Ce culoare aveau ochii lui Karl Lagerfeld. Designerul purta mereu ochelari negri

karl-lagerfeld.jpg

karl lagerfeld cu ochelari negri
Karl Lagerfeld nu renunța nicodată la ochelarii lui negri
foto: Getty Images
Citeste tot despre: 

Karl Lagerfeld a murit marți, 19 februarie, la vârsta de 85 de ani. În urma celebrului creator de modă rămân colecțiile iubite de toate femeile, controversele care l-au adus pe prima pagină a ziarelor, o pisică birmaneză milionară și o întrebare: ce culoare aveau ochii designerului care nu renunța niciodată la ochelarii lui negri.

Celebru pentru ochelarii lui negri, la care nu renunța niciodată, indiferent de vreme, Karl Lagerfeld a dezvăluit, într-un interviu acordat directorului revistei de fotojurnalism Polka, de ce nu-i putem vedea niciodată privirea.

Mai întâi explicaţia sofisticată, desigur („Pentru că îmi place mai mult să privesc decât să fiu privit”), apoi cea prozaică („Ca orice miop, am privirea unui câine de pripas, care cerşeşte să fie adoptat”). La întrebarea ”Ce culoare au ochii dumneavoastră?”, Lagerfeld a răspuns simplu ”Sunt căprui, la fel ca ai dumneavoastră”.

karl-lagerfeld-tanar.jpg

karl lagerfeld tanar
Imaginile cu Karl Lagerfeld fără ochelari datează din tinerețea designerului
foto: Profimedia

 

Karl Lagerfel, la casa de modă Chanel din 1983

Lagerfeld a refuzat să dezvăluie data exactă a nașterii, dar cel mai probabil creatorul de modă s-a născut la 10 septembrie 1933, în Hamburg, Germania. Tânărul Lagerfeld a părăsit Germania împreună cu mama lui, la începutul anilor '50. Pasionat de desen, s-a remarcat ca ilustrator de modă și a fost angajat ca asistent de creatorul de modă Pierre Balmain. A lucrat apoi ca stilist pentru casele de modă franceze Jean Patou și Chloé, înainte de a colabora cu casa italiană Fendi, al cărei director artistic a devenit în 1965.

karl-lagerfeld-ochi.jpg

karl lagerfeld cu o foarfeca la ochi
Această imagine a fost realizată la scurt timp după ce Karl Lagerfeld a devenit director artistic la Chanel
foto: AFP

 

În 1983, Lagerfeld a fost numit director artistic pentru ”colecțiile de haute couture, prêt-à-porter și accesorii” la Chanel, casă de modă pe care a condus-o până în momentul morții. În 1984 a fondat propria casă de modă, care-i poartă numele.

Karl Lagerfel a murit marți dimineață, după ce fusese internat de urgență luni seară. Designerul avea 85 de ani.

 

Citește și:

Cine a fost marea iubire din umbră a lui Karl Lagerfeld?

Karl Lagerfeld şochează din nou! Designerul vrea să se însoare cu pisica sa

Loading...