Kobe Bryant a trăit şi a murit ca-n filme

k19-mare-gettyimages-521024202.jpg

Kobe Bryant s-a retras în 2016 şi a câştigat cu Lakers cinci titluri în NBA
Foto: Guliver/ Getty Images/ Profimedia

În 41 de ani, Kobe ­Bryant a avut tot ce-şi poate dori cineva de la viaţă. Totul s-a năruit însă într-o banală dimineaţă, în urma unui tragic accident de elicopter cu nouă morţi, inclusiv fiica sa, de numai 13 ani.

După două decenii de activitate în cel mai puternic campionat de baschet din lume (NBA), cel supranumit „Black Mamba” şi-a câştigat statutul de legendă.

S-a încoronat cu cinci titluri, a fost dublu campion olimpic şi, peste toate, a strâns o groază de bani, averea sa estimată în 2016, la finalul carierei, fiind de 350 milioane $.

Crescând în Italia, a devenit pasionat de bolizi Ferrari (şi-a cumpărat unul de 300.000 $), iar la un moment dat avea în proprietate trei case de lux, care împreună valorau 18 milioane $, precum şi un elicopter personal cu care mergea la meciuri pentru a evita traficul.

k29-mic-1-gettyimages-895547598.jpg

În 2017, alături de familie, la retragerea tricourilor de la Lakers
Foto: Guliver/ Getty Images/ Profimedia

Asta nu înseamnă însă că a aruncat cu banii, Kobe investindu-şi o mare parte din venituri în diverse afaceri (în imobiliare, în divertisment, dar şi în sport).

Dacă mai punem la socoteală că a câştigat şi un Oscar, în 2018, cu scurtmetrajul de animaţie „Dear Basketball”, putem spune că Bryant a trăit ca-n filme, cu bune, dar şi cu rele.

Asta pentru că imaginea americanului n-a fost una imaculată, fiind nevoit să treacă peste acuzaţii de viol şi de infidelitate.

k39-profimedia-0494965920.jpg

Rămăşiţele elicopterului sunt împrăştiate pe o arie foarte mare
Foto: Guliver/ Getty Images/ Profimedia

Filmul vieţii lui Kobe Bryant s-a încheiat însă brusc, într-o dimineaţă ceţoasă de duminică. Vrând să-şi ducă fiica de 13 ani, Gianna, la antrenamentul de baschet, cei doi s-au urcat alături de alte şapte persoane într-un elicopter marca Sikorsky, una de top.

După jumătate de oră de la decolare, aparatul de zbor a dat primele semne de dificultate în regiunea Calabasas (nord-vest de Los Angeles), la o viteză de 300 km/h.

k49-mic-3-gettyimages-1202183767.jpg

Fanii au aprins lumânări în faţa sălii unde Bryant a jucat 20 de ani
Foto: Guliver/ Getty Images/ Profimedia

Cu vizibilitatea redusă din cauza ceţii, pilotul a decis să se învârtă în cerc aproximativ un sfert de oră, după care a coborât la o înălţime prea mică, de 250 m. Pierzându-se şi contactul cu controlorii de trafic, până la dezastru a mai fost doar un pas, elicopterul ciocnindu-se de unul dintre dealurile din zonă. Nu există nici un supravieţuitor.

Gianna era una dintre cele patru fete ale lui Kobe

Decedată şi ea în accident, Gianna Maria-Onore (13 ani) era una dintre cele patru fete (a doua, în ordine cronologică) pe care Kobe le avea împreună cu soţia Vanessa. 

Natalia (17 ani) şi micuţele Bianka (3 ani) şi Capri, ultima în vârstă de numai 7 luni, sunt celelalte trei surori care vor duce mai departe numele Bryant.

k59-caseta-gettyimages-1164592839.jpg

Gianna îi moştenise talentul
Foto: GettyImages

Născută în mai 2006, „Gigi” (aşa cum era alintată de părinţi) a moştenit pasiunea pentru baschet a tatălui său, iar visul ei era să joace în WNBA, varianta feminină a campionatului care l-a consacrat pe Kobe Bryant.

Simona şi Nadia, printre sportivii îndoliaţi

Şocul şi sentimentul de neputinţă în faţa destinului au caracterizat reacţiile apărute în spaţiul online imediat după ce s-a anunţat moartea lui Kobe Bryant şi a celorlalţi pasageri ai elicopterului. 

Printre numele mari care au ţinut să-şi arate afecţiunea s-au aflat Simona Halep şi Nadia Comăneci. „RIP Kobe Bryant şi toţi cei care şi-au pierdut viaţa astăzi! Pierderea ta ne dă tuturor de gândit”, a scris tenismena noastră pe Twitter, acolo unde s-a exprimat şi Nadia Comăneci.

 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1