Româncă, acuzată de unul dintre cele mai mari jafuri de diamante din Anglia. La cât se ridică valoarea bijuteriilor

magazin_de_lux_anglia.jpg

magazin de bijurerii de lux anglia jefuit
Boodle, magazinul de lux jefuit de Georgeta Dănilă
Foto: adevarul.ro

Are dublă cetăţenie, româno-franceză, și este acuzată că a furat bijuterii în valoare de 4,2 milioane de lire sterline dintr-un magazin de lux din capitala Marii Britanii. Georgeta Dănilă (52 de ani) este principala suspectă într-unul dintre cele mai spectaculoase jafuri de acest gen din Londra.

Rezidentă în Franţa de mai mulţi ani, românca a vizitat Londra ca turistă în 2016, iar poliţiştii britanici spun că nu s-a întors acasă cu mâinile goale. Alături de alte trei persoane, Georgeta Dănilă a dat o spargere în valoare de peste 4,2 milioane de lire sterline, echivalentul a circa 5 milioane de euro, într-un magazin de lux din Mayfair, scrie adevarul.ro. Presa din Insulă susține că acesta este cel mai mare jaf consemnat la un singur magazin din istoria juridică britanică.

Acuzată după 5 ani de investigații

Timp de aproape cinci ani, detectivii londonezi au lucrat la acest caz, iar în cele din urmă pistele abordate i-au dus la Georgeta Dănilă. Potrivit anchetatorilor, românca este membru într-un grup internaţional de infractori care a jefuit mai multe magazine de bijuterii în Franţa, Belgia, Luxemburg şi Germania. 

Românca a fost extrădată din Franţa pe 6 iulie 2020, iar a doua zi a fost acuzată oficial de conspiraţie pentru furt. Ea s-a prezentat la Westminster Magistrates Court pe 7 iulie şi a fost arestată preventiv, iar pe 4 august s-a prezentat la Southwark Crown Court, după care a avut o nouă înfăţişare pe 1 septembrie.

Modul de acțiune  

Gruparea din care făceas parte Georgeta Dănilă pretinde că este expertă în diamante şi că vrea să le cumpere. Infractorii îşi alegeau victimele cu atenţie şi acţionau ca în filmele poliţiste. În cazul jafului de la magazinul situat pe New Bond Street, aceștia au schimbat diamantele cu unele false. Unul dintre ei, care se pretindea gemolog, cerea pietrele preţioase pentru a le analiza şi a le estima valoarea înainte de a le achiziţiona. Nici unul dintre experţii magazinului de lux londonez nu a remarcat faptul că diamantele veritabile au fost înlocuite cu unele false, spune presa străină.  

Georgeta Dănilă a pledat nevinovată, însă mărturia ei nu l-a impresionat pe procurorul care conduce cazul, şi va afla verdictul la finele acestui an. Anchetatorii spun că ea ar fi „creierul” bandei, iar şansele ca decizia finală să-i fie favorabilă ar fi mai degrabă de domeniul miracolului. Alături de ea sunt arestaţi şi doi bărbaţi, despre care se spune că ar fi complicii româncei, toți trei fiind bănuiți că ar fi implicaţi şi în alte jafuri. Mai multe magazine de lux din Paris, Lyon, Nisa, Berlin şi Bruxelles ar fi fost jefuite de ei, însă lovitura dată la Londra este cea mai mare. 

 

Citește și: 

 

Român «ghinionist» în Marea Britanie! A fost arestat la scurt timp de la aterizare

 

Sentință istorică! Un român a fost condamnat la 81 de ani de închisoare în Spania, după ce și-a violat fiicele

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1