Alertă de călătorie în China din cauza coronavirusului ucigaș

Ultima actualizare:

    Alertă de călătorie din cauza coronavirusului din China
Alertă de călătorie din cauza coronavirusului din China

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat, marți, o atenționare de călătorie în provincia Hubei, Wuhan, din China, unde există un focar de pneumonie virală cauzată de coronavirus. Autoritățile române recomandă să evitarea deplasărillor în această zonă.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Populară Chineză că, în provincia Hubei, localitatea Wuhan, există un focar de pneumonie virală (coronavirus). Virusul misterios se răspândește rapid. Comisia națională de sănătate din China a raportat, la nivel național, 217 de cazuri de pneumonie virală și 6 decese din această cauză.

De altfel, virusul misterios provoacă îngrijorări în China şi în ţările din vecinătate, mai ales că sâmbătă va fi sărbătorit Anul Nou Chinezesc și în această perioadă gările și aeroporturile sunt pline de oameni, fiind un factor de risc suplimentar pentru propagarea virusului.

În afara provinciei Hubei, au fost identificate 12 cazuri de coronavirus în sudul provinciei Guangdong, 1 caz în Shenzhen  și 2 cazuri în Beijing (persoane care au călătorit recent în Wuhan, conform autorităților medicale locale).

De asemenea, reprezentanții (OMS) au avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial şi a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Cetățenilor români li se recomandă, temporar, evitarea deplasărilor în provincia Hubei. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beijing: +861065323616, Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong: +85225233813, +85225233817 și Consulatului General al României la Shanghai: +862162701146, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefoanele de permanență ale misiunii diplomatice a României în R.P. Chineză +8618611737488, Consulatului General al României la Shanghai: +8613701949075 și Consulatului General al României în R.A.S. Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370.

Numeroase ţări din Asia şi-au consolidat marţi controalele împotriva răspândirii noului virus asemănător SARS, care a provocat moartea a şase persoane în China şi alimentează temeri cu privire la o criză sanitară mondială, relatează AFP, potrivit news.ro.

De la Bangkok la Hong Kong şi din Singapore la Sydney, autorităţile procedează la controlae sistematice la sosirea zborurilor provenind din zone cu risc, după ce Beijingul a confirmat că acest nou coronavirus este transmisibil de la om la om.

China a înregistrat marţi 77 de cazuri noi - totalul crescând astfel la 300 -, în contextul în care boala a făcut trei victime la Wuhan (centru), epicentrul epidemiei care a contaminat mai multe alte persoane în Japonia, Coreea de Sud şi Thailanda.

Organizaţia Mondială a Sănătăşii (OMS) se reuneşte miercuri pentru a stabili dacă este oportun să declare o ”urgenţă de sănătate publică la nivel mondial”.

Citește și: 

Virusul din China care provoacă pneumonie ucide din nou. E alertă şi în Romania!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă descoperirea unui nou virus mortal

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net