țări din lume. 26,2 milioane de persoane au fost infectate și 440.000 au pierit în cele aproape 400 de zile de pandemie mondială. Însă luna ianuarie din 2021 este de departe cea mai neagră, după ce au fost înregistrate 79.000 de decese, informează specialiștii de la Universitatea Johns Hopkins. Marți, președintele Joe Biden, 78 de ani, a cerut ca în următoarele 100 de zile, când masca va fi obligatorie pe întreg teritoriul SUA să fie realizate peste 100 de milioane de vaccinări, la o populație de 300 de milioane. Până recent, 47 de milioane de doze au fost distribuite la nivel național și în Mississippi au fost vaccinați peste 200.000 de oameni. Principala cauză a creșterii mortalității este considerată propagarea în rândul populației a tulpinii SARS-CoV-2 detectată în Anglia și denumită B.1.1.7 care este de 70% mai contagioasă. 

Coronavirus, 26 ianuarie

Departamentul Sănătăţii din statul american Minnesota a informat luni despre descoperirea primului caz din Statele Unite al unei persoane care a fost infectată cu tulpina braziliană a noului coronavirus, considerată a fi mult mai contagioasă, relatează EFE, citată de Agepres. Într-un comunicat, autorităţile sanitare americane au precizat că persoana infectată este un rezident din Minnesota, care a călătorit în Brazilia, şi că probele sale biologice au fost prelevate pe 9 ianuarie.

Varianta braziliană a noului coronavirus este una dintre cele trei mutaţii ale virusului SARS-CoV-2 care au atras atenţia întregii planete, alături de cea britanică şi cea sud-africană. Această variantă îşi are originea la Manaus, capitala statului federal Amazonas, şi este considerată puternic contagioasă, deoarece conţine mutaţii genetice similare celor întâlnite în Marea Britanie şi în Africa de Sud. Italia a anunţat tot luni primul său caz de infectare cu varianta braziliană, în timp de în Germania primul caz a fost anunţat vinerea trecută, scrie Agerpres.

Coronavirus, 21 ianuarie

Coronavirus, Marea Britanie. Regatul Unit a înregistrat 1.820 de morţi din cauza Covid-19, un nou ”record” de la începutul pandemiei, potrivit Ministerului britanic al Sănătăţii, relatează AFP. Este vorba despre persoane testate pozitiv cu Covid-19 în ultimele 28 de zile.

Bilanţul total al morţilor a crescut la 93.290 de la începutul epidemiei în Regatul Unit - cel mai grav în Europa. Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut miercuri cu 38.905, înregistrând o scădere în ultimele zile.

Bilanţul total al contaminărilor a crescut la peste 3,5 milioane.

Coronavirus, 19 ianuarie

Numărul deceselor asociate Covid-19 înregistrate în Statele Unite a depăşit 400.000 după mai puţin de un an de când a fost confirmat primul caz de infectare cu SARS-CoV-2. Până marţi, 400.103 oameni au murit în SUA din cauza Covid-19, potrivit calculelor NBC News. Statele Unite sunt cea mai afectată naţiune din lume. Numărul cazurilor de infectare confirmate a depăşit 24 de milioane. Primul caz a fost înregistrat aici, în Seattle, pe 21 ianuarie 2020. California a devenit luni primul stat american unde numărul de contaminări a depăşit pragul de 3 milioane, iar în districtul Los Angeles bilanţul a trecut de 1 milion. Numărul celor infectaţi care au decedat este mult mai mare decât era aşteptat la începutul pandemiei.

Deşi campania de vaccinare anti-Covid a început în SUA în prima parte a lunii decembrie 2020, numărul cazurilor creşte.

În California, epidemiologul statal Dr. Erica Pan a recomandat ca administrarea dozelor dintr-un lot de vaccin Moderna să fie suspendată, în timp ce sunt analizate informaţii privind posibile reacţii alergice.

Preşedintele ales Joe Biden a spus săptămâna trecută că va trimite Federal Emergency Management Agency şi Garda Naţională pentru a ajuta la organizarea de centre pentru vaccinare în SUA, ca parte a planului său de a fi imunizaţi milioane de oameni.

Coronavirus, 18 ianuarie

Coronavirus Germania. Bilanţul covid-19 în Germania a crescut în ultimele 24 de ore cu 7.141 de contaminări la 2.040.659, mai multe decât cu o zi înainte, anunţă luni Institutul Robert Koch (RKI), relatează Reuters. Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut cu 214 la 46.633 de la începutul epidemei, potrivit institutului.

Coronavirus, 15 ianuarie

Coronavirus Spania. Spania a înregistrat un record de cazuri zilnice de Covid-19, cu 40.197 de infectări şi 235 de morţi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că incidenţa deceselor se ridică la 575 de cazuri pentru fiecare 100.000 de locuitori, cifra cea mai mare din pandemie. 

La nivel mondial, numărul total de decese din cauza Covid a depăşit 2 milioane. 

Date de la Universitatea Johns Hopkins arată că cele mai multe decese au fost înregistrate în Statele Unite, urmate de Brazilia, India, Mexic şi Marea Britanie. 

Coronavirus, 13 ianuarie

Coronavirus SUA. Statele Unite au raportat aproape 4.500 de decese asociate COVID-19 într-o singură zi, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, informează AFP și Agerpres.Bilanţul zilei a fost de peste 235.000 de noi infectări şi 4.470 de decese. Circa 131.000 de persoane sunt în prezent spitalizate din caza COVID-19, potrivit Covid Tracking Project, care analizează zilnic date provenite din fiecare ţară.Media deceselor în ultimele şapte zile este la cel mai înalt nivel de la debutul pandemiei, potrivit aceleiaşi surse, în toate regiunile ţării, cu o creştere mai semnificativă în sud şi vest.

Coronavirus, 11 ianuarie

Potrivit Universităţii John Hopkins, până la 11 ianuarie 2021, au fost înregistrate 90,2 milioane de contaminări şi 1,93 de milioane de decese asociate.

Statele Unite, India şi Brazilia sunt cele mai afectate ţări din lume, din punct de vedere al numărului de cazuri de Covid-19. SUA au raportat 22,4 milioane de infecţii, India, 10,4 milioane, iar Brazilia, 8,1 milioane.

Cât priveşte Europa, Marea Britanie a înregistrat peste 3 milioane de contaminări, Franţa, peste 2,8 milioane, Italia, peste 2,2 milioane, Spania, peste 2 milioane, şi Germania, mai mult de 1,9 milioane.

Din totalul celor contaminaţi cu noul coronavirus, 50 de milioane de oameni au fost declaraţi vindecaţi.

Coronavirus, 9 ianuarie

Marea Britanie a depăşit pragul de 80.000 de decese cauzate de coronavirus. În ultima zi, în Marea Britanie s-au înregistrat 1.035 de decese cauzate de Covid-19 şi 59.937 de noi cazuri de infectare. Totalul cazurilor de infectare este 3.017.409, iar cel al deceselor este 80.645.

Coronavirus, 6 ianuarie

Coronavirus SUA. Statele Unite au atins marţi un nou record de decese din cauza COVID înregistrate într-o singură zi, cu peste 3.930 de morţi, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, notează AFP, preluată de Agerpres. Și numărul infectărilor rămâne la un nivel extrem de ridicat, cu peste 250.000 de noi contaminări.

Numărul persoanelor spitalizate este, de asemenea, unul din cele mai mari de la începutul pandemiei, cu peste 131.000 de pacienţi internaţi din cauza COVID-19, au indicat datele Covid Tracking Project.

Coronavirus, 3 ianuarie

Coronavirus Australia. Mai multe restricţii intră în vigoare la miezul nopţii în anumite regiuni din Australia unde au fost constatate creşteri ale numărului de cazuri de Covid-19. Cel mai populat stat australian, New South Wales (NSW), a raportat duminică opt noi cazuri de Covid-19, iar statul vecin Victoria o creştere cu trei a totalului, relatează Reuters.

Purtarea măştii în spaţii închise, precum săli de jocuri, saloane de înfrumuseţare şi magazine, a devenit obligatorie în NSW, pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2.

Australia, ţară cu 25 de milioane de locuitori, a evitat o reală criză sanitară prin impunerea unor măsuri stricte încă de la începutul pandemiei. Astfel, aici au fost înregistrate în total puţin peste 28.450 de cazuri şi 909 decese asociate. 

Coronavirus, 30 decembrie

Australia: Trei cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate, miercuri, la Melbourne, oraş în care în mai puţin de şase săptămâni va începe ediţia din 2021 a turneului Australian Open.

Potrivit L’Equipe, cele trei cazuri au apărut după 61 de zile în care nu a existat niciun nou caz în statul Victoria.

Cele trei persoane infectate nu se numără printre cele cazare în hotelul rezervat programului de carantină. Autorităţile sanitare încearcă să identifice şi să contacteze contacţii celor trei. Guvernul ar urma să anunţe lista zonelor care este posibil să fi fost expuse.

Este posibil să se decidă restricţii de deplasare ca urmare a descoperirii acestor cazuri de infectare.

Turneul Australian Open este programat în perioada 8-21 februarie.

SUA: Statele Unite au raportat marţi primul caz de Covid-19 confirmat a fi cauzat de noua variantă de coronavirus despre care e crezut că a apărut în Marea Britanie şi despre care cercetătorii spun că este mult mai contagioasă, relatează NBC.

Guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, a anunţat că un bărbat în vârstă de 20 de ani, care nu a călătorit recent, este contaminat.  „Sunt multe lucruri pe care nu le ştim despre această nouă variantă, dar cercetătorii din Marea Britanie avertizează lumea că este cu mult mai contagioasă”, a spus Polis.

Virusurile suferă deseori mutaţii şi mai multe alte variante ale noului coronavirus au fost raportate în ultimele luni, însă până acum cele mai multe dintre mutaţii nu au avut impact semnificativ legat de răspândirea coronavirusului sau de modul în care afectează oamenii.

A fost descoperit că noua variantă, numită VUI-202012/01 („Variant Under Investigation” în decembrie 2020), a suferit mutaţii la nivelul codului genetic. Remarcabil este că „aceste modificări pot face virusul să fie transmis mult mai rapid”, potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC). 

Noua variantă a fost identificată în peste 20 de ţări, inclusiv Franţa, Danemarca, Japonia, Coreea de Sud şi Canada. Oamenii de ştiinţă britanici, unde au fost descoperite mai multe cazuri, o studiază îndeaproape.

Un raport al Departamentului de Sănătate arată că noua variantă identificată nu pare să fie mai periculoasă şi nu cauzează forme mai severe ale bolii. Dar, pentru că este mult mai contagioasă, există riscul ca sistemele sanitare să fie copleşite în următoarele săptămâni şi luni.

Coronavirus, 28 decembrie

Coronavirus Israel. Israelul a intrat, duminică, în ceea ce speră să fie a treia şi ultima sa carantină pentru noul coronavirus şi a intensificat vaccinările la un ritm despre care premierul Benjamin Netanyahu afirmă că ar putea permite ieşirea din pandemie până în luna martie, transmite Reuters, citat de News.ro.

De la începerea vaccinărilor, cu o săptămână înainte faţă de Uniunea Europeană, sistemul de sănătate israelian a administrat 280.000 de vaccinuri, cele mai multe din lume.

Netanyahu doreşte ca numărul vaccinărilor se se dubleze la 150.000 pe zi până weekendul viitor.Acest ritm ar permite vaccinarea a jumătate din populaţia Israelului de 9 milioane de persoane până la sfârşitul lunii ianuarie. Israelul a înregistrat aproape 400.000 de cazuri de Covid-19 şi 3.210 decese.

Coronavirus, 25 decembrie

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de virus apărută în Marea Britanie a fost depistată vineri în Franţa, la Tours (centru), a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de AFP, scrie News.ro. Persoana contaminată, un francez rezident în Marea Brietanie, este asimptomatic şi a fost izolat la domiciliu, potrivit comunicatului. A sosit "din Londra pe 19 decembrie", el "a fost luat sub observaţie de CHU (spital universitar) pe 21 şi testat pozitiv", a explicat ministerul, pentru care este vorba despre "prima contaminare" a "variantei VOC 2020/21 a virusului SARS-CoV-2", posibil mai contagios care este semnalată în Franţa. Centrul naţional de referinţă pentru viruşii infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat vineri infectarea cu această tulpină.

"Autorităţile sanitare au procedat la un contact-tracing (depistarea contactelor) al personalului din sănătate care a luat sub observare pacientul şi la căutarea persoanelor sale de contact cu risc, pentru a-i izola strict", se arată în comunicat.

Coronavirus, 24 decembrie

Autorităţile ruse au raportat 635 de decese şi 29.935 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore. Bilanţul total al contaminărilor a depăşit 2,96 milioane, iar numărul deceselor a ajuns la 53.096, anunță Agerpres. Capitala Moscova, în continuare principalul focar epidemic, a înregistrat, de asemenea, un nou record de contaminări zilnice (8.203). A patra cea mai afectată ţară din lume, Rusia înregistrează noi recorduri în fiecare săptămână, situaţia fiind deosebit de îngrijorătoare în regiunile cele mai sărace, deseori insuficient dotate.

Coronavirus 21 decembrie

Numărul cazurilor de Covid-19 din Marea Britanie a crescut cu 35.928, duminică, cel mai mare număr zilnic atins de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale, transmite Reuters. Totodată, duminică au fost înregistrate 326 de decese provocate de infecţia cu noul coronavirus, sub cele 536 de morţi anunţate sâmbătă. Guvernul a înăsprit restricţiile din Londra şi din sud-estul Angliei, în încercarea de a limita extinderea unei tulpini noi, care are o capacitate de răspândire mult mai rapidă.

Coronavirus, 20 decembrie

Coronavirus Australia. Oraşul Sydney este izolat de restul Australiei, pe măsură ce un focar de Covid-19 de pe plajele nordice ale oraşului se răspândeşte în metropolă. Autoritățile nu știu originea virusului, dar testele genomului sugerează că este o tulpină americană.

Focarul de pe plajele din nordul orașului numără acum 39 de cazuri, cu alte două în curs de investigare. În urmă cu două zile erau doar cinci cazuri, iar creșterea bruscă a luat prin surprindere Australia.

Coronavirus, 19 decembrie

Coronavirus Suedia. Guvernul suedez recomandă - pentru prima oară de la începutul epidemiei, într-o nouă schimbare a strategiei în lupta împoriva covid-19 - purtarea măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun, în contextul în care criza sanitară cauzată de noul coronavirus se agravează.

Suedia s-a remarcat în primăvară, în primul val al epidemiei, drept singura ţară din Europa care nu a impus purtarea măştii de protecţie. Această ţară nordică şi-a schimbat deja strategia la sfârşitul lui noiembrie, când a limitat adunările.

Coronavirus, 18 decembrie

Coronavirus Polonia. Polonia intră într-o izolare parţială, timp de trei săptămâni, începând de la 28 decembrie, la nivelul întregului teritoriu, cu scopul de a opri răspândirera noului coronavirus, relatează AFP, citată de News.ro. Guvernul de la Varşovia a interzis orice deplasare în seara de Anul Nou şi a anunţat închiderea centrelor comerciale, a hotelurilor şi staţiunilor de schi. ”Introducem o izolare naţională de la 28 decembrie la 17 ianuarie”, a anunţat în faţa presei ministrul polonez al Sănătăţii Adam Niedzielski, pentru ”a ne proteja de al treilea val al epidemiei într-un viitor apropiat”. Persoanele care vin din străinătate intră în carantină timp de zece zile. Restricţiile actuale - limitarea numărului de persoane în transportul în comun şi în biserici - rămân în vigoare. Restaurantele şi barurile rămân, de asemenea, închise, iar adunările de peste cinci persoane sunt interzise. Şcolile de la toate nivelurile au fost închise până la 17 ianuarie. Ministerul polonez al Sănătăţii a anunţat joi că bilanţul contaminărilor cunoul coronavirus a crescut cu 11.953 în 24 de ore, la un total de 1.171.854 de cazuri. Bilanţul morţilor din cauza covic-19 a crescut cu 431 la 24.345 de decese.

Coronavirus, 16 decembrie

În ultimele 24 de ore, Germania a înregistrat un record de decese. Potrivit datelor Institutului Robert Koch, în ultima zi au fost înregistrate 952 de decese. Vârful anterior a fost raportat vinerea trecută, când autorităţile au anunţat 598 de decese.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat introducerea unor măsuri mai restrictive în încercarea de a opri răspândirea Covid-19. Şcolile şi activităţile economice neesenţiale sunt închise între 16 decembrie şi 10 ianuarie 2021. Vor rămâne deschise doar supermarketurile, farmaciile şi băncile.

De la depistarea primului caz de infectare cu SARS-CoV-2, în Germania au fost înregistrate 1,39 de milioane de cazuri şi 23.544 de decese.

Coronavirus, 14 decembrie

Coronavirus SUA. Primele vaccinări au avut loc luni, la Long Island Jewish Medical Center, în Queens, la New York, în cadrul unei campanii de vaccinare în masă din Statele Unite, care deschide un nou capitol în lupta împotriva pandemiei Covid-19, soldată în America cu mai mulţi morţi decât în orice altă ţară, relatează The New York Times.

Primele vaccinări au avut loc imediat după ora locală 9.00 (16.00, ora României), la New York, unde pandemia a ucis peste 35.000 de oameni şi a slăbit puternic economia. ”Cred că asta e arma care va pune capăt războiului”, a declarat guvernatoul Andrew Cuomo înainte ca o asistentă de la terapie intensivă, Sandra Lindsay, să devină prima persoană vaccinată în această campanie.

Campania de vaccinare începe după ce Agenţia americană a medicamentului (FDA) a autorizat vaccinul alianţei americano germane Pfizer/BioNTech vineri, iar Statele Unite au depăşit pragul de 300.000 de morţi din cauza covid-19, care se intensifică puternic.

Coronavirus, 12 decembrie

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, în Japonia s-au înregistrat peste 3.000 de cazuri de infectarecu coronavirus. Autorităţile au anunţat sâmbătă, 12 decembrie, pentru ultimele 24 de ore, 3.041 de cazuri noi. Capitala Tokyo a înregistrat 621 dintre acestea.

Până în prezent, în Japonia au fost înregistrate peste 177.500 de cazuri şi 2.588 de decese asociate.

Coronavirus, 10 decembrie

Mai mult de 3.000 de decese asociate Covid-19 au fost înregistrate într-o singură zi în Statele Unite, acest număr reprezentând o premieră de la începutul epidemiei aici, potrivit NBC News, citat de News.ro.

Acest bilanţ a fost înregistrat miercuri. Anterior, recordul negativ fusese înregistrat pe 22 aprilie, când au fost raportate 2.861 de decese asociate Covid-19. Anul acesta, peste 290.000 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit în SUA. În ultima săptămână, Statele Unite au înregistrat în medie, într-o zi, 205.601 cazuri de infectare şi 2.260 de decese asociate.  Media a crescut de la 158.396 de contaminări şi 1.176 de decese înregistrate zilnic în urmă cu patru săptămâni. SUA reprezintă cea mai afectată naţiune din lume, cu peste 15,3 milioane de cazuri.

Coronavirus, 6 decembrie

Italia a raportat, duminică, 564 de decese cauzate de coronavirus, un bilanţ mai mic decât cel din urmă cu o zi (662), dar care face ca italienii să depăşească pragul de 60.000 de decese, relatează Reuters. În ultimele 24 de ore, în Italia s-au înregistrat 18.887 de noi cazuri de infectare, de asemenea bilanţ mai mic decât cel de sâmbătă (21.052). Italia a devenit a şasea naţiune din lume care depăşeşte pragul de 60.000 de decese cauzate de coronavirus şi a doua din Europa, după Marea Britanie. Până acum, Italia a raportat 60.078 de decese cauzate de Covid-19 şi 1,728 milioane de infectări. În ultimele 24 de ore în Italia s-au făcut 163.550 de teste. În spitalele italiene sunt 30.391 de pacienţi cu coronavirus.

Coronavirus, 5 decembrie

Statele Unite au înregistrat vineri, pentru a doua zi consecutiv, un record de infectări cu coronavirus în 24 de ore, cu 225.201 de noi cazuri recenzate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, scrie AFP, citată de News.ro. În acelaşi interval, au fost înregistrate mai mult de 2.500 de decese legate de Covid-19, potrivit bilanţului anunţat la ora locală 20.30.  Pragul de 200.000 de noi contaminări în 24 de ore a fost depăşit de trei ori în cursul ultimei luni, cu un vârf la peste 210.000 între miercuri şi joi. 

Autortăţile sanitare se aşteaptă la această explozie după ce numeroşi americani au călătorit cu ocazia Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei) săptămâna trecută în ciuda apelurilor de a rămâne acasă. De două săptămâni, Statele Unite depăşesc regulat pragul de 2.000 de morţi zilnic, ca în primăvară, în punctul maxim al primului val de epidemie, care nu a scăzut cu adevărat în ţară. Numărul de persoane spitalizate din cauza Covid-19 nu încetează să crească, în special în patru dintre cele mai populate state (California, Florida, New York şi Texas), potrivit Covid Tracking Project. Cea mai afectată ţară în cifre absolute, Statele Unite au recenzat în total de la debutul pandemiei mai mult de 14,3 milioane de cazuri şi 278.000 de morţi. 

Coronavirus, 3 decembrie

Ungaria a raportat, joi, 182 de decese asociate COVID-19 şi survenite în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat bilanţ pe o zi de la debutul pandemiei. Tot în ultimele 24 de ore au fost raportate 6.635 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, transmite Reuters, citând date guvernamentale.Numărul total al deceselor a ajuns la 5.324, din 231.844 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2.Miercuri, Ungaria avea a cincea cea mai ridicată rată a deceselor la 100.000 de locuitori pe o perioadă de două săptămâni, conform Centrului European de Prevenire şi Combatere a Bolilor.

Coronavirus, 2 decembrie

Pandemia a cauzat cel puțin 1,46 milioane de morți în întreaga lume, de la sfârșitul lunii decembrie. Peste 63,2 milioane de cazuri de infectare au fost diagnosticate oficial de la începutul epidemiei.

SUA înregistrează cel mai mare număr de victime (270.450), cu peste 2.500 de decese anunțate în 24 de ore marți, 1 decembrie, cel mai mare număr de morți de la sfârșitul lunii aprilie.

Anglia iese din carantină miercuri, 2 decembrie, după patru săptămâni de restricții dure, înlocuite de un sistem de alertă regională pe care premierul Boris Johnson speră să-l poată ridica în primăvară, după o campanie de vaccinare extinsă și de testare în masă.

Coronavirus, 30 noiembrie

Numărul românilor din afara ţării confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus rămâne la 6.914 şi cel al deceselor la 127, informează, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Potrivit GCS, dintre cei 6.914 cetăţeni români care au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2, 1.936 sunt în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franţa, 3.056 în Germania, 167 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveţia, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 10 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 11 în Republica Moldova şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia şi Egipt. De la începutul epidemiei de COVID-19 şi până la în prezent, 127 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au murit. Până duminică, au fost raportate 13.019.176 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Franţa, Spania, Regatul Unit, Italia, şi Germania, scrie Agerpres.

Coronavirus, 27 noiembrie

Germania a depăşit pragul de un milion de contaminări cu noul coronavirus, a anunţat vineri, 27 noiembrie, Instititul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), după ce în ultimele 24 de ore s-au adăugat 22.806 persoane bolnave. Bilanțul total a ajuns la 1.006.394.

Coronavirus, 25 noiembrie

Germania prelungește restricțiile cel mai probabil până la începutul lui ianuarie - Merkel. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) este "foarte încrezătoare" că va putea da o opinie ştiinţifică pozitivă asupra unor vaccinuri împotriva COVID-19 înainte de Crăciun , a declarat miercuri directorul executiv al acestei agenţii europene, Emer Cooke.

Coronavirus, 23 noiembrie

Rusia a înregistrat luni un ”record” de 25.173 de contaminări cu noul coronavirus în 24 de ore, dintre care 6.866 la Moscova, iar bilanţul total al contaminărilor a crescut la 2.114.502 de la începutul epidemiei, relatează Reuters.

Autorităţile sanitare au anunţat că 361 de persoane au murit din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore.

Bilanţul total al morţilor din cauza covid-19 a crscut la 36.540.

Coronavirus, 21 noiembrie

Belarus, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Slovacia şi Ucraina au depăşit sâmbătă pragul de 5 milioane de cazuri.

În această regiune sunt cele mai multe cazuri de Covid-19 din Europa, potrivit raportului Reuters, citat de News.ro. Împreună, aceste ţări au anunţat 82.000 de cazuri într-o singură zi, în medie, săptămâna trecută, şi peste 1.500 de decese asociate declarate, în medie, pentru o zi.

Rusia, Polonia şi Ucraina se numără între cele mai afectate 20 de ţări din lume.

Până în prezent, în Europa au fost raportate peste 15 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, fiind regiunea cu cel mai mare număr de contaminări. Aici au fost înregistrate şi peste 346.000 de decese, din acest punct de vedere fiind a doua cea mai afectată regiune, după America Latină.

Autorităţile de la Moscova au anunţat sâmbătă 24.822 de cazuri, între care 7.168 în Capitală, astfel că totalul a ajuns în ţară, de la începutul epidemiei aici, la 2,06 milioane de contaminări. Acesta este cel mai mare număr de cazuri înregistrat într-o zi în ţară.

Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 467 de decese asociate noului coronavirus, bilanţul fiind acum de 35.778. În acelaşi interval, Ucraina a înregistrat 14.580 de noi infecţii, a spus sâmbătă ministrul Sănătăţii, depăşind astfel recordul de 14.575 stabilit cu o zi înainte. În total, aici au fost înregistrate 612.655 cazuri şi 10.813 decese. Cât priveşte România, sâmbătă au fost anunţate 9.685 de noi cazuri şi 160 de decese asociate înregistrate în ultimele 24 de ore.

Coronavirus, 19 noiembrie

Statele Unite au înregistrat o medie zilnică de peste 1.000 de morţi din cauza covid-19 în ultimele săptămâni. Cel puţin 78.630 de oameni au fost spitalizaţi miercuri după-amiaza. În faţa acestei noi accelerări a epidemiei, numeroase state şi metropole au reintrodus restricţii.

Statul New York a impus o închidere pe timpul nopţii a barurilor şi restaurantelor şi închide din nou şcolile, începând de joi, 19 noiembrie. 

Coronavirus, 16 noiembrie

Statele Unite au depăşit 11 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat de o țară. În doar ultima săptămână, s-au îmbolnăvit aproape 1 milion de oameni. Până acum, au fost înregistrate 246.000 de decese în SUA. Țara are o populaţie de aproximativ 330 de milioane de oameni.

Coronavirus, 15 noiembrie

Mexic a depăşit, sâmbătă, un milion de cazuri de Covid-19 confirmate, după ce a înregistrat 5.860 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, a indicat Guvernul, citat de AFP.

"Un total de 1.003.253 de persoane au avut rezultat pozitiv la testele de depistare", a anunţat în conferinţă de presă Ricardo Cortes, de la Direcţia generală de sănătate. 

Numărul de decese înregistrate în cursul ultimelor 24 de ore se ridică la 635, bilanţul total fiind de 98.259 de decese din cauza Covid-19 în ţară, a detaliat funcţionarul din Ministerul Sănătăţii. 

Cu 128,8 milioane de locuitori, Mexicul se menţine a patra ţară cea mai îndoliată, după Statele Unite, Brazilia şi India, potrivit unui bilanţ al AFP, bazat pe cifre oficiale. 

Coronavirus, 14 noiembrie

În total, 1.303.783 de decese, la 53.380.442 de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate oficial în toată lumea, potrivit unui bilanţ al AFP, sâmbătă, ora 9.30 GMT. 

În Statele Unite, situaţia este cea mai îngrijorătoare: aproape un deces din cinci a fost înregistrat în ţară, cea mai îndoliată din lume, cu 244.345 de morţi la 10.739.614 de cazuri. 

New York a fost oraşul cel mai afectat în primul val al pandemiei. Însă rata de pozitivare a testelor - mult timp aproape de 1% - creşte zilnic şi a depăşit vineri pentru prima dată 3%. Primarul Bill de Blasio, care a redeschis şcolile publice la sfârşitul lui septembrie, le-a transmis părinţilor să "se pregătească" de închiderea şcolilor luni.   

Guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, a anunţat deja închiderea la ora 22.00 a barurilor şi restaurantelor.  O măsură intrată în vigoare vineri şi acceptată în "oraşul care nu doarme niciodată", unde izolarea a fost impusă progresiv.               

Cu 284.000 de noi cazuri zilnice, Europa este regiunea care înregistrează cea mai gravă progresie, chiar dacă noile infectări par să se stabilizeze (+1%).

În ciuda semnelor de încetinire în Germania, cancelarul Angela Merkel a estimat că epidemia "ne va ocupa toată iarna". Franţa, unul dintre epicentrele celui de-al doilea val, constată o scădere a contaminărilor, însă prea "fragilă".

Grecia a anunţat sâmbătă închiderea şcolilor primare şi creşelor, iar în Portugalia izolarea a intrat în vigoare sâmbătă. În Ucraina, afacerile neesenţiale se închid sâmbătă pentru trei weekend-uri. 

În Italia, situaţia se agravează. În regiunea Napoli, clasată "zonă roşie" ca şi Toscana, spitalele sunt pline: pacienţii sunt îngrijiţi uneori în maşinile lor, în timp ce alţii agonizează în ambulanţe. Aproape jumătate dintre italieni sunt parţial în carantină. 

Coronavirus, 12 noiembrie

Italia a înregistrat 636 de decese din cauza Covid în ultimele 24 de ore, faţă de 623 în ziua precedentă şi cea mai mare cifră din 6 aprilie, a spus ministrul Sănătăţii, citat de The Guardian. Italia a înregistrat 636 de decese din cauza Covid în ultimele 24 de ore, faţă de 623 în ziua precedentă şi cea mai mare cifră din 6 aprilie, a spus ministrul Sănătăţii, citat de The Guardian. Numărul de noi infectări a crescut cu 5.000 comparativ cu ziua precedentă - de la 32.961 miercuri la 37.978. În Italia, infecţiile au fost prima dată raportate în februarie - în total un milion, în timp ce 43.589 de persoane au murit până acum din cauza coronavirusului. Au fost efectuate 234.672 de teste în ultimele 24 de ore, a spus ministrul, faţă de 225.640 cu o zi înainte. Regiunea nordică Lonbardia rămâne cea mai afectată zonă joi, raportând 9.291 de cazuri, faţă de 8.180 miercuri. 

