UPDATE. Harta spitalelor cu cadre medicale infectate. Peste 350 de medici și asistenți, contaminați de coronavirus

Ultima actualizare:

    Fără echipamente de protecție, medicii ajung să fie contaminați cu noul coronavirus
Fără echipamente de protecție, medicii ajung să fie contaminați cu noul coronavirus

Trăim momente cumplite, în România. Pe de o parte numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus și al deceselor, au crescut alarmant. Pe de altă parte, sistemul sanitar pare să fie în impas. Medicii se plâng că nu au mijloace de protecție. Zeci de spitale au probleme din cauza virusului periculos, iar printre cei infectați sunt peste 350 de medici.

Tot mai multe cadre medicale ajung să îngroașe rândurile  bolnavilor de Covid-19 după ce au fost expuse, conștient sau nu, la infecția cu virusul din China. Unii au fost contaminați de pacienți care nu au declarat că vin din țările afectate, alții au luat virusul din spitale, de la pacienții testați pozitiv.

UPDATE 21.00. Apar noi date despre numărul medicilor infectați cu noul coronavirus. Raportul transmis de Grupul de Comuncare Strategică arată că 357 de cadre medicale din 16 județe au fost contaminate cu virusul periculos. Dintre acestea 99 sunt medici. Cel mai afectat județ este Suceava, cu 200 de cadre medicale, urmat de București cu 60 de angajați din spitale, și Botoșani cu 16 cazuri. Alte Potrivit datelor transmise de Direcțiile de Sănătate Publică, din totalul cadrelor medicale infectate, 99 sunt medici și 127 de asistenți medicali. Ceilați sunt infirmiere, îngrijitoare și personal auxiliar. 

Alte spitale afectate mai erau în Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Hunedoara, Iași, Neamț, Timiș și Vrancea.

Spitale din București, afectate de coronavirus

Mai multe spitale din Capitală au probleme din cauza infecțiilor cu noul coronavirus. Zeci de medici și asistenți au intrat în carantină sau izolare după ce au fost contaminați. Unii dintre ei sunt doar suspecți de contaminare și așteaptă rezultatele testelor. 

1. Spitalul de Boli Infecțioase, Victor Babeș din București, a raportat medici contaminați

Şapte cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV2, informează, miercuri, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. 

"Aceste persoane sunt asimptomatice, sunt internate în Spitalul 'Dr. Victor Babeş' şi au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, conform normelor în vigoare. Primăria Capitalei şi ASSMB au luat toate măsurile pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate pentru aceste cazuri", se arată într-un comunicat al ASSMB. Spitalul de are 400 de paturi dedicate bolnavilor de COVID-19

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Secția de Nefrologie a fost închisă. Măsura a fost luată după ce a fost depistată o pacientă infectată cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie care era internată în spital de două săptămâni. Ea va fi transferată la secția de Nefrologie a Spitalului Carol Davila. În același timp, 72 de cadre medicale, adică tot personalul acestei secții, au intrat în izolare la domiciliu, iar secția a fost închisă. Pacienții au fost transferați la alte spitale din Capitală.

 17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar din București au fost infectați de coronavirus. 

Spitalul Militar Central București
Spitalul Militar Central București

De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru 20% dintre acestea se așteaptă încă rezultate. La solicitarea managerului spitalului, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

24 cadre medicale de la această unitate medicală au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat de presă.

Spitaul Victor Babes București
Spitaul Victor Babes București

Este vorba despre mersonal medical simptomatic. S-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-au identificat contacţii apropiaţi, aceştia fiind, la rândul lor, testaţi şi autoizolaţi, fără evidenţe, la acest moment, de transmitere secundară a infecţiei în rândul personalului medical.

Măsura a fost luată după ce un pacient a fost diagnosticat cu Covid-19. Managerul spitalului spune că o singură secţie a fost afectată şi că deja au fost făcute triajul epidemiologic şi dezinfecţia.

Totul, după ce un pacient de 43 de ani, transferat de la Spitalul Județean din Suceava, a fost confirmat pozitiv la infecția COVID-19.

