Un bărbat din Ilfov și-a înhămat calul la căruță și i-a dat foc! Care este starea animalului

Ultima actualizare:

    Calul a fost salvat și are arsuri pe 30-40 la sută din suprafața corpuluiFoto: Facebook ”Steaua Speranței”
Calul a fost salvat și are arsuri pe 30-40 la sută din suprafața corpuluiFoto: Facebook ”Steaua Speranței”

Incident îngrozitor în comuna Afumați, județul Ilfov! Un bărbat în vârstă de 41 de ani, cu probleme psihice, și-a încărcat căruța cu materiale combustibile, a înhămat calul și apoi a dat foc atelajului. A luat foc atât căruța, cât și atelajul.

Imediat ce au fost sesizați prin 112, la fața locului s-au deplasat polițiștii de la Biroul Protecția Animalelor Ilfov, un criminalist și un medic veterinar, care au găsit calul într-o stare gravă: avea leziuni și plăgi deschise de arsură pe o suprafață de 30-40% din corp. Calul se afla în șoc post-traumatic și i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate, anunță stirileprotv.ro

Calul incendiat și un câine ciobănesc carpatin, salvați    

La fața locului autoritățile au găsit și un câine de talie mare, din rasa metis de ciobănesc carpatin, care se afla în stare de inaniție, fiind înfometat de către proprietar. După ce au stabilizat calul, medicii s-au ocupat și de căine. Ambele animale au fost duse la un centru de specialitate, unde vor urma tratamente adecvate.

Bărbatul care a incendiat calul a fost dus de polițiști la un spital de boli neuropsihice din Ilfov, fiind internat cu afecțiuni neuropsihice. „În cauză, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de schinghiuire a animalelor și distrugere prin incendiere, cauza urmând a fi prezentată structurii de parchet competente, în vederea propunerii unei măsuri de siguranță cu caracter medical sau unei măsuri preventive”, a transmis IPJ Ilfov. 

Citește și: 

Un botoșănean este judecat pentru că a ucis un cal cu drujba după ce a fost părăsit de iubită. Cum s-au petrecut faptele

Timiș. Întors de la o partidă de vânătoare, un bărbat a împușcat câinii unei vecine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net