Coronavirus, 11 noiembrie

Italia, prima țară din Europa care a fost lovită de noua pandemie de coronavirus în primăvara anului trecut, a depășit un milion de cazuri, potrivit cifrelor publicate miercuri de Ministerul Sănătății.Țara a înregistrat 32.961 de cazuri noi și 623 de decese în ultimele 24 de ore, aducând totalul din februarie la 1.028.424 de cazuri și 42.953 de decese.

Coronavirus, 10 noiembrie

Statele Unite şi-au bătut ”recordul” zilnic de infecţii cu noul coronavirus şi au înregistrat 201.961 de cazuri de covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

Prima putere economică mondială - care a depăşit pragul de zece milioane de cazuri de covid-19 - este cea mai îndoliată de pandemie, cu aproape 240.000 de morţi.

Coronavirus, 9 noiembrie

Statele Unite au devenit prima naţiune care a depăşit pragul de 10 milioane de infecţii cu noul coronavirus de la începerea pandemiei, conform unui bilanţ realizat duminică de Reuters, pe măsură ce al treilea val de cazuri de COVID-19 se extinde în întreaga ţară. Punctul de referinţă sumbru a fost atins în aceeaşi zi în care la nivel mondial s-a depăşit pragul de 50 de milioane de cazuri de coronavirus.

Statele Unite au raportat aproximativ un milion de cazuri în ultimele zece zile, cea mai mare rată de infectare de la momentul în care ţara a anunţat primul său caz de coronavirus nou, în statul Washington, în urmă cu 293 de zile.

Coronavirus, 7 noiembrie

Statele Unite ale Americii, ţara afectată cel mai mult de coronavirus, a înregistrat un nou record de cazuri zilnice de infectare – 127.021, iar candidatul democrat Joe Biden, care este aproape de obţinerea voturilor pentru fotoliul de la Casa Albă, a promis că va acţiona pe frontul împotriva Covid-19 încă din “prima zi” a mandatului de preşedinte, relatează AFP.

Până acum, în SUA s-au raportat 236.025 decese cauzate de noul coronavirus, cel mai dur bilanţ din lume. Vineri, s-au înregistrat 1.119 decese, fiind a patra zi consecutivă cu peste 1.000 de decese, ceea ce nu s-a mai întâmplat din august.

Coronavirus, 6 noiembrie

Autoritățile franceze au raportat vineri 60.486 noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, înregistrând un nou record după ce joi Franța a raportat 58.046 de noi contagieri. Franța a raportat 828 de noi decese în ultimele 24 de ore, față de 363 joi. Tototdată, 553 de persoane au fost internate în spital în ultimele 24 de ore, iar 101 se află internate în secția de Terapie Intensivă. 

Coronavirus, 5 noiembrie

Guvernul grec a hotărât joi să reintroducă ţara în carantină pe o perioadă de trei săptămâni, pentru a opri al doilea val al epidemiei covid-19, relatează Reuters, citată de News.ro.  Această măsură urmează să intre în vigoare sâmbătă, a anunţat într-o videoconferinţă premierul grec Kyriakos Mitsotakis. ”A fost o decizie dificilă”, dar ”măsurile trebuie luate timp de trei săptămâni pentru a învinge al doilea val” al epidemiei covid-19, a justificat premierul elen.

Grecii vor putea să iasă din casă doar după ce au primit o autorizaţie în acest sens prin SMS, pe telefonul mobil. În Grecia s-au înregistrat 46.892 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar miercuri au fost anunțate peste 2.600 de cazuri de COVID-19, un număr record pentru această țară.

Coronavirus, 4 noiembrie

Numărul persoanelor care au contractat SARS-CoV-2 la nivel mondial de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 47.868.23. Dintre acestea 34.368.894 s-au vindecat de COVID-19 și 1.220.788 au decedat din cauza coronavirusului în întreaga lume.

Izbucnirea celui de-al doilea val de COVID-19 în Belgia a obligat autorităţile acestei ţări să-i transfere pe unii dintre pacienţii grav bolnavi, dintre care mulţi conectaţi la aparate de ventilaţie, în Germania, pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Belgia înregistrează în prezent cea mai mare rată de contagieri confirmate pe cap de locuitor din Europa.

Coronavirus, 2 noiembrie

Numărul cazurilor noi de Covid-19 din Europa s-a dublat în cinci săptămâni, iar duminică totalul a depăşit pragul de 10 milioane, potrivit calculelor efectuate de Reuters. Luna trecută, atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri totale în regiunile lor. Numai în Statele Unite sunt peste 9 milioane de cazuri, iar epidemia se extinde rapid. În timp ce în Europa a durat aproape nouă luni pentru a se ajunge la primele 5 milioane de cazuri de Covid-19, următoarele 5 milioane de cazuri au fost raportate în puţin mai mult de o lună, potrivit unei analize Reuters.

Autorităţile franceze din sectorul sănătăţii au raportat luni 52.518 cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, stabilind un nou record al cazurilor zilnice de la declanşarea epidemiei, faţă de 46.290 de cazuri consemnate duminică, transmite Reuters.

Coronavirus 30 octombrie

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul virus a crescut cu 25% pe parcursul ultimelor două săptămâni. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 500.000 de cazuri noi, iar multe dintre țările europene înregistrează un număr record de îmbolnăviri. Peste 45 milioane de persoane s-au îmbolnăvit, iar alte 1,17 milioane și-au pierdut viața de la declanșarea pandemiei. 

Situația în Franța este una îngrijorătoare, iar miercuri au fost raportate 50.000 de îmbolnăviri, în 24 de ore. 

Potrivit JHU, cea mai afectată ţară din lume de pandemie continuă să fie SUA, cu 8.945.891 de îmbolnăviri şi 228.668 de decese, urmată îndeaproape de India, cu 8.088.851 de cazuri de coronavirus şi 121.090 decese. Brazilia este a treia cea mai afectată ţară, cu 5.494.376 de îmbolnăviri, însă ocupă locul al doilea în privinţa numărului de decese, 158.969.

Coronavirus 29 octombrie

Totalul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a crescut în Germania cu 16.774, cel mai mare număr înregistrat într-o zi de la începutul epidemiei aici, a anunţat Robert Koch Institute joi. 

India este a doua ţară din lume cea mai afectată de Covid-19, cu peste 8,04 milioane de cazuri. Joi, autorităţile au anunţat 49.881 de noi contaminări. Statele Unite rămâne ţara cu cele mai multe cazuri, peste 8,8 milioane, iar Brazilia ocupă locul al treilea, cu mai mult de 5,4 milioane. În Europa, Franţa şi Spania au depăşit de câteva zile pragul de 1 milion de contaminări.

Coronavirus, 28 octombrie

Peste 500.000 de noi infectări cu noul coronavirus SARS-CoV-2 au fost înregistrate în mod oficial în lume marţi - un nou ”record” -, potrivit unui bilanţ realizat miercuri, pe baza datelor furinizate de autorităţi în domeniul sănătăţii, de către AFP.

În total, peste 516.898 de infecţii au fost declarate şi 7.723 de morţi din cauza Covid-19. Această creştere a numărului cazurilor de Covid-19 în lume se explică doar în parte prin creşterea numărului testelor realizate de la primul val al pandemiei, în martie-aprilie, în lume.

Europa este continentul pe care pandemia a accelerat cel mai rapid - cu peste 220 000 de noi contaminări zilnice, în medie, în ultimele şapte zile - reprezentând o creştere cu 44% faţă de săptămâna precedentă.

Coronavirus, 27 octombrie

Coronavirus Franța. 33.417 de cazuri noi de infectare au fost confirmate în ultimele 24 de ore în Franța., potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății din această țară. 523 de persoane au murit în același interval, ridicând la 35.541 totalul deceselor de la debutul pandemiei în Franța.

Coronavirus Italia. Italia a raportat marţi 21.994 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat bilanţ zilnic de la debutul epidemiei în această ţară. Totodată, potrivit Ministerului Sănătăţii din Italia, numărul deceselor asociate Covid-19 şi consemnate în ultimele 24 de ore a fost de 221. Este prima dată după mijlocul lunii mai când bilanţul zilnic al deceselor trece de 200, scrie agenția Reuters, citată de Agerpres.

Lombardia, unde se află oraşul Milano, capitala financiară a Italiei, rămâne regiunea cea mai lovită, raportând marţi 5.035 de cazuri noi de infectare. A doua cea mai afectată regiune este Campania (sud), cu 2.761 de infectări raportate marţi.

Coronavirus Spania. Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat marţi 18.418 noi cazuri de Covid-19 şi 267 de decese asociate noului coronavirus în ultimele 24 de ore, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Conform datelor publicate, la nivelul întregii Spanii 25% din paturile secţiilor de terapie intensivă sunt ocupate de bolnavii de Covid-19. Regiunea cea mai afectată de epidemie este în continuare Madridul, urmată de Catalonia.

Coronavirus Marea Britanie. Şi Marea Britanie a comunicat marţi un bilanţ în creştere al infectărilor, 22.885 de la precedenta raportare, faţă de 20.890 de cazuri pozitive luni. Printre cei testaţi pozitiv în ultimele 28 de zile au fost raportate 367 de decese, cel mai grav bilanţ de după ziua de 27 mai, arată cifrele comunicate de guvern. Până în prezent, cea mai neagră zi a fost 30 martie, când s-au raportat 374 de decese.

Coronavirus, 25 octombrie

Franţa a înregistrat un nou record de contaminări zilnice cu COVID-19: 45.422 de cazuri. Bilanţul deceselor a ajuns la 34.645, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 138 de noi decese. Adunarea Naţională a votat sâmbătă prelungirea stării de urgenţă sanitară până pe 16 februarie, în contextul în care doi din trei francezi sunt supuşi restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii în încercarea autorităţilor de a limita răspândirea exponenţială a COVID-19, conform Digi24.

Coronavirus, 24 octombrie

Europa a devenit, sâmbătă, a doua regiune a lumii, după America Latină, care depăşeşte pragul de 250.000 de decese cauzate de coronavirus, informează Reuters. Marea Britanie, Italia, Franţa, Rusia, Belgia şi Franţa au înregistrat aproape două treimi din totalul de aproximativ 250.000 de decese de pe continent. În total, în Europa s-au raportat de la startul pandemiei aproximativ 8 milioane de cazuri de coronavirus.

În Marea Britanie s-au înregistrat cele mai multe decese din Europa, circa 45.000. În clasamentul ţărilor europene cu cele mai multe decese urmeazăItalia, Spania, Franţa şi Rusia. Rusia a raportat în ultima săptămână cel mai mare bilanţ zilnic al deceselor pentru o ţară din Europa, în medie 250. Marea Britanie şi Franţa au o medie de 143 de decese pe zi. Vineri, Franţa a devenit a şaptea îară cu peste un milion de cazuri de coronavirus.

În ansamblul continentului european, numărul de infecţii de Covid depăşeşte 8,2 milioane şi peste 258.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului. Dintre care 10.0003 în Germania, ţară ocolită relativ de pandemie dar lovită de noul val epidemic.              

Pandemia a făcut cel puţin 1.139.406 de morţi în lume de la sfârşitul lui decembrie 2019, potrivit unui bilanţ de vineri al AFP. Şi un record de noi contaminări, aproape 80.000 în 24 de ore, a fost înregistrat de Statele Unite. 

Coronavirus, 21 octombrie

Spania este prima țară din Uniunea Europeană care depășește pragul de un milion de infectări cu noul coronavirus. Franța se apropie și ea de această cifră dramatică și se gândește la noi restricții. În Italia a fost atins un nou record al infectărilor într-o singură zi, iar Cehia are cea mai accelerată rată de îmbolnăvire. Spania a trecut de acest prag după un nou record, de aproape 17.000 de cazuri în 24 de ore.

Spania, care numără circa 47 de milioane de locuitori, este cea de a şasea ţară din lume care atinge acest prag de un milion de cazuri, după SUA, India, Brazilia, Rusia şi Argentina, potrivit unei numărători efectuate de AFP, citată de Digi24.

Cehia, cea mai accelerată creştere a infectărilor din Europa

Cehia a revenit la carantină, pentru a opri valul uriaș de infectări cu SARS-COV 2 din ultima perioadă. Țara înregistrează în ultimele săptămâni cea mai accelerată creştere a numărului de contaminări din Europa. Guvernul de la Praga  a ordonat suspendarea activității magazinelor și serviciilor neesențiale. Ieșirea din casă mai este permisă doar pentru a merge la serviciu, la cursuri sau la medic. "Aceste măsuri, chiar dacă sunt unele dure şi împovărătoare pentru populaţie, sunt absolut necesare", a declarat ministrul ceh al sănătăţii Roman Prymula. Cel mai recent bilanț indică peste 11.000 de infectări într-o zi, la o populație de puțin peste 10 milioane.

Coronavirus, 20 octombrie

Pandemia a ucis cel puţin 1.114.499 de persoane în lume de când Biroul OMS în China a anunţat apariţia acestei boli la sfârşitul lui decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP luni la ora 11.00 GMT (14.00, ora României) din surse oficiale.

Peste 40 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost diagnosticate de la începutul pandemiei.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară ca număr de morţi şi de cazuri, cu 219.676 de decese, urmate de Brazilia (153.905 de morţi), India (114.610), Mexic (86.167) şi Regatul Unit (43.646 de morţi).

Coronavirus Irlanda. Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi, măsuri luate în contextul pandemiei de COVID -19.

Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopţii (23.00 GMT) timp de şase săptămâni, a precizat premierul. Toate activităţile comerciale neesenţiale se vor închide şi barurile şi restaurantele vor servi doar alimente la pachet. În plus, irlandezii nu îşi vor putea părăsi casele pentru a face mişcare decât pe o rază de cinci kilometri în jurul locuinţei, în caz contrar riscând amenzi.

Coronavirus, 19 octombrie

Coronavirus Austria. Austria limitează - începând de vineri - adunările la maximum şase persoane în spaţiile închise şi la maximum 12 persoane afară, cu scopul de a controla răspândirea coronavirusului, a anunţat luni cancelarul Sebastian Kurz, relatează Reuters. Bilanţul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus este mai mare decât în timpul primului val, în martie, însă Austria ia măsuri diferite de această dată.

Guvernul conservator vrea să evite o carantină generală, ca în martie, de frica impactului asupra economiei şi a ostilităţii populaţiei. Magazinele, restaurantele, barurile şi teatrele rămân deschise.

Coronavirus Slovenia. Guvernul sloven a declarat luni starea de urgenţă - pe o perioadă de 30 de zile -, în urma unei creşteri bruşte a contaminărilor cu covid-19, care s-au dublat săptămâna această faţă de nivelul de săptămâna trecută, relatează Reuters. Între aceste măsuri - care au intrat în vigoare luni - se află interdicţia oricărei deplasări între regiunile cele mai afectate, interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, între orele locale 21.00 (22.00, ora României) şi 6.00 (7.00, ora României), suspendarea evenimentelor publice şi regionale şi limitarea adunărilor la maximum şase persoane, a anunţat luni ministrul sloven de Interne Ales Hojs.

Coronavirus Italia. Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat o nouă serie de măsuri pentru a stopa recrudescenţa COVID-19, în special restricţii legate de barurile şi restaurantele şi extinderea muncii de la distanţă.

Aceste măsuri "vor trebui să ne permită să înfruntăm noul val de contaminări care loveşte sever Italia şi Europa. Nu putem pierde timp. Trebuie să punem în aplicare aceste măsuri pentru a evita un nou lockdown generalizat ce ar pune economia în pericol", a declarat Giuseppe Conte într-un briefing de presă la Palazzo Chigi, sediul guvernului, potrivit Digi24.

Coronavirus, 18 octombrie

Franţa a raportat sâmbătă 32.427 de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, odată cu intrarea în vigoare a unor noi restricţii, în principalele oraşe pentru a ţine sub control pandemia. Începând de sâmbătă, Guvernul a impus în regiunea Paris şi în alte opt zone metropolitane restricţii privind circulaţia pe timp de noapte, începând de la ora 9 seara, până la şase dimineaţa, pe durata a patru săptămâni. Numărul de cazuri anunţate sâmbătă este unul record, potrivit The Guardian. Conform datelor Agenţiei de Sănătate Publică din Franţa, 1269 de persoane au fost internate la Terapie Intensivă în ultima săptămână. În total, în Franţa au fost înregistrate 33.392 de decese, din care 90 în ultimele 24 de ore

Coronavirus 17 octombrie

Autorităţile din India au raportat 62.212 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, relatează Reuters, citată de News.ro. Numărul total al infecţiilor a ajuns la 7.43 de milioane. Dar numărul infecţiilor active a scăzut sub 800.000 pentru prima dată în o lună jumătate, lucru considerat o realizare semnificativă de către autorităţi. India a înregistrat al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume după Statele Unite ale Americii, care la ora redactării acestei știri aveau un bilanț de 8.288.278 de cazuri. În Brazilia sunt 5.201.570 de îmbolnăviri și 153.229 de decese.

Coronavirus, 15 octombrie

Coronavirus Germania. Germania a înregistrat 6.638 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, un record pentru ţară de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, potrivit datelor oficiale publicate joi, scrie AFP. Această informaţie vine la câteva ore după anunţul de noi restricţii în 16 landuri care vizează împiedicarea răspândirii pandemiei. Precedentul bilanţ cel mai crescut de contaminări zilnice a fost pe 28 martie - 6.294 de cazuri. 

Coronavirus Cehia. Autoritățile din Cehia au raportat joi un număr record de noi cazuri de infecții cu coronavirus, respectiv 9.544 într-o singură zi, transmite Reuters, citată de Hotnews. Miercuri, Cehia a anunțat 8.325, potrivit ministerului sănătății. Țara cu 10.7 milioane de locuitori a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri, acesta dublându-se numai în luna octombrie. În total, din martie, Cehia a confirmat 139.290

Coronavirus, 14 octombrie

Pandemia de coronavirus a făcut peste un milion de morți în întreaga lume - 1.081.000, conform celor mai recente date publicate de AFP. De asemenea, au fost diagnosticate 37, 9 milioane de cazuri, dintre care mai mult de 26,1 milioane au fost declarate vindecate.

În SUA au fost înregistrate cele mai multe decese (215.089), mai multe decât în Brazilia (150.998), India (109.856), Mexic (83.945) și Marea Britanie (42.875).

Coronavirus Olanda. În Olanda, țară care a adoptat o politică mai relaxată a restricțiilor în primăvară, autoritățile au decis să închidă barurile și restaurantele începând cu 14 octombrie, pentru a limita răspândirea virusului. De asemenea, după luni de zile în care a refuzat să poarte masca de protecție, premierul olandez Mark Rutte a declarat masca obligatorie în toate spațiile închise, pentru persoanele peste 13 ani.

Coronavirus, 13 octombrie

Coronavirus Rusia. Rusia a înregistrat marți un număr record de noi cazuri de COVID-19 și de decese cauzate de coronavirus, numărul total al persoanelor care au contractat SARS-CoV-2 în această țară de la izbucnirea pandemiei ajungând la 1.326.178, transmite Reuters.

„În pofida creșterii numărului de noi cazuri, astăzi în Rusia nu discutăm despre blocarea economiei, suspendarea unor sectoare ale economiei sau domenii de afaceri deoarece nu vedem niciun motiv pentru a face asta”, a declarat Anna Popova, directorul Rospotrebnadzor - serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației.Comentariul acesteia a venit la o zi după ce Kremlinul a afirmat că Rusia își permite un răspuns mai flexibil la pandemia de COVID-19 decât în timpul primului val când a introdus carantina.

Coronavirus, 12 octombrie

Numărul mondial al cazurilor de coronavirus se apropie de 38 de milioane, 28 de milioane de persoane fiind declarate vindecate. Orașul chinez Qingdao a anunțat luni că va testa, în următoarele cinci zile, pentru Covid-19, întreaga sa populație de peste 9 milioane de locuitori după apariția mai multor cazuri de coronavirus legate de un spital ce tratează infecții de import,

Cehia impune noi restricții: Barurile se închid la ora 20.00, iar restaurantele permit doar 4 oameni la masă. Începând de luni, cel mult 20 de persoane pot participa evenimentele culturale şi religioase în aer liber. Şcolile şi facultăţile fac cursuri online, potrivit hotnews.ro.

Coronavirus, 11 octombrie

India a raportat, de la începutul pandemiei de Covid-19, peste 7 milioane de contaminări şi este a doua ţara din lume din punct de vedere al numărului de cazuri.

Pentru ultimele 24 de ore, autorităţile au raportat duminică 74.383 de noi cazuri, astfel că totalul a ajuns la 7.053.806. În acelaşi interval de timp au fost înregistrate 918 decese asociate noului coronavirus, iar bilanţul este de 108.334.

Un milion de cazuri au fost înregistrate în India în decurs de 13 zile, potrivit unei analize Reuters.

Coronavirus, 10 octombrie

Rusia a înregistrat sâmbătă cel mai mare număr de cazuri zilnice de Covid-19, astfel că totalul contaminărilor raportate de la începutul epidemiei aici este 1.285.084, potrivit news.ro.

Autorităţile ruse au raportat sâmbătă 12.846 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. În plus, au fost anunţate şi 197 de decese asociate acestuia, bilanţul fiind acum de 22.454.

Până în prezent, vineri a fost înregistrat cel mai mare număr de contaminări - 12.126.

Coronavirus, 8 octombrie

În Europa au fost confirmate peste 6 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, de la apariția primului caz, în ianuarie, conform unui bilanț publicat de AFP miercuri, 7 octombrie.

În ultimele șapte zile au fost confirmate 543.137 de cazuri noi pe continentul european, cu 26% mai multe decât sătămâna trecută. În lume au fost diagnosticate aproape 35,9 milioane d ecazuri de COvid-19, dintre care mai mult de 7,5 milioane numai în SUA, cu cel puțin 1.051.149 de morți.

Coronavirus, 7 octombrie

Noua Zeelandă a dat încă o dată exemplu lumii întregi, în lupta cu noul coronavirus. Nu mai are cazuri active de transmitere comunitară, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii. Hipkins i-a atenţionat totuşi pe cetăţeni să nu se relaxeze şi a cerut “o vigilenţă constantă şi o muncă de echipă” pentru ca virusul să fie ţinut în continuare sub control.

"Zdrobirea COVID-19 în comunitatea noastră pentru a doua oară este o mare reuşită, de care neozeelandezii ar trebui să fie mândri, însă există în continuare riscul apariţiei în viitor de noi cazuri de transmitere comunitară", a spus oficialul.

Coronavirus, 4 octombrie

Coronavirus Franța. Franța a raportat sâmbătă seară aproape 17.000 de infecții noi cu coronavirus, un nou record zilnic, cifra fiind cu aproximativ 5.000 mai mare decât cea anunțată vineri, transmite Reuters. Astfel, numărul infecțiilor a urcat cu 16.972, până la un total de 606.625. Precedentul record, de 16.096, fusese consemnat săptămâna trecută.Numărul deceselor asociate cu Covi-19 a crescut cu 49, până la 32.198. În ultimele șapte zile au fost spitalizate 4.087 persoane, 849 dintre ele la terapie intensivă. Procentul de teste pozitive a crescut sâmbătă la 7,9%, față de 7,7% vineri.

Coronavirus, 2 octombrie

Conform cifrelor transmise de Departamentul pentru Sănătate Publică din Franța, numărul total al deceselor provocate de coronavirus în această țară a depăşit pragul de 32.000 de la începutul crizei sanitare.

Departamentul pentru Sănătate Publică din Franța transmite că 63 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 577.505, dintre care 13.970 raportate în ultimele 24 de ore (faţă de 12.845 miercuri).

Coronavirus, 30 septembrie

Belgia, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a depăşit miercuri pragul de 10.000 de morţi, potrivit cifrelor date publicităţii de institutul pentru sănătate publică Sciensano.

În vârful pandemiei, în aprilie, Belgia a înregistrat vreme de circa zece zile peste 250 de decese zilnic, cu un record de 321 de decese pe 8 aprilie, potrivit cifrelor Sciensano. Pragul de 5.000 de morţi a fost depăşit pe 17 aprilie.

Coronavirus, 27 septembrie

Europa mai are multe de făcut până când va ține sub control răspândirea virusului, au fost cuvintele experților OMS, în timpul conferinței de vineri, de la Geneva. Directorul pentru situații de criză din cadrul OMS, Michael Ryan a avertizat că toamna aceasta va face ravagii în rândul europenilor pentru că virusurile gripale se vor suprapune virusului SARS-CoV-2, iar rata de răspândire este în continuă creștere, față de începutul pandemiei. Numărul cazurilor la nivel mondial a ajuns la 33 de milioane de infectări și 1.000.709 de decese. Doctorii Michael Ryan și Maria Van Kerkhove au insistat că nu se impune încă o ”închidere totală” a comunităților, dar populația trebuie să realizeze că ”o rată de 10.000 de cazuri noi de infectări raportate zilnic în Spania și Franța înseamnă un posibil dezastru”.

Coronavirus 25 septembrie

Coronavirus Franța. Franța a ajuns, joi, la un nou record absolut în ceea ce privește îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore au fost raportate nu mai puțin de 16.096 de cazuri. Este cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei în Hexagon.

De asemenea, 52 de bolnavi de COVID-19 au murit în 24 de ore, la spital, a precizat serviciul public de sănătate. Precedentul record de cazuri noi în 24 de ore se ridica la peste 13.000 de noi cazuri pe zi, nivel atins miercuri. Recordul vine la o zi după ce guvernul francez anunțase deja noi restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Coronavirus, 23 septembrie 

Numărul celor care au murit în Franța ca urmare a infectării cu noul coronavirus a crescut în ultima zi cu 43, bilanțul total al deceselor ajungând la 31.459.De asemenea, numărul total al cazurilor de Covid-19 confirmate până în prezent în Franța se ridică la 481.141.

Coronavirus, 22 septembrie

Coronavirus SUA. Cu şase săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, Statele Unite au înregistrat marţi 200.000 de decese atribuite Covid-19, potrivit Universităţii Johns Hopkins, scrie AFP. Bilanţul Universităţii din Baltimore a afişat 200.005 decese marţi dimineaţă, la 6,9 milioane de cazuri recenzate în ţară, o mortalitate pe care mai mulţi o anticipaseră din august şi care va face din coronavirus a treia cauză de deces în SUA anul acesta.  

Doar în ultima săptămână, aproximativ 5.300 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit în SUA, faţă de circa 2.000 în Uniunea Europeană,  unde epidemia se intensifică din nou, după valul din primăvară, potrivit datelor AFP. 

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din lume a ajuns la aproximativ 31,5 de milioane, cel al deceselor asociate cu COVID-19 la peste 969.000, în timp ce 23 de milioane de oameni au fost declarați vindecați de Sars-Cov-2, potrivit datelor centralizate de Worldometers.info.  

Coronavirus, 21 septembrie

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din lume a ajuns la aproximativ 31 de milioane, cel al deceselor asociate cu COVID-19 la peste 964.000, în timp ce 22,5 milioane de oameni au fost declarați vindecați de Sars-Cov-2, potrivit datelor centralizate de Worldometers.info.  India a ajuns la 5,4 milioane de cazuri, după ce a raportat 92.605 infecții noi, cel mai mare bilanț zilnic din ultima lună și jumătate. Au fost înregistrate 1.113 de decese Covid-19 în ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 86.752. Rusia a raportat 6.148 de noi cazuri de infectări cu coronavirus depistate sâmbătă, fiind pentru a doua zi consecutiv când numărul de infectări zilnice a depăşit valoarea de 6.000. Britanicii care nu vor respecta măsurile de autoizolare în cazul contaminării cu noul coronavirus vor fi pedepsiţi cu o amendă de până la 10.000 de lire sterline (11.000 de euro), a anunţat sâmbătă guvernul în cursul unei prezentări a noilor reguli vizând reducerea numărului de cazuri pozitive 

Coronavirus 18 septembrie

Mai mult de 30 de milioane de infectări cu SARS-CoV-2 şi 945.000 de decese asociate acestuia au fost înregistrate în întreaga lume de la finalul anului trecut, când noul coronavirus a fost depistat în Wuhan (China).

Potrivit site-ului Universităţii Johns Hopkins, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Statele Unite (peste 6,6 milioane), India (5,1 milioane), Brazilia (4,4 milioane) şi Rusia. Aceasta din urmă a depăşit recent pragul de 1 milion de infecţii.

Coronavirus Europa. Cea mai afectată ţară europeană a rămas Spania, cu peste 625.600 de contaminări şi 30.405 decese asociate noului coronavirus. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Europa au fost confirmate 5 milioane de cazuri şi peste 228.000 decese, de la începutul pandemiei. În ultimele două săptămâni, numărul de noi cazuri s-a dublat în mai mult de jumătate dintre ţările europene. Numai în ultimele şapte zile au fost raportate peste 300.000 de noi infectări.

Coronavirus, 17 septembrie

Coronavirus India. India a înregistrat 97.894 de cazuri noi de covid-19 în ultimele 24 de ore - un ”record” de la începutul pandemiei, a anunţat joi Ministerul indian al Sănătăţii, relatează Reuters, citată de News.ro. Bilanţul total al contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 5,12 milioane, potrivit Guvernului.

Autorităţile au înregistrat, de asemenea, 1.132 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 83.198. Cel puţin 1.000 de morţi au fost înregistrate zilnic în India în ultimele două săptămâni. India este a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemie, după Statele Unite.

Coronavirus 15 septembrie

Epidemia de coronavirus continuă în Franţa, unde 7.852 de noi cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi departamentul de Sănătate Publică. 

Cu o zi înainte, 6.158 de cazuri au fost depistate. 37 de persoane au murit de Covid-19 în Franţa într-o zi, numărul total al victimelor fiind de 30.999. 

866 de "clustere" sau focare de infecţie sunt active pe teritoriul ţării, dintre care 68 noi care au fost depistate în ultimele 24 de ore. 

Coronavirus 13 septembrie

Franţa a înregistrat în ultimele 24 de ore 10.561 de cazuri noi de Covid-19, depăşind pentru prima oară pragul de 10.000 de cazuri, potrivit datelor publicate sâmbătă de autorităţile din domeniul sănătăţii, transmite Reuters.

Datele, care depăşesc recordul anterior de 9.843 de cazuri noi raportate joi, scot în evidenţă revenirea îmbolnăvirilor în Franţa.

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus a determinat guvernul să anunţe, vineri, noi măsuri pentru a evita revenirea la măsurile de carantină impuse anterior la nivel naţional.

Premierul Jean Castex a promis măsuri de accelerare a testărilor şi de înăsprire a măsurilor adoptate la nivel local în zonele cu număr mare de cazuri.

