De aici şi-a tras Căşuneanu bani cât pentru un Ferrari

Ultima actualizare:

    Nodul rutier se află la kilometrul 24,  cum vii dinspre Ploieşti, şi leagă de  autostradă localităţile Potigrafu şi Gherghiţei
Nodul rutier se află la kilometrul 24, cum vii dinspre Ploieşti, şi leagă de autostradă localităţile Potigrafu şi Gherghiţei

Banii mulţi nu se fac cu cârca, ci cu mult tupeu. Este cazul milionarului Costel Căşuneanu, care a primit aproape 600.000 de lei din exproprieri. Terenurile sale treceau pe traseul Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, pe care le-a cumpărat după ce firma sa a început lucrările la şoseaua de viteză.

El a centrat, el a dat cu capul. Costel Căşuneanu (56 de ani) e modelul afaceristului care scoate bani puţini din buzunar, dar câştigă în schimb pe toate părţile.

Nodul rutier a fost inaugurat  de autorităţi pe 29 noiembrie
Nodul rutier a fost inaugurat de autorităţi pe 29 noiembrie

În 2006, firma sa, PA&CO International, a câştigat licitaţia pentru construcţia tronsonului Moara Vlăsiei-Ploieşti de pe Austostrada Bucureşti-Ploieşti (A3), pentru care a luat de la stat 100 de milioane de lei, bani pe care i-a împărţit cu alte trei firme. Un an mai târziu, Căşuneanu, supranumit „Regele asfaltului”, a mai dat un tun. I-a convins pe ţăranii care aveau pământ în calea viitoarei autostrăzi să-i vândă lui o parte din terenuri. Astfel că din cele 30 de parcele, care se aflau atunci trasate pe planul şoselei de viteză, nouă  şi le-a adjudecat. Gurile rele spun că pe bani puţini. În 2009, acelaşi Căşuneanu, dar de data asta arendaş, a fost expropriat.

«Regele asfaltului» a primit 600.000 de lei pentru nouă terenuri expropriate
«Regele asfaltului» a primit 600.000 de lei pentru nouă terenuri expropriate

Click! a aflat că a primit de la Guvern 599.734 lei (150.000 de euro), bani cu care şi-ar fi putut achiziţiona un Ferrari, că tot este fan al bolizilor de lux. “Banii i s-au dat pentru nouă parcele: cinci erau pe numele lui şi al soţiei sale, Paulina, iar alte patru aparţineau firmei sale PA&CO International”, ne-au declarat surse din cadrul CNADNR.

Costel Căşuneanu a recunoscut că a primit banii de la stat, dar a lăsat să se înţeleagă că a făcut un bine ţării. “Achiziţia terenurilor nu a fost o afacere, ci o necesitate, întrucât localnicii ameninţau cu plângeri penale pentru tulburare de posesie. Am creditat statul, am imobilizat bani pentru care nu iau nici un leu dobândă şi am pierdut bani, prin diferenţa de preţ de la expropriere. Dacă nu întreprindeam nici un demers şi ne plângeam că statul nu rezolvă problema exproprierilor, era mai bine?”, declară Căşuneanu, a cărui avere se ridica în 2008 la 500 de milioane de euro.

Pe terenurile expropriate a fost construit, între timp, un nod rutier pe A3, în dreptul localităţii Gherghiţa. Acesta a fost deschis circulaţiei pe 29 noiembrie 2015 şi este al doilea nod după cel de la Snagov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net