China, fără cazuri noi de coronavirus în ultima zi! Este pentru prima oară în trei luni

coronavirus-china.jpg

Bărbat cu mască de protecție împotriva coronavirus, pe o stradă din China
China pare să fi învins pandemia de coronavirus
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Vești bune din China! Autoritățile chineze au anunțat că nu au mai înregistrat nici un caz local nou de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Sunt semne încurajatoare, spun specialiștii, pentru că în trei luni China, țara unde a apărut Covid-19, a pierdut 3.000 de vieți omenești.

Măsurile draconice luate de autoritățile chineze și-au spus cuvântul! Acum, China culege roadele a trei luni de restricții. Miercuri (18 martie), s-au înregistrat doar 34 de cazuri noi de coronavirus, dar niciunul local, toți îmbolnăvindu-se peste hotare. Joi (19 martie), nu s-au mai înregistrat cazuri noi, potrivit CNN. Este o veste încurajatoare, mai ales că în urmă cu doar o lună China avea mii de cazuri noi pe zi și era considerată cea mai afectată țară din lume. Acum, focarul Covid-19 s-a mutat în Europa, unde Italia a fost lovită cel mai tare.

Chinezii de peste hotare aduc virusul înapoi în țara natală

Numărul deceselor provocate de coronavirus în afara Chinei a explodat în ultimele două săptămâni, iar potrivit specialiștilor, încă nu s-a atins vârful pandemiei în acele țări. Dacă ne luăm după modelul chinezi, vor mai dura luni bune până când vom auzi vești bune de pe continentul european. 

China are acum de-a face cu îmbolnăviri venite din alte țări. Cetățenii chinezi care au călătorit în alte state, aduc acum virusul înapoi în țara natală. În lume, s-au înregistrat 219. 367 de îmbolnăviri și 8.970 de decese. Până acum, 85.749 de oameni s-au vindecat de coronavirus.

 

Citește și

LIVE CORONAVIRUS. Italia a înregistrat un nou record de decese într-o singură zi

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 260 de persoane infectate, 4.410 teste cu rezultat negativ

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1