Coronavirus 12 septembrie

Mexicul a depăşit vineri pragul de 70.000 de morţi din cauza Covid-19, un bilanţ superior celor mai pesimiste predicţii ale autorităţilor sanitare în timpul pandemiei. În ultimele 24 de ore, 534 de persoane au murit de Covid-19, totalul fiind de 70.183 de decese, a anunţat într-o conferinţă de presă un responsabil al Ministerului Sănătăţii, Ricardo Cortes.

Ministerul estimase la 8.000 numărul de morţi din cauza epidemiei, înainte de a ajunge la 30.000, apoi 60.000, într-un scenariu "catastrofal", potrivit news.ro.

Coronavirus 11 septembrie

Coronavirus Franța. Franța a înregistrat 9.406 noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, în timp ce rata de pozitivitate rămâne stabilă, potrivit cifrelor publicate vineri de ministerul Sănătății și citate de AFP. Joi s-au înregistrat aproape 9.843 de cazuri, un record de la începutul epidemiei și de la lansarea testelor pe scară mare. Rata de pozitivitate (raportul dintre numărul de persoane testate pozitiv și numărul total al persoanelor testate) rămâne stabilă la 5,4%.De la începutul epidemiei în Franța, în urmă cu șase luni, au fost efectuate în total 10 milioane de teste. 40 de persoane au decedat în spitale în acest interval, astfel încât bilanțul victimelor urcă la 30.893.

Coronavirus Marea Britanie. Marea Britanie a raportat 3.539 de noi cazuri de Covid-19, potrivit datelor publicate de Guvern vineri, faţă de 2.919 cu o zi înainte, scrie Reuters. Şase noi decese au fost de asemenea înregistrate. Cifrele de vineri arată o răspândire a coronavirusului accelerată în toate părţile Angliei. Un studiu sugerează că noile cazuri se dublează în fiecare săptămână. De luni vor fi interzise adunările publice cu scopul de a reduce numărul infectărilor. 

Coronavirus 10 septembrie

Coronavirus SUA. Numărul copiilor care au contractat coronavirusul în Statele Unite a depășit pragul de 500.000, peste 70.000 de noi contagiuni fiind înregistrate între sfârșitul lunii august și începutul lui septembrie, potrivit unui nou raport citat de Newsweek. În cele două săptămâni dintre 20 august și 3 septembrie autoritățile americane au depistat 70.630 de noi cazuri de COVID-19 în rândul copiilor, potrivit unui raport al Academiei Americane de Pediatrie și Asociației Spitalelor de Copii.

Coronavirus 7 septembrie

Coronavirus Spania. Spania, printre cele mai afectate ţări europene de pandemia de coronavirus, a depăşit pragul de 500.000 de cazuri diagnosticate, potrivit ultimului bilanţ publicat luni, scrie AFP. De la începutul pandemiei, ţara cu 47 de milioane de locuitori a înregistrat 525.549 de cazuri, ceea ce reprezintă un număr de cazuri raportat la populaţia sa de două ori mai importantă decât a Franţei sau Italiei, potrivit unui calcul al AFP din surse oficiale. 

Coronavirus 6 septembrie

Pandemia de coronavirus s-a soldat cu cel puţin 880.396 de morţi în întreaga lume de când biroul din China al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a anunţat apariţia virusului, la sfârşitul lunii decembrie 2019, informează AFP. Au fost diagnosticate oficial peste 26.947.550 de cazuri de infectare, dintre care 17.709.800 sunt considerate vindecate.

Sâmbătă, s-au înregistrat în lume 5.171 de noi decese şi 268.142 de noi infectări. Ţările cu cele mai multe cazuri noi sunt India (1.065 decese), SUA (805) şi Brazilia (682).

Statele Unite ocupă primul loc în ierarhia ţărilor afectate cel mai mult de Covid-19, cu un total de 6.432.209 cazuri de infectare şi 192.864 de decese. Poziţia a doua este ocupată de Brazilia, cu 4.123.000 infectări şi 126.230 decese, iar pe trei este India, cu 4.120.846 de infectări şi 70.732 decese.

Dintre ţările afectate cel mai mult, Peru are cel mai mare număr de morţi în raport cu populaţia: 90 de decese la 100.000 de locuitori. Pe doi este Belgia, cu 85 de morţi la 100.000 de locuitori, pe trei Spania (63), pe patru Marea Britanie (61) şi pe cinci Chile (60).

Coronavirus 1 septembrie

Coronavirus Rusia. Rusia a depăşit marţi pragul de un milion de contaminări cu noul coronavirus, în timp ce se redeschid şcolile, relatează Reuters. Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut elevilor şi studenţilor, într-o alocuţiune televizată, să respecte noile protocoale sanitare implementate la deschiderea anului şcolar.

Purtarea măştilor de protecţie de către cadrele didactice este obligatorie în şcolile din Moscova, cel mai grav afectată regiune de noul coronavirus, însă acestea sunt autorizate să le scoată în sălile de clasă, cu condiţia să păstreze o distanţă de securitate faţă de elevi. Tinerii moscoviţi nu sunt obligaţi să poarte mască de protecţie în şcoli.

De la începutul epidemiei, bilanţul comunicat de către autorităţile ruse este de 1.000.048 de cazuri confirmate, dintre care 4.729 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Autorităţile sanitare au anunţat 123 de morţi din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 17.299.

Coronavirus 31 august

Coronavirus Spania. Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat luni peste 23.000 de noi cazuri de Covid-19 faţă de raportarea de vineri, în timp ce în ultimele şapte zile au survenit încă 141 de decese asociate acestei boli, transmite agenţia spaniolă EFE, citată de Agerpres. Numărul total al cazurilor de Covid-19 confirmate în Spania de la începutul pandemiei ajunge astfel la 462.858, cel mai ridicat între statele UE.

Rata noilor cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile este de asemenea în Spania cea mai ridicată în rândul ţărilor UE, de 205,5 cazuri. Urmează Franţa, cu 87,9 cazuri, şi România, cu 72 de cazuri, notează agenţia EFE.

Ministrul spaniol al Sănătății, Fernando Simon, pune aceste cifre şi pe seama numărului mare de teste efectuate și menţionează că aproximativ jumătate din cazurile detectate sunt asimptomatice şi circa 55% din totalul noilor infectări sunt la persoane cu vârste sub 40 de ani.

Coronavirus, 30 august

India a raportat duminică 78.761 noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record mondial, potrivit AFP, citată de Hotnews.ro. Precedentul record fusese stabilit la 17 iulie de SUA, care înregistraseră 77.638 noi contagieri, potrivit datelor coroborate de AFP. India este oficial cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de coronavirus, după SUA şi Brazilia, cu 3,5 milioane de persoane infectate cu COVID-19. În total, 63.000 de persoane au murit de această boală în India.

De la debutul pandemiei, la nivel global au fost raportate 25.197.600 de cazuri de COVID-19 (n.r. - la ora transmiterii acestei știri). S-au înregistrat 847.329 de decese, iar numărul persoanelor vindecate se ridică la 17.546.299. SUA rămân cele mai afectate, cu 6.139.467 de cazuri și 186.857 de decese, pe locul al doilea fiind Brazilia, cu 3.846.965 de cazuri și 120.498 de decese.

Coronavirus, 29 august

2.481 de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, după cele 2.438 de cazuri confirmate în ziua precedentă, scrie Hotnews, citând Reuters. Creşterea numărului zilnic de infectări cu SARS-CoV-2 s-a produs în contextul în care Ucraina a impus începând din acest weekend o interdicţie temporară care îi împiedică pe cetăţenii străini să pătrundă pe teritoriul ţării până pe 28 septembrie şi a extins măsurile de izolare până la sfârşitul lunii octombrie pentru a limita creşterea bruscă a contaminărilor constatate în ultima perioadă. Ucraina a raportat până în prezent un număr total de 116.987 de cazuri de COVID-19 şi 2.492 de decese asociate acestei maladii.

De la debutul pandemiei, la nivel global au fost raportate 24.940.758 de cazuri de COVID-19 (n.r. - la ora transmiterii acestei știri). S-au înregistrat 841.991 de decese, iar numărul persoanelor vindecate se ridică la 17,317,972. Acum, în lume sunt active 6.780.795 de cazuri de COVID-19. SUA rămân cele mai afectate, cu 6.097.318 de cazuri și 185.969 de decese, pe locul al doilea fiind Brazilia, cu 3.812.605 de cazuri și 119.594 de decese.

Coronavirus 27 august

După câteva luni cu un număr mai mic de cazuri în Europa, ne confruntăm din nou cu creșteri importante ale îmbolnăvirilor de Covid-19. Peste 5.000 noi cazuri au fost înregistrate în Franța, potrivit datelor publicate miercuri seară de autoritățile franceze, un nou record de la sfârșitul carantinei. Autoritățile au anunțat că masca devine obligatorie pe tot terioriul Parisului, măsura urmând să fie extinsă și în alte zone. Spania se confruntă și ea cu un nou val puternic, raportând circa 7.000 de cazuri. Și în Germania s-au înregistrat 1.507 cazuri noi (237.936 în total) și alte 5 decese (9.285 în total), potrivit Institutului Robert Koch. Recorduri au fost și în India (76.000 de cazuri într-o zi) și Coreea de Sud (441, cel mai mare bilanț din martie încoace).  India a ajuns la peste 60.000 de decese asociate cu Covid-19 și a raportat joi un bilanț zilnic record de 76.014 de cazuri, venit după efectuarea a aproape 925.000 de teste într-o singură zi.

Coronavirus 26 august

Numărul cazurilor de coronavirus raportate în lume a trecut de 24 de milioane, fiind înregistrate 823.000 de decese asociate cu Covid-19 și 16,6 milioane de persoane vindecate de Sars-Cov-2, potrivit centralizărilor de pe Worldometers. Ratele de transmitere scad în multe părți ale lumii, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. OMS spune că cifrele privind infecțiile și decesele se ameliorează în majoritatea regiunilor, în special în Americi, cu excepția Asiei de Sud-Est și a estului Mediteranei 

Mulți specialiști se tem însă de lunile de toamnă. Un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea lovi Franţa în luna noiembrie, a afirmat miercuri un consilier medical guvernamental, în timp ce oraşul Marsilia a înăsprit măsurile antiepidemice, scrie hotnews.ro.

Coronavirus 23 august

Coronavirus India. Numărul cazurilor de coronavirus din India a trecut duminică de trei milioane, conform datelor guvernamentale. Ţara sud-asiatică a înregistrat cea mai mare creştere zilnică a cazurilor la nivel mondial timp de aproape trei săptămâni, informează dpa, preluată de Agerpres.India, o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, a raportat până în prezent 3.044.940 de infecţii, cu 69.239 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore, a declarat Ministerul federal al Sănătăţii. India are al treilea cel mai mare număr de cazuri după Brazilia şi Statele Unite ale Americii.Alte 912 persoane au murit, crescând numărul total de decese la 56.706, conform datelor afişate pe site-ul ministerului.

Coronavirus 22 august

Coronavirus Germania. Numărul de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în Germania a crescut din nou sâmbătă, 22 august, la un nivel nemaiîntâlnit de la sfârşitul lunii aprilie. În ultimele 24 de ore, autorităţile medicale din toată ţara au înregistrat 2.034 de cazuri noi, ceea ce a adus numărul total de infectări la 232.082, a anunţat Institutul Robert Koch (RKI). Ultima dată un număr atât de mare s-a înregistrat pe 25 aprilie, când au fost raportate 2.055 de noi cazuri de infectări cu COVID-19.

Coronavirus 20 august

Germania şi Italia au înregistrat în ultimele 24 de ore cel mai mare număr de contaminări cu noul coronavirus din ultimele trei luni şi jumătate, anunță News.ro. Germania a raportat 1.707 noi cazuri de Covid-19, cel mai mare număr din 26 aprilie. Creşterea este influenţată de cei care s-au întors în ţară, dar şi de lipsa distanţării fizice. Italia a înregistrat, de asemenea, un număr mare de infectări, cu 642 de noi cazuri în ultima zi. Numărul nu este la fel de mare ca în alte ţări europene, însă este cel mai mare înregistrat în peninsulă din luna mai.

Franţa a raportat 3.776 de noi cazuri şi 399 de focare active, în timp ce Spania, 3.715 de contaminări în ultimele 24 de ore - cea mai mare rată de infectare din aprilie. Marea Britanie a înregistrat 812 noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Per ansamblu, Spania are cele mai multe cazuri de Covid-19 înregistrate până în prezent, peste 370.800, urmată de Marea Britanie, cu 323.000, şi Franţa, cu 256.500. La nivel global, de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 22,4 milioane de contaminări şi 788.000 de decese, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Coronavirus 19 august

Germania a înregistrat 1.510 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic raportat în peste trei luni, a anunţat miercuri Institutul Robert Koch (RKI), citat de Agerpres. Cifra de miercuri ridică la 226.914 numărul total de persoane care au avut sau au în prezent virusul, în timp ce 9.243 de persoane au murit, decesele lor fiind asociate COVID-19, boala provocată de coronavirus, potrivit RKI. Numărul cazurilor de coronavirus din Germania a crescut în ultimele săptămâni, cu peste 1.000 de cazuri suplimentare înregistrate timp de mai multe zile. Cancelarul german Angela Merkel a cerut marţi populaţiei să respecte cu stricteţe recomandările pentru combaterea epidemiei de coronavirus, avertizând că este exclusă orice nouă relaxare a restricţiilor în contextul înmulţirii actuale a cazurilor de coronavirus în Germania.

Coronavirus 17 august

Coronavirus Franța. Ministerul francez al Sănătăţii a raportat duminică 3.015 cazuri de infectare cu noul coronavirus în 24 de ore, fiind a doua zi consecutivă în care numărul cazurilor depăşeşte pragul de 3.000, relatează Reuters.

Creşterea puternică a numărului de cazuri în Franţa a determinat autorităţile din cele mai mari două oraşe din ţară, Paris şi Marsilia, să extindă zonele unde purtarea măştilor este obligatorie în aer liber, în timp ce guvernul este pe cale să propună purtarea măştilor în spaţiile închise comune.

Coronavirus 15 august

Numărul cazurilor de contaminare cu Covid-19 în America Latină a depăşit 6 milioane, aceasta fiind cea mai afectată regiune din lume, relatează Reuters.

Vineri, în regiune s-a ajuns la 6.000.005 de infectări, numărul deceseor fiind de 237.360.

Cea mai afectată ţară din regiune este Brazilia, care are cele mai multe cazuri din lume după SUA, 15 la sută din totalul înregistrat pe mapamond.

Coronavirus 12 august

Coronavirus Germania. Germania a înregistrat, azi cel mai mare număr de noi infecții cu coronavirusul de mai bine de trei luni, ministerul sănătății Jens Spahn avertizând că noi focare au fost depistate în aproape toată țara datorită persoanelor care se întorc din concediu și a celor care merg la petreceri, relatează Reuters, conform Hotnews.ro. Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut cu 1.226, cea mai mare creștere zilnică din 9 mai, potrivit datelor Institutului Robert Koch, bilanțul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în Germania de la izbucnirea epidemiei ajungând la 218.519. „Acest lucru este fără îndoială foarte îngrijorător”, a declarat ministrul sănătății german, Jens Spahn.„Vedem acest lucru datorită persoanelor care se întorc din concediu dar și datorită tuturor tipurilor de petreceri și adunări familiale, având acum focare mai mici și mai mari în multe regiuni, în aproape toate părțile tării”, a subliniat acesta.

Coronavirus Spania. Spania se regăseşte din nou într-o situaţie "critică", potrivit experţilor, cu cele mai îngrijorătoare cifre din Europa occidentală în privinţa infectărilor cu Covid-19.

Spania a comunicat luni o medie de 4.923 de noi cazuri zilnice în ultimele şapte zile, adică mai mult decât Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia împreună, potrivit unui calcul al AFP realizat din surse oficiale. 

Cu 323.000 de cazuri, este prima ţară din Europa Occidentală, a 11-a din lume şi îşi devansează mult vecinii cu 108 de cazuri la 100.000 de locuitori faţă de 28 în Franţa, 18 în Regatul Unit, 13 în Germania şi 8 în Italia. 

Multe ţări europene impun carantina celor care revin din Spania. Germania a extins marţi avertismentele contra turiştilor din Spania, clasând Madrid şi Ţara bascilor drept zone de risc. 

Este o situaţie "critică, suntem în punctul în care lucrurile se pot ameliora sau se pot înrăutăţi (...) acest lucru implicând să facem tot posibilul şi să încercăm să stopăm focarele înainte de a se agrava", a declarat pentru AFP Salvador Maci, profesor la Universitatea din Bacelona. 

Spania a înregistrat peste 500 de focare de infectare de la primul val şi cunoaşte cea mai mare răspândire comunitară. Această transmitere "nu poate fi controlată perfect, dar se atenuează progresiv", a asigurat luni epidemiologul şef al Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon.

Coronavirus 11 august

Numărul cazurilor de coronavirus din întreaga lume a trecut de 20 de milioane, dintre care mai mult de jumătate s-au înregistrat în SUA, India şi Brazilia, relatează AP.

Oficialii din sistemul sanitar cred însă că numărul este mult mai mare, din cauza limitelor cu privire la capacitatea de testare şi a faptului că 40 la sută din cei infectaţi nu au niciun simptom. Bilanţul infectărilor a ajuns la 10 milioane în aproximativ şase luni. Apoi, în şase săptămâni bilanţul s-a dublat.

Au murit până acum din cauza noului coronavirus 736.191 de oameni. În urmă cu 45 de zile, erau înregistrate 499.506 decese.

Pe primul loc în ceea ce priveşte numărul cazurilor de coronavirus se află SUA, cu peste 5 milioane de cazuri (peste 160.000 de decese).

Coronavirus 9 august

Mai mult de 5 milioane de americani au fost infectaţi cu noul coronavirus de la începutul epidemiei în Statele Unite, acest număr reprezentând un sfert din totalul înregistrat pe glob. Pragul de 5 milioane de contaminări a fost depăşit sâmbătă.

Cu o persoană infectată la fiecare 66, SUA este cea mai afectată ţară din lume, potrivit unei analize Reuters.

În ţară au fost înregistrate oficial şi 162.422 de decese, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Preşedintele Donald Trump a spus că, mai mult, până pe 3 noiembrie - data la care au loc alegerile prezidenţiale - este posibil ca SUA să aibă deja un vaccin împotriva Covid-19.

Brazilia a trecut pragul de 3 milioane de contaminări şi pe cel de 100.000 de decese, iar India este clasată pe locul al treilea în lume, cu mai mult de 2 milioane de cazuri.

La nivel global, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finalul anului trecut, au fost înregistrate 19,57 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 725.900 de decese. Din totalul celor diagnosticaţi, peste 11,8 milioane de oameni au fost declaraţi vindecaţi.

Coronavirus 8 august

Autorităţile din Rusia au anunţat, sâmbătă, 5.212 de cazuri de contaminare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore relatează Reuters.

Numărul total al contaminărilor a ajuns la 882.347.

129 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul total al deceselor fiind de 14.854.

Coronavirus, 6 august

Numărul total al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns joi la 18.979.846 din care 12.171.965 sunt pacienți vindecați, iar 711.277 oameni care și-au pierdut viața.

Statele Unite ale Americii înregistrează cea mai mare rată de mortalitate la nivevl global. 160.000 de americani au murit. În total, aproximativ 5 milioane de americanu au fost testați pozitiv.

Președintele Donald Trump susține că situația se află sub control, deși ultimele date contrazic cu desăvârșire declarațiile sale. Fosta primă doamnă a Americii Michelle Obama a povestit într-un podcast că suferă de o formă ușoară de depresie din cauza pandemiei de coronavirus, a problemelor rasiale și a ”ipocriziei” administrației Trump.

Coronavirus, 4 august

America Latină a depăşit Europa şi a devenit cea mai îndoliată regiune a lumii de pandemia covid-19, relevă un bilanţ care are la bază date oficiale întocmit de Reuters și citat de News.ro. Bilanţul total al morţilor din cauza Covid-19 în America latină a depăşit 206.000, reprezentând o treime din morţile cauzate de pandemie în lume. Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, după Statele Unite, iar pandemia a accelerat în Columbia, Peru, Argentina şi Bolivia. În Brazilia sunt raportate 2.808.076 de cazuri și 96.096 de decese.

America Latină a depăşit săptămâna trecută un prag de cinci milioane de contaminări cu SARS-CoV-2. O creştere extrem de puternică a infectărilor cu noul coronavirus a fost înregistrată de autorităţi, care au relaxat măsurile sanitare cu scopul de a relansa creşterea economică.

Coronavirus 3 august

Cazurile la nivel global de COVID-19 confirmate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au atins luni cifra de 17,8 de milioane, cu o creştere puternică a numărului de infectări în unele ţări.

Statele Unite ale Americii, cu 4,5 milioane de cazuri, se află în fruntea ţărilor cu cel mai mare număr de îmbolnăviri, iar continentul american, cu un total de 9,6 milioane de infecţii cu noul coronavirus, este de departe cel mai afectat din întreaga lume.

Numărul global al deceselor provocate de COVID-19 a fost luni de 686.145, din care peste 363.000 s-au înregistrat pe continentul american, iar 213.000 în Europa.

Coronavirus 1 august

Mexic. Cu un număr de 9.556 de noi cazuri în 24 de ore, Mexic a înregistrat sâmbătă pentru a doua zi consecutiv un record de contaminări din cauza coronavirusului. Numărul total de infecţii este de 434.193 de persoane şi decesele sunt 47.472, dintre care 764 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. 

Mexicul, care numără 128,8 milioane de locuitori, este a treia ţară din lume în privinţa deceselor din cauza coronavirusului, după Statele Unite şi Brazilia, de când a depăşit joi Regatul Unit.                

Cu toate acestea, rata mortalităţii, care este de 362,1 decese la un milion de locuitori, este inferioară celei din mai multor ţări europene şi din America latină.                

Rusia. Autorităţile ruse au raportat 5.427 de noi cazuri de contaminare cu coronavirus pentru duminică, numărul total al contaminărilor ajungând la 850.870, relatează Reuters. De asemenea, autorităţile ruse au anunţat decesul a 70 de persoane în ultimele 24 de ore. Numărul total al deceselor a ajuns la 14.128.

China. Autorităţile din China continentală au raportat 49 de noi cazuri de contaminare cu Covid-19 pentru sâmbătă, în creştere de la 45 anunţate cu o zi înainte, relatează Reuters. Din cele 49 de cazuri, 30 s-au înregistrat în regiunea Xinjiang, trei în provincia Liaoning, iar 16 au fost importate. Numărul total al cazurilor a ajuns la 84,385, iar cel al deceselor a rămas la 4,634.

Statele Unite ale Americii. Statele Unite au înregistrat mai mult de 60.000 de noi cazuri de coronavirus pentru a cincea zi consecutiv sâmbătă, potrivit unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins. Statele Unite au consemnat până în prezent 4,6 milioane de contaminări şi 154.319 decese, fiind cea mai grav afectată ţară din lume. 

Coronavirus 31 iulie

Mexicul a devenit a treia ţară din lume cea mai afectată din cauza deceselor legate de coronavirus, cu 46.000 de morţi, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP pe baza datelor oficiale, citat de News.ro. Mexicul devansează astfel cu o victimă Regatul Unit, care număra joi 45.999 de decese. Primele două ţări cele mai îndoliate din cauza Covid-19 rămân Statele Unite, cu 151.496 de morţi, şi Brazilia, cu 90.134 de morţi, potrivit acestui bilanţ. 

Cu toate acestea, mortalitatea cauzată de coronavirus raportată la populaţia totală rămâne mai crescută în Regatul Unit decât în Mexic, cu 677,59 de decese la un milion de locuitori în Regatul Unit, faţă de 351,82 la un miliona în Mexic. În ultimele 24 de ore, Mexicul a înregistrat 639 de noi decese din cauza coronavirusului iar numărul de cazuri confirmate de contaminare a atins joi 416.179, în creştere cu 7.730 faţă de miercuri, potrivit autorităţilor. 

Primul deces înregistrat în Vietnam

Vietnam, țara cu 96 de milioane de locuitori, nu înregistrase noi infecții timp de 100 de zile înainte ca noi focare de cazuri să apară în orașul Danang o destinație turistică populară din centrul țării.

Ministerul Sănătății vietnamez a anunțat de asemenea vineri 45 de noi infecții în oraș, cel mai mare număr de cazuri depistate într-o zi de la izbucnirea pandemiei în țară. Capitala Hanoi a început testări masive pentru coronavirus, închizând barurile și cluburile de noapte, interzicând adunările mari de persoane și îndemnând zeci de mii de turiști să se prezinte autorităților în timp ce acestea se grăbesc să controleze răspândirea virusului.

Se crede că pacientul 428, un bărbat în vârstă de 70 de ani, a contractat coronavirusul în Danang, pierzându-și viața din cauza COVID-19 vineri, potrivit agenției de presă a statului vietnamez, scrie Hotnews.ro. Noile cazuri confirmate vineri au ridicat bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Vietnam la 509 de persoane.

Coronavirus 30 iulie

SUA, Brazilia, India, Rusia şi Africa de Sud sunt, în continuare, cele mai afectate ţări din punct de vedere al numărului de cazuri. În Statele Unite au fost înregistrate peste 4,42 de milioane de contaminări şi 150.713 decese asociate Covid-19. Urmează Brazilia - cu 2,55 milioane de cazuri şi 90.134 de decese, India - cu 1,58 milioane de cazuri şi 34.955 decese, Rusia - cu peste 827.500 de cazuri şi 13.650 decese, şi Africa de Sud - cu peste 471.100 de cazuri şi aproximativ 7.500 de decese. Mexic, Peru, Chile, Mare Britanie şi Iran sunt următoarele cele mai afectate ţări. Marea Britanie, cu o populaţie de peste 66 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 303.063 de contaminări şi 46.046 de decese, fiind cea mai afectată ţară europeană.

Mai multe vaccinuri împotriva Covid-19 se află în faza de studii clinice finale, dar utilizarea lor nu poate fi aşteptată înainte de începutul anului 2021, a declarat un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Coronavirus 29 iulie

SUA, cea mai gravă situație: 1.600 de decese într-o zi

Numărul cazurilor de coronavirus din lume se apropie 17 milioane, situația cea mai gravă rămânând în Statele Unite, unde s-au raportat aproape 1.600 de decese asociate cu Covid-19 în ultimele 24 de ore. Primele trei țări din punct de vedere al numărului de infecții, SUA, Brazilia și India au raportat 8,5 milioane de cazuri până acum, jumătate din bilanțul mondial, scrie hotnews.ro. Lucrurile nu stau prea bine nici în China. Autoritățile sanitare au raportat miercuri 101 cazuri noi de coronavirus în China continentală, cel mai ridicat bilanț din ultimele trei luni și jumătate. Pe de altă parte, Organizația Mondială a sănătății a înlăturat mitul potrivuit căruia vara am fi mai feriți de virus. Anotimpurile nu par să aibă impact asupra modului în care evoluează pandemia de coronavirus, au spus oficialii OMS, avertizând asupra iluziei că oamenii ar fi mai protejaţi vara, relatează AFP și Agerpres. 

China, cel mai mare număr de cazuri din ultimele trei luni și jumătate

Autoritățile sanitare au raportat miercuri 101 cazuri noi de coronavirus în China continentală, cel mai ridicat bilanț din ultimele trei luni și jumătate, transmite Hotnews, care citează Reuters. Recent, multe dintre noile infecții au apărut în regiunea Xinjiang, din vestul îndepărtat al țării, unde au fost raportate 89 de cazuri noi pentru ziua de marți. Un alt caz a fost confirmat în Beijing, plus trei cazuri ”importate”, potrivit unui comunicat al Comisiei Naționale pentru Sănătate. De asemenea, China a raportat și 27 de cazuri asimptomatice pentru data de 28 iulie, în scădere față de cele 34 anunțate în ziua anterioară. Până acum, China are 84.060 de cazuri confirmate de Sars-Cov-2, iar bilanțul deceselor este de 4.634.

Coronavirus 28 iulie

Pe 29 iulie se împlinesc șase luni de când Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia de Covid-19 drept o urgență privind sănătatea publică la nivel internațional, notează The Guardian. Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că aceasta este cea mai gravă criză, cazurile de infecții dublându-se în ultimele șase săptămâni, pe măsură ce pandemia continuă să se accelereze. 

”Este pentru a șasea oară când a fost emisă alertă de sănătate publică la nivel global, potrivit Reglementărilor Internaționale în domeniu, dar este de departe cea mai gravă (criză-n.red)”, a spus șeful organizației, conform Hotnews.ro. La acest moment, sunt 16.648.616 de cazuri de îmbolnăviri, la nivel global, din care 10.232.870 sunt pacienți vindecați. În total 656.621 și-au pierdut viața, potrivit worlodmeteres.info. În multe țări din Europa, dar și de pe alte continente, numărul de noi îmbolnăviri este în continuă creștere. 

Coronavirus în lume 26 iulie

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat o reuniune de urgenţă după anunţarea primului caz cu suspiciune de COVID-19. KCNA a precizat că persoana infectată a intrat ilegal în Coreea de Nord, prin Kaesong City, în 19 iulie, după ce dezertase în Coreea de Sud cu trei ani în urmă.

Pacientul a fost testat şi plasat în carantină, alături de toţi cei cu care s-a aflat în contact recent, menţionează KCNA.

Kim Jong Un a instituit măsuri de izolare pentru regiunile din jurul Kaesong  şi a declarat stare de urgenţă ”într-o zonă relevantă”, conform KCNA.

Comisia Militară Centrală va ancheta unitatea responsabilă de intrarea ilegală a pacientului şi ”va administra o pedeapsă severă”. a subliniat KCNA.

Coronavirus în lume 25 iulie

Premierul britanic Boris Johnson, criticat dur din cauza modului în care gestionează epidemia covid-19, recunoaşte că situaţia ar fi putut să fie gestionată altfel, relatează Reuters.

”Poate că ar fi fost lucruri pe care le-am fi putut face altfel şi, bineînţeles, va veni momentul să înţelegem exact ceaa ce am fi putut face sau face altfel”, a declarat vineri Johnson la BBC. Acesta a promis miercuri că va deschide o anchetă cu privire la gestionarea crizei sanitare - însă nu imediat -, în contextul în care lupta împotriva noului coronavirus este în curs.

Coronavirus în lume 23 iulie

Mai mult de 15 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în întreaga lume de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut în regiunea chineză Hubei, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. Din totalul celor infectaţi, 8,6 milioane au fost declaraţi vindecaţi, iar peste 622.000 au decedat. Numărul contaminărilor a depăşit joi 15,1 milioane, iar SUA, Brazilia, India, Rusia şi Africa de Sud sunt cele mai afectate ţări din lume.