Unitatea de Primiri urgente, a trebuit să trimită în izolare la domiciliu 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliary. Aici un pacient a fost confirmat cu coronavirus.

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală
Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală

Toate cadrele medicale au fost testate și se așteaptă rezultatele.

Totul s-a întâmplat după ce o femeie a fost depistată pozitiv. Managerul spitalului, Andi Nodiț, a dat însă un ordin intern prin care interzice comunicarea de informații, potrivit Europa FM.

La nivelul spitalului Gerota, al Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantină a fost ridicată.  Personalul medical și tehnic a intrat în spital pentru a efectua alte activități necesare precum nebulizarea tuturor spațiilor. Activitățile se desfășoară în condiții de protecție pentru tot personalul. În acest moment spitalul nu poate primi pacienți și în aceasta unitate medicală nu se pot efectua consultații de specialitate. Spitalul fusese închis după ce un pacient cu COVID-19 a intrat în contact cu mai mulți medici. 49 de oameni au fost infectați. Dintre aceștia, 22 sunt cadre medicale. 

Două unități medicale private din Capitală au fost, de asemena, afectate de coronavirus. 

Spitalul Județean din Suceava, ”epicentrul” infecțiilor

De departe cel mai grav caz este la Spitalul Județean Suceava. Acolo aproape 200 de cadre medicale au fost infectate. Raportul de luni privind numărul persoanelor contaminate de Covid-19 arăta că aproape 600 din cele peste 2.100 erau confirmate la Suceava și dintre aceastea, 181 sunt cadre medicale. Bilanțul morților în România din cauza coronavirusului a ajuns luni seară la 65, după ce au fost anunțate 13 noi decese. Erau pacienți cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, internați la Spitalul de Urgență din oraș. Autoritățile au luat decizia ca municipiul Suceava și 8 localități limitrofe să fie băgate în carantină

Spitalul din Adjud, pe lista unităților cu probleme 

Un medic şi un angajat din rândul personalului auxiliar al Spitalului Municipal Adjud au fost confirmaţi cu coronavirus după ce ar fi intrat în contact cu personal din cadrul Spitalului Militar Focşani, unde sunt contaminaţi 41 de medici şi asistente medicale.Cei doi angajaţi ai Spitalului din Adjud se simt bine şi sunt asimptomatici. Ei ar fi intrat în contact cu mai multe persoane care lucrează în Spitalul Militar Focşani, unitate care a fost închisă după confirmarea a 41 de cazuri de COVID-19.

Spitalul Militar din Focșani, dezinfectat după contaminare

Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu din Focșani a fost închis pentru dezinfecție după ce un medic și o infirmieră au fost depistaţi pozitiv. Conducerea spitalului a început transferul pacienților către alte unități. Spitalul militar din Focșani deservește trei județe: Buzău, Vrancea și Bacău. Vineri, au fost confirmare pozitiv 19 cadre medicale.

Situație incredibilă la Botoșani: Un medic infectat a consultat mai mulți pacienți

31 de cadre medicale de la Spitalul Județean Botoșani au coronavirus. 

Opt medici și 17 asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Botoșani au coronavirus. Alți 6 infectați cu COVID-19 sunt infirmieri și personal auxiliar, a precizat Ministerul Sănătății, confirmând datele de la DSP. Un medic este cercetat pentru zădărcinirea combaterii bolilor pentru că a mers la spital deși avea simptome de coronavirus și i s-a cerut să rămână în izolare la domiciliu până primește rezultatul testării.

Medici contaminați la Arad

La Spitalul Județean Arad, 8 cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. Este vorba despre cinci medici, două asistente şi o infirmieră dintre cele 30 de cadre medicale care se aflau în izolare după ce au intrat în contact cu pacientul de 64 de ani infectat, care fusese internat la ATI şi a decedat.​

Și la  Spitalul Orăşenesc Ineu au fost confirmaţi pozitiv un medic şi o asistentă.

