Irlanda impune cele mai dure restricții anti-coronavirus din Europa. De ce nu închide școlile

Ultima actualizare:

    Premierul Michael Martin le-a cerut irlandezilor să rămână în casefoto: Shutterstock
Premierul Michael Martin le-a cerut irlandezilor să rămână în casefoto: Shutterstock

Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi. Măsurile au fost luate pentru a limita extinderea pandemiei de Covid -19, relatează AFP. Totuși, autoritățile din această țară nu vor închide școlile și creșele, pentru a nu permite ”ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”.

Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopţii (23.00 GMT) timp de şase săptămâni, a precizat premierul Michael Martin într-o alocuţiune televizată, subliniind în acelaşi timp că şcolile vor rămâne deschise, conform AFP, preluat de Agerpres.

Toate activităţile comerciale neesenţiale se vor închide, iar barurile şi restaurantele vor servi doar alimente la pachet, a menţionat şeful guvernului.

”Cerem tuturor celor din ţară să rămână acasă. Numai persoanele cu un loc de muncă considerat esenţial vor avea permisiunea de a se deplasa la serviciu”, a adăugat Michael Martin.

Citește și:

Bucureștiul intră în scenariul roșu. Masca devine obligatorie și pe stradă. Se închid localurile, cinematografele și teatrele

Școlile și creșele din Irlanda vor rămâne deschise

În plus, irlandezii nu îşi vor putea părăsi casele pentru a face mişcare decât pe o rază de cinci kilometri în jurul locuinţei, în caz contrar riscând amenzi.

Şcolile şi creşele vor rămâne deschise ”deoarece nu ne putem permite şi nu ne vom permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”, a spus de asemenea premierul irlandez.

Vizitele între diferite locuinţe şi evenimentele interioare vor fi interzise, deşi sportul profesional va fi permis în spaţiu închis.

Măsurile irlandeze sunt ”fără îndoială cele mai dure din Europa”, dar ”astăzi este nevoie de acţiuni suplimentare”, a admis premierul.

”Dacă ne unim eforturile pentru următoarele şase săptămâni, vom putea să sărbătorim Crăciunul în mod corespunzător”, a spus el.

Pandemia de coronavirus a ucis cel puţin 1.852 de persoane în Irlanda, potrivit ultimelor cifre oficiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net