Liga 1 s-a transformat în Liga COVID

Ultima actualizare:

    Dinamo și CFR Cluj sunt focarele de coronavirus al Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu
Dinamo și CFR Cluj sunt focarele de coronavirus al Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu

Dacă judecăm după pretențiile patronilor și salariile fotbaliștilor, Liga 1 este un campionat profesionist. Atitudinea multor jucători însă este însă la nivel amator, iar acest lucru iese cel mai bine în evidență în aceste zile, în care îmbolnăvirile cu coronavirus de la cluburile din prima divizie au explodat. Atât de mult încât ar putea fi rebotezată ”Liga COVID”.

Nu mai puțin de 26 de fotbaliști de la două echipe de Liga 1 au fost depistați pozitiv la noul coronavirus în ultimele patru zile. Un record negativ pentru campionatele din zonă și un semnal serios de alarmă în ceea ce privește oportunitatea continuării competiției. Lor li se adaugă alți 10 oficiali. De departe, cel mai mare focar de coronavirus este Dinamo, care se transformă de la un test la altul într-o adevărată ”bombă epidemiologică”. ”Câinii” dețin un record zonal nedorit: 18 fotbaliști sunt infectați, adică o întreagă foaie de joc cu tot cu rezerve. Practic, antrenorul Gigi Mulțescu (68 de ani) mai are la dispoziție doar 8 jucători care fac parte din lotul echipei de seniori: Straton, Puljic, Skovajsa, Kostrna, Kilyen, Bani, Deian Sorescu și Mamoutou N'Diaye, care nu a mai jucat de un an. Dacă programarea meciurilor se menține – până la terminarea anchetei epidemiologice Dinamo nu va fi programată -, atunci la următoarele partide lotul va fi format în cea mai mare parte din jucători proveniți de la echipa de juniori, pentru că cei depistați pozitiv vor fi obligați să stea în izolare 14 zile fie că sunt simptomatici, fie că nu.

Ultimii veniți pe lista fotbaliștilor bolnavi de la Dinamo sunt Ionuț Șerban, Marco Ehmann, Andreas Mihaiu, Valentin Borcea, Mihai Neicuțescu, Daniel Popa și Robert Moldoveanu. Ei s-au alăturat celor descoperiți inițial, și anume Valentin Lazăr, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Alexandru Răuță, Ștefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovici, Dan Tălmaciu și Mattia Montini. Pe lângă acești 18 jucători se mai află, conform gsp.ro, trei persoane din staff-ul tehnic sau administrativ.

Dan Petrescu, primul antrenor din Liga 1 depistat pozitiv la coronavirus

Ușor-ușor, și campioana CFR Cluj o ia pe urmele dinamoviștilor. Până la ora închiderii ediției, la ardeleni se descoperiseră 14 cazuri de infectare cu coronavirus, 8 dintre ele fiind la nivelul jucătorilor. Ultimul sosit pe listă este Lacina Traore, care a fost găsit pozitiv ieri. El se alătură deja descoperiților Cristi Manea,  Grzegorz Sandomierski, Adrian Păun, Damjan Djokovic, Claudiu Petrila, Cristi Bălgrădean și Cătălin Golofca. Dintre aceștia, ultimii trei sunt într-o situație oarecum fericită. Ei au fost depistați pozitiv la primul control, după care marți au primit rezultatele unui al doilea test, care a ieșit negativ. Dacă peste cinci zile vor fi tot negativi, ei vor fi declarați vindecați.

CFR a intrat în istoria negativă a pandemiei prin faptul că oferă primul antrenor principal dn Liga 1 depistat pozitiv cu coronavirus. Dan Petrescu a primit rezultatul ieri și, conform Digi Sport, a fost internat deja la o clinică privată. Ceilalți infectați de la CFR sunt doi secunzi, doi preparatori fizici și un kinetoterapeut. Conform lui Justin Ștefan, o decizie privind amânarea următorului meci al CFR-ului va fi luată după azi.

Un caz special este la Universitatea Craiova, singurul club care a stabilit o amendă (10.000 de euro) pentru jucătorii care se îmbolnăvesc de coronavirus. Cel depistat a fost însă team-managerul Lucian Pretorian, care nu intra sub incidența penalităților. Se pare că programările ”Științei” nu vor avea de suferit din această cauză.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net