Coronavirus în lume 22 iulie

Numărul persoanelor infectate cu coronavirusul de la izbucnirea pandemiei a depășit 15 milioane la nivel global, potrivit bilanțului Reuters. Cele mai afectate țări sunt Statele Unite, Brazilia, India, Rusia și Africa de Sud. Statele Unite au înregistrat, pentru a opta zi consecutiv, peste 60.000 de noi cazuri de contaminare cu coronavirusul în 24 de ore, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins. Situația se agravează și în Australia. Statul australian Victoria a anunţat un record zilnic de cazuri de coronavirus, de 484 de infectări depistate în 24 de ore, scrie hotnews.ro. Premierul statului, Daniel Andrews, a declarat că bilanţurile sunt în creştere la Melbourne şi a confirmat decesele a doi bărbaţi în vârstă de 90 de ani; la nivel naţional, în Australia s-au înregistrat până acum 128 de morţi. Melbourne, al doilea oraş ca populaţie din Australia, a depăşit recordul ca 469 de cazuri noi consemnat în 28 martie.

Coronavirus în lume 20 iulie

Potrivit platformei worldometers.info, la nivel mondial au fost raportate 14.682.807 de îmbolnăviri și 609.735. Numărul persoanelor vindecate este de 8.765.981. Bilanțul negativ este condus de SUA, cu 3.899.411 de cazuri, urmate de Brazilia, cu 2.100.112 de cazuri și de India, cu 1.127.281 de îmbolnăviri.

Coronavirus în lume 19 iulie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat sâmbătă (18 iulie) un număr record de cazuri de contaminare înregistrate în 24 de ore în întreaga lume, pentru prima dată de la debutul pandemiei - peste un sfert de milion. Pentru ultimele 24 de ore, OMS a anunţat aproximativ 260.000 de noi cazuri. Cel mai mare număr fusese înregistrat cu doar o zi înainte. Cele mai mari creşteri au fost în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud.  Bilanţul deceselor a crescut cu 7.360, cea mai mare creştere zilnică înregistrată din data de 10 mai.

America este cea mai afectată ţară din lume, cu peste 3,7 milioane de cazuri şi mai mult de 140.100 de decese. Brazilia a raportat peste 2 milioane de cazuri şi mai mult de 78.700 de decese, iar India, peste 1 milion de cazuri şi 26.800 de decese. Africa de Sud este cea mai afectată ţară de pe continentul african, cu mai mult de 350.000 de cazuri şi aproximativ 5.000 de decese.

În Europa, Marea Britanie este cea mai afectată naţiune, cu mai mult de 295.600 de contaminări şi 45.350 de decese. Autorităţile britanice au anunţat sâmbătă că, pentru un timp, nu vor mai comunica numărul deceselor asociate Covid-19 înregistrate zilnic, după ce Guvernul a dat ordin să fie făcută o analiză a calculelor, temându-se că bilanţul a fost exagerat.

Coronvirus în lume 18 iulie

Statele Unite ale Americii au anunţat un număr de 77.638 de contaminări cu noul coronavirus în 24 de ore, un record.

Potrivit universităţii Johns Hopkins, numărul total al cazurilor pozitive a ajuns la aproape 3,64 milioane. De asemenea, s-au înregistrat şi 927 de decese, bilanţul total de la începutul pandemiei fiind de 139.128.

Coronavirus 17 iulie

Potrivit universităţii Johns Hopkins, numărul total al cazurilor pozitive a ajuns la aproape 3,64 milioane. De asemenea, s-au înregistrat şi 927 de decese, bilanţul total de la începutul pandemiei fiind de 139.128. Statele Unite ale Americii au anunţat un număr de 77.638 de contaminări cu noul coronavirus în 24 de ore, un record.

Coronavirus 16 iulie

Bilanț. Mai mult de 13.800.000 de cazuri de infecţie au fost oficial raportate în 196 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, dintre care 8.217.087 sunt astăzi considerate vindecate. NUmărul deceselor înregistrate la bolnavi de COVID-19 a ajuns la 589.243, în toată lumea, potrivit datelor furnizate de platforma worldometers.info. Joi, 16 iulie, Ministerul Sănătății din Italia a comunicat că bilanțul epidemic este de 35.017 morți, 20 de decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. În Italia, numărul cazurilor depistate a ajuns la 243.736. Spania are un total de 304.574 de cazuri raportate și 28.413 de decese. SUA dețin un record negativ, cu 3.650.944 de cazuri și 140.563.

Coronavirus 14 iulie

Bilanț. Mai mult de 12.927.000 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, dintre care 6.905.200 sunt astăzi considerate vindecate.

Statele Unite, care au recenzat primul deces din cauza coronavirusului la începutul lui februarie, este cea mai afectată ţară în privinţa numărului de decese, urmată de Brazilia. "Epicentrul virusului se află tot pe continentul american, unde mai mult de 50% dintre cazuri au fost înregistrate în lume", a precizat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pandemia de coronavirus a provocat 569.135 de morţi în lume de când biroul OMS din China a anunţat apariţia unui nou virus la sfârşitul lui decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit, luni, ora 11.00 GMT, de AFP din surse oficiale. 

Coronavirus, 12 iulie

Coronavirus Statele Unite ale Americii a stabilit un nou record în ceea ce privește numărul de infectați cu noul coronavirus. Cele mai noi date ale Universității Hopkins arată că peste 66.000 de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în SUA. Doar în ultimele 48 de ore au fost raportate 128.000 de îmbolnăviri. 

Coronavirus, 11 iulie

Coronavirus Rusia Rusia a raportat 6.611 cazuri de contaminare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul total al infectărilor fiind de 720.547. De asemenea, au fost raportate 188 de decese, bilanţul total fiind de 11,205.

Autorităţile ruse au anunţat şi că de la începutul pandemiei au fost declarate vindecate 497,446 de persoane.

Coronavirus în lume, 10 iulie

Coronavirus SUA. Peste 65.000 de noi cazuri de Covid-19 au fost raportate de Statele Unite pentru ultimele 24 de ore, scrie BBC. Acesta este un nou record înregistrat. În total, de la începutul epidemiei aici, au fost înregistrate peste 3,11 milioane de cazuri şi 133.290 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University. În ultimele trei zile, au murit în medie peste 900 de oameni. 

Preşedintele Donald Trump a spus că această creştere a numărului de cazuri este rezultatul testărilor masive efectuate în SUA. „Motivul pentru care avem atât de multe cazuri, comparativ cu alte ţări care nu s-au descurcat la fel de bine ca noi, este că testările noastre sunt mai multe şi mai bune. Am testat 40 de milioane de oameni. Dacă am fi testat 20 de milioane, numărul cazurilor ar fi fost la jumătate.”

Coronavirus in lume, 8 iulie

Coronavirus Statele Unite ale Americii. Statele Unite ale Americii înregistrează un nou record de îmbolnăviri. Au fost raportate peste 60.000 de cazuri de COVID-19 în doar 24 de ore, potrivit datelor fuirnizate de către institutul Johns Hopkins. 1100 de americani au murit în 24 de ore, iar totalul celor decedați de la declanșarea pandemiei se ridică la 131.362. 

Coronavirus în lume, 6 iulie

Coronavirus India. India a devenit cea de-a treia cea mai afectată ţară de epidemia Covid-19, bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus crescând la aproape 700.000 de cazuri, potrivit ultimelor date publicate luni de autoritităţi, relatează Reuters. India, o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, a depăşit Rusia ca număr de contaminări şi se află după Statele Unite şi Brazilia.

Ministerul indian al Sănătăţii a anunţat luni că peste 23.000 de cazuri de covid-19 au fost întergistrate în 24 de ore - o uşoară scădere faţă de cele 25.000 de cazuri înregistrate duminică. Aproape 14.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 de la apariţia epidemiei în India, în ianuarie.

Coronavirus în lume, 5 iulie

Coronavirus Australia. Mii de locuitori din Melbourne, din cartierele situate în nordul orașului, vor intra în carantină pentru cel puțin cinci zile, începând de sâmbătă, 4 iulie, după ce au fost diagnosticate 108 cazuri noi în statul Victoria, o creștere record pentru Australia, în ultima lună.

această măsură a fost luată după ce, miercuri, alte 300.000 de mii de locuitori ai celui de-al doilea oraș din Australia au intrat în carantină până la sfârșitul lunii iulie.

Coronavirus Germania. Bilanţul total al infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 196.335 în Germania, a anunţat institutul Robert Koch.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 239 de noi cazuri de infectare. De asemenea, au fost înregistrate 2 decese, numărul total ajungând la 9.012, de la începutul pandemiei.

Coronavirus SUA. Statele Unite au înregistrat 43.742 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit unui bilanţ anunţat de Universitatea Johns Hopkins. Numărul total de cazuri depistate în ţară este de 2.836.764. 

252 de persoane au murit de Covid-19 pe teritoriul american în ultimele 24 de ore, 129.657 de la debutul crizei sanitare mondiale.

Coronavirus în lume, 4 iulie

Coronavirus Rusia. Autorităţile din Rusia au anunţat, sâmbătă, că această țară a depăşit pragul de 10.000 de decese cauzate de pandemia de coronavirus. Numărul total al deceselor este de 10.027, în ultimele 24 de ore fiind înregistrat 167.

În ceea ce priveşte numărul contaminărilor, acesta a ajuns la un total de 674.515.

Coronavirus SUA. Statele Unite au înregistrat 57.683 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit unui bilanţ anunţat de Universitatea Johns Hopkins joi, la ora locală 20.30, un nivel record de la începutul pandemiei. Numărul total de cazuri depistate în ţară este de aproape 2,8 milioane. 728 de persoane au murit de Covid-19 pe teritoriul american în ultimele 24 de ore, 129.405 de la debutul crizei sanitare mondiale.

Coronavirus în lume, 3 iulie

Statele Unite au înregistrat 53.069 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit unui bilanţ anunţat de Universitatea Johns Hopkins joi, la ora locală 20.30, un nivel record de la începutul pandemiei, înaintea weekendului zilei naţionale, scrie AFP.

Numărul total de cazuri depistate în ţară este de peste 2,7 milioane. 

649 de persoane au murit de Covid-19 pe teritoriul american în ultimele 24 de ore, 128.677 de la debutul crizei sanitare mondiale.

Florida a raportat joi un număr record de peste 10.000 de cazuri noi de coronavirus, cea mai mare creştere zilnică înregistrată în acest stat de la izbucnirea pandemiei, transmite Reuters.

După ce statul New York a fost epicentrul epidemiei din Statele Unite, numărul cazurilor din acest stat a crescut cu circa 6% în luna iunie, acesta fiind cel mai scăzut ritm din întreaga ţară.

În Texas, aproape 8.000 de noi cazuri au fost raportate de miercuri, forţându-l pe guvernatorul republican al Texasului Greg Abbott, un aliat al preşedintelui Donald Trump, să impună purtarea măştii obligatoriu în locurile publice din statul american, în ajunul festivităţilor de 4 iulie. 

Pentru a sărbători independenţa Statelor Unite, preşedintele Donald Trump va asista vineri, împreună cu soţia sa Melania Trump, la focurile de artificii de pe Muntele Rushmore, loc turistic din Dakota de Sud, unde capetele foştilor preşedinţi americani au fost sculptate în granit.   

Coronavirus în lume, 2 iulie

Cel puţin 52.898 de noi infecţii cu coronavirus au fost înregistrate în Statele Unite în 24 de ore, un nivel record de la începutul pandemiei, potrivit datelor afişate miercuri la orele 20.30 (joi, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins, scrie AFP, citată de Agerpres. Noile contaminări ridică la circa 2,7 milioane numărul total de cazuri detectate pe teritoriul american. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore se ridică la 706, bilanţul pandemiei în SUA fiind de 128.028 de morţi.

California închide barurile, restaurantele, cinematografele. California a interzis activitatea restaurantelor interioare, cinematografelor şi a altor facilităţi, în cea mai mare parte a statului, pentru o perioadă de cel puţin trei săptămâni, din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19, a anunţat miercuri guvernatorul Gavin Newsom, potrivit News.ro. Toate barurile şi berăriile, interioare sau exterioare, vor fi la rândul lor închise în 19 comitate, unde trăiesc 70% dintre locuitori

Coronavirus în lume, 1 iulie

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate din lume a trecut de 10,5 milioane, cel al deceselor persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 a ajuns la 514.000, iar cel al pacienților declarați vindecați la aproximativ 5,8 milioane, potrivit centralizării de pe platforma online Worldometers.info.

SUA au raportat un nou bilanț zilnic record – 44.358, în condițiile în care medicul Anthony Fauci a avertizat marți că bilanțul zilnic ar putea ajunge la 100.000 dacă americanii nu poartă mască și nu respectă distanțarea socială, scrie hotnews.ro. Potrivit Worldometers, SUA au confirmat peste 2,7 milioane de infecții și 130.000 de decese. Situația se agravează și în Australia: autoritățile au pus în carantină 30 de suburbii, cu circa 300.000 de locuitori, din Melbourne, din cauza creșterii numărului de infectări. Ieșirile din casă sunt permise doar pentru cumpărături, programări la doctor sau pentru muncă.

Canada se pregătește pentru un al doilea val al pandemiei așteptat să lovească în toamnă, premierul Justin Trudeau îndemnând canadienii să rămână vigilenți și să respecte măsurile de igienă și distanțare socială.

Nici în Statele Unite lucrurile nu reintră pe făgașul normal: Los Angeles, principalul focar de coronavirus din California, a anunţat că îşi va închide temporar plajele în weekendul ce urmează - care include data de 4 iulie, ziua naţională a Statelor Unite - în condiţiile unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19

Coronavirus în lume, 29 iunie

Coronavirus China. În jur de 400.000 de persoane au fost plasate în carantină în unele zone din jurul Beijingului după ce autoritățile au decis reintroducerea restricțiilor ca urmare a apariției mai multor cazuri în apropierea capitalei chineze, relatează BBC, citat de Hotnews. Restricțiile au intrat în vigoare în districtul Anxin din provincia Hebei din apropierea capitalei Chinei pentru a preveni un al doilea val al pandemiei. Oficialii au anunțat că Anxin va fi „închis total și controlat”, doar lucrătorilor esențiali urmând să le fie permis să își părăsească locuințele, iar unui membru al gospodăriei îi va fi permis să iasă zilnic pentru cumpărături de strictă necesitate.

Coronavirus în lume, 27 iunie

Pandemia cauzată de noul coronavirus s-a soldat cu cel puţin 487.274 de morţi în lume de când China a anunţat în mod oficial apariţia bolii, în decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP vineri, la ora 11.00 GMT (14.00, ora României), citat de News.ro. Statele Unite sunt cea maiîndoliată ţară din lume, cu 122.238 de decese. Urmează Brazilia (54.971), Regatul Unit (43.230), Italia (34.678) şi Franţa (29.752).

SUA au înregistrat 45.242 de noi contaminări într-o singură zi. Universitatea Johns Hopkins a raportat, pentru acelaşi interval, aproximativ 40.000 de cazuri noi. Noul vârf vine după ce în mai multe state au fost descoperite focare importante şi aici autorităţile au renunţat, momentan, la relaxarea măsurilor. De la începutul epidemiei, în Statele Unite au fost înregistrate peste 125.000 de decese asociate Covid-19. La nivel mondial, până în prezent, de la finalul anului trecut când noul coronavirus a fost depistat în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 9,77 de milioane de contaminări şi mai mult de 493.600 de decese, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Coronavirus în lume, 25 iunie

Numărul noilor infecţii zilnice din Statele Unite se apropie de un nivel record, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins. Peste 35.900 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în 24 de ore, ridicând numărul total al contaminărilor pe teritoriul american la circa 2,4 milioane. Australia a raportat cea mai mare creștere a numărului de noi cazuri din ultimele două luni, autoritățile anunțând desfășurarea de ambulanțe și centre de testare mobile precum și folosirea armatei pentru operațiuni de carantină în statul Victoria, epicentrul noilor focare din țară. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că se așteaptă ca numărul de noi cazuri de coronavirus din întreaga lume, acum la aproximativ 9,3 milioane, să ajungă la 10 milioane săptămâna viitoare. Dr. Mike Ryan, șeful programului de urgență OMS, a declarat că pandemia din America nu a atins încă un maxim și că este „încă intensă”, în special în America Centrală și de Sud.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor: Mai mult de 20 de milioane de americani ar fi fost infectați

Între 5 şi 8% din populaţia americană a fost contaminată de noul coronavirus, a estimat joi directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Robert Redfield, care insistă asupra faptului că pandemia este departe de a fi eradicată în ţară. "Între 5 şi 8% dintre americani au avut o infecţie, că ştiu asta sau nu", adică mai mult de 20 de milioane de persoane şi de ordinul a zece ori mai mult decât numărul oficial de cazuri, a spus Robert Redfield într-o conferinţă telefonică cu jurnaliştii. Aceste cifre s-au bazat pe testele făcute pe eşantioane reprezentative de populaţie pentru a vedea dacă sistemul imunitar al unei persoane a contractat anterior virusul. 

Coronavirus în lume, 24 iunie

Pandemia continuă să dea bătăi de cap pe toate continentele. Autoritățile sanitare americane sunt îngrijorate de un avans "preocupant" al epidemiei de Covid-19 în Statele Unite, în timp ce în America Latină numărul morților a depășit 100.000. Armata australiană a fost chemată în ajutor pentru a lupta împotriva coronavirusului, după apariția unui focar epidemic în Melbourne, al doilea cel mai populat oraș al continentului. Statul Victoria a înregistrat de mai mult de o săptămână peste 10 noi cazuri zilnic, în special în Melbourne. Este vorba de o creștere importantă într-o țară în care epidemia părea sub control până acum. Reprezentanții lumii medicale din Marea Britanie au avertizat clasa politică să se pregătească pentru "riscul real" al unui al doilea val al pandemiei. Pandemia de coronavirus a ucis peste 475.000 de oameni în întreaga lume, potrivit bilanțului realizat de AFP pornind de la cifre oficiale

Coronavirus în lume, 23 iunie

Numărul cazurilor de coronavirus din lume a ajuns la aproape 9,2 milioane, iar cel al deceselor raportate la aproximativ 475.000, în condițiile în care bilanțul celor declarați vindecați se apropie de 5 milioane, potrivit centralizării de pe Worldometers.info.

Pandemia de Covid-19 „continuă să accelereze” pe plan mondial, în contextul în care „ultimul milion de cazuri a fost semnalat într-un interval de doar în opt zile”, a declarat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Ştim că pandemia este mai mult decât o criză sanitară, este o criză economică, socială şi, în numeroase ţări, politică. Efectele ei se vor face simţite timp de decenii”, a adăugat el într-o conferinţă de presă.

Coronavirus în lume, 22 iunie

Situația a devenit îngrijorătoare în mai multe țări care păreau să fi scăpat. Autoritățile responsabile de sănătatea publică din Coreea de Sud au afirmat pentru prima oară că se află în mijlocul unui „al doilea val” al infecțiilor cu noul coronavirus în jurul capitalei Seul, după ce în ultimele două luni numărul cazurilor a fost extrem de mic, relatează Reuters. Coreea de Sud a înregistrat până acum 12.438 de îmbolnăviri și 280 de decese. Și Bulgaria a decis că purtarea măștilor de protecție în spațiile publice este din nou obligatorie, după ce vecinii noștri de la sud de Dunăre au înregistrat cel mai mare bilanț săptămânal de cazuri de coronavirus, transmite Reuters.

Coronavirus în lume, 20 iunie

SUA au raportat 705 decese în ultimele 24 de ore. Este a noua zi consecutivă când bilanţul cotidian rămâne sub pragul de 1.000 de decese, chiar dacă Statele Unite rămân cea mai îndoliată ţară din cauza pandemiei, cu peste 119.000 de morţi în total şi 2,2 milioane de cazuri diagnosticate pe teritoriu. 

Ţara a cunoscut o revenire a coronavirusului în aproape 20 de state. Epidemia s-a deplasat de la New York şi nord-est spre sudul şi vestul ţării. 

Statul Florida a înregistrat un nou record de cazuri de coronavirus vineri, cu aproape 3.822 de persoane infectate în 24 de ore, o cifră minimizată de guvernatorul său care asigură că mare parte dintre bolnavi sunt tineri asimptomatici. 

Brazilia a depăşit pragul de un milion de contaminări. Brazilia a depăşit vineri pragul de un milion de contaminări confirmate din cauza coronavirusului, după un record de noi cazuri zilnice, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, scrie AFP. Cea mai mare ţară din America Latină numără un total de 1.032.913 de cazuri de contaminare după un salt important de 54.771 de noi cazuri de infecţie într-o zi. Numărul deceselor a ajuns la 48.954, după ce au fost înregistrate 1.206 de morţi suplimentare în 24 de ore. Cercetătorii afirmă că aceste date sunt mult subestimate. 

Coronavirus în lume, 18 iunie

Coronavirus Suedia. Bilanțul deceselor a ajuns la 5.041, în condițiile în care în această țară au fost confirmate peste 53.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Stockholm, peste 16.000, și 2.211 decese.

Coronavirus în lume, 16 iunie

Vaccin. Italia, Germania, Olanda şi Franţa vor plăti companiei farmaceutice britanice AstraZeneca o sumă iniţială de 750 de milioane de euro pentru 300 de milioane de doze ale vaccinului potenţial pentru Covid-19, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii, citat de Reuters. Statele vor avea opţiunea de a cumpăra alte 100 de milioane de doze de vaccin.

Informaţia a apărut la două zile după ce AstraZeneca a anunţat sâmbătă că a convenit cu patru ţări să le furnizeze până la 400 de milioane de doze de vaccin, livrările urmând să înceapă până la sfârşitul acestui an.

Vaccinul se află în fazele finale 2/3 ale studiului clinic, în care au fost înrolaţi aproximativ 10.000 de voluntari sănătoşi, în Marea Britanie. AstraZeneca a recunoscut că ”vaccinul ar putea să nu funcţioneze, dar că este dedicată să îşi asume riscul de a efectua rapid programul clinic şi de a creşte producţia”.

Coronavirus în lume, 14 iunie

China anunţă 57 de noi cazuri de infectare cu Covid-19. Autorităţile sanitare chineze au raportat 57 de noi cazuri de coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de infectări anunţat după 13 aprilie, relatează Reuters. 38 din cazurile confirmate au avut transmitere locală, 36 fiind la Beijing, acolo unde 11 cartiere au fost plasate în carantină, după descoperirea unui focar în piaţa Xinfadi. Nouăsprezece din noile cazuri sunt importate, 17 fiind semnalate la Guangdong. De asemenea, au fost raportate nouă cazuri asimptomatice, iar pentru 13 iunie nu s-a înregistrat niciun deces. Numărul total al infectărilor cu Covid-19 este în China de 83,132, iar cel al deceselor de 4,634.

Coronavirus în lume, 13 iunie

Statele Unite au înregistrat 839 de decese legate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul total ajungând la 114.613, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins. SUA sunt, în valoare absolută, ţara cel mai afectată de pandemie, atât în număr de decese, cât şi de cazuri diagnosticate (2.044.572). Acest număr este probabil inferior realităţii, ţinând cont de dificultatea accesului la teste de la începutul pandemiei.De la sfârşitul lunii mai, numărul deceselor zilnice rar depăşeşte 1.000, iar cel al contaminărilor oscilează în jur de 20.000 în medie.

Coronavirus în lume, 12 iunie

Coronavirus Republica Moldova. Autoritățile din Republica Moldova au raportat joi 406 cazuri noi de infectare cu coronavirus, acesta fiind cel mai mare bilanț zilnic de la declanșarea epidemiei și până acum. Dintre noile cazuri, 20 sunt angajați din sistemul sanitar.Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 10.727 cazuri, dintre care 6.072 au fost vindecate. De asemenea, au fost anunțate 4 noi decese, numărul total al victimelor urcând 375.

Coronavirus în lume, 11 iunie

Coronavirus Rusia. Rusia a înregistrat joi 8.779 de contaminări cu noul coronavirus, iar bilanţul oficial al epidemiei de Covid-19 a crescut la 502.436 de cazuri, relatează Reuters. Autorităţile sanitare ruse au anunţat 174 de morţi din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore. Bilanţul oficial al morţilor creşte la 6.532 de decese de la începutul epidemiei în Rusia.

Coronavirus SUA. Statele Unite depăşesc pragul de două milioane de infectări cu noul coronavirus, potrivit Universităţii Johns Hopkins (JHU), relatează AFP. Covid-19 a ucis 112.900 de oameni în Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume.

La nivel naţional, bilanţul zilnic alcontaminărilor creşte uşor, după cinci săptămâni de scădere. Această creştere recentă a numărului de cazuri poate avea legătură cu relaxarea măsurilor de izolare în ţară.

Manifestaţiile în semn de protest faţă de moartea lui George Floyd, la 25 mai, ar putea antrena o nouă creştere a bilanţului contaminărilor în săptămânile următoare, în contextul în care nu s-a respectat distanţarea socială.

În iunie s-au înregistrat în medie 21.000 de contaminări zilnic, după ce în aprilie s-au înregistrat 30.000, iar în mai 23.000

Coronavirus în lume, 8 iunie

Pandemia de coronavirus a depăşit pragul de 400.000 de decese în lume, continuând să se răspândească rapid în ţări din America latină, transmite AFP. În Brazilia, a treia ţară cu cei mai mulţi morţi din lume, 35.000, după Statele Unite şi Regatul Unit, guvernatorul din Rio de Janeiro a anunţat relaxarea măsurilor începând de sâmbătă. 

Noua Zeelandă spune că a scăpat de coronavirus

Noua Zeelandă a anunțat că oprit transmiterea noului coronavirus în țară și va ridica toate măsurile de restricție. De asemenea, guvernul va coborî la nivelul 1 de alertă. Astfel, evenimentele publice și private, magazinele, turismul, restaurantele și transportul public se vor desfășura fără reglementările de distanțare socială impus în mare parte din lume. Între timp, Rusia a anunțat că se apropie de 6.000 de decese și 476.000 de îmbolnăviri. Brazilia are 691.000 de îmbolnăviri și 37.000 de decese, Iar SUA a trecut de 2 milioande cazuri și 112.000 de morți. R. Moldova a ajuns la 346 decese și 9.700 de cazuri.

Coronavirus în lume, 7 iunie

Germania a raportat 301 cazuri de infectări cu noul coronavirus, în timp ce autorităţile sanitare din China au anunţat şase noi cazuri.

Potrivit institutului Robert Koch, în Germania numărul cazurilor de infectare a ajuns la 183,979.

Douăzeci şi două de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore, bilanţul total al deceselor ajungând la 8,668.

În China au fost anunţate şase noi cazuri de infectare, cu trei mai multe comparativ cu sâmbătă.

Cinci dintre aceste noi cazuri sunt de import. Numărul total al infecţiilor în China a ajuns la 83,036, iar cel al deceselor la 4,634. 

Autorităţile spaniole au anunţat sâmbătă că totalul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 164, în timp ce oficialii italieni au raportat 270 de noi cazuri depistate în ultimele 24 de ore.

Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat pentru ultimele 24 de ore un deces provocat de Covid-19 şi 164 de noi cazuri depistate. Astfel, totalul contaminărilor a ajuns la 241.310. Mai mult de 150.000 dintre bolnavi au fost declaraţi vindecaţi.

Bilanţul deceselor înregistrate în Spania este acum de 27.135.

Ministerul Sănătăţii a comunicat că 52% din populaţia ţării va trece luni în Faza 3 de relaxare a măsurilor. Madrid, Barcelona, Lleida şi Castilla y León vor trece în Faza 2. 

În Faza 3 vor fi redeschise cluburile şi reluate coridele, între altele. Vor fi eliminate şi restricţiile privind ocuparea locurilor în mijloacele de transport public. Purtarea măştii continuă să fie obligatorie şi amenda pentru cei care încalcă regula este de 100 de euro.

A fost publicat oficial şi ultimul ordin de prelungire a stării de alertă, până pe 21 iunie.

În Italia, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 72 de decese asociate Covid-19. Bilanţul este acum de 33.746.

Coronavirus în lume, 5 iunie

Rusia are peste 8.000 de noi infecții, ajungând la un bilanț total de aproape 450.000 de cazuri. În Mexic au fost raporate alte peste 8.000 decese și peste 4.000 de îmbolnăviri, în 24 de ore, bilanțul ridicându-se la 105.000 de cazuri din care 12.500 de morți. R. Moldova a ajuns la 315 decese și 9.018 de cazuri. 

Coronavirus Brazilia. Pentru a treia zi consecutiv, Brazilia a înregistrat un record de morţi zilnice, după 1.349 miercuri şi 1.262 marţi. A devenit a treia țară din lume ca număr de victime cu peste 34.000 de morţi, în faţa Italiei, fiind depășită doar de SUA (110.179 decese) și Marea Britanie (39.904 decese).

Coronavirus Africa de Sud. Africa de Sud a înregistrat în ultimele 24 de ore o creştere record a numărului de cazuri de Covid-19, totalul ajungând la 40.792, potrivit The Guardian. Autorităţile au raportat 3.267 de noi cazuri, acesta reprezentând cel mai mare număr de la începutul epidemiei în ţară. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate şi 56 de decese, bilanţul fiind acum de 848. Mai mult de jumătate dintre cazuri au fost înregistrate în regiunea Cape. Africa de Sud este cea mai afectată ţară de pe continent. Pe 27 martie, preşedintele Cyril Ramaphosa a impus măsuri de izolare pentru a încerca stoparea răspândirii noului coronavirus. Recent, el a permis repornirea economiei.

Coronavirus în lume, 4 iunie

Numărul infecțiilor pe glob se apropie de 6,6 milioane, iar cel al deceselor este de aproape 388.000, însă peste 3,1 milioane de oameni s-au recuperat, potrivit Worldometers. SUA raportează 919 decese noi, bilanțul total trecând de 109.000 de morți, iar cel al infecțiilor a ajuns la 1,9 milioane de cazuri. O situație gravă este în Mexic. Aici, au fost raportate aproape 4.000 de cazuri noi, în doar 24 de ore,înregistrându-se, în total, 101.283 de infecții și 11.729 decese (1.092 noi). În Brazilia, numărul infecțiilor a ajuns la peste 584.000 de cazuri, iar cel al deceselor la 32.500. Rusia are peste 441.000 de cazuri cu peste 800 mai multe față de raportarea precedentă. Marea Britanie se apropie de 40.000 de decese din cauza Covid-19, având cel mai mare număr de morți după SUA. R. Moldova a ajuns la 310 decese  și 8.795 de cazuri (247 noi, dintre care 11 în Transnistria).  

