Discuția dintre turnul de control și pilotul lui Kobe Bryant, chiar înainte de tragedie: „Zburați prea jos!”

elicopter-kobe-bryant.jpg

Elicopterul lui Kobe Bryant s-a prăbușit
Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter, la vârsta de 41 de ani
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Kobe Bryant și-a pierdut viața, după ce elicopterul privat în care se afla s-a prăbușit, duminică (26 ianuarie). În total, nouă persoane se aflau la bord și nu a existat niciun supraviețuitor. Cu câteva minute înainte de prăbușire, turnul de control l-a avertizat pe pilot că zbura prea jos.

Cu aproximativ un minut înainte de prăbușire, operatorul de la radar s-a impacientat pentru că nu a mai primit niciun mesaj de la elicopterul în care se afla Kobe Bryant, iar aparatul urma rută bizară, potrivit Digi24.

Turnul de control: Elicopter 72EX (n.r elicopterul lui Kobe Bryant), aici Turnul Ban Nuys, vânt ușor, vizibilitate 2 1/2, altitudine maximă 1100', altimetrul Van Nuys 30.16. Cale liberă către Van Nuys Class D nord-est de-a lungul autostrăzii 118, direcția vest. Contactați-ne când va aflați în condiții de vizibilitate sau când ați trecut de Van Nuys D.

Pilot: Aici 2EX, anunțăm când suntem în condiții de vizibilitate, apoi menținem cursul pe 118, în acest moment suntem la 1400' și suntem la 0235.

Pilot: 2EX către turnul de control: putem începe - mergem înainte și începem procedura de întoarcere către sud-vest pentru 101?

Turnul de control: Elicopter 72EX, aprobat. Treceți în condiții de vizibilitate VFR (n.r. zbor de vedere)?

Pilot: Condiții de vizibilitate, zburăm la vedere la 1500 altitudine, aici 2EX.

Radar Socal: Elicopter 72EX, da, urmați un cod 1200. Așadar, solicitați monitorizarea zborului?

...

Radar Socal: Elicopter 72EX, unde... comunicați ce intenții aveți.

....

Radar Socal: Elicopter 72EX, tot zburați prea jos pentru a vă putea urmări în acest moment.

....

Radar Socal: Elicopter 72EX, aici Socal...

Elicopterul în care se afla Kobe Bryant s-a prăbușit în jurul orei locale 10

Elicopterul de tip Sikorsky S076B, construit în 1991, a decolat de pe aeroportul John Wayne la ora locală 9:06 dimineața, duminică (26 ianuarie). Aeronava s-a prăbușit în jurul orei 10. Autoritățile au primit un apel de urgență despre prăbușirea unui elicopter în Los Angeles, la ora 09:47. Mai multe echipaje de poliție, pompieri și salvări s-au deplasat la fața locului, însă nu au fost găsiți supraviețuitori. Din primele informații reiese că elicopterul în care se alfa Kobe Bryant s-a prăbușit din cauza ceții. Aparatul de zbor era înregistrat pe numele societăţii Island Express Holding Corp.

Alex Villanueva, şeriful din Los Angeles, a anunţat că în elicopterul prăbuşit la Calabasas, în care şi-au pierdut viaţa fostul baschetbalist Kobe Bryant şi fiica lui, se aflau pilotul şi încă opt persoane. John Altobelli, antrenor de baschet la Orange Coast College (OCC), se află printre cei decedaţi în accidentul aviatic, potrivit CNN. 

 

Citește și

Un fan i-a prezis moartea lui Kobe Bryant: „Va muri într-un accident de elicopter!”

Nadia Comăneci, Simona Halep și Ghiță Mureșan, reacții după moartea lui Kobe Bryant

 
 

Citește și