ÎPS Teodosie are „gânduri pozitive” despre vaccinare. Acum s-a informat

Ultima actualizare:

    Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

După ce un an întreg a sfidat măsurile de protecție împotriva Covid-19, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat la început de 2021 că s-a schimbat. Acum are „gânduri pozitive” legate de vaccinare pentru că s-a documentat mai mult, s-a informat.

Potrivit Digi24, înaltul prelat face acum îndemnuri la vaccinare și susține că anterior nu fusese suficient informat despre acest subiect.

ÎPS Teodosie a revenit la gânduri mai bune despre vaccinare

„Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informat, mâine voi fi mai informat și vă voi spune. Nu că mi-am schimbat părerea despre vaccin, m-am documentat, că nu umblăm cu păreri, umblăm cu cunoștințe solide, științifice”, le-a declarat ÎPS Teodosie jurnaliștilor.

De altfel, Biserica Ortodoxă Română a anunțat că va distribui în toate eparhiile broșura „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România – gratuită, voluntară, sigură”, un document oficial al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-10 în România. Broșura e menită să asigure tuturor preoților corecta informare despre vaccinare, astfel încât aceștia, dacă doresc, pot mai departe să le vorbească enoriașilor în cunoștință de cauză.

„Aroganțele” lui Teodosie, în pandemie

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a devenit celebru în 2020 după nenumăratele situații în care a sfidat măsurile de protecție împotriva virusului. A continuat să-i împărtășească pe credincioși cu aceeași linguriță, a ținut slujbe la interior, fără să poarte mască, îi chema pe oameni în număr mare la biserică, deși autoritățile ne cereau să stăm acasă și să evităm aglomerația. Amintim doar de „Învierea în reluare” organizată la o lună după Paște, de „chemarea” la slujba de Sf. Andrei, deși Constanța era în carantină, iar deplasările dintr-o localitate în alta erau interzise. Întrebat atunci dacă nu cumva pierderea de vieți omenești, în urma unei posibile infectări la slujbă, ar fi un preț prea mare plătit pentru acest pelerinaj, arhiepiscopul a răspuns fără ezitare: „Nu! Cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viața aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare.

Apoi, în prima zi de Crăciun, pe când Constanța era încă în carantină, a oficiat o slujbă în interiorul Catedralei Arhiepiscopale, cu participarea mai multor persoane. Arhiepiscopul și alți preoți nu au purtat masca de protecție. La fel s-a întâmplat și în noaptea de Revelion, când a ținut o slujbă cu 100 de enoriași, în condițiile în care la acea oră circulația era interzisă în oraș. Nu a lipsit „baia de mulțime” la slujba de Bobotează din acest an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net