Un botoșănean este judecat pentru că a ucis un cal cu drujba după ce a fost părăsit de iubită. Cum s-au petrecut faptele

Ultima actualizare:

    Calul ucis într-un acces de furie necontrolată de botoșăneanul supărat că a fost părăsit de iubităFoto: bucureștiul.ro
Calul ucis într-un acces de furie necontrolată de botoșăneanul supărat că a fost părăsit de iubităFoto: bucureștiul.ro

Caz șocant petrecut în județul Botoșani, unde un tânăr în vârstă de 21 de ani și-a tăiat calul cu drujba, din cauza unei decepții în dragoste. Tânărul a fost trimis în judecată pentru schingiuirea animalelor și s-a ales în primă instanță cu o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost atacată iar procesul se desfășoară în aceste zile Curtea de Apel Suceava.

Evenimentul scandalos s-a petrecut în 2017 dar procesul intentat de autorități împotriva făptașului continuă și în prezent. Protagonistul acestei cruzimi fără margini, identificat de monitorulbt.ro după inițialele B.D.I, avea la data faptei 18 ani.

Cum a ajuns un cal nevinovat ucis cu drujba de stăpânul nervos

Criminalul avea doi cai și cu ei a fost în ziua respectivă la un consătean pe care l-a ajutat la muncă, iar acesta din urmă l-a cinstit la sfârșit cu niște vin. Revenit la domiciliu, B.D.I. a priponit caii, după care s-a apucat să taie lemne cu o drujbă. În timp ce muncea, el a primit un telefon de la un prieten care l-a anunțat că a început o relație cu fosta lui iubită și că intenționează să se căsătorească cu ea. Tânărul, sub influența băuturilor alcoolice, a luat drujba, a pornit-o și s-a repezit la primul dintre cei doi cai care i-a ieșit în față.L-a tăiat de două ori, secționându-i coloana vertebrală, undeva după cap până spre coaste, dar și pe crupa stângă. În urma leziunilor suferite și a hemoragiei puternice, calul s-a prăbușit la pământ, iar tânărul a avut un acces de furie și a început să dea cu capul în stiva de lemne.

Trimis în judecată pentru schingiuirea animalelor

Cazul, fără precedent în Botoșani a ajuns în atenția polițiștilor și a procurorilor iar tânărul a fost acuzat de infracțiunea de rănirea sau schingiuirea animalelor. Prin urmare, a fost deschis un dosar penal, iar tânărul a fost trimis în judecată. Tot timpul, făptașul a pus totul pe seama stării de nervozitate provocată de apelul telefonic prin care a fost anunțat că fosta lui iubită și-a găsit pe cineva și nu se mai întoarce la el. Botoșăneanul a fost condamnat, pedeapsa aplicată fiind de șase luni și cu suspendare, adică minimum prevăzut de lege, întrucât magistrații au apreciat că a avut o atitudine sinceră în cursul procesului penal și nu avea antecedente penale. Sentința definitivă va fi pronunțată însă de Curtea de Apel Suceava, care va decide la finalul procesului dacă tânărul se face vinovat de comiterea infracțiunii de schingiuire a animalelor

Citiți și

Cruzime fără margini. Cal bătut cu levierul în stomac

Gest inuman în Tulcea! Un bărbat a schingiuit câinii cu arbaleta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net