Coronavirus în lume, 2 iunie

India a anunțat marţi un nou vârf al numărului de cazuri descoperite în decurs de 24 de ore, însă continuă să relaxeze măsurile impuse în urmă cu mai mult de două luni, scrie BBC. În ultimele 24 de ore, India a înregistrat 9.392 de noi contaminări cu noul coronavirus.

Astfel, totalul a ajuns la 198.370. Cât priveşte bilanţul deceselor, el a ajuns la 5.608, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Coronavirus în lume, 1 iunie

În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare braziliene au raportat 16.409 cazuri de infectare, astfel că totalul a ajuns la 514.849. Brazilia este a doua țară din lume ca număr de infectări, după SUA.

Bilanţul deceselor în ţara sud-americană este de 29.314. Statele Unite au înregistrat până în prezent cel mai mare număr de decese - 104.383. Locul al doilea este ocupat de Marea Britanie, cu 38.571, iar Italia se află pe locul al treilea, cu 33.415.

Coronavirus în lume, 31 mai. Peste 6 milioane de contaminări în toată lumea

Pandemia continuă să facă ravagii în lume. America Latină a devenit principala zonă de progres pentru boală, în condițiile în care Brazilia a înregistrat aproape 29.000 de decese iar în SUA situația continuă să rămână îngrijorătoare. Peru este a doua țară din America Latină cea mai afectată de coronavirus, depășind 155.000 de cazuri confirmate, cu un număr record de 7.386 de cazuri noi în 24 de ore. Numărul deceselor a crescut acum la 4.371 în această țară de 33 de milioane de oameni, conform Ministerului Sănătății din Peru. Brazilia, unde pandemia este în plină expansiune, este acum, cu aproape 29.000 de morți, a patra țară din punct de vedere al deceselor. Covid-19 a ucis peste 366.000 de oameni în întreaga lume, aproape jumătate dintre ei pe continentul european.

Coronavirus în lume, 30 mai

Statele Unite au înregistrat 1.225 de noi decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore. Numărul total al deceselor a ajuns la 102.000, în prezent cea mai afectată ţară de pandemie.                

De la primul deces din cauza Covid-19 anunţat la sfârşitul lui februarie, Statele Unite au înregistrat mai mult de 1,7 milioane de cazuri, potrivit unei numărători actualizate, realizată de Universitatea Johns Hopkins. 

Experţii, între care doctorul Anthony Fauci, consilier la Casa Albă, a spus că aceste bilanţuri oficiale nu reflectă numărul real.     

Coronavirus în lume, 28 mai

Coronavirus Coreea de Sud. Autorităţile din Coreea de Sud au avertizat că ar putea reimpune măsuri stricte privind distanţarea socială după ce în ţară a fost înregistrată o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus. Joi au fost raportate 79 de noi cazuri, cel mai mare număr înregistrat în ultimele 53 de zile. Oficialii din domeniul sanitar le-au transmis oamenilor să rămână vigilenţi, temându-se de un al doilea val de infecţii, relatează The Guardian.

Ministrul Sănătăţii, Park Neung-hoo, le-a cerut rezidenţilor capitalei Seul să evite adunările care nu sunt necesare şi companiilor să permită angajaţilor bolnavi să nu lucreze.

Coronavirus în lume, 27 mai

Coronavirus America de Nord și de Sud. Americile au devenit noul epicentru al pandemiei provocate de coronavirus, avertizează specialiștii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform The Guardian, citat de News.ro.

„Acum nu este momentul ca ţările să reducă restricţiile”, a spus marţi, într-o videoconferinţă, Carissa Etienne, director OMS pentru Americi şi şefa Pan American Health Organization (PAHO). „Regiunea noastră a devenit epicentrul pandemiei de Covid-19”. Directori ai PAHO au avertizat că urmează săptămâni „foarte grele” pentru regiune şi că Brazilia este departe de momentul în care epidemia se va încheia. 

În America de Nord şi America de Sud au fost înregistrate în total peste 2,4 milioane de infecții cu noul coronavirus şi mai mult de 143.000 de decese. 

Coronavirus în lume, 26 mai

Coronavirus Spania. Spania şi-a revizuit în scădere bilanţul total morţilor din cauza Covid-19, din care a scos 2.000 de decese, reducându-l astfel la 26.834 de morţi, relatează Reuters. Ministerul spaniol al Sănătăţii a precizat luni că această revizuire a fost efectuată în urma unor verificări a datelor transmise de către regiuni.

Morţi au fost înregistrate de mai multe ori, iar pacienţi despre care se credea că au murit din cauza Covid-19 au murit de fapt din cauza altor boli, a precizat coordonatorul agenţiei spaniole sanitare, Fernando Simon. Bilanţul total al contaminărilor a fost de asemenea revizuit în scădere, la 235.400, iar luni s-au înregistrat 372 de cazuri.

Coronavirus Rusia. Rusia a anunțat un număr record de noi decese cauzate de infecția cu noul coronavirus, 174 în ultimele 24 de ore, conform Le Figaro. În total, 3.807 de persoane au murit, dintr-un total de 362.342 de cazuri înregistrate în Rusia, bilanț care duce această țară pe locul al treilea în lume, după SUA și Brazilia. După cifrele oficiale, în ultimele 24 d eore au fost înregistrate 8.915 cazuri noi, iar numărul persoanelor vindecate a ajuns la 12.331, un nou record zilnic.

Coronavirus SUA. Statele Unite au înregistrat 532 de morţi din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, a anunţat Universitatea de Medicină Johns Hopkins din Baltimore (est), relatează AFP. Bilanţul deceselor din cauza Covid-19 a crescut la 98.218 de la începutul epidemiei. Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la peste 1.662.375 de cazuri confirmate, potrivit universităţii.

Coronavirus Germania. Autorităţile germane au anunţat marţi că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 432 de infectări cu noul coronavirus şi 45 de decese cauzate de Covid-19. Totalul cazurilor înregistrate oficial este de 179.002, iar cel al deceselor, de 8.302, potrivit datelor Institutului „Robert Koch”.

Negocierile de luni din Germania privind ieşirea ţării din izolare au fost inconcludente. Regiunea Turingia a anunţat că va începe singură relaxarea măsurilor, autorităţile de aici fiind acuzate de iresponsabilitate. 

Coronavirus în lume, 25 mai

Coronavirus Italia. Italia a raportat doar 300 de noi cazuri şi 92 de decese în ultimele 24 de ore. Doar 300 de noi cazuri de Covid-19 au fost depistate în Italia în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr de la începutul epidemiei, scrie La Repubblica. Datele transmise de Protecţia Civilă arată că numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la începutul epidemiei este de 230.158. 

La Terapie intensivă, se aflau luni 541 de persoane, cu 12 mai puţine faţă de duminică. Sunt încă internate, cu simptome, 8.185 de persoane, cu 428 mai puţine în comparaţie cu ziua precedentă. În izolare, la domiciliu, se află 46.574 de persoane (mai puţin cu 854 faţă de ieri). În ultimele 24 de ore au murit 92 de persoane (duminică au fost 50 de victime), totalul deceselor ajungând la 32.877. Sunt vindecate 141.981 de persoane, o creştere în 24 de ore cu 1.502 (duminică au fost declarate vindecate 1.639 de persoane).  Noile cazuri depistat în ultimele 24 de ore sunt 300, faţă de duminică - 531. Luni au fost efectuate 35.241 de teste (ieri 55.824).

Coronavirus Brazilia. Mai mult de 15.800 de cazuri de Covid-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore în Brazilia, iar Casa Albă a anunţat că interzice intrarea pe teritoriul său a străinilor care au călătorit în ţara sud-americană în ultimele două săptămâni. Autorităţile braziliene au anunţat duminică seară că totalul contaminărilor cu noul coronavirus a ajuns la 363.211, cu 15.813 mai multe faţă de sâmbătă. Numărul deceselor a crescut cu 653, astfel că bilanţul total este de 22.666.

Coronavirus în lume, 24 mai

Brazilia, țara cu al doilea cel mai mare număr de infecții. Numărul infecțiilor pe glob a trecut de 5,4 milioane, iar cel al deceselor este de aproape 350.000. Cea mai gravă situație este în SUA, unde au fost înregistrate peste 1,6 milioane de îmbolnăviri și 99.000 de morți. Brazilia se apropie de 350.000 de cazuri de COVID-19 fiind țara cu al doilea cel mai mare bilnaț al infectărilor din lume. Însă este pe locul 6 la numărul deceselor (22.100). Rusia este pe locul al treilea în lume cu peste 335.000 de infecții și 3.500 de morți. Marea Britanie are  Aproape 260.000 de infecții și este pe locul al doilea în lume la numărul deceselor (36.700). Spania are  peste 282.000 de contaminări și peste 28.000 de decese. În Italia au murit până acum peste 32.700 de oameni și au fost înregistrate 228.000 de infectări. Peste 2,2 milioane de oameni s-au făcut bine.

Coronavirus Spania. 70 de decese în ultimele 24 de ore. Pentru a opta zi, numărul este mai mic de 100. Autorităţile sanitare spaniole au anunţat, duminică, un număr de 70 de decese în ultimele 24 de ore, fiind pentru a opta zi când numărul este mai mic de 100.Sâmbătă, spaniolii au anunţat 48 de decese, iar bilanţul total a ajuns la 28.752. În ceea ce priveşte contaminările, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 246, bilanţul total fiind de 235.772.

Coronavirus Marea Britanie. 118 decese în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr anunţat din martie. Oficialităţile din Marea Britanie au anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 118 de decese din cauza coronavirusului. Acesta este cel mai mic număr anunţat începând din luna martie. Bilanţul total al deceselor a ajuns la 36.793. Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 259.559 de la începutul epidemiei şi până duminică.

Coronavirus în lume, 23 mai 

UPDATE ora 23.00 Peste 5.250.000 de cazuri în întreaga lume. 5.250.658 de cazuri de contaminare şi 339.172 de decese s-au înregistrat în întreaga lume, conform datelor AFP pe baza surselor oficiale, sâmbătă, la ora 16.50 GMT. Europa este continentul cel mai afectat cu 2.003.510 de cazuri şi 173.186 de decese, în timp ce în SUA s-au înregistrat 1.604.879 de cazuri şi 96.125 de decese. Numărul cazurilor s-a dublat în ultima lună, iar în ultimele trei zile s-au înregistrat peste 250.000 de noi contaminări.

Coronavirus Italia. 119 decese în ultimele 24 de ore. Italia a înregistrat 119 de morţi din cauza Covid-19 în ultimee 24 de ore, a anunţat vineri Protecţia Civilă, o scădere faţă de bilanţurile raportate în ultimele zile, relatează Reuters. Însă bilanţul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus a crescut uşor, la 669 de cazuri (652 joi). De la începutul epidemiei, 32.735 de oameni au murit din cauza covid-19 în Italia. Bilanţul contaminărilor cu Sars-Cov-2 a crescut la 229.327 de la 21 februarie, când a izbucnit epidemia în Italia.

Coronavirus Belgia: Autorităţile din Belgia au anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 25 de decese din cauza coronavirusului. Numărul total al deceselor a ajuns la 9.237. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 299 de cazuri de contaminare, bilanţul total de la începutul pandemiei fiind de 56.810.

Coronavirus Rusia: Rusia a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9.434 cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Bilanţul total al contaminărilor a ajuns la 335.882. De asemenea, au fost înregistrate 139 de decese, bilanţul total ajungând la 3.388.

Coronavirus Statele Unite ale Americii: Statele Unite au înregistrat 1.260 de decese din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit datelor publicate vineri la orele 20.30 (sâmbătă, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins.

Numărul total al deceselor a ajuns la 95.921, de la începutul pandemiei fiind înregistrate circa 1,6 milioane de contaminări. Cu toate acestea, cele 50 de state americane au început relaxarea parțialp, iar președintele Donald Trump face un apel pentru deschiderea imediată a lăcașurilor de cult. "Consider lăcaşurile de cult - cum sunt bisericile, sinagogile şi moscheile - ca locuri esenţiale care oferă servicii absolut necesare", a declarat el.

Coronavirus în lume, 22 mai

Coronavirus Rusia. Rusia a anunţat vineri cel mai mare număr de morţi din cauza Covid-19, 150 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul deceselor de la începtul epidemiei a crescut la 3.249, relatează Reuters. Numărul contaminărilor a crescut cu 8.894 în ultimele 24 de ore, la 326.448.

Coronavirus Brazilia. Bilanţul deceselor cauzate de Covid-19 în Brazilia a depăşit 20.000, după ce joi autorităţile au anunţat 1.188 de victime înregistrate în ultimele 24 de ore, relatează The Guardian. Joi seară, MInisterul brazilian al Sănătăţii a transmis că numărul total al deceselor înregistrate în cea mai populată ţară din America de Sud este de 20.047. În plus, 18.508 noi contaminări au fost depistate, aducând totalul la 310.087. Brazilia se clasează acum pe locul al treilea între cele mai afectate ţări din lume, după Statele Unite (1,57 milioane de cazuri) şi Rusia (317.554 de cazuri). În ciuda creşterii numărului de contaminări şi de decese, preşedintele Jair Bolsonaro continuă să minimizeze pericolul reprezentat de boală, pe care o caracterizează drept „o mică răceală”.

Coronavirus în lume, 21 mai

Coronavirus SUA. Statele Unite au înregistrat 1.324 de morţi din cauza Covid-19 şi 23.405 de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, iar bilanţul epidemiei a crescut la 91.664 de decese şi 1.528.235 de cazuri, au anunţat Centrele de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC), relatează Reuters.

Coronavirus în lume, 20 mai

OMS anunţă un vârf al bilanţului zilnic - 106.000 de cazuri în lume. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat miercuri că 106.000 de contaminări cu noul coronavirus s-au înregistrat în lume în ultimele 24 de ore - un număr care nu a mai fost atins până în prezent, relatează Reuters, citată de News.ro. ”Avem încă un drum lung de parcurs împotriva acestei pandemii (...). Suntem foarte îngrijoraţi de creşterea numărului de cazuri în ţări cu venituri mici şi intermediare”, a subliniat într-o conferinţă de presă Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Coronavirus Rusia. Rusia a anunţat miercuri că a înregistrat 135 de morţi din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore - un vârf -, iar bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a depăşit pragul de 300.000, arată datele oficiale, relatează AFP. În total, 2.972 de persoane au murit din cauza Covid-19, iar 308.705 s-au îmbolnăvit de la începutul epidemiei. Situaţia pare însă se stabilizeze, potrivit autorităţilor.

Coronavirus SUA. Statele Unite au înregistrat 1.536 de morţi din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul deceselor a crescut la 91.845 de la începutul epidemiei, a anunţat miercuri Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP. Peste 1,5 milioane de contaminări cu noul coronavirus au fost înregistrate de la începutul epidemiei în ţară.

Potrivit unei proiecții realizate de un grup de cercetători de la Universitatea din Massachusetts, numărul morţilor din cauza Covid-19 ar urma să ajungă la 113.000 până la 13 iunie

Coronavirus Germania. Numărul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut în Germania la 176.007, cu 797 de cazuri în ultimele 24 de ore, a anunţat miercuri Institutul de boli infecţioase Robert Koch, relatează Reuters. Potrivit Institutului, 83 de morţi din cauza Covid-19 au fost înregistrate în utimele 24 de ore, iar bilanţul a crescut la 8.090 de la începutul epidemiei.

Coronavirus în lume, 19 mai

Coronavirus Marea Britanie. 42.990 de oameni au murit din cauza Covid-19 în Regatul Unit, potrivit unor date publicate marţi de Oficiul Naţional Britanic de Statistică (ONS), relatează Reuters. Acest nou bilanţ, unul dintre cele mai mari din Europa, cu mențiunea că metodele de înregistrare diferă de la o țară la alta - creşte şi mai mult presiunile asupra lui Boris Johnson. Întors la şefia Guvernului după ce a fost el însuși grav bolnav de Covid-19, liderul conservator este acuzat că a impus izolarea târziu, a introdus campanii de testare târziu şi a furnizat iniţial, târziu, echipament de protecţie spitalelor, aflate în prima linie a epidemiei.

Coronavirus în lume, 18 mai

Coronavirus Rusia. Rusia a anunţat luni 8.926 de contaminări cu noul coronavirus în 24 de ore, iar bilanţul a crescut la 290.678 de cazuri de la începutul epidemiei, relatează Reuters. Bilanţul zilnic al contaminărilor rămâne astfel - pentrua treia zi consecutiv - sub 10.000. Potrivit autorităţilor ruse, 91 de persoane au murit din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore.

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut la 2.722.

Coronavirus Germania. Germania a înregistrat 342 de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore şi 21 de morţi din cauza Covid-19, a anunţat luni Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), relatează Reuters. De la începutul epidemiei, bilanţul a crescut la 174.697 de contaminări cu noul coronavirus şi 7.935 de morţi, precizează institutul.

Coronavirus Africa de Sud. Africa de Sud a raportat duminică un număr record de infecţii cu noul coronavirus depistate în decurs de 24 de ore, astfel că totalul contaminărilor a depăşit 15.500. Autorităţile au raportat 1.160 de contaminări, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat de la apariţia primului caz, în luna martie. În provincia Cape, populară în rândul turiştilor, au fost depistate aproximativ 60% din totalul cazurilor. Numărul deceselor a crescut de sâmbătă cu 3, până la 263. Africa de Sud are cele mai multe cazuri de Covid-19 de pe continent, urmată de Egipt, cu 11.719 contaminări şi 612 decese.

Coronavirus în lume, 17 mai

UPDATE ora 18.30 Peste 4,7 milioane de cazuri de Covid-19 în lume

Numărul cazurilor de coronavirus din lume a depășit 4,7 milioane, iar cel al deceselor de persoane infectate cu Sars-Cov-2 este de peste 313.000. Aproximativ 1,8 milioane de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit statisticilor oficiale. Situația continuă să fie foarte gravă în Rusia: 9.709 cazuri noi, totalul ajunge la 281.752. O agravare a situației s-a înregistrat și în Brazilia: 233.000 de infectări, depășind Spania și Italia.UPDATE ora 14:00 Vești bune și din Spania! S-au raportat, pentru prima dată în ultimele două luni, mai puţin de 100 de decese cauzate de noul coronavirus în 24 de ore. În acelaşi interval, peste 2.700 de persoane au fost declarate vindecate.

Vești bune! China, Coreea de Sud şi Thailanda au raportat mai puţin de zece contaminări cu noul coronavirus în decurs de 24 de ore. 

Autorităţile din Coreea de Sud, unde restricţiile au fost diminuate începând cu 6 mai, au anunţat duminică cinci cazuri de infecare determinate în ultimele 24 de ore, toate fiind legate de focarul reprezentat de zona de baruri din capitală. Alte şapte cazuri au fost detectate la persoane care au sosit din străinătate. În prezent, totalul este de 11.050 de contaminări şi 262 de decese.

China continentală a anunţat duminică cinci îmbolnăviri pentru ziua de sâmbătă, cu trei mai puţin decât pentru intervalul anterior. Din total, două cazuri sunt „importate”, iar celelalte trei au fost înregistrate în oraşul Jilin.

Coronavirus în lume, 16 mai

Update 11:40 Rusia a raportat, sâmbătă, 9.200 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, număr în scădere faţă de cele 10.598 anunţate vineri. Numărul total al contaminărilor a ajuns la 272.043, conform datelor oficiale. 119 persoane au murit în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor fiind de 2.537.

Germania a anunţat 620 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, conform datelor institutului Robert Koch (RKI).

Numărul total al cazurilor de contaminare a ajuns la 173.772.

Potrivit sursei citate, 57 de decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, numărul total ajungând la 7.881.

Numărul total al cazurilor de contaminare cu Covid-19 a ajuns la 85.940 în India, care astfel a depăşit China, unde a izbucnit epidemia. În China, după ce opt cazuri de contaminare au fost anunţate sâmbătă, totalul a ajuns la 82.941.Până acum, în India s-au înregistrat 2,752 de decese, iar în China 4,633.

SUA au anunţat 1.680 de decese în ultimele 24 de ore, un bilanţ uşor în creştere faţă de ultimele patru zile, conform cifrelor furnizate de universitatea Johns Hopkins.

În total, 87.493 de decese cauzate de noul coronavirus s-au înregistrat în SUA de la începutul pandemiei.

În ceea ce priveşte numărul de contaminări, 26.396 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore, numărul total ajungând la 250.747.

Coronavirus în lume, 15 mai

Coronavirus Italia. Italia a înregistrat alte 242 de decese în ultimele 24 de ore, dar numărul persoanelor vindecate este de aproape 5.000, potrivit La Repubblica.

Datele noului buletin al Protecţiei Civile arată o scădere a numărului persoanelor internate. La Terapie intensivă se aflau vineri 808 persoane, cu 47 mai puţine faţă de ziua precedentă. Sunt încă internate, cu simptome, 10.792 de persoane, cu 661 mai puţine în comparaţie cu joi. În izolare, la domiciliu, se află 60.470 de persoane (în minus cu 3.662 faţă de ieri). În ultimele 24 de ore au murit 242 de persoane (joi au fost 262 de victime), totalul deceselor fiind de 31.610.

Italia urmează să relaxeze şi mai mult măsurile vizând oprirea răspândirii noului coronavirus şi să permită libera circulaţie în întreaga peninsulă - începând de la 3 iunie -, potrivit unui proiect al Guvernului, relatează Reuters, care precizează că a consultat documentul.

Coronavirus Danemarca. Danemarca nu a înregistrat niciun deces din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore - pentru prima oară de la 13 martie - au anunţat vineri autorităţile daneze, relatează Reuters. Bilanţul morţilor din cauza Covid-19 în Danemarca rămâne la 537 de morţi. Bilanţul contaminărilor însă a crescut cu 78, la 10.791 de cazuri.

Coronavirus în lume, 14 mai

Coronavirus Franța. În Franţa, de la 1 martie au murit 27.425 de persoane, dintre care 351 în ultimele 24 de ore, potrivit celor mai recente cifre comunicate, joi, de Direcţia Generală de Sănătate. 17.224 dintr ele au murit în spitale şi 10.201 în Ehpad şi alte unităţi medico-sociale. În prezent, 20.463 de persoane sunt internate în spitalele din Franţa din cauza infecţiei cu Covid-19, dintre care 542 mai multe în ultimele 24 de ore, potrivit BFM TV. 2.299 de pacienţi în stare gravă sunt spitalizaţi pentru îngrijiri speciale, dintre care 52 în plus de miercuri seară. 

Numărul infecțiilor pe glob a trecut de 4,3 milioane, iar cel al deceselor este de 297.000. Situația în Rusia este critică, în continuare, raportând, 9.974 de cazuri noi, în scădere față de raportul precedent. Numărul total de cazuri a ajuns la 252.245 la nivel naţional, ocupând locul 3 în lume, după SUA și Spania. Criza COVID a generat tensiuni și la nivelul conducerii Comisiei Europene. O anchetă internă va stabili cine a dat informații neoficiale presei sau chiar unor state membre. Bulgaria redeschide terasele, barurile și cinematografele. În Marea Britanie sunt 230.000 de infectări și peste 33.200 de decese. Spania are peste 272,646 de îmbolnăviri și 27.000 de decese, iar Italia, 222.000 de infectări din care 31.000 de morți. În SUA sunt peste 1,3 milioane de îmbolnăviri și peste 83.000 de morți. Peste 1.5 milioane de oameni s-au făcut bine.

Italia a înregistrat o creştere a numărului de decese. A crescut numărul zilnic al victimelor din cauza coronavirusului în Italia, după mai multe zile în care a rămas sub 200, potrivit La Repubblica. Datele noului buletin informativ al Protecţiei Civile anunţă o scădere a numărului de persoane internate. La Terapie intensivă se aflau joi 855 de persoane, cu 38 mai puţine faţă de ziua precedentă. Sunt încă internate cu simptome 11.453 de persoane, cu 719 mai puţine faţă de miercuri. În izolare, la domiciliu, se află 64.132 de persoane (în minus cu1.260 faţă de miercuri). În ultimele 24 de ore au murit 262 de persoane (miercuri au fost 195), bilanţul total fiind de 31.368 de morţi.  Numărul persoanelor vindecate este de 115.288, o creştere în 24 de ore cu 2.747 de persoane (miercuri au fost declarate vindecate 3.502 persoane). 983 de noi cazuri de Covid-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore (ieri au fost 983). Numărul total de persoane care au contractat virusul de la începutul epidemiei este de 223.096.

Coronavirus în lume, 13 mai

Numărul infecțiilor pe glob a ajuns la 4,3 milioane, iar cel al deceselor este de 294.000. Situația în Rusia este critică, în continuare. Numărul de cazuri a ajuns la 242.271, Rusia urcând pe locul 3 în lume din acest punct de vedere. Guvernul rus a suspendat utilizarea ventilatoarelor fabricate în țară, după incendiile din două spitale. În Marea Britanie, o altă țară grav afectată de pandemie, sunt 229.705 de infectări și peste 33.000 de decese. Spania e pe locul doi în lume cu 271.095 de îmbolnăviri și peste 27.000 de decese, iar Italia are 221.216 de infectări, din care 30.911 de morți. În același timp, alte țări anunță măsuri de relaxare. Granița Austriei cu Germania va fi deschisă la 15 iunie. Iar China se pregătește de testarea întregii populații din Wuhan. În SUA sunt peste 1,3 milioane de îmbolnăviri și peste 82.300 de morți. Peste 1.6 milioane de oameni s-au făcut bine.

Coronavirus în lume, 12 mai

Numărul infecțiilor pe glob a ajuns la aprope 4,2 milioane, iar cel al deceselor este de 286.000. Situația în Rusia este critică. Numărul de cazuri a ajuns la 232.243 (cu 10.899 mai mare față de raportul din ziua precedentă), depășind bilanțul Marii Britanii și urcând pe locul 3 în lume din acest punct de vedere. În Marea Britanie sunt 224.000 de infectări și peste 32.000 de decese. Spania (peste 227.000 de îmbolnăviri și 26.700 de decese) a anunțat că va plasa în carantină toate persoanele sosite din străinătate în perioada 15-24 mai. Cehii au ieşit, luni, să sărbătorească cu bere relaxarea restricţiilor impuse în contextul epidemiei. Italia are 30.700 de morți. În SUA sunt peste 1,3 milioane de îmbolnăviri și peste 80.000 de morți. Deţinuţii din Los Angeles încearcă să se infecteze cu coronavirus, în speranţa de a fi eliberaţi. Peste 1.4 milioane de oameni s-au făcut bine.

Coronavirus în lume, 11 mai

Noua Zeelandă a raportat luni noi cazuri de Covid-19 şi prim-ministrul Jacinda Ardern a anunţat că va fi trecut la faza a doua de relaxare a măsurilor. Trei noi cazuri au fost raportate în prima zi a săptămânii. Este vorba despre două asistente medicale şi despre o persoană care a călătorit în străinătate.  Totalul cazurilor de Covid-19 în ţara cu aproximativ 5 milioane de locuitori a ajuns la 1.147, potrivit Ministerului Sănătăţii, care a precizat că au fost declaraţi vindecaţi 93% dintre toţi cei confirmaţi ca fiind contaminaţi şi probabil contaminaţi.Noua Zeelandă s-a aflat mai mult de o lună în stadiul 4 al restricţiilor. Pe 28 aprilie, autorităţile au decis o relaxare a măsurilor.

Coronavirus în lume, 10 mai

Coronavirus Marea Britanie. Marea Britanie prelungește carantina cel puțin până la 1 iunie. Anunțul a fost făcut duminică seară de premierul Boris Johnson. „Deși am înregistrat progrese în îndeplinirea unora dintre condițiile pe care le-am stabilit, nu le-am îndeplinit pe toate. Deci nu este momentul acum pentru a încheia carantina", instituită la sfârșitul lui martie, a spus Boris Johnson. El a precizat că își propune o redeschidere a magazinelor și a școlilor la începutul lunii iunie, iar a barurilor și restaurantelor la începutul lunii iulie. De asemenea, potrivit premierului britanic, măsura carantinei se va aplica și pentru persoanele care sosesec în Regat cu avionul.

UPDATE 14:53 Autorităţile spaniole au anunţat, duminică, din nou un număr scăzut al deceselor din cauza coronavirusului, 143, faţă de 179 sâmbătă, scrie Reuters.

Potrivit Ministerului Sănătăţii este cel mai scăzut număr raportat de la mijlocul lui martie. 

În total, 26.621 de persoane şi-au pierdut viaţa în Spania. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 621 de noi cazuri, potrivit datelor colectate de Ministerul Sănătăţii.

În total, autorităţile au anunţat 224.390 de îmbolnăviri. 

Rusia a înregistrat duminică 11.012 noi cazuri de coronavirus, numărul total fiind de 209.688 de la apariţia pandemiei, au indicat autorităţile sanitare ruseşti. Numărul deceselor este relativ scăzut: 1.915,  în timp ce numărul cazurilor pozitive depăşeşte 10.000 pentru a şaptea zi consecutiv. creştere a numărului de cazuri de o săptămână se explică prin numărul crescut al testărilor - 5,4 milioane potrivit unei numărători de duminică - şi nu din cauza răspândirii accelerate a virusului, potrivit autorităților rusești. Acest lucru explică şi numărul mic de decese. 

Comisia Naţională de Sănătate a Chinei a anunţat 14 noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr înregistrat din 28 aprilie, inclusiv un caz în Wuhan, unde nu mai fusese confirmată o îmbolnăvire de mai mult de o lună.

Noul caz din Wuhan, primul raportat în epicentrul epidemiei din data de 3 aprilie, a fost asimptomatic. Alte două cazuri confirmate sunt importate. Nu au fost anunţate noi decese.

Nmărul total de cazuri de coronavirus în China a ajuns la 82.901, iar numărul deceselor este 4.633.

Coronavirus în lume, 9 mai

Coronavirus Franța. Epidemia de coronavirus a cauzat moartea a 80 de persoane în 24 de ore în Franţa, cel mai mic număr raportat zilnic de la începutul lunii aprilie, totalul deceselor fiind de 26.310 de la 1 martie, a indicat sâmbătă Direcţia Generală de Sănătate într-un comunicat. În total, 138.854 de cazuri au fost confirmate în Franţa de la 1 martie şi 56.038 de persoane considerate vindecate au fost externate de la începutul epidemiei. 

Coronavirus Italia. Numărul deceselor provocate de noul tip de coronavirus continuă să scadă în Italia, fiind înregistrate sub 200 în ultimele 24 de ore. Noile cazuri depistate sunt 1.083, aproape acelaşi număr ca în 5 mai (1.075), cel mai mic din 10 martie. În ultimele 24 de ore au murit 194 de persoane, vineri fiind declaraţi 243 de morţi, bilanţul total fiind de 30.395. Persoane vindecate sunt 103.031, o creştere în 24 de ore cu 4.008 (vineri au fost declaraţi vindecaţi 2.747 de oameni). 

