Se împlinește un an de la moartea lui Kobe Bryant, unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii

Ultima actualizare:
Elicopterul în care se aflau Kobe Bryant și fiica sa s-a izbit de un deal dintr-o eroare de pilotaj
Elicopterul în care se aflau Kobe Bryant și fiica sa s-a izbit de un deal dintr-o eroare de pilotaj

Azi, 26 ianuarie, se împlinește un an de la moartea celebrului baschetbalist Kobe Bryant, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria Americii, dar și a lumii. A murit împreună cu fiica sa de doar 13 ani într-un cumplit accident de elicopter. Aparatul de zbor s-a prăbușit din cauza unei erori de pilotaj.

Acum exact un an, unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii, Kobe Bryant, vedeta lui LA Lakers, a murit împreună cu fiica sa într-un accident de elicopter, iar întreg mapamondul a fost în stare de șoc. Se stingea din viață unul dintre cei mai mari sportivi ai tuturor timpurilor. 

Michael Jordan, despre Kobe Bryant: „A murit și o parte din mine”

Baschetul a încremenit fără Kobe. Foștii lui colegi, antrenori, dar și rivali au avut doar cuvinte de laudă despre cel poreclit „Black Mamba”. „Kobe a dat fiecare gram din el pe care îl avea. Poate unii oameni vor fi surprinși că eu și Kobe eram prieteni foarte apropiați, da, chiar eram prieteni foarte apropiați. Kobe era prietenulmeu drag. Era ca un frate mai mic. Când Kobe Bryant a murit, a murit și o parte din mine”, a spus Michael Jordan la moartea prietenului său. 

Kobe Bryant avea 41 de ani și era unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii
Kobe Bryant avea 41 de ani și era unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii

Un an de la moartea lui Kobe Bryant. Cum a murit celebrul baschetbalist

Elicopterul în care se afla fostul baschetbalist Kobe Bryant şi fiica lui de 13 ani, Gianna, s-a rotit 15 minute deasupra oraşului Burbank, din zona metropolitană a Los Angeles, înainte de prăbuşire, informează dailymail.co.uk.

Pilotul Ara Zobayan a făcut aceste manevre pentru a primi din partea controlorilor de trafic aerian permisiunea de a-şi continua drumul în condiţii speciale de zbor la vedere (SVFR), deşi condiţiile meteorologice, ceaţă, nu erau prielnice. Permisiunea de zbor la vedere în condiţii speciale (SVFR), mai dificile decât în cele de zbor la vedere (VFR), se acordă când plafonul de nori este la o altitudine de sub 300 de metri deasupra solului.

Elicopterul a plecat în condiţii dificile de vizibilitate, sub opt kilometri, cu un plafon de nori la 400 de metri deasupra solului. În aceleaşi condiţii, poliţia din Los Angeles a decis să-şi ţină aparatele de zbor la sol. Ara Zobayan a plecat în condiţii de zbor la vedere (VFR) şi a cerut schimbarea în SVFR, când situaţia s-a înrăutăţit.

În teribilul accident produs anul trecut a murit și fiica marelui sportiv, Gianna
În teribilul accident produs anul trecut a murit și fiica marelui sportiv, Gianna

Piloţii preferă să zboare la vedere într-o zonă cu trafic aerian aglomerat, aşa cum este Los Angeles, din motive de economie de timp. Pe baza instrumentelor, zborul este mai lung şi întârzierea poate ajunge la o oră. ”Eşti doar unul dintre cei mulţi care stau la coadă, fără să conteze că eşti Kobe Bryant”, a declarat Paul Cline, profesor-asistent de aviaţie la City University of New York.

Se pare că pilotul Ara Zobayan s-a răzgândit în ultimul moment şi a decis să treacă pe baza instrumentelor, pentru a zbura prin nori, însă din controlul traficului aerian i s-a transmis că zboară prea jos că să fie înregistrat de radar. Însă acest lucru nu însemna neapărat că elicopterul, aflat în ascensiune la momentul convorbirii, era într-un pericol iminent, ci doar că se afla prea jos ca să poate fi urmărit.

Aparatul s-a zdrobit de un deal din Calabasas, la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles şi la 28 de kilometri de Mamba Sports Academy, destinaţia celor din elicopter. În urma impactului, pilotul şi toţi pasagerii şi-au pierdut viaţa.


    Kobe Bryant avea 41 de ani și era unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii
Kobe Bryant avea 41 de ani și era unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii

Cine a fost Kobe Bryant 

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari baschetbaliști din istoria NBA. El s-a retras din activitatea sportivă în aprilie 2016, după 20 de ani petrecuţi la LA Lakers, era căsătorit şi avea patru fiice, ultima născută în iunie 2019. Kobe Bryant a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, trei cu numărul 8 purtat pe tricou şi două cu 24. Ambele tricouri au fost retrase chiar anul trecut de Lakers. De altfel, el a evoluat toată cariera doar la Los Angeles Lakers, timp de 20 de ani, fiind un exemplu de fidelitate față de o echipă în sportul profesionist. El a fost ales de Lakers încă din liceu, nemairtecând prin filtrul NCAA (campionatul universitar nord-american). Kobe Bryant a fost desemnat cel mai bun jucător din NBA în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, a fost selecţionat de 17 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător (MVP) din meciul vedetelor.

Azi, lumea sportului comemorează un an de la moartea lui Kobe Bryant, iar dispariția sa prematură și într-un mod atât de tragic a lăsat un gol imens în sufletele celor apropiați dar și în inimile tuturor fanilor. Pute spune, pe bună dreptate, că moartea sa ne-a lăsat mai triști și mai săraci.

CITEȘTE ȘI: Baschetbalistul Kobe Bryant și fiica lui de 13 ani au murit într-un accident de elicopter

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net