Coronavirus Italia. Imagini apocaliptice cu prima zi de carantină totală: cozi de sute de oameni la supermarket

coronavirus-italia-carantina-hp.png

Cozi uriașe la supermarket-urile din Italia, în prima zi de carantină totală
Coronavirus Italia: Oamenii nu au ascultat sfatul autorităților de a sta în case
Foto: Twitter

Italia, a doua cea mai afectată țară de epidemia de coronavirus, a anunțat că intră în carantină totală, începând de marți dimineață (10 martie). Dis-de-dimineață, italienii au format cozi interminabile în fața supermarket-urilor, deși premierul Giuseppe Conte i-a îndemnat pe cetățeni să rămână în case.

Marți dimineața, italienii s-au trezit în prima lor zi de „lockdown”, adică de carantină totală. Panica epidemiei de coronavirus a cuprins toată Italia. Mai multe fotografii cu sutele de oameni care așteaptă în fața supermarket-urilor au apărut pe rețelele de socializare. Oamenii s-au îmbulzit să dea iama în magazine, pentru a-și face provizii în vreme de carantină, relatează The Guardian.

Îmbulzeala de la supermarket-uri a fost aspru criticată în mediul online. Pe Twitter, cel mai popular hashtag folosit de italieni este #italiazonarossa (în traducere, Italia zonă roșie).

„După ce tinerii au petrecut și au băut azi-noapte pe străzi, Conte a declarat toată Italia ca zonă roșie și nimeni nu ar trebui să mai iasă din case. Dar ce face italianul? Se duce și stă la coadă la supermarket. Merităm să fim de râsul Europei”, a scris un utilizator pe Twitter, care a postat mai multe imagini, în care se văd cozile uriașe din fața magazinelor. 

coronavirus-italia-carantina.jpg

Cozi uriașe la supermarket-urile din Italia, în prima zi de carantină totală
Sute de oameni au stat la coadă la supermarket, în prima zi de carantină totală
Foto: Twitter/@mikysunny
cin

 

Cu o noapte înainte, mii de italieni, dar și de români, au fugit din zona de nord a Italiei, de frica măsurilor luate de autorități. Nu știau, însă, că guvernul va declara întreaga țară în stare de carantină. Mai jos, un videoclip postat de un alt italian pe Twitter, cu mesajul: „Să ne gândim un moment la cei care au fugit din zona roșie, ca să se trezească tot în zona roșie.”

 

Mai târziu, oamenii s-au „baricadat în case!”

Spre orele prânzului, oamenii au început să fie tot mai scumpi la vedere, semn că după ce și-au făcut proviziile s-au „baricadat” în case. La obiectivele turistice din Roma sau Milano, nu mai vezi țipenie de om! 60 de milioane de oameni se află în carantină, fiind una dintre măsurile fără precedent luate într-o țară afectată de epidemia de coronavirus.

 

 

 

Coronavirus Italia. Premierul Giuseppe Conte le-a spus oamenilor să stea în case

cozi-italia-carantina.jpg

Cozi uriașe la supermarket-urile din Italia, în prima zi de carantină totală
Oamenii s-au îmbulzit la magazin, deși autoritățile i-au îndemnat să stea în case
Foto: Twitter

 

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat, luni (9 martie), că oamenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgenţe de familie şi vor fi obligaţi să prezinte o dovadă în acest sens. El a spus că măsurile au rolul să îi apere pe cei mai fragili membri ai societăţii. Italia a ajuns la 467 de decese în urma coronavirusului, fiind cea mai grav afectată țară din lume după China.

Peste 9.000 de cauzuri au fost confirmate, dintre care 724 de persoane au fost vindecate, iar alte 700 se află internate în stare gravă.

Premierul Giuseppe Conte i-a alertat pe italieni, explicându-le că „nu mai este timp de pierdut” pentru a contracara extinderea virusului.

„Toată lumea trebuie să sacrifice ceva pentru a proteja sănătatea cetăţenilor. Acum este momentul responsabilităţii. Nu putem lăsa garda jos”, a declarat primul ministru italian, într-o conferință de presă televizată. 

Ce înseamnă carantina din Italia. Nunțile, botezurile și înmormântările - strict interzise

Starea de „lockdown” a țării presupune mai mulți factori. Italia a anunțat că întreaga țară este considerată o „zonă roșie”, din cauza epidemiei de coronavirus, iar autoritățile i-au rugat pe cetățeni să fie responsabili. Ce înseamnă că întreaga Italie este în carantină: 

  • au fost interzise călătoriile, făcând excepție cele făcute cu „motive bine întemeiate”
  • barurile și restaurantele sunt deschise doar între orele 06:00 - 18:00, dar trebuie să accepte puțini clienți, astfel încânt distanța între oameni să fie de cel puțin un metru
  • cinematografele, teatrele și muzeele sunt închise
  • stațiunile de ski sunt închise în totalitate
  • toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal, au fost suspendate
  • școlile și universitățile au fost închise până pe 3 aprilie (posibilitate de prelungire în funcție de cum evoluează epidemia de coronavirus)
  • toate adunările publice au fost interzise, iar în această categorile intră nunțile, înmormântările și botezurile

 

 

 

Citește și

Coronavirus în România. Școlile se închid până în 22 martie! 6 măsuri fără precedent luate de autorități

Coronavirus România. Cine își poate recupera banii pe biletele de avion, după suspendarea zborurilor spre și din Italia

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1