Coronavirus Spania. Spania a înregistrat sâmbătă 179 de morţi din cauza Covid-19 - mai puţin decât cu o zi înainte (229) -, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează El Pais. De la începutul epidemiei, bilanţul a crescut la 26.478 de morţi. Bilanţul contaminărilor a crescut la peste 223.000, iar 134.000 de persoane s-au vindecat.

Coronavirus Germania. Germania a raportat 1.251 de noi cazuri de contaminare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, a anunţat Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI). Numărul total de cazuri de contaminare a ajuns la 168.551.147 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul total fiind de  7.369 de decese.

Coronavirus SUA. Statele Unite ale Americii au înregistrat 1.635 de decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, conform universităţii Johns Hopkins. Potrivit sursei citate, bilanţul total al victimelor pandemiei a depăşit 77.000 de morţi. SUA înregistrează peste 1.28 de milioane de cazuri diagnosticate, 29.079 doar în ultimele 24 de ore.

Coronavirus Brazilia. Brazilia a raportat 751 de decese în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii, ţara din America Latină totalizând acum 150.000 de cazuri de contaminare şi aproape 10.000 de morţi. Aceste cifre sunt încă contestate de comunitatea ştinţifiică, aceasta vorbind de un bilanţ naţional de aproape 15 ori mai mare. Vineri seara, ţara cu 210 de milioane de locuitori avea oficial 145.328 de cazuri confirmate cu Covid-19 şi 9.897 decese. În 24 de ore, 10.222 de cazuri suplimentare de contaminare au fost înregistrate.

Coronavirus în lume, 8 mai

Numărul infecțiilor pe glob a ajuns la peste 3,9 milioane, iar cel al deceselor este de 270.000. Rusia a înregistrat peste 10.000 de contaminări cu noul coronavirus a şasea zi consecutiv, iar bilanţul îmbolnăvirilor a crescut la 187.859. De asemenea, numărul deceselor a crescut la 1.723. Franţa, în schimb, face un pas spre revenirea la o oarecare normalitate. De săptămâna viiroare se redeschid școlile, însă granițele rămân închise până după 15 iunie. Aici sunt 175.000 de cazuri de infectare și aproape 26.000 de morți. Situația rămâne gravă în Marea Britanie care a ajuns la peste 30.600 de morți și 208.000 de infectări. Și Italia are aproape 30.000 de decese, iar Spania peste 26.000. Cea mai gravă situație este însă în SUA, unde s-au infectat peste 1,2 milioane de oameni și au murit peste 75.000. Peste 1.2 milioane de oameni s-au vindecat, până acum.

Coronavirus în lume, 7 mai

Pandemia de coronavirus continuă să îmbolnăvească sute de mii de oameni, pe glob. Numărul infecțiilor a ajuns la peste 3,7 milioane, iar cel al deceselor a depășit 264.000. Cele mai multe cazuri continuă să fie raportate în SUA (peste 1,2 milioane de îmbolnăviri, iar cel al deceselor 73.431). O situație gravă este în Marea Britanie, care a raportat azi, 7 mai, 30.150 de decese, fiind a doua țară din lume la numărul de morți. De asemenea, are peste 202.000 de îmbolnăviri. Italia a ajuns la 29.600 de decese, iar Spania, la 25.800 de morți. O situație dificilă este și în Rusia, care a raportat peste 177.000 de infecții, fapt ce o clasează pe locul 4 în topul celor mai contaminate țări. Însă are 1.600 de decese. Franța a depășit 25.800 de morți din cauza COVID-19 și are 174.000 de îmbolnăviri. Peste 1.2 milioane de oameni s-au vindecat, până acum.

Coronavirus în lume, 6 mai

Coronavirus Italia. În Italia au fost înregistrate 369 de noi decese în ultimele 24 de ore, un număr în creștere față de ziua precedentă. Și numărul de noi îmbolnăviri a crescut, de la 1.075 marți, la 1.444 miercuri, conform bilanțului prezentat de Protecția civilă. Italia este a treia cea mai afectată țară din lume de epidemia de coronavirus, după SUA și Marea Britanie, cu 214.457 de îmbolnăviri și 29.684 de morți.

Coronavirus Marea Britanie. Epidemia de coronavirus a provocat 649 de noi decese în ultimele 24 de ore în Marea Britanie. Bilanțul morților a ajuns la 30.076, Marea Britanie fiind astfel prima țară europeană care depășește pragul de 30.000 de morți.

Coronavirus în lume, 5 mai

Coronavirus Rusia. Rusia a înregistrat o nouă creștere cu 10.000 a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare creștere din Europa, pentru a treia zi la rând. Bilanțul deceselor rămâne însă limitat. În acest moment, în Rusia se înregistrează 155.370 de cazuri de îmbolnăvire, cu 1.451 de morți.

Coronavirus Italia. Numărul noilor cazurilor de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore este în continuă scădere, revenind la nivelul din 10 martie, potrivit La Repubblica. Datele noului buletin anunţat de Protecţia Civilă prezintă o scădere a numărului persoanelor internate în a doua zi de la relaxarea măsurilor de izolare. La Terapie intensivă se aflau marţi 1.427 de persoane, cu 52 mai puţine faţă de luni.

Încă sunt spitalizate cu simptome 16.270 de persoane, cu 553 mai puţine în comparaţie cu ziua precedentă. În izolare, la domiciliu, sunt 80.770 de oameni, cu 908 mai puţine ca luni.

În ultimele 24 de ore au murit 236 de persoane, luni au fost 195 de victime, totalul deceselor ajungând la 29.315

Coronavirus în lume, 4 mai

Coronavirus Franța. În Franţa, 306 persoane au murit din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, bilanţul total al deceselor fiind de 25.201 de la începutul epidemiei, potrivit cifrelor comunicate de Direcţia Generală a Sănătăţii, luni seară. Printre aceştia, 15.826 au murit în spital şi 9.375 în Ehpad şi în alte centre medico-sociale. În total, 25.548 de pacienţi sunt spitalizaţi din cauza infecţiei cu Covid-19, între care 689 în ultimele 24 de ore, mai puţin cu 267 de pacienţi în raport cu ziua precedentă, anunţă BFM TV. 

Coronavirus Italia. În prima zi a fazei a II-a a stării de urgenţă, un regim de semi-libertate supravegheată, numărul persoanelor infectate în prezent cu Covid-19 a scăzut sub 100.000, prima dată după 10 aprilie, scrie La Repubblica.

Datele noului buletin al Protecţiei Civile arată o scădere a numărului persoanelor internate. La Terapie intensivă se aflau luni 1.479 de persoane, cu 22 mai puţine faţă de ziua precedentă. Încă sunt internate cu simptome 16.823 de persoane, cu 419 mai puţine faţă de duminică. 

Coronavirus Rusia. Rusia a înregistrat din nou, luni, peste 10.000 de contaminări cu noul coronavirus în 24 de ore, relatează Reuters, citată de News.ro. S-au înregistrat 10.581 de contaminări -  după un vârf de 10.633 cu o zi înainte - a anunţat Centrul de gestionare a epidemiei covid-19. Bilanţul total al contaminărilor a crescut la 145.268. Bilanţul oficial al morţilor a crescut cu 76 de decese în ultimele 24 de ore, la 1.356. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Moscova - 5.795, regiunea Moscova - 803 și Sankt Petersburg - 317.

Coronavirus în lume, 3 mai

Coronavirus Rusia. Rusia a anunţat 10.633 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul total al contaminărilor ajungând la 134.687. Sâmbătă, ruşii raportaseră 9.623 de infectări. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 58 de decese, iar numărul total a ajuns la 1.280.

Coronavirus Spania. Cel mai mic bilanţ al deceselor pe o zi după aproape şapte săptămâni. Autorităţile spaniole au anunţat că în ultimele 24 de ore au murit 164 de persoane din cauza coronavirusului. Este cel mai mic bilanţ pe o zi după aproape şapte săptămâni, de la 18 martie, notează Reuters. La 18 martie s-au anunţat 105 decese. Numărul total al deceselor cauzate de coronavirus în Spania a ajuns la 25.264. Cazurile confirmate de infectare au crescut de la 216.582 la 217.466. Madrid şi Catalonia sunt în continuare cele mai afectate regiuri, cu 8.332, respectiv 5.185 de decese. Numărul din ce în ce mai mic al deceselor este un semn încurajator pentru Spania, unde de sâmbătă adulţii pot avea activităţi sportive individuale în aer liber.

Coronavirus Belgia. Autorităţile belgiene au anunţat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat în Belgia 79 de noi decese cauzate de coronavirus. Totalul deceselor a ajuns la 7.844. 674 de persoane se află la terapie intensivă, cu 15 mai puţine decât sâmbătă. În total, sunt spitalizaţi 3.056 de oameni infectaţi. Au fost confirmate 389 de noi cazuri de infectare. Totalul este de 49.906 cazuri înregistrate până  acum.

Peste 241.000 de morți în întreaga lume. Pandemia de coronavirus a ucis 241.682 de persoane în întreaga lume, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP care citează surse oficiale. Până sâmbătă seară, un număr de 3.398.390 de cazuri de contaminare au fost diagnosticate în 195 de ţări şi teritorii.

SUA sunt ţara cel mai afectată, cu 66.224 de decese. Urmează Italia cu 28.710 morţi, Regatul Unit (28.131), Spania (25.100) şi Franţa (24.760).

Coronavirus în lume, 2 mai

Coronavirus în Italia. 474 de noi decese. Totalul a ajuns la 28.710. Autorităţile italiene au anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 474 noi decese cauzate de coronavirus, astfel că totalul a ajuns la 28.710 victime ale Covid-19. Numărul este mai mare faţă de cel înregistrat vineri – 269. La terapie intensivă se află 1.539 de persoane, cu 39 mai puţine decât vineri. Sunt în spitale cu simptome 17.357 de persoane, cu 212 mai puţine decât ziua trecută.

Coronavirus Marea Britanie. 621 de noi decese în ultimele 24 de ore. Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore 621 de decese cauzate de coronavirus, astfel că totalul a ajuns la 28.131 de victime ale Covid-19 în Regatul Unit. “Din păcate, dintre cei testaţi pozitiv cu coronavirus au murit până acum 28.131. De ieri până acum au murit 621 de persoane”, a anunţat ministrul Robert Jenrick. Marea Britanie se apropie de bilanţul Italiei, care a anunţat la 1 mai că totalul deceselor cauzate de Covid-19 este 28.236.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor infectate cu coronavirus, acesta a ajuns la 182.260 în Marea Britanie (cu 4.806 mai multe faţă de vineri).

Coronavirus China. Autorităţile sanitare chineze au anunţat sâmbătă că au înregistrat un singur caz de contaminare cu noul coronavirus în China continentală şi că nu au înregistrat niciun alt deces din cauza epidemiei apărute în centrul ţării, la sfârşitul anului trecut, relatează AP, preluat de News.ro. China are un total de 82.875 de cazuri de contaminare şi 4.633 de decese. Comisia Naţională de Sănătate a anunţat că 43 de persoane au fost externate din spitale vineri, numărul total al vindecărilor fiind de 77.685. În total, 557 erau încă spitalizate.

Coronavirus în lume, 1 mai

Peste 140.000 de morți în Europa. Pandemia cauzată de noul coronavirus coronavirus a ucis mai mult de 140.000 de persoane în Europa, dintre care trei sferturi în Italia, Regatul Unit, în Spania şi în Franţa, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP care citează surse oficiale.

Cu un total de 140.096 de morţi pentru 1.495.293 de cazuri, Europa este continentul cel mai grav afectat de pandemia de Covid-19, care a ucis 234.987 de persoane în lume. Italia (28.236 de decese) şi Regatul Unit (27.510) sunt ţările europene cele mai afectate, urmate de  Spania (24.824) şi de Franţa (24.594).

Coronavirus în lume, 30 aprilie

Coronavirus Marea Britanie. Marea Britanie preconizează să procedeze la testarea privind noul coronavirus a 100.000 de persoane alese la întâmplare, în cadrul unui efort de a înţelege mai bine rata infectării, înainte de a relaxa restricţiile impuse în vederea evitării răspândirii bolii, a anunţat joi Guvernul, relatează Reuters.

Guvernul britanic urmează să examineze săptămâna viitoare o eventuală relaxare a măsurilor de izolare implementate la 23 martie în criza sanitară. Peste 26.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Marea Britanie.

Coronavirus Italia. O redeschidere a școlilor ar face "imediat" să repornească în creștere pandemia de coronavirus, a apreciat joi Institutul superior al sănătății (ISS) din Italia, unde elevii nu vor reveni la clase înainte de septembrie, scrie AFP. "Redeschiderea școlilor ar aduce imediat R0 (rata de reproducere a virusului) la 1,3", a afirmat joi cercetătorul Stefano Merler, de la Fundația Kessler. R0 (R zero) sau rata de reproducție de bază a virusului, arată câte persoane sunt infectate în medie de o persoană contaminată de acest virus. Dacă este peste 1, un bolnav va infecta peste o persoană și deci epidemia va progresa. Dacă este sub 1, bolnavii vor infecta mai puțin de o persoană și epidemia va regresa sau chiar va dispărea. În prezent, rata este în Italia între 0,2 și 0,7. Spre comparație, R0 pentru rujeolă, boală foarte contagioasă, este între 15 și 20.{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}

{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}{C}

Coronavirus în lume, 29 aprilie

Coronavirus Franța. Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus în Franța a ajuns la 24.087, după ce autoritățile au anunțat miercuri că 427 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, relatează Reuters. Numărul cazurilor confirmate a ajuns miercuri la 128.442, cu o creștere de 1.607 de noi infecții.

Coronavirus Marea Britanie. Bilanţul epidemiei Covid-19 a crescut în mod brutal miercuri la 26.097 de morţi. Astfel, Marea Britanie a devenit a doua cea mai îndoliată ţară din Europa după Italia, în urma introducerii deceselor în aziluri de bătrâni în bilanţul oficial al Guvernuluilui Boris Johnson, au anunţat serviciile de sănătate, relatează AFP. Bilanţul prezentat marţi de Guvern - care cuprindea doar morţii din spitale - era de 21.678.

Coronavirus Franța. Direcţia generală a Sănătăţii a transmis bilanţul cotidian al epidemiei în Franţa. De la 1 martie, 24.087 de persoane au murit în Franţa, adică cu 427 în plus în ultimele 24 de ore. 26 834 de persoane sunt spitalizate din cauza infecţiei cu Covid-19 şi 1.070 noi internări au fost înregistrate în 24 de ore. 

Patru regiuni înregistrează 72% dintre cazurile spitalizate. Este vorba despre Île-de-France, Grand Est, Auvergne Rhône-Alpes şi Hauts-de-France. În străinătate sunt 93 de persoane internate, dintre care 24 de pacienţi grav. 

Coronavirus în Turcia. Turcia a depăşit în mod oficial pragul de 3.000 de morţi din cauza epidemiei noului coronaviurs, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii, potrivit căruia 89 de oameni au murit din cauza covid-19 de marţi seara şi până miercuri seara, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 3.081, relatează AFP. De asemenea, 2.936 de contaminări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total al contaminărilor a crescut la 117.589  de la începutul epidemiei. Ministrul Sănătăţii Fahrettin Koca a anunţat miercuri că Turcia este pe cale să traverseze ”faza vârfului” epidemiei şi a relevat o ”tendinţă de scădere” a noilor cazuri.

Coronavirus în lume, 28 aprilie

Statele Unite au atins pragul de un milion de cazuri de Covid-19. Statele Unite au atins pragul de un milion de cazuri confirmate, potrivit Universităţii Johns Hopkins, scrie The Guardian. Bilanţul deceselor este acum de 57.000 de persoane. Numărul cazurilor la nivel mondial este de 3.083.467. SUA au confirmat 1.002.498 de cazuri. Urmează Spania, cu 232.128 de cazuri şi de Italia cu 201.505 de cazuri. Nicio altă ţară nu a confirma mai mult de 200.000 de cazuri. 

Coronavirus în Franţa - 367 de decese în 24 de ore. În Franţa, 23.660 de persoane au murit din cauza coronavirusului de la începutul lui martie, cu 367 de noi victime în 24 de ore, dar numărul pacienţilor în stare gravă continuă să scadă, potrivit bilanţului cotidian stabilit marţi de Direcţia generală de Sănătate (DGS), scrie AFP. 221 de persoane au ieşit de la Terapie intensivă în ultimele 24 de ore, confirmând scăderea continuă observată de mai mult de două săptămâni.  Potrivit oficialilor francezi, 14.810 de decese au fost înregistrate în spitale (cu 313 în plus) şi 8.850 de victime în centrele de ingrijire şi alte unităţi medico-sociale (cu 54 în plus). Marţi, premierul Edouard Philippe a prezentat în faţa deputaţilor planul de ieşire din izolare, progresiv, care trebuie să intre în vigoare în Franţa din 11 mai. 

Coronavirus în Regatul Unit - Alte 586 de victime, totalul deceselor fiind de 21.678. Regatul Unit a înregistrat, marţi, 586 de decese din cauza noului coronavirus, marcând o creştere în raport cu ziua precedentă, bilanţul total fiind de 21.678 în spitalele britanice, scrie AFP.

Numărul oficial al contaminărilor a ajuns la 161.145 de cazuri, cu 3.996 în plus, a precizat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în timpul unei conferinţe de presă. 

Coronavirus în Italia - A fost depăşit pragul de 200.000 de cazuri, 68.941 de persoane s-au vindecat şi 382 de victime în ultimele 24 de ore. Continuă să scadă numărul bolnavilor, potrivit datelor furnizate de Protecţia Civilă din Italia. Sunt 105.205 de bolnavi în Italia, cu 608 mai puţini faţă de luni. Cazurile totale (inclusiv decese şi vindecări) au ajuns la 201.505, cu 2.091 în minus înregistrate în ultimele 24 de ore. Numărul total al persoanelor infectate este de 201.505 (în plus cu 2.091), 68.941 de vindecaţi (plus 2.317), 27.359 de decese (cu 382 mai mulţi în ultimele 24 de ore). Se înregistrează o scădere a numărului total de persoane bolnave în prezent, cu 608 mai puţine faţă de 290 câte au fost luni, în timp ce noile cazuri raportate în ultimele 24 de ore sunt 2.091 (luni au fost 1.739).  

Coronavirus în lume, 27 aprilie

Pandemia noului coronaviurs s-a soldat cu peste 206.000 de oameni în lume, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri şi fapte marcante în evoluţia covid-19. Noul coronavirus a ucis cel puţin 206.670 de oameni în lume de când a apărut, la sfârşitul anului trecut în China, potrivit unui bilanţ întocimit luni, la ora 13.00 GMT (16.00, ora României) pe baza unor surse oficiale de AFP. Peste 2,9 milioane de cazuri au fost diagnosticate în 193 de ţări şi teritorii.

Statele Unite sunt cea mai îndoliată ţară din lume, cu 54.877 de morţi. Ele sunt urmate de Italia (26.644 de morţi), Spania (23.521), Franţa (22.856) şi Regatul Unit (20.732 de morţi) - care nu înregistrează în continuare decesele în azilurile de bătrâni.

Raportat la populaţie, în afară de state mici, Belgia este ţara în care mortalitatea este cea mai mare (622 de morţi la un milion de locuitori), urmată de Spania (503), Italia (441) şi Franţa (350). Statele Unite (166) sunt în mult în urmă.

Coronavirus în Mare Britanie. ”Curba” pandemiei ”începe să se inverseze” în Regatul Unit, însă britanicii este necesar să continue să respecte măsurile de izolare în vederea evitării unei ”recrudescenţe”, a avertizat premierul britanic Boris Johnson luni, în prima sa alocuţiune după ce s-a vindecat de covid-19. Izolaţi de la 23 martie, britanicii urmează să rămână în izolare cel puţin până la 7 mai.

Elevi la școală, în Norvegia

Norvegia - unde pandemie este în scădere - le-a redeschis luni şcolile copiilor cu vârste cuprinse între şase şi zece ani, în cadrul unei noi etape a unei normalizări foarte lente şi treptate, care-i îngrijorează pe unii părinţi.

Polemică în Franța pe tema rolului adunării naționale

În pofida unor proteste, un vot asupra planului de ieşire din izolare, prevăzută începând de la 11 mai în Franţa, urmează să aibă loc în urma prezentării acestuia de către premierul Edouard Philippe, marţi, în Adunarea Naţională. Opoziţia, dar şi unii deputaţi din cadrul majorităţii, sunt nemulţumiţi de lipsa unei perioade de timp între prezentarea măsurilor şi vot, pe care o denunţă drept o ”negare a democraţiei”. Ea deplânge de asemenea faptul că urmărirea digitală nu face obiectul unui vor separat.

Coronavirus în lume 26 aprilie

Coronavirus în Franța. Bilanţul zilnic al morţilor a scăzut la 242 de decese în Franţa, o scădere clară, relatează AFP. Bilanţul total al morţilor a ajuns la 22.856. În acest bilanţ, 14.202 de decese au fost înregistrate în spitale, iar 8 654 în instituţii sociale şi medico-sociale, inclusiv în aziluri de bătrâni (Ephad), a precizat DGS.

Bilanţul contaminărilor a crescut la 124.575, iar 28.217 de persoane erau spitalizate cu covid-19 duminică, cu cinci oameni  mai puţin decât sâmbătă.

Coronavirus în Italia. Italia a înregistrat alte 260 de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore - cel mai mic bilanţ zilnic de la 14 martie, când în peninsulă s-au înregistrat 175 de decese, relatează AFP. Italia a înregistrat zilnic, de la 14 martie, peste 300 de morţi, iar în perioada de vârf bilanţul s-a apropiat de 1.000 de decese şi a crescut la 26.644 de morţii, a anunţat duminică Protecţia Civilă.

De asemenea, numărul pacienţilor noi cu Covid-19 a atins cel mai mic nivel de la 20 aprilie şi a scăzut la 2.357, cât era sâmbătă, la 2.324. 

Coronavirus în Marea Britanie. Regatul Unit a înregistrat duminică 413 morţi la spital în rândul pacienţilor cu covid-19, un bilanţ zilnic în scădere, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 20.732, relatează AFP. Acest bilanţ zilnic - cel mai mic de la începutul lui martie - marchează o scădere spectaculoasă faţă de cel raportat sâmbătă - 813 morţi. Însă datele comunicate zilnic sunt foarte volatile şi pot include decese care au avut loc anterior.

Peste 200.000 de morți în întreaga lume

Numărul deceselor provocate la nivel global de Covid-19, de la depistarea coronavirusului la finalul anului trecut în China, a depăşit 200.000. De la începutul pandemiei şi-au pierdut viaţa 202.880 de oameni. Cele mai multe decese, peste 54.000, au fost înregistrate în Statele Unite. Locul secund este ocupat de Italia, cu peste 26.300, urmată de Spania, cu mai mult de 22.900. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire se apropie de 2,9 milioane.

Coronavirus în lume 25 aprilie:

Update 20:35 Marea Britanie a depășit pragul de 20.000 de morți, în timp ce numărul de decese zilnice din Italia e în scădere. 

Noul coronavirus a ucis 813 oameni în 24 de ore în spitalele din Regatul Unit, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 20.319, a anunţat sâmbătă Ministerul britanic al Sănătăţii, relatează Reuters. Acest bilanţ al deceselor vizează situaţia de vineri, la ora 16.00 GMT (18.00, ora României).

Bilanţul prezentat de Guvernul Johnson include doar decesele în mediul spitalicesc - dar nu şi morţii din azilele de bătrâni. Potrivit Oficiului Naţional britanic de Statistică (ONS), bilanţul morţilor din cauza noului coronavirus - la 10 aprilie - în Anglia şi Ţara Galilor era mai mare cu 41% decât bilanţul prezentat de Executiv.

În Italia au fost raportate sâmbătă 415 decese înregistrate în ultimele 24 de ore, cu cinci mai puţine decât în intervalul anterior, dar şi o reducere a persoanelor declarate vindecate de Covid-19, potrivit La Repubblica. La terapie intensivă se găsesc în prezent 2.102 persoane, cu 71 mai puţine faţă de vineri. Numărul celor vindecaţi a ajuns la 63.120, cu 2.622 declaraţi în ultimele 24 de ore (vineri au fost declaraţi vindecaţi 2.922 de oameni).

În izolare la domiciliu se află 82.212 persoane, cu 74 mai puţine faţă de ieri. Au fost depistate 2.357 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore, faţă de 3.021 raportate vineri. Astfel că totalul cazurilor confirmate ajunge la 195.351. Numărul cazurilor active este în prezent de 105.847, o scădere cu 680.

Sâmbătă au fost efectuate 65.387 de teste, cu aproximativ 3.000 mai multe faţă de intervalul anterior. Raportul este acum de 1 caz pozitiv la 27,7 teste (3,6%), cel mai mic de la începutul epidemiei. Totalul deceselor înregistrate în Italia de la începutul epidemiei este de 26.384.

Începând cu 4 mai, când în ţară va începe relaxarea măsurilor de izolare, în Italia vor fi făcute teste serologice, prin care va fi aflat dacă o persoană a dezvoltat anticorpi faţă de Covid-19. Pentru început, aceste teste vor fi făcute pe un eşantion de 150.000 de persoane de pe întreg teritoriul.

Spania a înregistrat sâmbătă 378 de morţi din cauza noului coronavirus în 24 de ore - o uşoară creştere faţă de bilanţul zilnic anterior -, iar bilanţul total a crescut la 22 902 de decese, relatează Euronews. Cele mai afectate regiuni sunt Madridul şi Barcelona.

În întreaga ţară, peste 35.000 de membri ai personalului sanitar s-a contaminat cu noul coronavirus. Numărul total al contaminărilor a crescut la 223 000 - inclusiv ale persoanelor ale căror teste au arătat că au dezvoltat anticorpi.

Spania se află de la 14 martie într-o izolare extrem de strictă - prelungită până la 9 mai. Această izolare urmează să fie uşor relaxată începând de duminică, printr-o autorizare de a ieşi la plimbare a copiilor cu vârsta până în 14 ani, închişi în casă de şase săptămâni.

În Franța, noul coronavirus a ucis 22.614 de oameni - o creştere cu 369 de decese în 24 de ore, însă acesta este unul dintre cele mai mici bilanţuri zilnice al morţilor înregistrate de la 1 martie - a anunţat sâmbătă Direcţia Generală a Sănătăşii, relatează AFP. În total, 14.050 de persoane au murit în spitale, iar 8.564 de persoane au murit în aziluri de bătrâni (Ephad).

Numărul deceselor din cauza noului coronavirus în statul New York a crescut la 437 vineri, de la 422 joi, a anunţat sâmbătă guvernatorul Andrew Cuomo, relatează Reuters. În schimb, bilanţul zilnic al pacienţilor cu covid-19 spitalizaţi a scăzut vineri la aproximativ 1.100, de la 1.300 joi. De asemenea, numărul spitalizărilor a scăzut la nivelul de acum trei săptămâni, a precizat Cuomo.

Update 12:17 Pandemia noului coronavirus se apropie de 200.000 de morţi în lume. 

Peste 2.770.750 de contaminări au fost diagnosticate în 193 de ţări şi teritorii. Statele Unite ale Americii au devenit cele mai afectate ca număr de morţi şi de cazuri - cu 51.017 decese şi peste 890.000 de cazuri, urmate de Italia 0 25.969 de morţi, Spania - 22.524 de morţi, Franţa - 22.245 şi Regatul Unit, cu 19.506 de morţi.

SUA: 1.258 de decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, cel mai scăzut bilanţ zilnic în aproape trei săptămâni. 

Coronavirusul a provocat moartea a 1.258 de persoane în ultimele 24 de ore în SUA, acesta fiind cel mai scăzut bilanţ zilnic în aproape trei săptămâni, conform universităţii Johns Hopkins. Bilanţul total a ajuns la 51.017 de decese în SUA. Între miercuri seară şi joi seară, Statele Unite au înregistrat 3.176 de decese, cel mai grav bilanţ zilnic. 

Coronavirus în lume, 24 aprilie

Coronavirus în Italia. Numărul deceselor din cauza Covid-19 raportate în ultimele 24 de ore în Italia a fost de 420, cel mai mic bilanț zilnic înregistrat din 19 martie încoace, a anunțat Agenția italiană pentru Protecţie Civilă. Aceasta a informat în schimb că bilanțul cazurilor noi de infectare a fost vineri de 3.021, în creștere față de ziua precedentă (2.646), transmite Reuters.În urmă cu o zi, numărul deceselor raportate a fost de 464.

Coronavirus în SUA. Statele Unite au înregistrat vineri 50.031 de decese din cauza coronavirusului, cel mai grav bilanţ înregistrat în lume, potrivit Univeristăţii Johns Hopkins, citată de AFP. Ţara a raportat mai mult de 870.000 de persoane afectate de virus. Între miercuri seară şi joi seară, Statele Unite au înregistrat 3.176 de decese, cel mai grav bilanţ zilnic. În ciuda bilanţurilor alarmante, mai multe state americane - precum Texasul, Vermont sau Georgia - au decis să înceapă o ieşire din izolare, autorizând redeschiderea unor afaceri.

Coronavirus în Spania. Spania a anunţat vineri că 367 de persoane au murit în 24 de ore din cauza noului coronavirus - cel mai mic bilanţ zilnic din ultima lună -, iar numărul total al deceselor a crescut la 22.524, relatează AFP. A treia cea mai îndoliată ţară din lume nu a mai anunţat un bilanţ atât de mic de la 22 martie - 394 de morţi -, a subliniat Ministerul spaniol al Sănătăţii. Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 219.764 şi include persoanele ale căror teste au arătat că au dezvoltat anticorpi.

Coronavirus în lume, 23 aprilie

Coronavirus în Turcia. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus din Turcia a depășit, joi, pragul de 100.000, a anunțat ministrul turc al Sănătății. În total au fost confirmate 101.790 de cazuri de infectare. Până acum, 2.491 de persoane și-au pierdut viața, 115 noi decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. 

Coronavirus în Spania. Joi, Spania a depășit pragul de 22.000 de morţi din cauza noului coronavirus, în urma unei creşteri uşoare a bilanţului zilnic al deceselor a trei a zi consecutiv, a anunţat Ministerul spaniol al Sănătăţii, relatează AFP. În total, 22.157 de oameni au murit din cauza covid-19 în ţară, a treia cea mai îndoliată din lume de pandemia noului coronavirus, după Statele Unite şi Italia. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 440 de decese (435 miercuri). Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 213.024 de cazuri.

