Ucise de asasini plătiţi de cămătari?

Citeste tot despre: 

Vasile Hriţcu, valutistul a cărei soţie şi fiică au fost executate în cap, s-ar ocupa şi cu împrumuturi ilegale, pentru comisioane foarte mici. Pentru a-l pedepsi, „colegii" au angajat doi asasini să-i omoare familia. Aceasta este cea mai nouă variantă verificată de anchetatori.

Vasile Hriţcu, valutistul din Siret, judeţul Suceava, a cărui soţie şi fiică de 6 ani au fost împuşcate săptămâna trecută, pare să fi avut şi altă metodă de a-şi spori veniturile.

Un cămătar care activează pe piaţa din Siret a declarat pentru „Click!" că Hriţcu se ocupa cu împrumuturile ilegale de mai bine de un an.

„A lucrat prin Israel şi s-a întors în ţară cu mulţi bani. S-a băgat şi în afacerea asta a cămătarilor, dar o făcea de capul lui. Avea cele mai mici comisioane şi asta i-a deranjat pe ceilalţi din domeniu, care i-au pus gând rău. La Siret, cămătarii iau dobânzi de 10% lunar pentru un împrumut şi, aproape tot timpul, cer garanţii materiale. Hriţcu cerea garanţii doar pentru împrumuturi foarte mari şi dobânda era de maximum 5%. Aşa că, prietenii» de pe piaţă au pus mână de la mână şi au angajat doi asasini ucraineni care să-i omoare toată familia. Ştiu că şi Vasile trebuia ucis", a declarat sursa noastră.

Valutistul şi fiul lui, Cristian, de 14 ani, au scăpat cu viaţă, fiind plecaţi din localitate. „Copilul a avut atunci un mic accident la şcoală, şi de-aia a plecat cu taică-su la doctor în Suceava. Aşa au scăpat de moarte", a mai spus cămătarul.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Suceava, Gabriel Panţîru, în casa familiei Hriţcu ar fi fost găsită o sumă impresionantă de bani după asasinat. Din acest motiv, oamenii legii susţin că varianta jafului este mai puţin credibilă şi merg pe cea a reglării de conturi în stil mafiot.

Pe aceeaşi temă:
Mafioţii valutişti au lovit de opt ori
Fetiţa asasinată la Siret a fost înmormântată
Crima din Siret: viaţa Ralucăi a costat 5.000 €

Mamă şi fiică executate pentru datoriile tatălui?
Suceava: O femeie şi fiica ei, împuşcate în cap

Surse judiciare spun că ar fi vorba despre 10.000 de euro şi 100 de mii de lei, bani găsiţi în locuinţa lui Vasile Hriţcu după ce soţia şi fiica lui au fost împuşcate. Imediat după dublul asasinat, valutistul a declarat că a fost jefuit de 13.000 de euro, bani pe care i-ar fi avut în casă.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1