Karl Lagerfeld a murit. Celebrul creator de modă avea 85 de ani

karl-lagerfeld.jpg

Karl Lagerfeld
foto: arhivă
Citeste tot despre: 

Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani.

Celebrul creator de modă a murit marți dimineață, după ce fusese internat de urgență în spital luni seară. Creator de modă, fotograf pasionat și stilist de origine germană, Karl Lagerfeld era foarte slăbit de câteva săptămâni, relatează presa franceză. Celebru pentru costumele și ochelarii săi negri, Lagerfeld era directorul artistic al casei Chanel din 1983.

Citește și:

Ce culoare aveau ochii lui Karl Lagerfeld. Designerul purta mereu ochelari negri

 

Lagerfeld a refuzat să dezvăluie data exactă a nașterii, dar cel mai probabil creatorul de modă s-a născut la 10 septembrie 1933, în Hamburg, Germania. Tânărul Lagerfeld a părăsit Germania împreună cu mama lui, la începutul anilor '50. Pasionat de desen, s-a remarcat ca ilustrator de modă și a fost angajat ca asistent de creatorul de modă Pierre Balmain. A lucrat apoi ca stilist pentru casele de modă franceze Jean Patou și Chloé, înainte de a colabora cu casa italiană Fendi, al cărei director artistic a devenit în 1965.

În 1983, Lagerfeld a fost numit director artistic pentru ”colecțiile de haute couture, prêt-à-porter și accesorii” la Chanel, casă de modă pe care a condus-o până în momentul morții. În 1984 a fondat propria casă de modă, care-i poartă numele.

Loading...