Coronavirus în SUA. Statele Unite au înregistrat 1.738 de morţi din cauza noului coronavirus în 24 de ore, un bilanţ în scădere faţă de bilanţul zilnic anterior, potrivit Universităţii de Medicină Johns Hopkins, relatează AFP. Acest bilanţ zilnic creşte la 46.583 numărul total al deceselor înregistrate de la începutul epidemiei în Statele Unite, cea mai îndoliată ţată din lume în pandemia covid-19.

Coronavirus în lume, 22 aprilie

Aproape 2,6 milioane de oameni de pe glob sunt infectați cu noul coronavirus, iar numărul deceselor a trecut de 178.000. Cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate în SUA. Aici s-au înregistrat 825.000 de infectări și aproximativ 45.000 de decese, 14.800 dintre acestea fiind în New York. În Europa situația este în continuare dificilă. Spania a rămas pe locul al doilea, în lume, cu peste 208.000 de cazuri și 21.700 de decese. Italia este pe locul al treilea, cu 184.000 de cazuri însă este pe primul loc la numărul de decese (peste 24.600). Franța are 159.000 de infectări și 20.700 decese. În Germania numărul infecțiilor a crescut simțitor (148.453), în timp ce restricțiile se relaxează. Marea Britanie a înregistrat peste 17.300 de morți și 130.184 de contaminări. Peste 686.000 de oameni s-au vindecat, deja. 

Coronavirus în lume, 21 aprilie

Aproape 2,5 milioane de oameni de pe glob sunt infectați cu noul coronavirus, iar numărul deceselor a trecut de 171.000. Cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate în SUA. Aici s-au înregistrat 788.000 de infectări și aproximativ 42.000 de decese, 14.600 dintre acestea fiind în New York. În Europa situația este în continuare dificilă. Spania a rămas pe locul al doilea, în lume, cu peste 204.000 de cazuri și 21.200 de decese. Italia este pe locul al treilea, cu 181.000 de cazuri însă este pe primul loc la numărul de decese (peste 24.100). Franța are 156.000 de infectări și 20.300 decese. În Germania numărul cazurilor a crescut simțitor (143.457), în timp ce restricțiile se relaxează. Marea Britanie a înregistrat peste 16.500 de morți și 125.800 de cazuri de infecții. Peste 651.000 de oameni s-au vindecat, deja.

Coronavirus în lume, 20 aprilie

Anglia anunţă cel mai mic bilanţ zilnic al morţilor în spital din ultimele două săptămâni. Noul coronavirus a ucis 429 de oameni în 24 de ore în spitalele din Anglia, cel mai mic bilanţ din ultimele două săptămâni, iar bilanţul local a crescut la 14.829 de decese, au anunţat luni serviciile sanitare, relatează Reuters. ”15 dintre cei 429 de pacienţi (cu vârste cuprinse între 42 şi 92 de ani) nu aveau nicio problemă de sănătate subiacentă cunoscută”, precizează autorităţile.

Spania, a doua cea mai afectată ţară de noul coronavirus după SUA. Noul coronavirus a contaminat peste 200.000 de oameni în Spania, a anunţat luni Ministerul spaniol al Sănătăţii, relatează Reuters, citat de News.ro. Spania, una dintre cele mai afectate ţări de pandemie în Europa, a anunţat luni 200.210 de infectări (195.944 duminică) - devine astfel a doua ţară din lume după Statele Unite ca număr de cazuri de covid-19, potrivit unui bilanţ întocmit de Reuters. Ministerul spaniol al Sănătăţii precizează că bilanţul morţilor de la începutul epidemiei în ţară a crescut de la 20.453 câte se înregistrau duminică, la 20.852 de decese.

Niciun nou caz de contaminare cu noul coronavirus la Hong Kong.

Hong Kongul nu a semnalat luni nicio nouă corntaminare cu noul coronavirus - o premieră de la 5 martie -, însă autorităţile sanitare din oraşul administrat de China i-au îndemnat pe locuitori să continue să respecte măsurile stricte de igienă şi de distanţare socială şi să se abţină de la orice deplasare neesenţială, relatează Reuters. Hong Kongul - care a reuşit să evite o accelerare a epidemiei ca în restul lumii - a înregistrat în total 1.025 de contamonări şi patru morţi din ianuarie, când noul coronavirus a ajuns pe teritoriul său din China continentală.Populaţia nu este supusă unei izolări complete, însă şcolile rămân închise, mulţi salariaţi munesc de acasă, iar centrele comerciale şi restaurantele înregistrează o afluenţă mai scăzută decât de obicei.

Coronavirus în lume, 19 aprilie

Coronavirus în Italia. A scăzut din nou numărul persoanelor internate din cauza coronavirusului în Italia, potrivit noilor date transmise de Protecţia Civilă. La Terapie Intensivă se află 2.635 de persoane, cu 98 mai puţine faţă de sâmbătă. În ultimele 24 de ore au murit 433 de persoane (sâmbătă au fost 482), totalul deceselor fiind de 23.660. Numărul celor vindecaţi este de 47.055, o creştere în 24 de ore de 2.128 de persoane, în comparaţie cu sâmbătă când au fost 2.200. Numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la începutul epidemiei în Italia este de 178.972. 

Coronavirus în Marea Britanie. Guvernul britanic a anunţat duminică 596 de noi decese în spitalele cu pacienţi afectaţi de noul tip de coronavirus, un bilanţ care ajunge la mai mult de 16.000 de victime în total din cauza virusului, potrivit AFP.

În total, 16.060 de persoane au murit din cauza Covid-19 în spital şi 120.067 au fost testate pozitiv cu virusul, adică 5.850 în plus faţă de ziua precedentă, a anunţat Ministerul Sănătăţii. 

Cifrele publicate zilnic de autorităţile sanitare britanice cuprind doar decesele din spitale, o metodă criticată căci ea nu ţine cont de decesele din centrele de îngrijire sau de la domiciliu. 

Guvernul britanic a decis joi să prelungească cu cel puţin trei săptămâni izolarea impusă la 23 martie.   

Coronavirus în lume, 18 aprilie

Coronavirus Franța. Autorităţile franceze au anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au înregistrat 642 noi decese cauzate de coronavirus. Totalul victimelor Covid-19 în Franţa este acum 19.323. 11.842 de decese s-au înregistrat în spitale, iar 7.481 în aziluri de bătrâni şi alte instituţii medico-sociale.

Au fost testate pozitiv cu coronavirus în Franţa până acum 111.821 de persoane. În prezent, sunt spitalizaţi 30.639 de oameni pentru infecţie cu SARS-CoV-2. Pentru a zecea zi consecutivă numărul persoanelor de la reanimare a scăzut, de această dată a scăzut numărul cu 194 de pacienţi faţă de vineri. În total sunt 5.833. Au fost externate în ultimele 24 de ore 1563 de persoane.

Alte 888 de decese în Regatul Unit. În total, 15.464 de victime. Regatul Unit a anunţat sâmbătă 888 de noi decese în spitalele cu pacienţi afectaţi de noul tip de coronavirus, bilanţul ajungând la 15.464 de victime în total, potrivit AFP. Această cifră este în creştere în raport cu 847 de decese anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii. Sâmbătă, la ora 9.00, 357.023 de persoane au fost testate pentru noul tip de coronavirus, dintre care 114.217 au fost diagnosticate pozitiv. Guvernul britanic a decis joi să prelungească cu cel puţin trei săptămâni măsurile de izolare impuse de la 23 martie pentru a încetini epidemia şi a anunţat vineri că depune eforturi pentru a dezvolta şi a produce un vaccin imediat ce va fi posibil. 

UPDATE ora 15.00 Cel puţin 2.251.695 de cazuri de coronavirus au fost oficial declarate, sâmbătă, în lume, dintre care jumătate în Europa, potrivit unui bilanţ AFP. Europa numără 1.115.555 de cazuri şi 97.985 decese. Statele Unite, unde pandemia se răspândeşte cel mai rapid, sunt 706.779 de cazuri, dintre care 37.079 decese. Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real al infecţiilor din cauză că un număr mare de ţări testează doar cazurile grave. 

Coronavirus Germania. Bilanţul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 3.609 de cazuri - a patra zi consecutiv -, iar bilanţul total al contaminărilor a crescut la 137.439 de cazuri de la începutul epidemiei, a anunţat, sâmbătă, Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), relatează Reuters.

Coronavirus Japonia. Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a ajuns la 10.000 în Japonia, a anunţat sâmbătă, postul NHK, citat de Reuters.

Aproximativ 200 de persoane au murit în Japonia, iar capitala Tokyo este cea mai afectată, unde 201 de cazuri de infectare au fost anunţate vineri.

Sâmbătă, la Tokyo au fost raportate 181 de noi cazuri.

Coronavirus Spania: 565 de decese în ultimele 24 de ore, ar bilanţul total a depăşit 20.000. Un număr de 565 de decese s-a înregistrat în Spania în ultimele 24 de ore, bilanţul total al deceselor din cauza coronavirusului depăşind pragul de 20.000. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 565 de decese, în uşoară scădere faţă de 585 înregistrate vineri. De la începutul pandemiei, în Spania, 20.043 de persoane au murit din cauza Covid-19. În total, 191.726 de persoane au contractat coronavirusului, iar 74.662 de persoane au fost declarate vindecate.

Coronavirus în lume, 17 aprilie

UPDATE 23.30 Pandemia de coronavirus a cauzat moartea a mai mult de 150.000 de oameni în toată lumea, dintre care aproape două treimi în Europa de la apariţia sa în China în decembrie, potrivit unui bilanţ al AFP.

În total, 150.142 de decese au fost înregistrate în lume pentru 2.207.730 de cazuri, dintre care aproape două treimi în Europa (96.721 decese pentru 1.100.677 de cazuri), cel mai afectat continent. 

În Statele Unite au murit 34.575 de oameni, fiind cea mai afectată ţară din lume. Este urmată de Italia cu 22.745, Spania - 19.478, Franţa - 18.681 şi Regatul Unit - 14.576.

UPDATE 20.00 Buletinul anunţat vineri de Protecţia Civilă din Italia arată o scădere a numărului persoanelor internate, cu 1.231 mai puţine în comparaţie cu ziua precedentă, şi o creştere a numărului celor care sunt izolaţi acasă, ceea ce indică faptul că sunt mai puţine cazuri grave în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv în prezent.

În ultimele 24 de ore, au murit 575 de persoane, bilanţul total al deceselor în Peninsulă ajungând la 22.745, anunţă La Repubblica. Au fost înregistrate 3.493 de noi cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la începutul epidemiei în Italia este de 172.434.

UPDATE 16.30 Conform unui nou bilanț făcut public de autorități, epidemia de coronavirus a făcut aproape 15.000 de victime în Marea Britanie. Cu 847 de noi decese față de joi, bilanțul morților se ridică la 14.576.

UPDATE 16.00 Spania a înregistrat 19.478 de morţi de la începutul epidemiei noului coronavirus în ţară, a anunţat vineri Ministerul spaniol al Sănătăţii, relatează AFP. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 585 de morţi, a anunţat ministerul, care şi-a schimbat metodologia, cu scopul de a omogeniza datele trimise de către diverse regiuni, un lucru care a antrenat o modificare a datelor celor mai recente. Acest bilanţ - care include persoanele tetstate pozitiv cu noul coronaviorus - este contestat de mai multe regiuni, care afirmă că alte mii de persoane au murit din cauza maladiei.

Coronavirus în lume, 15 aprilie

Coronavirus în Italia - La Terapie Intensivă sunt cu 1.000 de persoane mai puţin faţă de acum două săptămâni. Protecţia Civilă din Italia a raportat miercuri date pozitive, adică o scădere a persoanelor internate. Încă sunt în spitale 27.643 de persoane cu simptome, cu 368 mai puţine faţă de ziua precedentă. La Terapie Intensivă se află 3.079 de persoane, cu 107 mai puţine în comparaţie cu marţi. Practic, cu 1.000 de persoane mai puţin faţă de acum două săptămâni, la 3 aprilie erau 4.068. În ultimele 24 de ore au murit 578 de oameni, marţi au fost 602 victime, numărul total al deceselor fiind de 21.645, scrie La Repubblica. Cei vindecaţi sunt în număr de 38.092, o creştere în 24 de ore de 962 de persoane (marţi au fost declarate vindecate 1.695 de persoane). Numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la începutul epidemiei a ajuns la 165.155. 

Coronavirus în Franţa - 17.167 de decese de la începutul epidemiei. Franţa a înregistrat 10.643 de victime din cauza coronavirusului în spitale de la începutul epidemiei, a anunţat miercuri Jérôme Salomon, directorul Departamentului pentru Sănătate. De altfel, 6.524 de decese au fost în Ephad, bilanţul total fiind de 17.167, potrivit BFM TV. În total, 106.206 de cazuri sunt confirmate în Franţa, cu 2.633 mai mult în 24 de ore. Pentru prima dată, numărul persoanelor spitalizate din cauza Covid-19 este în scădere, a anunţat Salomon. Printre aceştia, 6.467 sunt în prezent la Terapie Intensivă. Printre acestea, o treime au mai puţin de 60 de ani iar 99 au vîrste mai mici de 30 de ani. 

Coronavirus în Germania. Şcolile şi liceele din Germania se vor redeschide începând din 4 mai. În Germania, şcolile şi liceele se redeschid progresiv începând din 4 mai, a anunţat cancelarul Angela Merkel, care a declarat că magazinele cu mai puţin de 800 de metri pătraţi au permisiunea de a se redeschide din 20 aprilie. Tot cancelarul a anunţat miercuri că "va recomanda" purtarea măştilor de protecţie în transportul în comun şi în magazine. Merkel, care a raportat în acest stadiu "un succes de etapă fragil" în Germania contra epidemiei de coronavirus, a anunţat o relaxare a măsurilor începând din 20 aprilie, care trebuie înţeles prin redeschiderea anumitor magazine, scrie Le Figaro. Marile adunări vor fi interzise totuşi până la 31 august. 

Coronavirus în Spania. Bilanţul creşte cu 523 de morţi şi peste 5.000 de contaminări. Spania a înregistrat miercuri 523 de morţi din cauza covid-19 în 24 de ore, un bilanţ în scădere după creşterea înregistrată marţi, a anunţat Ministerul spaniolal Sănătăţii, relatează AFP. În total, 18.579 de oameni au murit din cauza maladiei în ţară, a treia cea mai îndoliată în lume după Statele Unite şi Italia. În schimb, numărul noilor contaminări în 24 de ore a crescut la peste 5.000, după şase zile consecutive de scădere, iar bilanţul total al cazurlor confirmate a crescut la peste 177.000.

Coronavirus în Marea Britanie. Bilanţul creşte cu 761 de morţi şi 4.605 de contaminări. Regatul Unit a înregistrat miercuri 761 de morţi la spital din cauza covid-19, un bilanţ zilnic cu puţin mai mic decât cu o zi înainte (778), iar bilanţul total al deceselor a crescut la 12.868, a anunţat Ministerul britanic al Sănătăţii, relatează AFP. Numărul persoanelor testate pozitiv a crescut cu 4.605, la 98.476, precizează ministerul.

Coronavirus în lume, 14 aprilie

UPDATE 19.40 Noile date oferite de Protecţia Civilă din Italia arată că a scăzut numărul internărilor şi au fost înregistrate mai puţine cazuri noi (însă au fost făcute şi puţine teste), dar numărul deceselor rămâne mare - în ultimele 24 de ore şi-au pierdut viaţa 602 persoane în comparaţie cu luni, când au fost 566 de victime, totalul fiind de 21.067, potrivit La Repubblica.

Un buletin dramatic, care după o scădere a cazurilor zilele trecute a revenit la nivelurile din ultimele săptămâni. 

UPDATE 19.00 Marea Britanie a înregistrat 778 de decese ale unor pacienţi din cauza noului coronavirus - la spital -, o creştere mai puternică decât cea înregistraă cu o zi înainte (717 morţi), iar bilanţul Covid-19 creşte la 12.107 morţi, relatează AFP.

Numărul persoanelor testate pozitiv cu covid-19 a crescut, în total, la 93.873 în regat, cu 5.252 în plus faţă de cel din ajun, a anunţat ministerul Sănătăţii.

UPDATE 18.40 Noul coronavirus a ucis peste 1.000 de persoane în Suedia de la începutul epidemiei, potrivit unui bilanţ oficial prezentat marţi de către autorităţi, relatează AFP. Bilanţul covid-19 a crescut la 1.033 de morţi şi 11.445 de contaminări înregistrate oficial în această ţară cu 10,3 milioane de locuitori.

Suedia a adoptat măsuri mai suple decât majoritatea ţărilor europene în vederea opririi răspândirii virusului.

Coronavirus în lume, 13 aprilie

Francezii rămân în case până la 11 mai

UPDATE 21.10 Franța se apropie de pragul de 15.000 de morți, după ce a raporta luni 574 de noi decese. În acest moment, bilanțul deceselor este de 14.967. Președintele Emmanuel Macron a anunțat, luni, prelungirea măsurii de izolare la domiciliu până la data de 11 mai. 

UPDATE 20.00 Cel mai afectat stat din SUA, New York a depăşit, luni, pragul de 10.000 de morţi de Covid-19. Guvernatorul Andrew Cuomo speră că răul a trecut. Regiunea rămâne cea mai afectată din Statele Unite. Dar guvernatorul a subliniat că încetinirea pandemiei se confirmă în statul New York. 

UPDATE 19.40 Noul tip de coronavirus a ucis în Italia mai mult de 20.000 de persoane, un bilanţ dramatic depăşit doar de Statele Unite. În ultimele 24 de ore au murit 566 de persoane, totalul fiind de 20.465 de victime, potrivit La Repubblica.

Conform oficialilor italieni, rămâne scăzut numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă, este vorba de 3.260 de oameni, cu 83 mai puţini în comparaţie cu ziua precedentă. O valoare în scădere constantă, un bun indicator că vârful a fost ajuns, dar nu depăşit. 

Coronavirus în lume, 12 aprilie

Marea Britanie a depăşit pragul de 10.000 de decese. Bilanţul deceselor cauzate de Covid-19 în Marea Britanie a ajuns la 10.612, duminică anunţându-se 737 noi decese, relatează Reuters. În precedentele două zile, numărul deceselor a fost de peste 900 pe zi.

S-au infectat până acum cu coronavirus 84.279 de persoane, dintre acestea 5.288 fiind cazuri noi.

Premierul britanic Boris Johnson (55 de ani) a fost externat. Johnson îşi continuă recuperarea la reşedinţa de vacanţă Chequers. “La recomandarea echipei sale medicale, premierul nu va reveni imediat la muncă. El doreşte să le mulţumească tuturor celor de la St Thomas pentru tratamentul minunat de care a avut parte acolo. Toate gândurile sale merg către cei afectaţi de această boală”, se arată într-un comunicat de pe site-ul gov.uk, citat de News.ro.

Germania: Numărul persoanelor infectate a depășit 120.000. Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 120.479 în Germania, unde 2.821 de cazuri au fost înregistrate sâmbătă (11 aprilie), conform institutului Robert Koch. În ziua precedentă, au fost anunţate 4.133 de cazuri de infectare. 129 de decese s-au înregistrat sâmbătă, numărul total ajungând la 2.673.

Coronavirus în lume, 11 aprilie

Marea Britanie: 917 noi decese cauzate de coronavirus. Autorităţile britanice au anunţat, sâmbătă, că în ultima zi s-au înregistrat 917 decese cauzate de coronavirus. Bilanţul este acum de 9.875 de morţi în Marea Britanie. Vineri, noile decese anunţate erau 980.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor infectate, acesta a crescut cu 5.234, ajungând la 78.991. Până sâmbătă dimineaţă, la ora 09.00, în Regatul Unit s-au făcut aproape 335.000 de teste.

Boris Johnson se simte mai bine. Boris Johnson face “progrese foarte bune” către vindecarea de Covid-19, a anunţat, sâmbătă, biroul premierului britanic, potrivit Reuters. Johnson a fost mutat joi din secţia de terapie intensivă a spitalului londonez St Thomas, iar vineri biroul său a anunţat că premierul a reuşit să meargă, însă recuperarea este abia la început. Diagnosticat pozitiv cu Covid-19 la sfârşitul lunii martie, Boris Johnson este în prezent singurul şef de Guvern al unei mari puteri contaminat cu virusul.

Coronavirus în lume, 10 aprilie

Mai mult de 100.000 de decese au fost înregistrate la nivel mondial

UPDATE 21.30 Pandemia de coronavirus a cauzat moartea a peste 100.000 de persoane în lume, dintre care 70% în Europa, de la apariţia în China în decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP care citează surse oficiale.

  • În total, 100.661 de decese au fost raportate, dintre care 70.245 în  Europa, continentul cel mai afectat.
  • Italia este ţara care a înregistrat cele mai multe victime, 18.849, înaintea Statelor Unite (17.925), Spaniei (15.843) şi a Franţei (13.197).
  • De la începutul pandemiei, 1.650.651 de cazuri au fost declarate în lume, dintre care jumătate în Europa (857.233) şi mai mult de 475.000 în SUA, ţara unde pandemia se răspândeşte rapid.
  • Numărul de cazuri diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real al contaminărilor, un mare număr de ţări netestând decât cazurile care necesită internare. 

UPDATE 20.00 Marea Britanie a înregistrat 980 de decese la pacienţii bolnavi de Covid-19 într-o zi, bilanţul total fiind de 8.958 de morţi, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, potrivit AFP.

Ministrul le-a cerut încă o dată britanicilor să respecte izolarea şi să rămână acasă în ciuda timpului frumos din weekend-ul de Paşte, cu scopul de a limita răspândirea virusului în ţară, una dintre cele mai afectate din Europa. 

UPDATE 12.40 Spania a anunțat 605 decese în ultimele 24 de ore, cel mai scăzut număr din 24 martie încoace.

Coronavirus în lume, 9 aprilie

UPDATE 21.44 Premierul britanic Boris Johnson a fost scos de la terapie intensivă, anunță AFP. Boris Johnson, diagnosticat cu noul coronavirus, a fost transferat luni seară la terapie intensivă, din cauza deteriorării stării de sănătate. Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat duminică seară, din raţiuni de precauţie, în Spitalul "St Thomas" din Londra, având "simptome persistente".

UPDATE 21.20 Coronavirusul a ucis în total 12.210 persoane în Franța de la debutul epidemiei, în martie, dintre care 8.044 au murit în spital, iar 4.166 în căminele de bătrâni, a informat joi directorul general al Sănătății, Jerome Salomon, citat de AFP.

UPDATE 20.40 Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite a reportat joi 32.449 noi cazuri de infectare cu coronavirusul COVID-19, ducând bilanțul total la 427.4760 persoane diagnosticate pozitiv în SUA, anunță Reuters. CDC a anunțat de asemenea că numărul de decese a crescut cu 1.942, ducând totalul la 14.696 de la izbucnirea epidemiei pe teritoriul american.

UPDATE 20.20 Marea Britanie a înregistrat 881 de noi decese în ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 7.978 de morţi, a anunţat joi ministrul Afacerilor Externe, Dominic Raab, citat de AFP. Virusul a contaminat oficial 65.077 de persoane în ţară, una dintre cele mai afectate din Europa, a precizat el într-o conferinţă de presă. 

UPDATE 17.30 Cel puțin 100 de medici au murit din cauza noului coronavirus în Italia, dintr-un total de peste 18.000 de decese, de la începutul epidemiei. ”Avem numărul mediclor decedați din cauza Covid-19, este vorba despre 100, poate 101 în acest moment”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Federației naționale a medicilor din această țară.

Coronavirus în lume, 8 aprilie

UPDATE 22.00 În Franţa, 10.869 de persoane au murit de Covid-19 de la 1 martie, a anunțat miercuri directorul general din Ministerul Sănătăţii Jérôme Salomon, potrivit Le Figaro. În ultimele 24 de ore, în spitalele din Franţa au murit 541 de persoane. 

De altfel, 30.375 de persoane sunt în prezent spitalizate pentru infecţia cu noul coronavirus. Printre cei aflaţi la Terapie Intensivă, se numără și 108 tineri cu vârste de cel puţin 30 de ani. 

UPDATE 20.00 Statele Unite au depășit, miercuri, pragul de 400.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, conform datelor furnizate de universitatea americană John Hopkins. Pandemia a provocat cel puțin 12.912 decese până acum, ceea ce face ca SUA să se afle la un pas de a deveni noul epicentru al bolii.

UPDATE 17.50 Autoritățile din Marea Britanie au anunțat 936 noi decese miercuri, un nou record zilnic, care duce bilanțul morților la 7.095, conform Daily Mail. Numărul persoanelor testate pozitiv pentru noul coronavirus a depășit pragul de 55.000, dar cel mai probabil este vorba despre mult mai multe infectări, pentru că doar cei care ajung în spitale și personalul medical sunt testați.

Premierul britanic Boris Johnson este „stabil din punct de vedere clinic” la Terapie Intensivă și răspunde la tratamentul pentru complicațiile cauzate de infecția cu noul coronavirus.

UPDATE 12.00 Noul coronavirus a contaminat 103.228 persoane şi a ucis 1.861 în Germania, a anunţat miercuri Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), însărcinat cu lupta împotriva virusului la nivel federal, relatează Reuters, citat de News.ro. Germania a înregistrat 4.003 de contaminări şi 254 de decese într-o zi, potrivit bilanţului insitutului.

Statele Unite au înregistrat, pentru a doua zi consecutiv, circa 2.000 de decese provocate de Covid-19, bilanţul depăşind 14.800, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Cu 14.817 decese, SUA se află acum pe locul al doilea, la nivel mondial. Italia a raportat miercuri seară un total de 17.669 de decese.

În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare au raportat 1.973 de decese, cu 34 mai multe decât în intervalul anterior.

SUA, cu o populaţie de peste 310 milioane de locuitori, au depăşit Spania (14.792), ca număr total de decese.

Numărul total al cazurilor a depăşit 435.000.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că i-ar plăcea să repornească economia ţării cu un „big bang”, dar că înainte de asta numărul deceselor provocate de Covid-19 trebuie să scadă.

El nu a dat un termen exact, însă principalul consilier economic, Larry Kudlow, a spus marţea trecută că este posibil acest lucru în patru până la opt săptămâni.

Trump, care face eforturi pentru a fi reales pe 3 noiembrie, vrea ca economia să revină la normal cât mai curând, însă consilierii lui îndeamnă la prudenţă, deoarece o revenire înainte de timp ar putea produce o nouă epidemie.

Statul New York este în continuare cel mai afectat, cu aproximativ 6.270 de decese.

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 1,5 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 87.000 de decese. Peste 314.000 de oameni dintre cei bolnavi au fost vindecaţi.

Coronavirus în lume, 7 aprilie

UPDATE 21.00 Franţa a depăşit pragul de 10.000 de decese. Conform celor mai recente date oferite de Jérôme Salomon, directorul Departamentului francez al Sănătăţii, 30.000 de persoane se află spitalizate în Franţa din cauza Covid-19, 607 decese au fost raportate în spital în ultimele 24 de ore. În total sunt 10.328 de victime. "La scară naţională, rata mortalităţii se stabilizează", a spus Jérôme Salomon. 82% dintre cei morţi aveau peste 70 de ani, a precizat el. De la începutul crizei, s-au vindecat 19.337, fără a-i lua în calcul pe cei care s-au vindecat în afara spitalelor.

UPDATE 20.30 În Italia, 604 persoane au murit în ultimele 24 de ore, dar a crescut numărul celor vindecaţi, 1.555, potrivit noului buletin anunţat de Protecţia Civilă, scrie La Repubblica. De asemenea, s-a diminuat numărul noilor infectaţi, fiind înregistrate 878 de persoane într-o zi (luni au fost 1.941). 

UPDATE 19.15 Marea Britanie a înregistrat 786 de noi decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, un nou record, a anunţat marţi Guvernul, citat de AFP. În total, 6.159 de pacienţi au murit în spital după ce au fost diagnosticaţi cu Covid-19, a indicat Ministerul Sănătăţii. 213.181 de persoane au fost testate pentru Covid-19, dintre care 55.242 au avut diagnostic pozitiv.

Premierul Marii Britanii Boris Johnson se află la Terapie Intensivă din cauza bolii. Starea sa este stabilă. 

UPDATE 08.30: Bilanțul mondial a ajuns la 1,27 milioane de oameni infectați. Pe primul loc la numărul de cazuri se află SUA, cu 337.000.

Coronavirus în lume, 6 aprilie

UPDATE 21.00 Autoritățile franceze au anunțat 833 de noi decese provocate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, atât în mediul spitalicesc, cât și în căminele de bătrâni. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 8.911. În acest moment, în Franța sunt spitalizate 29.752 de persoane, iar vestea bună este că 17.250 de persoane s-au vindecat și au părăsit spitalul. 

UPDATE 20.35 Bilanţul pandemiei de coronavirus a depăşit 5.000 de decese în Regatul Unit, cu 439 de noi decese într-o singură zi, potrivit unei raportări oficiale publicată luni, scrie AFP, citat de News.ro. Conform serviciilor sanitare, bilanţul numără 5.373 de morţi şi 51.608 de contaminări oficial înregistrate. Este vorba despre a doua zi consecutiv de scădere a numărului de decese după o agravare a bilanţurilor zilnice săptămâna trecută. 

Diagnosticat cu Covid-19 pe 27 martie, Boris Johnson, 55 de ani, a fost spitalizat la Londra duminică seară pentru a fi evaluat medical, au anunţat serviciile sale, pentru că prezenta în continuare simptome ale bolii, între care febră. "Moralul său este bun" şi continuă să lucreze, a asigurat luni purtătorul de cuvânt.          

UPDATE 20.15 Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunțat 599 decese în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul a urcat la 4.758 numai în acest stat, de la începutul pandemiei de coronavirus. 

În orașul New York s-a ajuns la situația dramatică de a nu mai exista locuri de veci pentru pacienții uciși de coronavirus. Democratul Mark Levine a propus transformarea temporară a unui parc municipal în cimitir, având în vedere că în oraș s-au înregistrat 2.475 de decese provocate de Covid-19 în numai 10 zile. 

UPDATE 19.30 Italia se află încă în vârful pandemiei de coronavirus. Autoritățile au anunțat 1.941 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, în scădere față de duminică. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 636 într-o zi, o creştere faţă de ultimele două zile.

Italia, cea mai afectată ţară de epidemia de Covid-19, cu un total de 16.523 de morţi pentru mai mult de 132.000 de cazuri, începuse să spere la o acalmie după ce a înregistrat scăderi semnificative sâmbătă şi duminică în raport cu 766 de decese anunţate vineri.

Coronavirus în lume, 5 aprilie

UPDATE: Italia a înregistrat 525 de decese în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai scăzut număr zilnic raportat în ultimele trei săptămâni.

