Încă un medic fals, descoperit în Bucureşti. Consulta într-o cameră de cămin

Ultima actualizare:

    Ionuţ Marian Grigore a fost reţiut de poliţiştiFoto: arhivă personală
Ionuţ Marian Grigore a fost reţiut de poliţiştiFoto: arhivă personală

Se pare că avem mai mulţi medici falşi decât credeam. Ionuț Marian Grigore, în vârstă de 26 de ani, acorda consultaţii într-o cameră de cămin de pe strada Energeticienilor din sectorul 3. Spunea că este ortoped şi psiholog. Poliţiştii l-au reţinut miercuri pentu 24 de ore, cazul lui urmând a fi prezentat Parchetului.

Matteo Politi, Italianul cu 8 clase, nu este singurul care a înşelat sistemul şi a profesat ca medic deşi nu avea aviz de liberă practică. Ionuț Marian Grigore este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și folosire a instrumentelor false. Potrivit polițiștilor de la Secția 11 din Sectorul 3, oamenii legii au fost sesizați în luna ianuarie de o femeie de 34 de ani, cu privire la faptul că la data de 17 decembrie 2018 a plătit o sumă de bani unei societăți comerciale cu profil medical, din sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate. Reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat.

Falsul medic ortoped avea o metodă ciudată de a face RMN

„La telefon, când am făcut acea programare, individul a spus că face RMN. RMN-ul este Rezonanță Magnetică Nucleară. Intri într-un tub. La cabinetul acesta care era o cămăruță undeva într-un cămin, mi-a dat să țin o țeavă. Un cilindru la capătul căruia se aprindea o luminiță, un cilindru mic. M-a pus să-l țin în mâna strânsă. Acesta era conectat la un calculator, iar el se uita pe acel calculator. Eu nu vedeam nimic în acel calculator și spunea. Cred că mi-a înșirat peste 50 de boli. Mi-a spus 50 de mii de diagnostice pe care le-aș avea. A trecut și la amenințări, la injurii și amenințări cu lumea interlopă. M-a amenințat cu clanul sportivilor, cu clanul lui Chira”, a povestit unul dintre pacienții bărbatului pentru Știrile TVR.

Cei care au fost consultaţi de falsul medic, rugaţi să depună plângere 

Atunci când a fost identificat de polițiști, bărbatul avea asupra sa mai multe ștampile, cu inscripții aferente mai multor specializări medicale. „De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe documente, diplome și certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vederea existența unei suspiciuni rezonabile că acestea sunt false. Din verificările efectuate la instituții cu atribuții în domeniul sănătății a rezultat că în evidențele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză”, au transmis polițiștii bucureșteni. Cei care au intrat în contact cu falsul medic sunt rugați să se adreseze direct Secției 11 Poliție, care instrumentează cazul. 

Unde îţi verifici medicul la care mergi

Pentru a fi siguri că mergeţi la un medic adevărat, iată care este modalitatea prin care puteți verifica dacă el are dreptul de a profesa în România şi are şi studii de specialitate. Colegiul Medicilor din România are organizat pe site-ul instituţiei un registru unde veţi putea căuta care este statusul unui medic din punct de vedere profesional. În acest registru vor apărea informaţii despre judeţul de apartenenţă la Colegiul Medicilor, numele, statusul şi specialitatea. Registrul poate fi accesat în acest LINK.

Citeşte şi:

Iubita lui Matteo Politi: «Ştiu toată viaţa lui. Nu mă constitui complice!»

Clinică privată, închisă după cazul falsului chirurg Matteo Politi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net