Mafioţii valutişti au lovit de opt ori

Ultima actualizare:

După dublul asasinat de la Siret, de săptămâna trecută, în care soţia şi fiica valutistului Vasile Hriţcu au fost executate în casă, oamenii legii din Suceava susţin că au de-a face cu o adevărată reţea mafiotă din Ucraina.

Interlopii, care urmează aproape pas cu pas un scenariu criminal, sunt autorii a opt atentate asupra valutiştilor din judeţ în ultimii doi ani. În fiecare caz, agresorii au acţionat cu arme de foc, cuţite sau bâte din lemn şi şi-au bătut, schingiut sau chiar ucis victimele pe care le-au jefuit.

„Din toate anchetele noastre care au avut la mijloc atentate asupra valutiştilor suceveni credem că reţeaua este condusă de ucraineni. Ei sunt mai-marii grupării. În situaţii speciale, acţionează direct asupra victimei, aşa cum a fost probabil în cazul Hriţcu, dar folosesc şi suceveni pentru recuperări de bani", a declarat pentru Adevărul o sursă din cadrul Poliţiei Suceava.

Îi ademenesc cu afaceri dubioase

„Suceava se află la graniţa cu Ucraina şi credem că este vorba despre o reţea mafiotă din ţara vecină care îi ademeneşte cu diverse afaceri ilegale pe valutişti. Localnicii sunt atraşi să facă contrabandă cu ţigări, din care le ies bani frumoşi, sau cu împrumuturi de tip cămătăresc", a declarat Ilie Seriţan Poroch, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava. Imediat ce-i prind în capcană şi reuşesc să-i facă datori, mafioţii încep să-şi terorizeze „partenerii" de business.

„În cazul unui împrumut, primul pas e să oblige victimele să le dea înapoi o parte din datorie, cu mult timp înainte te termenul stabilit iniţial. Dacă omul nu-şi poate plăti banii, tâlharii trec la pasul doi şi ameninţă cu moartea familia victimei", a declarat Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava.

Oamenii legii susţin că mafioţii din reţeaua ucraineană care ar avea la activ cele opt cazuri din ultimii doi ani sunt capabili de crime din cele mai cutremurătoare, cum a fost dublul asasinat de la Siret.

Aflăpe adevarul.ro cum operează mafioţii

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net