Biserica va distribui pliante despre vaccinare

aniversarea-preafericitului-parinte-daniel-patriarhul.jpg

Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel a anunțat că Biserica Ortodoxă Română se implică în campania de vaccinare

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

„Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a declarat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură», a anunțat cu bucurie Ministerul Sănătății, duminică, pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a venit luni cu detalii, precizând că „doar în acest sens, nu în altul, Biserica se va implica în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor cu privire la această vaccinare. Doar cineva bine informat, din surse sigure, poate lua o decizie”. Inițiativa este, totuși, un pas important în plus, având în vedere numeroasele cazuri de slujbe ținute de preoți care sfidează măsurile de protecție (ÎPS Teodosie de la Constanța fiind cel mai bun exemplu).

„În mâna lui Dumnezeu stau și astfel de vaccinuri”

Pe de cealaltă parte, sunt și preoți responsabili, care cred în pericolul acestei pandemii. Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului anunță că se va vaccina atunci când îi va veni rândul, iar preotul Vasile Ioana le cere enoriașilor să nu lase problema vaccinării să-i învrăjbească. „Dumnezeu nu ne vrea proști, ne vrea inteligenți și informați. Patriarhia cu Ministerul Sănătății își dau mâna pentru a ajuta oamenii și este un lucru minunat”, a declarat el la Digi24. Părintele Constantin Necula susține că trebuie să să li se explice clar oamenilor beneficiile vaccinurilor: „A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme ține de învelirea anatomiei în ideologie și e extrem de periculos. Credincios însemană om cu încredere în Dumnezeu și care-l lasă și pe Dumnezeu să aibă încredere în el. Adică un om lucid care conștientizează o dată în plus că este în mâna lui Dumnezeu, iar în mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”.

Papa Francisc se va vaccina anti-COVID

papa-francisc.jpg

papa francisc
Papa Francisc are 84 de ani și este considerat în categorie de risc, mai ales că a avut probleme cu plămânii, în tinerețe
Sursă foto: Gettyimages

Inclusiv Papa Francisc a anunțat că intenționează să se vaccineze anti-COVID săptămâna aceasta și chiar s-a programat. Într-un interviu acordat postului tv Canale 5, suveranul Pontif i-a îndemnat pe toți să se vaccineze pentru a-și proteja nu doar viața lor, ci și pe a celorlalți: „Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea, cu viața ta, ci și cu a altora”.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul