Cancelarul german Angela Merkel, în izolare la domiciliu. A intrat în contact cu un medic cu coronavirus

angela-merkel-avion.jpg

Angela Merkel întră în carantină

Cancelarul Angela Merkel a decis să se autoizoleze la domiciliu, după ce vineri a intrat în contact cu un medic care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Seibert a precizat că Merkel va fi testată zilele următoare pentru a se vedea dacă la rândul său este infectată. Cancelarul îşi continuă activităţile oficiale din izolare, de la domiciliul din Berlin.

„Chiar și din izolare la domiciliu, cancelarul va continua îndatoririle oficiale”, a precizat un purtător de cuvânt.

Una dintre cele mai importante măsuri este cea prin care este interzisă circulația pe străzi a mai mult de două persoane, timp de două săptămâni.

Germania impune o interdicţie privind contactul între mai mult de două persoane

Autorităţile federale şi regionale din Germania intenţionează să impună o interdicţie privind contactul între persoane, în cadrul măsurilor de luptă împotriva răspândirii coronavirusului, limitând interacţiunile între mai mult de două persoane.

Cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor au fost de acord cu această măsură în cadrul unei conferinţe telefonice duminică, potrivit digi24.ro.

Excepţiile de la această interdicţie se referă la familii şi persoane care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

Douăsprezece din cele 16 landuri ale Germaniei, printre care Bavaria, Baden-Wuerttemberg, Renania de Nord-Westfalia şi Saxonia Inferioară, au fost de acord cu înăsprirea interdicţiei privind contactul între persoane înainte de discuţiile de duminică.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1