Cenușa lui Karl Lagerfeld, împrăștiată împreună cu cenușa mamei și a fostului iubit

karl_lagerfeld.jpg

karl lagerfeld a murit
Karl Lagerfeld a cerut să fie incinerat după moarte
foto: Getty Images

Karl Lagerfeld a lăsat instrucțiuni foarte precise în legătură cu ceea ce trebuie să se întâmple după moartea sa. ”Mai bine mort, decât îngropat”, a hotărât designerul care a pierdut lupta cu boala marți dimineață, 19 februarie. Lagerfeld a vrut să fie incinerat, fără funeralii publice, iar apropiații săi au anunțat că-i vor respecta decizia.

Conform dorinței lui Lagerfeld, cenușa sa va pusă la un loc cu cenușa mamei designerului și cu o parte din cenușa lui Jacques de Bascher, marea lui iubire, ucis de sida în 1989. La moartea lui Bascher, o parte din cenușă a fost încredințată familiei, într-o urnă special realizată, iar restul a fost depus de Lagerfeld într-un loc secret, împreună cu cenușa mamei lui.

”Am cerut să fiu incinerat, iar cenușa mea să fie împrăștiată împreună cu cea a mamei mele și cu cea a lui Choupette (pisica designerului, n.r.), dacă va muri înaintea mea”, a declarat Lagerfeld în aprilie 2018, pentru revista Numéro.

Karl Lagerfeld: ”Vreau pur și simplu să dispar, asemenea animalelor din pădurile virgine”

Karl Lagerfeld a explicat într-un interviu din 2015 de ce nu vrea ca trupul său neînsuflețit să fie îngropat. ”Mi se pare îngrozitor. Vreau pur și simplu să dispar, asemenea animalelor din pădurile virgine. Este îngrozitor să-i împovărezi pe ceilalți cu rămășițele tale pământești”.

În egală măsură, designerul a respins ideea funeraliilor publice. ”De când cu povestea tristă a familiei Hallyday, funeraliile publice la biserica Madeleine au aerul unei farse”, a declarat designerului, făcând referire la omagiile publice aduse cântărețului Johnny Hallyday în decembrie 2017.

 

Citește și:

Ce culoare aveau ochii lui Karl Lagerfeld. Designerul purta mereu ochelari negri

Karl Lagerfeld a murit. Celebrul creator de modă avea 85 de ani

Loading...

Citește și