17 cadre medicale și 10 pacienți de la Spitalul Universitar din București, infectați de coronavirus

medici-operatie13121_0.jpg

27 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 la Spitalul Universitar din București
Foto Pixabay.com

27 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 la Spitalul Universitar din București. Este vorba despre 17 cadre medicale și 10 pacienți, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru 20% dintre acestea se așteaptă încă rezultate.

Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ, potrivit digi24.ro.

La solicitarea managerului spitalului, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus.

Loading...
 
 

Citește și

  • Incertitudine în rândul crescătorilor de ovine! Comerţul cu miei nu mai este de mult timp o afacere profitabilă pentru fermierii din România. În timpul anului, ei ajung să vândă şi cu 70 de lei mielul viu, dar le rămâne speranța ca, măcar în preajma sărbătorilor pascale, să echilibreze balanţa şi să amortizeze cheltuielile cu creşterea animalelor.

  • mirela vaida portret

    În ciuda coronavirusului care le-a dat tuturor programul peste cap, Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii Acces Direct de la Antena 1, merge în continuare la serviciu. Și o face bine căci Acces Direct rămâne, pentru a zecea săptămână consecutiv, prima opțiune în rândul telespectatorilor care se află în fața micilor ecrane, în fiecare zi, de luni până vineri, de la 17.00 la 19:00.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1