Andreea Bălan a făcut stop cardio-respirator! Solista, în pericol la nașterea fetiței sale

Ultima actualizare:
Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie
Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie

Andreea Bălan a avut parte de o zi cum nu s-ar fi așteptat vreodată. Vedeta a născut o fetiță la o clinică privată din Capitală, însă în timpul operației de cezariană a suferit un stop cardio-respirator.

Această veste șocantă a venit chiar de pe pagina de socializare a Andreei. George Burcea, soțul acesteia, a fost cel care a ținut să clarifice orice informații ar fi putut apărea cu privire la acest subiect. 

"În urma zvonurilor care au tot circulat, doresc să confirm că, într-adevăr, Andreea a suferit un stop cardio-respirator. În acest moment, ea este stabilă. Fetița noastră, Clara Maria, este sănătoasă și cântărește 3.2 kg. Mulțumim întregii echipe medicale pentru profesionalismul de care a dat dovadă. Vă mulțumim pentru mesaje și vă vom ține la curent cu starea de sănătate a Andreei", a fost mesajul actorului George Burcea, publicat pe rețelele sociale.

Surse din preajma Andreei Bălan au confirmat pentru Click! că starea solistei este stabilă.

Andreea Bălan a născut la o clinică privată din Capitală


    Andreea și George, optimiști înaintea operației de cezarianăFoto: arhivă personală
Andreea și George, optimiști înaintea operației de cezarianăFoto: arhivă personală

Luni, cu bateriile încărcate la maximum și cu mult optimism, Andreea și soțul ei au mers la o clinică privată din Capitală, unde au decorat în mod spectaculos camera în carea aveau să se odihnească solista și fetița lor, micuța Clara Maria. Zeci de baloane, flori și numele copilului tronau în încăpere. Nimic nu prevestea clipele critice prin carea aveau să treacă. Deși Clara a venit pe lume perfect sănătoasă, starea Andreei nu a fost deloc bună. În timpul operației, starea ei s-a deteriorat brusc și a intrat în stop cardio-respirator. Din fericire, medicii au salvat-o, iar starea ei este stabilă acum.

Mii de mesaje de la fani: "Ia o pauză, să te odihnești, banii nu sunt totul"

Fanii Andreei, colegii de breaslă și apropiații au fost șocați de evenimentul la limita dintre viață și moarte prin care a trecut solista. Andreea Bălan a făcut stop cardiorespirator luni, 4 martie, la un spital privat din Capitală, unde a adus-o pe lume pe cea de-a doua ei fetiță. Cei mai mulți însă i-au reproșat că muncește prea mult, dar și că a apelat la oprețaie de cezariană, procedură care presupune anumite riscuri, ca orice intervenție chirurgical. "Doamnee., mult[ sanatate și Dumnezeu să fie cu voi! Prea multă muncă, Andreea, ar fi cazul să iei o pauză, să te odihnești. Nu banii sunt scopul vieții pe pământ", i-a scris o fană. "Fetița a venit pe 4 martie? Nu pe 4 martie a fost cutremurul? Ziua de 4 martie este o zi cu o energie aparte", i- scris o altă admiratoare, mai superstițioasă. "E riscantă cezariana, în primul rând pentru că impune o anestezie", a concluzionat o altă prietenă virtuală.

Andreea și George, optimiști înaintea operației de cezariană
Andreea și George, optimiști înaintea operației de cezariană

Andreea Bălan a făcut stop cardio-respirator! Ce riscuri are cezariana și când e recomandată

Situația nefericită prin care a trecut Andreea Bălan a deschis iar discuțiile pro și contra operațiilor de cezariană. Cezariana e recomandată în cazul existenţei anumitor probleme de sănătate, atât pentru a proteja viaţa mamei, cât şi pentru a aduce pe lume un făt sănătos.

Potrivit dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu specializare în infertilitate, situaţiile ce impun operaţia de cezariană sunt:

  • desprinderea placentei de peretele uterin, fapt ce împiedică oxigenarea fătului
  • ruptura uterină
  • poziţia nefirească a fătului în uter sau, chiar dacă e într-o poziţie firească, nu mai coboară, iar travaliul s-a oprit
  • mai mulţi fetuşi
  • malformaţii congenitale ale viitoarei mame
  • boli cronice, precum afecţiuni ale inimii şi plămânilor, diabet, preeclampsie şi eclampsie, hipertensiune arterială, miopie extremă
  • placentă praevia, situată prea jos în uter - aceasta poate bloca  ieşirea fătului
  • infecţii ce se pot transmite de la mamă la făt în cazul unei naşteri vaginale, precum herpes simplex, HIV, streptococul B, hepatită B
  • suferinţă şi anomalii fetale precum lipsa de oxigen, sindrom Down, defecte congenitale, prolaps de cordon ombilical, greutatea mare a fătului
  • vârsta mai avansată a mamei. 

Riscurile unei operații de cezariană

Este important de ştiut că perioada de recuperare după o intervenţie de cezariană e mai îndelungată, iar alăptarea se poate face abia la 24-48 de ore de la momentul naşterii. Tot la capitolul riscuri, amintim faptul că există pericolul de infecţie a plăgii operatorii, durerile post-operatorii necesită administrarea de calmante intravenos, reluarea tranzitului intestinal se face mai lent, iar apariţia endometritei (inflamaţia mucoasei uterului provocată de o infecţie) e mai frecventă decât în cazul unei naşteri vaginale.

În schimb, la naşterea vaginală, recuperarea mamei e mult mai uşoară, mai rapidă şi mai puţin dureroasă. La doar câteva ore după naştere, îşi poate alăpta pruncul şi se poate da jos din pat. Prin lipsa unei incizii la nivelul abdomenului şi uterului, riscul de infecţii şi sângerări nu există.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
banner dinu maxer png
Sorin Gontea  Daiana  Anghel jpg
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net