Iubita lui Matteo Politi: «Ştiu toată viaţa lui. Nu mă constitui complice!»

Ultima actualizare:

    Matteo Politi şi iubit lui IoanaFoto: arhivă personală
Matteo Politi şi iubit lui IoanaFoto: arhivă personală

Matteo Politi, italianul cu opt clase care a operat zeci de paciente în România fără a avea drept de liberă practică, încearcă se se împace cu părţile vătămate din dosar. Avocatul aşa zisului chirurg estetician a făcut o cerere de mediere, procedură care ar putea duce la eliberarea lui din arest. Pe lângă apăratorul lui desemnat, şi Ioana, iubita bărbatului de 38 de ani, îl susţine în faţa tuturor, fără să se teamă că ar putea fi considerată complice.

Matteo Politi a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de fals, uz de fals şi exercitarea unei profesii fără drept. Italianul care a practicat chirurgia plastică în România, deşi nu avea studii de specialitate este convins că nu a făcut nimic ilegal. Şi totuşi, este dispus să le ceară iertare celor care îl acuză de înşelăciune. Daniel Ionașcu, avocatul italianului, spune că a demarat o procedură de mediere pentru a se împăca cu pacientele sale şi astfel să se suspende urmărirea penală. Ba chiar se speculează că aşa zisul medic şi iubita lui ar fi încercat să le cumpere tăcerea pacientelor mutilate cu bani grei. În favoarea lui Politi este gata să depună mărturie şi Ioana, femeie cu care falsul medic formează un cuplu de puţin timp. Ea i-a fost pacientă şi spune că are totală încredere în el.

Iubita italianului s-a lăsat operată de el

"Ştiu toată viaţa lui. Nu m-am simţit minţită nicio clipă. Acele cazuri (n.r. din Italia şi Anglia) sunt închise şi nu cum să am să mă constitui complice. Pentru mine cazurile de înşelăciune nu au legătură cu iubirea. Noi doi ne-am cunoscut la o petrecere. Matteo este excepţional ca om. Este sufletist. Eu simt că o să fie bine. Sunt convinsă. Este un doctor foarte bun. Rezultatele pe care le-am văzut la el sunt foarte bune. (...) 

Ioana îl suţine pe italian deşi îl cunoaşte doar de cinci luni
Ioana îl suţine pe italian deşi îl cunoaşte doar de cinci luni

Am avut discuţii legate de cazul fetei cu sânul ...(n.r. mutilat). Matteo i-a dat o soluţie, pe care ea nu a acceptat-o iniţial, dar apoi a primit-o de la un alt medic. I-a oferit o soluiţie ca sânul să arate ca înainte. Eu nu consider că a fost greşeală, nu am cunoştinţe medicale. Am încredere să mă las operată de el. Mi-a făcut o mică intervenţie. Nu am avut nicio problemă ulterioară. Dacă aş avea nevoie de alte operaţii tot la el a-şi apela, dar bineînţeles să poată profesa", a spus Ioana la Antena 1.

Ioana şi Matteo Politi sunt împreună de cinci luni. Cei doi locuiau împreună, iar ultima lor vacanţă a fost de Sărbători. Atât falsul medic, cât şi femeia cu care formează un cuplu, au fost prinşi pe 7 februarie când încercau să părăsească ţara. Se aflau în tren, când au fost opriţi la Punctul de Frontieră Curtici. Călătoreau cu un tren InterRegio, pe relaţia Bucureşti - Budapesta. Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. După dezvăluirile din presă, DSPMB a anunţat că a demarat o anchetă internă şi a sesizat Comisia de disciplină pentru analizarea modului în care un funcţionar public din cadrul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală i-a atribuit italianului codul de parafă.  

Ce a cerut avocatul italianului

Daniel Ionaşcu, apărătorul lui Matteo Politi, a explicat că nu îşi doreşte să demonstreze că italianul poate să opereze dacă nu are aviz de liberă practică.  "Am cerut o expertiză psihiatrică. Clientul meu doreşte împăcarea cu părţile. Am cerut ca instanţa să dispună eliberarea lui din arest preventiv şi instituirea unui control judiciar pe tot teritoriul ţării. Cererea noastră nu a vizat un arest la domiciliu. Matteo Politi a declarat că cere să facă pace cu părţile şi a semnat contractul de mediere în faţa instanţei. A spus că regretă orice a făcut sau nu a ştiut", a spus avocatul Daniel Ionaşcu.

Deocamdată, Mateo Politi rămâne în arest preventiv. Oficialii de la Facultatea de Medicină din Pristina susţin că italianul nu a studiat medicina în Kosovo. Într-un răspuns oferit Ştirilor PRO TV, oficialii notează: ”Copiile cu numele Mateo Politi, pe care le-aţi ataşat în cererea dumnevoastră, sunt evident şi uşor vizibil false”.

Citeşte şi:

Alţi doi medici străini profesează fără avize în Bucureşti

2.500 de euro, preţul mutilării! Atât cerea chirurgul fals pentru un implant mamar

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net