Unde îţi verifici medicul la care mergi. Are drept de liberă practică?

medici.jpg

medici majorare salarii 2018 lege
Medicii opereaza
Foto: arhivă personală

Cazul italianului cu opt clase care a practicat nestigherit medicina în câteva ţări din Europa şi la cinci clinici din România a băgat spaima în pacienţi care nu mai ştiu dacă medicul lor îi tratează în cunoştinţă de cauză sau este un impostor la fel ca Matteo Politi. Pentru că un pacient nu mai are nevoie de un stres suplimentar, iată care este modalitatea prin care puteți verifica dacă doctorul care urmează să vă consulte sau opereze are dreptul de a profesa sau nu în România.

Isteria medicilor falși a pus românii pe jar şi pe bună dreptate. Deja au apărut dovezi că mai multe persoane practică profesia de medic în România, fără a avea, legal, acest drept. Pe lângă Matteo Poiti au mai fost descoperiţi un zidar care să dădea stomatolog la Gruiu, o doctoriţă rezidentă care lucra la secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean Ilfov, dar şi alţi opt fizicieni care lucrau cu bolnavii de cancer la Iaşi.   

Pentru a fi siguri că mergeţi la un medic adevărat, iată care este modalitatea prin care puteți verifica dacă el are dreptul de a profesa în România şi are şi studii de specialitate. Colegiul Medicilor din România are organizat pe site-ul instituţiei un registru unde veţi putea căuta care este statusul unui medic din punct de vedere profesional. În acest registru vor apărea informaţii despre judeţul de apartenenţă la Colegiul Medicilor, numele, statusul şi specialitatea. Registrul poate fi accesat în acest LINK.

Medicii care nu se regăsec se pot adresa în scris colegiului teritorial

Datele publicate pe site-ul Colegiul Medicilor din România au fost colectate, verificate, introduse şi actualizate de colegiile teritoriale ale medicilor.

Responsabilitatea asupra conţinutului datelor revine în exclusivitate colegiilor teritoriale ale medicilor.
Dreptul de a modifica şi transmite datele în vederea afişării de către Colegiul Medicilor din România aparţine colegiilor teritoriale ale medicilor.
În cazul în care datele nu corespund realităţii/ situaţiei actuale, medicul se poate adresa în scris colegiului teritorial. Refuzul înscrierii, al reînscrierii sau al menţinerii datelor în Registrul unic al medicilor se contestă de către medic la consiliul colegiului teritorial al cărui membru este. Pe acest site puteţi căuta un medic după nume, prenume sau codul de identificare profesională. După verificare, în dreptul rubricii status va apărea următorul răspuns: activ, inactiv, fost membru, neconfirmat.

 

Citeşte şi:

 

Matteo Politi a fost arestat. Ce avocat controversat încearcă să-l scape de închisoare

Matteo Politi a făcut intervenţii dezastruoase şi în Anglia: «Mi-a injectat buzele acasă la mine»

 

Loading...
 
 

Citește și