Matteo Politi a fost arestat. Ce avocat controversat încearcă să-l scape de închisoare

matthew-mode-medic-fals-chirurg-italian.jpg

mattew mode matteo politi
Matteo Politi
Foto: arhivă personală

Matteo Politi, alias dr. Matthew Mode, escrocul care a operat în patru clinici private din România fără să aibă studii de specialitate, a ajuns, joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile. Falsul chirurg a fost adus miercuri seară de la Arad, după ce a fost prins înainte de a reuşi să fugă din România.

Medicul fals a fost adus joi la Parchet din arestul secției 4 de Poliție. Miercuri seară, Matteo Politi ajuns la audieri la București, unde a fost interogat aproape patru ore. Bărbatul de 38 de ani a părut extrem de relaxat înainte de a intra să dea explicaţii oamenilor legii. El a refuzat să facă declaraţii jurnaliștilor, dar s-a văzut nevoit să vorbească cu anchetatorii. Joi, iubita lui, o femeie pe nume Ioana, s-a prezentat şi ea la Parchet, unde s-a rezumat doar să spună că avocatul Daniel Ionaşcu îl va reprezenta pe Matteo Politi în proces.   

iubita_matteo.jpg

ioana iubita matteo politi
Ioana, iubita lui Matteo Politi, a deyvăluit numele apărătorului lui Matteo Politi
foto: captură video

"Eu nu am de făcut nicio declarație. În momentul de față suntem în procedura de semnare a contractului cu domnul avocat Ionașcu. Eu nu mai am ce să declar. Orice altă întrebare nu are logică”, a spus nervoasă iubita italianului. 

ionascu_antena.jpg

daniel ionascu avocat masina avariata
Daniel Ionaşcu
foto: captură video

Daniel Ionașcu a fost avocatul unor personaje controversate. El a pledat pentru nevinovăţia lui Cristian Pomohaci, a fost mâna dreaptă a avocatei Paula Iacob şi l-a reprezentat și pe Gigi Becali.

Matteo Politi a operat în clinica Adinei Alberts

Colaborarea dintre Adina Alberts și Matteo Politi, cunoscut sub numele de Matthew Mode, a pornit la abordarea italianului, care s-a arătat interesat să închirieze un cabinet în clinica acesteia, ca mai apoi să-și arate disponibilitatea financiară de a o cumpăra. Soţia omului de afaceri Viorel Cataramă a mărturisit că în urmă cu un an a dat câteva anunţuri prin care îşi dorea să închireze spaţiul clinicii. 

"Discuția noastră a fost de natură imobiliară. El și-a manifestat interesul să închirieze întreaga clinică, apoi a spus că ar dori să o cumpere, pentru că are două proprietăți, una în Italia și una la Londra, care valorează 6 milioane de euro, și ar primi cu ușurință credit. El a făcut la noi câteva intervenții de mică anvergură și doar una singură de anvergură, într-o zi în care eu nu eram în țară. Ne-a anunțat că face o intervenție la nivelul sânilor, cu anestezie locală și ne-am trezit că și-a chemat o echipă destul de numeroasă, o asistentă…etc. În contract asta era prevăzut, să-și aducă o echipă de ajutor. În sfârșit, a efectuat o operație de anvergură, acesta fiind și principalul motiv pentru care ne-am adresat ulterior Colegiului Medicilor și Poliției”, a explicat Adina Alberts.

Loading...