Costel Cășuneanu jr., spaima șoselelor. A terminat pe locul 1 la raliul de la Târgu Mureș

Ultima actualizare:
Costel Cășuneanu a concurat pe o Skoda Fabia R5
Costel Cășuneanu a concurat pe o Skoda Fabia R5

Costel Cășuneanu a reușit prima victorie din carieră la open, în a doua etapă din Campionatul Național de Super Rally, organizată la Târgu Mureș, și este noul lider al clasamentului. În timpul competiției a avut loc și un incident minor. Costeluș a lovit un balot, iar ca urmare a impactului un spectator s-a dezechilibrat și a căzut pe spate.

A fost spectacol al cailor putere în acest weekend pe străzile din Târgu Mureș. Aproape 10.000 de spectatori au înfruntat canicula pentru a urmări etapa de Super Rally. Vineri, echipajele au fost prezentate în Cetatea Medievală, iar sâmbătă acestea au luptat pentru cel mai bun timp pe traseul lung de 5 kilometri. Marea victorie a fost obținută de Costel Cășuneanu jr, o premieră pentru cariera sa. Organizator și concurent totodată, Mihai Leu a terminat pe 2 și l-a felicitat pe Cășuneanu, care e nou lider al campionatului.

Cu licență anuală în Super Rally, Cășuneanu, care merge atât la raliuri, cât și la viteză în coastă în acest sezon, se simte excelent pe circuitele stradale, asta după ce la Mangalia, în etapa inaugurală, obținuse podiumul. Acesta e cunoscut pentru faptul că în trecut a concurat cu succes, atât la off road, cât și la rally raid.

Pe o Skoda Fabia R5, băcăuanul a avut un start excelent încă din calificările de la Târgu Mureș și a terminat al doilea, în spatele lui Armando Battochi (Ferrari 458 Challenge), la numai 300 de miimi în spatele acestuia. În finală, Cășuneanu a înregistrat un incredibil 03:19,153 în manșa a treia, cu peste trei secunde în fața lui Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), care a încheiat tot manșa a treia în 03:22,416.


    Costel Cășuneanu a concurat pe o Skoda Fabia R5foto: arhivă personală
Costel Cășuneanu a concurat pe o Skoda Fabia R5foto: arhivă personală

În timpul competiției a avut loc și un incident minor. Costeluș a lovit un balot, iar ca urmare a impactului un spectator s-a dezechilibrat și a căzut pe spate. Medicii au intervenit și i-au acordat primul ajutor. 

Costel Cășuneanu jr., pilot de raliu din 2007

Fiul ”regelui asfaltului” din România este pasionat de raliuri de mai bine de zece ani. ”Botezul sportului cu motor l-am primit la vârsta de 14 ani. În 2007 am obţinut primul titlu, de vicecampion naţional la enduro cross. Tot în 2007 am participat şi la primul concurs cu o maşină de off road, la Iaşi, unde am câştigat locul 1 la clasa Open. Acolo am prins gustul acestui sport cu motor”, declara Costel Căşuneanu jr. în urmă cu ceva timp pentru presa de specialitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net