Coronavirus Franța. Medicii avertizează că antiinflamatoarele pot agrava COVID-19. Ce recomandă pentru febră

coronavirus-romania-2.jpg

Bărbat testat cu scanerul pe un aeroport, în pragul epidemiei de coronavirus
Temperatura ridicată este un prim simptom al infecției cu coronavirus
Foto: AFP

Autorităţile sanitare franceze avertizează că antiinflamatoarele folosite în tratarea COVID-19 pot agrava boala şi că ar trebui administrat paracetamol, nu ibuprofen sau cortizon.

Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, care este medic neurolog, a scris sâmbătă pe Twitter: „Administrarea de antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon etc) poate fi un factor în agravarea infecţiei. În caz de febră, luaţi paracetamol. Dacă deja luaţi medicamente antiinflamatoare, cereţi sfatul medicului”.

Oficialii din sănătate subliniază că medicamentele antiinflamatoare sunt cunoscute ca fiind un risc pentru cei cu boli infecţioase, pentru că acestea tind să diminueze răspunsul sistemului imunitar al organismului. Ministrul Sănătăţii a adăugat că pacienţii ar trebui să aleagă paracetamol pentru că „reduce febra fără a contraataca inflamaţia”.

Coronavirus Franța: 4.500 de cazuri, 91 de decese

Jean-Louis Montastruc, şeful departamentului de farmacologie de la un spital din Toulouse, a declarat pentru RTL Radio: „Medicamentele antiinflamatoare cresc riscul complicaţiilor când există febră sau infecţie”.

Véran a spus, în intervenţia sa zilnică, că evoluţia şi răspândirea coronavirusului este „rapidă şi reală”, dar că 98% dintre cei bolnavi au fost vindecaţi. Bilanţul de până acum al Franţei este de aproape 4.500 de cazuri de infectare şi 91 de decese.

Turnul Eiffel, Château de Versailles, Louvre, Musée d’Orsay şi Centre Pompidou se numără între instituţiile franceze care sunt închise. În regiunea Paris, nu mai sunt susţinute slujbe religioase. Şcolile din ţară au fost închise după cursurile de sâmbătă, astfel că 12,4 milioane de elevi vor sta acasă. Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a spus că ei vor urma să înveţe online.

Citește și:

«Virusul trăiește 2-3 zile pe suprafețe»! Ion Alexie, medicul care l-a tratat pe Mihai Neșu, lămuriri despre COVID-19

Coronavirus Romania. 123 cazuri confirmate și ne aflăm oficial în „scenariul 3”. Trei politicieni PNL, infectați cu COVID-19

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1