Medici testați pozitiv la Deva

La Spitalul județean din Deva, a intrat în carantină Secția de Oncologie, după ce doi medici au fost depistați pozitiv la testul pentru virusul COVID-19, dar și Secția de Pneumologie, la care 14 cadre medicale au intrat în izolare la domiciliu. Toți așteaptă rezultatele testelor.

23 de cadre medicale, susupecte la Filiași

Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului din Filiași a fost închis pentru dezinfecție după ce un pacient de 67 de ani a fost depistat pozitiv. 23 de medici și cadre medicale sunt la izolare și așteaptă rezultatele de la testele COVID 10.

Două spitale din Galați, afectate de îmbolnăviri

La spitalele Județean, de Pediatrie și de Boli Infecțioase din municipiul Galați, au fost confirmate cu COVID-19, trei cadre medicale, miercuri, 25 martie. La toate cele trei spitale se fac anchete epidemiologice, iar zeci de cadre medicale vor fi testate. Persoanele depisate pozitiv sunt două asistente și o angajată de laborator care au călătorit împreună în Turcia. Vineri au fost confirmate pozitiv 5 cadre medicale din aceste spitale.

Două secții în carantină la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe

Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe are două secții în carantină- cea de Anestezie și Terapie Intensivă, după confirmarea a 4 cazuri de infectare cu coronavirus a unor pacienți. Au fost testate 13 cadre medicale, care așteaptă rezultatele, iar alte 46 de persoane din cadrul secțiilor au intrat în izolare la domiciuliu, ele urmând a fi testate, a anunțat conducerea instituției.

Două spitale din Iași au raportat cazuri de infecție la medici

Un medic de la spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași și o asistentă de la secția de gastroenterologie a spitalului „Sf. Spiridon” tot din Iași au fost confirmați joi cu coronavirus. Cele două cazuri se alătură celui al medicului oncolog care a fost în Franța, aflat în autoizolare, diagnosticat în urmă cu nouă zile. În total sunt 3 cazuri în rândul cadrelor medicale din Iași.

Medicii s-au speriat de coronavirus

În tot acest timp, din cauza epuizării dar și de teama contaminării, unele cadre medicale și-au dat demisiile.

La Spitalul Clinic CF Timișoara asistentele se tem să nu se infecteze cu coronavirus și și-au dat demisia în bloc. În acest spital nu este în prezent niciun caz confirmat de infectare.

O situație incredibilă a fost și la secţia de ATI a Spitalului din Orăştie. Singurul medic de terapie intensivă, 5 asistente și 5 infirmiere din acea secţie au demisionat, și au făcut-o în cel mai incredibil mod: s-au ridicat şi au plecat, lâsând pacienţii în grija unei singure asistente. Seara trecută, cadrele medicale și-au retras demisiile. Doar medicul de la ATI, care este și șeful secției, nu va mai reveni la serviciu și va sta acasă în izolare.

Spitalul Municipal Făgăraş refuză preluarea pacienţilor cu COVID-19 din judeţul Braşov, conducerea unităţii spitaliceşti susţinând că în acest fel „va fi introdus virusul într-o comunitate în care acesta nu există”. „Nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgență intră sub incidența legii penale”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

14 medici de la Spitalul de Urgență Arad au demisionat în ultima săptămână. Carmen Lucuța, managerul Spitalului Județean Arad a declarat în direct, la Digi 24, că nu există niciun medic la Secția de Boli Infecțioase, toți fiind în concediu medical și că lipsa acestora este suplinită de medici de la Secția de Pneumologie. 

Citește și: 

Șirul de greșeli care a dus la infectarea în masă. Cum a ajuns Suceava primul oraș din România închis de coronavirus

«Morţii nu sunt toaletaţi şi nici îmbrăcaţi în costum!» Mărturiile unui bărbat care şi-a îngropat tatăl infectat cu COVID-19

Un angajat Metrorex, confirmat cu noul coronavirus: «Este în concediu medical»

Peste 80 de angajați ai Spitalului Județean Arad, în concediu medical. Opt medici demisionează

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net