Costel Cășuneanu jr., spaima șoselelor. A terminat pe locul 1 la raliul de la Târgu Mureș

costel-casuneanu-mihai-leu.jpg

costel casuneanu si mihai leu la targu mures
Costel Cășuneanu, aici alături de Mihai Leu, a câștigat a doua etapă din Campionatul Național de Super Rally
foto: arhivă personală

Costel Cășuneanu a reușit prima victorie din carieră la open, în a doua etapă din Campionatul Național de Super Rally, organizată la Târgu Mureș, și este noul lider al clasamentului. În timpul competiției a avut loc și un incident minor. Costeluș a lovit un balot, iar ca urmare a impactului un spectator s-a dezechilibrat și a căzut pe spate.

A fost spectacol al cailor putere în acest weekend pe străzile din Târgu Mureș. Aproape 10.000 de spectatori au înfruntat canicula pentru a urmări etapa de Super Rally. Vineri, echipajele au fost prezentate în Cetatea Medievală, iar sâmbătă acestea au luptat pentru cel mai bun timp pe traseul lung de 5 kilometri. Marea victorie a fost obținută de Costel Cășuneanu jr, o premieră pentru cariera sa. Organizator și concurent totodată, Mihai Leu a terminat pe 2 și l-a felicitat pe Cășuneanu, care e nou lider al campionatului.

Cu licență anuală în Super Rally, Cășuneanu, care merge atât la raliuri, cât și la viteză în coastă în acest sezon, se simte excelent pe circuitele stradale, asta după ce la Mangalia, în etapa inaugurală, obținuse podiumul. Acesta e cunoscut pentru faptul că în trecut a concurat cu succes, atât la off road, cât și la rally raid.

Pe o Skoda Fabia R5, băcăuanul a avut un start excelent încă din calificările de la Târgu Mureș și a terminat al doilea, în spatele lui Armando Battochi (Ferrari 458 Challenge), la numai 300 de miimi în spatele acestuia. În finală, Cășuneanu a înregistrat un incredibil 03:19,153 în manșa a treia, cu peste trei secunde în fața lui Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), care a încheiat tot manșa a treia în 03:22,416.

masin-costel-casuneanu.jpg

masina de concurs a lui costel casuneanu
Costel Cășuneanu a concurat pe o Skoda Fabia R5
foto: arhivă personală

 

În timpul competiției a avut loc și un incident minor. Costeluș a lovit un balot, iar ca urmare a impactului un spectator s-a dezechilibrat și a căzut pe spate. Medicii au intervenit și i-au acordat primul ajutor. 

Costel Cășuneanu jr., pilot de raliu din 2007

Fiul ”regelui asfaltului” din România este pasionat de raliuri de mai bine de zece ani. ”Botezul sportului cu motor l-am primit la vârsta de 14 ani. În 2007 am obţinut primul titlu, de vicecampion naţional la enduro cross. Tot în 2007 am participat şi la primul concurs cu o maşină de off road, la Iaşi, unde am câştigat locul 1 la clasa Open. Acolo am prins gustul acestui sport cu motor”, declara Costel Căşuneanu jr. în urmă cu ceva timp pentru presa de specialitate.

Loading...

Citește și

  • Seal a sosit în România miercuri, chiar în ziua în care trebuia să concerteze la Sala Palatului. Deşi a anulat spectacolul, a poposit peste noapte la Bucureşti şi a plecat abia a doua zi.

  • Are un domeniu uriaş la Oituz, judeţul Bacău, şi maşini extrem de scumpe. Însă, puţini îşi mai amintesc că, în anii ‘90, Costel Căşuneanu conducea un camion prin judeţele Moldovei pentru a face bani. În 2008, avea deja o avere estimată la 500 milioane euro şi era pe locul 17 în topul miliardarilor. Cinci ani mai târziu, a fost condamnat definitiv pentru şpagă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1