Numărul total de cazuri a ajuns la 128.948, cu 4.316 infectări depistate în ultimele 24 de ore - o scădere cu aproximativ 500 faţă de ziua precedentă.

Totalul deceselor, înregistrate de la începutul epidemiei în peninsulă, a ajuns la 15.887.

Marea Britanie a raportat duminică un total de 47.806 cazuri de infectare cu Covid-19 şi 4.934 de decese provocate de Covid-19, cu 621 mai multe decât sâmbătă.

Coronavirus în lume, 4 aprilie

UPDATE 20.00 Statul New York a anunțat 630 de decese într-o singură zi. Numărul total al victimelor din acest stat a ajuns la 3.565. 

UPDATE 19.00 Coronavirus în Italia: 681 de decese în 24 de ore, cel mai mic număr înregistrat în ultimele 9 zile. Totalul cazurilor de infectare: peste 124.000.

Coronavirus în lume, 3 aprilie

UPDATE 22.00 Oficialii francezi au anunţat vineri seară că 27.432 de persoane au fost diagnosticare pozitiv de Covid-19 şi sunt spitalizate în Franţa, dintre acestea 6.662 fiind la Terapie Intensivă, potrivit Le Figaro. În spitalele franceze au murit 588 de pacienţi din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, ceea ce duce bilanţul total la 6.507 de la începutul epidemiei. 

UPDATE 21.45 Numărul persoanelor care au murit în Italia din cauza coronavirusului a ajuns vineri la 14.681, cu 760 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor difuzate de Agenția italiană pentru Protecţie Civilă. Numărul infectărilor a ajuns la aproape 120.000. Bilanțul de vineri al noilor decese e aproape egal cu cel anunțat cu o zi în urmă (766 joi), notează Reuters.

UPDATE 21.00 Cancelarul german Angela Merkel a ieşit vineri din carantina de 14 zile la domiciliul său din Berlin şi a revenit la birou, după trei teste negative la noul coronavirus, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, potrivit Agerpres.

UPDATE 18.00 Spania a devenit, vineri, ţara europeană cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, 117.710. Numărul deceselor a ajuns la 10.935, după ce 933 de noi decese au fost anunţate în ultimele 24 de ore. Peste 6.400 dintre cei infectaţi cu coronavirus se află în spital în stare gravă sau critică.

UPDATE 08.00 La nivel mondial, au fost registrate, oficial, peste un milion de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus ți aproape 52.000 de decese. 188 de ţări şi teritorii au fost afectate de pandemie

Coronavirus în lume, 2 aprilie

UPDATE 12.40 Spania a ajuns în a șasea zi cu peste de 800 de decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 950 de morți.

UPDATE 09.30 În Italia a fost creată o aplicație pentru a-i ajuta pe medici să facă un triaj de la distanță pentru detectarea bolnavilor. Chestionarul poate fi completat în câteva minute.

UPDATE 08.30 Un bebeluș de șase săptămâni a murit din cauza coronavirusului, în SUA

Coronavirus în lume, 1 aprilie

UPDATE 21.30 În Franța au fost consemnate, până miercuri, 4.032 de decese în mediul spitalicesc, dintre care 509 numai în ultimele 24 de ore. În acest moment sunt spitalizate 24.639 de persoane, dintre care 6.017 la terapie intensivă, ceea ce depășește capacitatea inițială a acestei țări. 

UPDATE 16.40 Creștere-record a numărului de decese în Marea Britanie, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor care au murit în Regatul Unit din cauza noului coronavirus a crescut cu 563, la un total de 2.352, informează surse guvernamentale citate de Reuters. Miercuri, la 8.00 GMT, numărul cazurilor confirmate era de 29.474, de la 25.150 cu o zi înainte.

Spania, pe urmele Italiei: 864 de morți în 24 de ore

UPDATE 12.40. Spania a trecut de 100.000 de îmbolnăviri. În doar 24 de ore, s-au înregistrat 864 de decese cauzate de coronavirus.

UPDATE 12.20 Autorităţile sanitare chineze au raportat miercuri, 1 aprilie, pentru prima oară, numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi care nu prezintă vreun simptom: 1.367.

UPDATE 11.50 Noul coronavirus a contaminat 67.366 de persoane în Germania, dintre care 732 au murit, a anunţat miercuri Institutul Robert Koch (RKI) de Boli Infecţioase.

UPDATE 07.45 865 de americani au fost uciși de coronavirus în doar 24 de ore. Totalul cazurilor de persoane infectate în SUA  ajuns la aproape 190.000. Infectat cu Covid-19 este și fratele guvernatorului statului New York.

Coronavirus în lume, 31 martie

UPDATE 21.30 Numărul deceselor înregistrate în mediul spitalicesc a crescut, în Franța, la 3.523, cu 499 de noi decese în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus este de 52.128.

UPDATE 21.05 Bilanțul deceselor înregistrate în Statele Unite ale Americii a depășit bilanțul oficial raportat de China. Astfel, pandemia de Covid-19 a făcut cel puțin 3.415 victime în SUA, față de cele 3.305 din China.

UPDATE 20.15 Prințul Albert de Monaco, diagnosticat cu noul coronavirus la data de 19 martie, a fost declarat vindecat și a ieșit, marți, din carantină. ”Prințul Albert de Monaco s-a vindecat și se simte bine”, se arată într-un comunicat oficial citat de Le Figaro.

Coronavirus în lume, 30 martie

UPDATE 20.00 Numărul persoanelor care au murit în Italia din cauza coronavirusului a ajuns luni la 11.591, cu 812 noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor difuzate de Agenția italiană pentru Protecţie Civilă și citate de Reuters. Numărul cazurilor noi a crescut în ultima zi cu doar 4.050, cea mai mică creștere din 17 martie încoace, numărul total al cazurilor de Covid-19 confirmate în peninsulă ajungând luni la 101.739.

Numărul deceselor provocate de coronavirus din Statele Unite ar putea ajunge la 200.000, a avertizat duminică cel mai important expert guvernamental în domeniul bolilor infecţioase, potrivit news.ro

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a estimat într-un interviu acordat CNN că pandemia ar putea provoca între 100.000 şi 200.000 de decese în Statele Unite.

Numărul de decese provocate de coronavirus în SUA a ajuns duminică la 2.300, după ce sâmbătă decesele s-au dublat faţă de nivelul consemnat cu două zile înainte. Statele Unite au înregistrat până acum peste 130.000 de cazuri de COVID-19, boala provocată de virus, numărul fiind cel mai mare din lume.

Statul New York a raportat duminică un total de aproape 60.000 de cazuri şi de 965 de decese, numărul deceselor crescând cu 237 în ultimele 24 de ore, o persoană murind la fiecare şase minute. Numărul pacienţilor spitalizaţi încetineşte, dublându-se la fiecare şase zile în loc de fiecare patru, a spus guvernatorul Andrew Cuomo. Florida a raportat încă 200 de cazuri, dar niciun deces nou, faţă de cele 56 existent

Coronavirus în lume, 29 martie

Duminică, în Italia, a crescut bilanţul victimelor de Covid-19: în ultimele 24 de ore au murit 756 de persoane, totalul ajungând la 10.779, potrivit datelor furnizate de Protecţia Civilă, scrie La Repubblica, notează news.ro. Numărul persoanelor vindecate este 13.030, o creştere de 646 faţă de sâmbătă. Cazurile noi de coronavirus au crescut cu 3.851 faţă de sâmbătă, totalul celor pozitivi fiind de 5.187, însă este un număr stabil faţă de zilele trecute. 

Numărul deceselor în regiunea Lombardia din nordul Italiei a crescut cu 416 într-o zi, bilanţul fiind de 6.360, conform Reuters. Sunt 1.592 de cazuri de infectare cu coronavirus în Lombardia în ultimele 24 de ore. Potrivit datelor furnizate de oficialii regiunii, au crescut cazurile la Milano şi în comunele din provincie: în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 546. Doar în Milano noile cazuri sunt 247 şi un total de 3.406. 

Numărul total al italienilor care au contractat virusul a ajuns la 97.689. Din aceştia, 73.880 sunt bolnavi. 58% sunt în izolare la domiciliu, fără simptome sau cu simptome uşoare. 

Coronavirus în lume, 28 martie

Epicentrul noului coronavirus "s-a mutat" în America. Până azi, 28 martie, au fost raportate 104.386 de cazuri și 1.712 decese, în timp ce în China sunt 81.448 de cazuri și 3,298 de morți. Pe locul al doilea în nefericitul clasament se află Italia, cu 86,498 de cazuri confirmate și 9,134 de decese. Donald Trump și președintele Chinei, Xi Jinping, au avut vineri o convorbire telefonică la finalul căreia au convenit să lucreze împreună pentru a învinge coronavirusul. “China a trecut prin această experiență și are multe date despre acest virus. Vom lucra împreună. Respect!”, a transmis Trump printr-o postare pe contul de Twitter.

Spania a înregistrat cel mai mare număr de decese într-o singură zi, 832. Tot sâmbătă au fost confirmate 8.000 de noi cazuri. Astfel, țara ajunge la un număr total de 5.690 de decese, fiind a patra cea mai afectată ţară lovită de pandemia de coronavirus, după SUA, China şi Italia. Ministerul Sănătăţii a transmis că dintre cele 72.248 de cazuri de infectare, 40.630 au avut nevoie de spitalizare, iar 4.575 au fost internate la terapie intensivă. 12.285 de persoane s-au vindecat, notează adevărul.ro. 

Printre cei răpuşi de virus se află comandatul unităţii contrateroriste de elită a Spaniei. Jesus Gayoso, în vârstă de 48 de ani, a murit vineri la un spital din oraşul nordic Logrono. A fost comandatul Gărzii Civile de răspuns rapid care în ultimii ani a desfăşurat operaţiuni împotriva terorismului islamic. 800 de poliţişti spanioli au murit până acum după ce au contractat virusul.În Marea Britanie, numărul persoanelor decedate a ajuns la 1.019 iar al celor infectate este de 17.089. În Italia, numărul deceselor a ajuns la 9.134.

Coronavirus în lume, 27 martie

UPDATE 21.20 Pandemia cu coronavirus a ucis 345 de oameni în Statele Unite în ultimele 24 de ore, un record, potrivit numărătorii realizate de Universitatea Johns Hopkins, care duce bilanțul țării la 1.438, relatează AFP. Statele Unite, acum țara cu numărul cel mai mare de cazuri declarate oficial din lume, cu 94.238 de cazuri, a înregistrat aproape 18.000 de cazuri într-o singură zi.

UPDATE 20.45 Noul coronavirus a provocat 299 de noi decese înregistrate în spitalele din Franța în ultimele 24 de ore, agravând bilanțul total la 1.995 de morți de la începutul pandemiei, au anunțat vineri autoritățile sanitare franceze, citate de AFP. Potrivit directorului general al Sănătății Jérôme Salomon, 15.732 de pacienți sunt internați, dintre care 3.787 la reanimare, respectiv un nou aflux de 412 de persoane într-o singură zi.

UPDATE 18.50 Bilanțul deceselor în Italia a crescut la 9.134, după ce țara a raportat vineri 969 noi decese, acesta fiind cel mai grav bilanț raportat de la începutul pandemiei, relatează Reuters. Până vineri, cel mai mare bilanț a fost înregistrat pe 21 martie, când au murit 793 de oameni. Au fost înregistrate 4.401 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, faţă de 4.492 joi. Astfel, Italia a înregistrat până în prezent 86.498 de persoane infectate cu coronavirus. 

UPDATE 18.15 Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în Marea Britanie a crescut cu 181 (31%) într-o zi, la 759, au anunţat vineri autorităţile sanitare britanice, relatează Reuters, citat de News.ro. Aceste 181 de noi victime ale covid-19 aveau vârste cuprinse între 29 şi 98 de ani, au precizat autorităţile. În prezent, în Marea Britanie există 14.579 de persoane contaminate cu noul coronavirus, printre care se numără premierul Boris Johnson şi ministrul Sănătăţii Matt Hancock.

Coronavirus în lume, 26 martie

Italia a trecut, joi, 26 martie 2020, de pragul de 80.000 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2, după ce în ultimele 24 de ore încă 6.203 de persoane s-au îmbolnăvit. Sunt mai multe cazuri raportate decât în ziua precedentă. Totodată, în acest interval de timp, Italia a înregistrat și un număr mai ridicat de decese: 712 față de 683 anunțate miercuri. 

Numărul total de infectări a depășit 80.000 în Italia

Bilanțul deceselor cauzate de Covid-19 a crescut joi în Italia cu încă 662, ajungând la 8.165, potrivit datelor difuzate de Agenția italiană pentru Protecţie Civilă și citate de Reuters. De asemenea, numărul total al cazurilor de coronavirus confirmate în Italia a crescut joi la 80.539 (față de 74.386 miercuri) - cea mai mare creștere de noi cazuri din 21 martie încoace.

Coronavirus în lume, 25 martie

UPDATE 19.40 Numărul deceselor cauzate de epidemia de coronavirus în Italia a ajuns miercuri la 7.503, cu 683 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit Agenţiei italiene pentru Protecţie Civilă, citate de Reuters. De asemenea, numărul total al cazurilor de Covid-19 în peninsulă a ajuns la 74.386, potrivit sursei citate.

Spania numără mai mulți morți decât China din cauza noului coronavirus

Situație alarmantă în Spania! Într-o singură zi, 738 de decese au fost înregistrate în Spania, o creştere foarte puternică faţă de cele 514 decese înregistrate luni (23 martie) şi marţi (24 martie). Astfel, numărul morţilor în Spania din cauza pandemiei COVID-19 l-a depăşit pe cel al morţilor în China continentală: 3.434 de decese în total, au anunţat autorităţile spaniole, relatează AFP.

Coronavirus în lume, 24 martie 

Situația se agravează în Franța. Câte persoane sunt testate în fiecare zi pentru noul coronavirus

UPDATE 21.45 Autoritățile din Franța au anunțat, marți seara, un nou bilanț al deceselor și infectărilor cu noul coronavirus. Cu 240 de decese în plus față de bilanțul anterior, această țară depășește granița celor 1.000 de morți cauzate de Covid-19.

Astfel, directorul general în Ministerul Sănătății, Jérôme Salomon, a anunțat că au fost confirmate, până acum, 22.300 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. În acest moment, 10.176 de persoane sunt sptitalizate, dintre care 2.516 se află într-o stare gravă, la terapie Intensivă, cu 434 mai multe decât luni. 34% dintre pacienții în stare gravă au sub 60 de ani.

Franța numără în acest moment 1.100 de decese înregistrate în spital, fiind excluse așadar decesele înregistrate în casele pentru bătrâni. Autoritățile testează zilnic 9.000 de persoane.

743 de persoane au murit în Italia în ultimele 24 de ore

UPDATE 21.00 Italia a înregistrat un nou bilanț tragic, marți, după două zile în care s-a observat o ușoară ameliorare a situației. Autoritățile au anunțat că 743 de oameni au murit în ultimele 24 de ore și alte 5.249 de cazuri au fost confirmate. În cea mai neagră zi a sa, sâmbătă, Italia înregistrase 793 de noi decese și 6.500 de noi infectări. Specialiștii se așteptau însă la un vârf al epidemiei undeva între 23-25 martie. 

Până acum, în Italia s-au înregistrat 69.176 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus și 6.820 de decese, un bilanț la care s-a ajuns în aproximativ o lună. 8.326 de persoane s-au vindecat între timp, astfel că 54.030 sunt cazurile active. Dintre acestea, însă, 3.393 sunt în stare gravă.

Coronavirus în lume, 23 martie

UPDATE 23.00 Franța a anunțat, luni, că 186 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, ceea ce ridică la 860 bilanțul total al deceselor înregistrate în această țară. Franța a diagnosticat până acum 19.856 de cazuri de Covid-19. În 24 de ore, au ieșit pozitive 3.838 de teste.

Peste 10.000 de persoane au murit în Europa din cauza noului coronavirus

UPDATE 21.30 Pandemia cu noul coronavirus a ucis peste 10.000 de oameni în Europa, până luni, la ora 20.00, potrivit unui bilanț stabilit de AFP, pornind de la surse oficiale.În total, 10.058 de decese au fost înregistrate în Europa, majoritatea în Italia (6.077), țara cea mai afectată de pandemia de Covid-19, urmată de Spania (2.182) și Franța (860). Cu 184.138 de cazuri de infectări, Europa este continentul unde pandemia progresează cel mai rapid.

UPDATE 19.30 Bilanțul deceselor din cauza Covid-19 în Italia a crescut cu 602 la 6.078, în timp ce numărul total al cazurilor confirmate a ajuns la 63.928.

Un angajat al Parlamentului European a murit. Avea 40 de ani

UPDATE 16.00 Un angajat al Parlamentului European, în vârstă de 40 de ani, a murit după ce a contractat noul coronavirus, devenind prima persoană din instituțiile europene care a fost ucisă de către pandemie, scrie AFP, citat de Hotnews. Potrivit unei surse parlamentare, este vorba despre un italian care a lucrat la departamentul de IT.

Coronavirus în lume, 22 martie

UPDATE 22.00: - Cancelarul german Angela Merkel a intrat în autoizolare la domiciliu, după ce vineri a luat contact cu un medic infectat cu coronavirus.

- Franța a ajuns la un număr total de 450 de decese. Emmanuel Macron a anunțat faptul că statul e la începutul crizei. Un medic de la un spital din Franţa a murit după ce a fost contaminat cu noul coronavirus, a transmis duminică ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, precizând că, după "cunoştinţa" sa, este primul deces de acest fel din ţară.

- Bilanțul deceselor din ultimele 24 de ore în Italia a însumat 651 de persoane.

UPDATE 15.00 Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Spania a crescut cu 394 în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă aproape 30%, ridicând bilanțul la 1.720 de persoane decedate de la începutul pandemiei de coronavirus, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii, scrie AFP.În Spania, numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire a crescut cu 3.646 de sâmbătă şi până duminică, ajungând la 28.572. Un număr de 1.785 de persoane sunt la terapie intensivă. De la începutul pandemiei, 2.575 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Spania este a doua cea mai afectată ţară din Europa, după Italia.

Angajații Auchan din Franța, prime de 1.000 de euro

UPDATE 12.30 În Franța, angajații de la Auchan vor fi recompensați cu prime în valoare de 1.000 de euro pentru mobilizarea din aceste zile dificile. Este vorba despre 65.000 de salariați. ”Toți colaboratorii noștri, din magazine, din depozite, șoferi, de la serviciul de livrare la domiciliu, vor primi în săptămânile care urmează o primă de 1.000 de euro”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Le Figaro.

Coronavirus în lume, 21 martie

UPDATE ora 19.00: În Italia s-a bătut un record dureros: în doar 24 de ore, au murit 793 de persoane din cauza coronavirusului.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică încetarea „oricărei activităţi de producţie” care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale a populaţiei.

Multe țări testează doar cazurile care necesită spitalizare

Noul coronavirus a dus la moartea a 11.129 de persoane în întreaga lume de la apariţia sa în decembrie, potrivit unui bilanţ al AFP, bazat pe surse oficiale şi transmis vineri seară.258.930 de cazuri de infectare au fost detectate în 163 de ţări şi teritorii. Acest număr arată doar o parte din numărul total de contaminări, multe ţări testând doar cazuri care necesită spitalizare. Vineri au fost înregistrate 1.303 de decese şi 26.250 de cazuri de infectare în întreaga lume. Ţara cu cele mai multe decese în 24 de ore a fost Italia (627), urmată de Spania (235) şi Iran (149).

Ţările cel mai afectate după Italia şi China sunt Iran, cu 1.433 decese la 19.644 cazuri, Spania, cu 1.002 decese (19.980 cazuri), Franţa, cu 450 decese (12.612 cazuri) şi SUA, cu 205 decese (14.250 cazuri).

Coronavirus China, 20 martie

Vești bune din China! Autoritățile chineze au anunțat că nu au mai înregistrat nici un caz local nou de coronavirus, în ultimele 48 de ore. Măsurile draconice luate de autoritățile chineze și-au spus cuvântul! Acum, China culege roadele a trei luni de restricții. Miercuri (18 martie) s-au înregistrat doar 34 de cazuri noi de coronavirus, dar niciunul local, toți îmbolnăvindu-se peste hotare. Joi (19 martie), nu s-au mai înregistrat cazuri noi și nici vineri, 20 martie. Bilanțul din China la ora actuașă (vineri 20 martie) este acesta: 80.967 de cazuri, 3.248 de decese și 71.150 de persoane vindecate.

Coronavirus în lume, 20 martie

UPDATE Italia. O femeie de 27 de ani, cea mai tânără victimă a coronavirusului. O tânără în vârstă de 27 de ani din orașul Pesaro, regiunea Marche, a murit joi, devenind cea mai tânără persoană infectată cu coronavirus care a murit în Italia, conform Il Giornale. Tânăra avea mai multe afecțiuni anterioare, care au fost amplificate de infectarea cu coronavirus. Vineri, 20 martie, bilanțul rămâne negru în Italia: 41.035 de cazuri, 3.405 morți (mai mulți decât China) și 4.440 persoane vindecate. Printre alte ţări cu peste 100 de decese se numără China, Iran, Spania, Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie.

Coronavirus în lume, 19 martie

UPDATE 20.00 Italia a înregistrat, miercuri, un nou record al deceselor într-o zi, cu 475 de morți, cea mai mare creștere de până acum. Bilanțul a ajuns astfel la aproape 3.000, respectiv 2.978, relatează AFP. Numărul total se apropie de cel al Chinei, care a înregistrat peste 3.200 de decese. Serviciile de sănătate din Italia au înregistrat 4.207 noi cazuri în ultimele 24 de ore, o cifră care nu a mai fost atinsă până acum.Două treimi dintre decese s-au înregistrat în regiunea Milano, Lombardia.

Franța a anunțat un total de 562 de decese, pe data de 21 martie

Franța - Ministerul francez al Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat în Franţa 112 decese cauzate de coronavirus, ajungându-se astfel la un total de 562 de decese.  În Franţa sunt spitalizaţi 6172 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 1.525 sunt în stare gravă. “Evoluăm rapid către o epidemie generalizată pe teritoriu”, a precizat direcţia de sănătate, cerându-le francezilor să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor cu privire la distanţarea socială şi la spălarea regulată a mâinilor.

UPDATE 18.00 Noul coronavirus a contaminat până în prezent 2.626 de persoane în Regatul Unit, cu 676 cazuri mai multe decât marţi, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Sănătăţii, relatează Reuters, citat de News.ro. Este vorba despre o creştere cu 35% a cazurilor faţă de marţi, a precizat ministerul. Autorităţile britanice anunţat, până în prezent, 71 de decese din cauza noului coronavirus.

UPDATE 14.30 Numărul cazurilor de coronavirus la nivel global a depășit pragul de 200.000. Sunt înregistrate peste 8.000 de decese, în timp ce peste 82.000 de pacienți au fost declarați vindecați, anunță DIGI24.

Numărul deceselor din Europa l-a depășit pe cel din Asia, unde au apărut primele cazuri de infectare cu Covid-19. Astfel, în Europa au murit până acum 3.421 de oameni din cauza infecțiilor cu coronavirus, în timp ce în Asia au fost înregistrate 3.384 de decese, potrivit unei postări pe Twitter a AFP.

UPDATE 13.30 Firma germană ofertată de Trump anunță că vaccinul anti-coronavirus poate fi gata în toamnă. SUA și China încep propriile teste

UPDATE 12.00 Cazurile de COVID-19 din Israel au crescut cu 40% în ultimele 24 de ore, ajungând la 427, ceea ce arată o accelerare a numărului de infectări, pe măsură ce testarea în masă este implementată.

UPDATE  11.30 Republica Moldova a anunțat primul cetățean decedat din cauza coronavirusului. Este vorba despre o femeie de 60 de ani, recent întoarsă din Italia.

Femeia avea hipertensiune și diabet zaharat și nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu. Tocmai de aceea, satul în care trăia a fost băgat în carantină. Până la această oră, în Republica Moldova au fost confirmate 30 de cazuri de infectare cu coronavirus. Luni, 17 martie, peste Prut a fost anunțată stare de urgență și au fost închise granițele.

Coronavirus în lume, 17 martie

UPDATE 20.20 Bilanțul deceselor înregistrate în Italia în urma epidemiei de coronavirus a crescut în ultimele 24 de ore cu 345, ajungând la 2.503, o creștere cu 16% față de ziua precedentă, a informat marți Protecția Civilă italiană, citată de Reuters.

Numărul total al cazurilor în Italia, țara cea mai lovită de epidemie din Europa, a crescut de asemenea la 31.506 (față de 27.980 luni). Este o creștere de 12,6%, aceasta fiind cea mai scăzută rată de creștere zilnică de la izbucnirea contagiunii în 21 februarie.

În provincia Bergamo din Italia, cea mai afectată de epidemia de Covid 19, crematoriul a ajuns să funcţioneze 24 de ore din 24. Sicriele au umplut până la refuz morgile a două spitale, apoi morga cimitirului, iar acum zac înşirate în biserica cimitirului. 

Coronavirus Franța: 6633 de cazuri, 148 de decese

În Franţa, doar deplasările "absolut necesare" sunt autorizate timp de cel puţin 15 zile: pentru a merge la spital, pentru a face cumpărături, a merge la serviciu. Al doilea tur al alegerilor municipale, care ar fi trebuit să aibă loc duminică, a fost amânat. 

Coronavirus Germania: 7272 de cazuri, 17 decese

Autorităţile germane solicită populaţiei "să rămână în casă" și a interzis adunările în lăcaşele de cult. Germania face controale la frontierele sale terestre cu Austria, Franţa, Luxemburg, Danemarca şi Elveţia. Toţi cei care călătoresc pe teritoriul grec vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile. Compania aeriană germană Lufthansa va întrerupe "până la 90%" din capacitatea sa zborurile de cursă lungă.                

Coronavirus Spania. 9942 de cazuri, 342 de decese

În interiorul UE, Spania închide graniţele terestre. Intrarea pe cale terestră în Spania, țară plasată în stare de alertă începând de sâmbătă, nu va mai fi permisă decât cetățenilor spanioli, rezidenților în această țară, personalului diplomatic acreditat și persoanelor care pot justifica „motive de forță majoră”, a detaliat ministrul spaniol de Interne, Fernando Grande-Marlaska, conform AFP. Numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus a crescut luni (16 martie) cu aproape 1.000 faţă de cel de duminică, a anunţat directorul Centrului spaniol de coordonare a alertelor şi urgenţelor sanitare Fernando Simon, relatează Reuters.

Coronavirus Marea Britanie: 1543 de cazuri, 55 de decese

Guvernul britanic a cerut public evitarea "oricărui contact social" şi deplasările "neimportante". Aviaţia britanică a oprit la sol flota sa esenţială.                

Coronavirus SUA: 4727 de cazuri, 93 de decese         

În Statele Unite, Donald Trump le-a solicitat americanilor să evite adunările cu mai mult de 10 persoane. Ohio amână alegerile primare ale democraţilor.     

Coronavirus China: 68.690 persoane vindecate

China numără 80.881 de cazuri (3.226 decese şi 68.690 persoane vindecate). Ţările cele mai afectate după China: Italia (2.158 de morţi, 27.980 cazuri), Iran (853 morţi, 14.991 cazuri), Spania (309 morti, 9.191 cazuri). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut să fie făcut "test fiecărui caz suspect". Există de acum "mai mult cazuri şi decese în restul lumii decât în China", a spus şeful OMS, care recomandă ca "bolnavii să fie observaţi în continuare cel puţin două săptămâni de la dispariţia simptomelor". Primul studiu clinic pentru testarea unui vaccin contra noului coronavirus a fost făcut la Seattle (nord-vestul Statelor Unite). Testarea va include participarea a 45 de voluntari adulţi sănătoşi, cu vârste între 18 şi 55 de ani, timp de aproximativ  şase săptămâni".

Coronavirus Serbia. 73 de cazuri și alegeri legislative amânate

Comisia Electorală Naţională sârbă a amânat alegerile legislative prevăzute la 26 aprilie, din cauza epidemiei noului coronavirus, şi a anunţat că scrutinul va avea loc după ridicarea stării de urgenţă pe care preşedintele Aleksandr Vucici a instituit-o duminică, relatează Reuters. Şcolile şi universităţile au fost închise, iar armata a fost desfăşurată pentru a supraveghea spitalele şi persoanele plasate în izolare. Persoanele cele mai în vârstă au primit instrucţiunea de a nu se deplasa Niciun cetăţean străin nu este autorizat să intre în Serbia, unde sunt confirmate 73 de cazuri de contaminare.

Pandemia la nivel global

-Venezuela a decretat carantină totală.                

-Chile şi-a închis toate frontierele, terestre, maritime şi aeriene. 

-Columbia şi-a închis toate frontierele până la 30 mai.                

-Egipt închide aeroporturile începând de joi până la 31 martie. 

-Algeria va suspenda începând de joi toate legăturile cu toate ţările europene.                

-Mauritania a suspendat traficul aerian internaţional și toate legăturile sale cu ţările europene şi cu mai multe capitale din Orientul Mijlociu. 

-Coasta de Fildeş închide frontierele tuturor călătorilor străini, care vin din ţări cu mai mult de 100 de cazuri depistate de coronavirus.

-Canada şi-a închis frontierele străinilor, cu excepţia americanilor. 

-Tunisia a închis frontierele aeriene şi terestre. 

-Senegalul a suspendat legăturile aeriene cu Franţa, Italia şi alte cinci ţări din Europa şi Africa de Nord. 

-Elveţia a decretat stare de urgenţă până la 19 aprilie, interzicând orice manifestaţie publică sau privată. 

-Statul american New Jersey a impus mai multe interdicţii pentru toate afacerile comerciale şi deplasările neesenţiale. 

-Iranul a închis importante locuri sfinte, între care Sanctuarul din Machhad, primul oraş sfânt din această ţară. 

-Turcia a interzis rugăciunile colective în moschei.                

-India a închis toate muzeele şi monumentele, între care şi Taj Mahal.       

-Compania australiană Qantas reduce până la 90% dintre zborurile sale internaţionale şi până la 60% pe cele interne. 

-Suedia a anunţat un plan de susţinere a întreprinderilor de până la 28 de miliarde de euro. 

-Brazilia prezintă un plan de 26 de miliarde de euro pentru a susţine economia.             

-Noua Zeelandă anunţă un plan de relansare de 6,5 miliarde de euro. 

Citește și:

Aici poți vedea, secundă de secundă, situația pandemiei de coronavirus în lume

Coronavirus Franța. Medicii avertizează că antiinflamatoarele pot agrava COVID-19. Ce recomandă pentru febră

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net