Unul dintre românii de pe nava de croazieră Westerdam se întoarce acasă

Unul dintre cei 17 români aflați la bordul navei de croazieră Westerdam, care a acostat în Regatul Cambodgiei din cauza epidemiei de coronavirus, a plecat spre casă. Bărbatul a fost supus unei serii de analize medicale, care au infirmat prezenţa virusului, informează Ministerului de Externe român.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seara, că din datele obținute de către reprezentanții Ambasadei României la Hanoi (acreditată și pentru Cambodgia), toți pasagerii și membrii echipajului acostat în Regatul Cambodgiei au fost supuși testelor medicale, acestea infirmând existența vreunui caz de infectare cu coronavirus.

Toți pasagerii și membrii echipajului acostat în Regatul Cambodgiei au fost supuși testelor medicale, acestea infirmând existența vreunui caz de infectare cu coronavirus.

„Până la acest moment, un cetățean român a fost îmbarcat din Pnom Penh către România. Conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, membrii echipajului (inclusiv cei opt cetățeni români) vor rămâne la bordul navei Westerdam”, a transmis vineri seara MAE, într-un comunicat de presă.

În prezent, pasagerii sunt transferați în capitala Cambodgiei, Pnom Penh, de unde vor fi îmbarcați pe diferite linii aeriene pentru a merge spre casă.

Costurile aferente transportului internațional vor fi suportate de către proprietarul vasului de croazieră.

Primul român cu coronavirus, pe nava de croazieră Diamond Princess

Românul infestat cu coronavirus pe nava de croazieră Princess Diamond a fost debarcat și internat de urgență într-un spital japonez specializat pentru astfel de situații. Bărbatul este din localitatea Bascov, județul Argeș, are 41 de ani și lucrează pe vas, la bucătărie. Informațiile au fost confirmate și de către primarul din localitatea sa de baștină, Gheorgeh Stancu, care a declarat pentru Mediafax că bărbatul nu a mai dat pe acasă de aproape 6 ani.

Românul infestat cu coronavirus lucrează pe vas de 10 ani, la bucătărie.

princess.jpg

diamond princess roman coronavirus
Românul depistat cu coronavirus lucrează de 10 ani pe navă, la bucătărie
Foto: arhivă personală

Și soția sa face parte din personalul de la bordul navei de croazieră, dar analizele femeii nu au indicat-o ca fiind bolnavă de pneumonie virală. Potrivit Mediafax, primarul din Bascov, Argeș, a spus că bărbatul este plecat din țară din anul 2014. „Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a dezvăluit Stancu. Românul se simte mai bine, fiind tratat în Japonia.

 

Citeşte şi:

 

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Cauze, simptome și cum se tratează  

Alertă de călătorie în China din cauza coronavirusului ucigaș

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1