Aici poți vedea, secundă de secundă, situația pandemiei de coronavirus în lume

coronavirus-4904410_1920.jpg

coronavirus
Atenție ce surse de informare alegeți!
foto: Pixabay.com

În plină pandemie de coronavirus, informațiile devin vitale. Iar ele trebuie obținute din sursele cele mai credibile, nu de oriunde. Un instrument de mare ajutor în acest sens este un site unde oricine poate vedea evoluția, în timp real, a cazurilor de infectare cu Covid-19 în lume, dar și în fiecare țară în parte. El poate fi accesat la adresa https://www.worldometers.info/coronavirus/.

Creatorii site-ului www.worldometers.info/coronavirus/ dau asigurări că toate cifrele sunt reale ori foarte apropiate de realitate. Worldometers, se spune în prezentarea sa, a fost votat de către American Library Association (Asociația Bibliotecilor Americane) drept unul dintre cele mai bune site-uri independente de referință, el fiind, totodată, licențiat chiar de Organizația Națiunilor Unite ce și-a dat girul asupra „numărătorilor” și statisticilor existente pe site. Felul în care cifrele reflectă realitatea, actualizându-se „la secundă”, se bazează pe algoritmi speciali, predicții matematice, dar și pe informații preluate de la organizații mondiale importante. Datele prezentate de site sunt citate, de altfel, în peste 3.500 de cărți, 2.000 de articole de specialitate, dar și în mai mult de 1.000 de pagini Wikipedia, ele fiind, prin urmare, o referință credibilă, un reper serios pentru imaginea statistică asupra lumii, ca și pentru analizele ce se pot face pe baza acesteia.

Peste 50% dintre cei infectați s-au făcut bine

Din momentul declanșării problemei coronavirusului a fost creată o secțiune special dedicată acestei pandemii cu Covid-19. Printr-un simplu click puteți afla care e situația mondială în privința cazurilor confirmate de coronavirus, câte decese s-au înregistrat, dar și câte personae s-au însănătoțit în urma tratamentului. Aceste informații sunt detaliate, în josul paginii, pe fiecare țară din lume, inclusive România. De exemplu, în momentul scrierii acestor rânduri, vineri, 13 martie, ora 12.45, avem un total 135.836 de cazuri cu infestare cu coronavirus în toată lumea, dintre care s-au făcut bine 70.427 de personae, deci mai mult de 50%. Numărul deceselor se ridică în această clipă la 4.990, iar 5.779 de bolnavi se află în stare gravă sau criticâ. Cele mai multe cazuri se înregistrează în China, locul declanșării epidemiei transformate în pandemie, cu 80.814 cazuri, urmată de Italia, cu 15.113, Iran, cu 10.075, Coreea de Sud, cu 7.979 și Spania, cu 3.779. România încă se află în partea de jos a acestui nedorit clasament, cu doar 70 de cazuri confirmate, la fel ca Irlanda. Dar cel mai bine e să vă convingeți singuri accesând adresa respectivă. https://www.worldometers.info/coronavirus/

Citește și:

Fratele Danei Rogoz, medic de boli infecțioase, apel tranșant: «Țineți acasă toate persoanele de peste 70 de ani»

Coronavirus Europa. Sanda Nicola, revoltată de reacția autorităților belgiene. «Suntem pe cont propriu»

Coronavirus. Imagini din satelit cu "gropile comune" făcute pentru morți, în Iran! Guvernul, acuzat că ascunde bilanțul real

Reputat specialist chinez: «Pandemia se va încheia până în iunie»

 

Loading...
 
 

Citește și

  • barbat care isi sterge nasul coronavirus

    Doctorul Bruce Aylward, de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a condus echipa care a analizat luna trecută situația din China, a prezentat cele mai eficiente măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus și a vorbit despre simptomele care trădează infectarea cu Covid-19.

  • coronavirus

    Situația pandemiei de coronavirus devine tot mai alarmantă în lume, inclusiv în România. Unele țări și-au închis granițele, altele au decretat starea de alertă, ca Ungaria ori chiar starea de urgență, ca în Bulgaria, ce are, până acum, „doar” 23 de cazuri confirmate cu coronavirus. Deja, la noi, zilele trecute, Avocatul Poporului a solicitat președintelui Klaus Iohannis decretarea stării de urgență pe teritoriul țării. Dar ce ar însemna pentru români instituirea acestei măsuri excepționale?

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1