Karl Lagerfeld i-a lăsat averea pisicii lui, Choupette

24-foto1-90-240-gettyimages-163129656.jpg

Karl Lagerfel s-a născut în Germania în 1933 şi a murit într-un spital din Paris
fotografii: Gettyimages / profimedia

Lumea modei e în doliu! Karl Lagerfeld s-a stins marţi din viaţă la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Paris. Directorul de creaţie de la Chanel şi de la Fendi nu a fost niciodată însurat, dar în 2013 a spus că vrea să se cunune cu pisica lui siameză Choupette (7 ani), căreia i-a lăsat averea lui de 200 de milioane $.

Karl Lagerfeld s-a născut în Germania în 1933 şi a fost directorul de creaţie al faimoasei case de modă franceze Chanel începând cu anul 1983. Timp de mai bine de 25 de ani, Lagerfeld a fost un simbol al industriei de modă, chiar dacă averea lui este de doar 200 de milioane de dolari şi nu se compară cu cea a lui Bernard Arnault (LVMH) care are în conturi 70,7 miliarde $.

În anii 1960, el a acceptat să lucreze inclusiv cu casa de modă italiană Fendi, specializată în haine din blănuri. În 2013, Lagerfeld, care nu a fost însurat niciodată, a declarat că vrea să se însoare cu pisica lui siameză Choupette. ”Este fiţoasă, rece, urăşte copiii şi alte animale, iar astea sunt calităţi esenţiale pentru a fi un simbol în industria modei”, a explicat el într-un interviu acordat la o televiziune germană.

Şi Choupette, pe care apropiaţii susţin că a trecut-o în testament, nu l-a dezamăgit. A ”semnat” un contract cu Friskies şi a încasat în 2014 colosala sumă de 4 milioane de dolari. La ordinul lui Lagerfeld, mâţa e îngrijită de două menajere, are maseur personal şi stilist care se ocupă de blăniţa ei. Choupette Lagerfeld are propriul cont pe Instagram şi are peste 70.000 de fani în întreaga lume. 

Moartea designerului, fotografului, caricaturistului şi artistului de origine germană care locuia în Paris a şocat întreaga lume a modei. El a fost văzut de mulţi critici de modă drept ”cel mai bun continuator al creaţiei lui Coco Chanel”.

 

Loading...