Irlanda impune cele mai dure restricții anti-coronavirus din Europa. De ce nu închide școlile

irlanda-coronavirus.jpg

strazi goale in dublin
Premierul Michael Martin le-a cerut irlandezilor să rămână în case
foto: Shutterstock

Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi. Măsurile au fost luate pentru a limita extinderea pandemiei de Covid -19, relatează AFP. Totuși, autoritățile din această țară nu vor închide școlile și creșele, pentru a nu permite ”ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”.

Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopţii (23.00 GMT) timp de şase săptămâni, a precizat premierul Michael Martin într-o alocuţiune televizată, subliniind în acelaşi timp că şcolile vor rămâne deschise, conform AFP, preluat de Agerpres.

Toate activităţile comerciale neesenţiale se vor închide, iar barurile şi restaurantele vor servi doar alimente la pachet, a menţionat şeful guvernului.

”Cerem tuturor celor din ţară să rămână acasă. Numai persoanele cu un loc de muncă considerat esenţial vor avea permisiunea de a se deplasa la serviciu”, a adăugat Michael Martin.

Citește și:

Bucureștiul intră în scenariul roșu. Masca devine obligatorie și pe stradă. Se închid localurile, cinematografele și teatrele

Școlile și creșele din Irlanda vor rămâne deschise

În plus, irlandezii nu îşi vor putea părăsi casele pentru a face mişcare decât pe o rază de cinci kilometri în jurul locuinţei, în caz contrar riscând amenzi.

Şcolile şi creşele vor rămâne deschise ”deoarece nu ne putem permite şi nu ne vom permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”, a spus de asemenea premierul irlandez.

Vizitele între diferite locuinţe şi evenimentele interioare vor fi interzise, deşi sportul profesional va fi permis în spaţiu închis.

Măsurile irlandeze sunt ”fără îndoială cele mai dure din Europa”, dar ”astăzi este nevoie de acţiuni suplimentare”, a admis premierul.

”Dacă ne unim eforturile pentru următoarele şase săptămâni, vom putea să sărbătorim Crăciunul în mod corespunzător”, a spus el.

Pandemia de coronavirus a ucis cel puţin 1.852 de persoane în Irlanda, potrivit ultimelor cifre oficiale.

Loading...
 
 

Citește și