ÎPS Teodosie cheamă oamenii la slujba de Sf. Andrei. Cei care se îmbolnăvesc și mor „pleacă la Dumnezeu”

teodosie.png

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a ținut luni dimineața Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa

Sute de credincioși au răspuns chemării ÎPS Teodosie de a participa luni dimineața la slujba de Sfântul Andrei, organizată în comuna Ion Corvin, județul Constanța. Au sfidat ploaia și frigul, încălzindu-se doar cu a lor credință; s-au imunizat împotriva Covid prin rugăciune și nu le-a fost teamă de nimic. De altfel, însuși arhiepiscopul Tomisului a declarat că, dacă cineva se îmbolnăvește de acolo și „e momentul să plece din viața asta, pleacă la Dumnezeu”.

Imagini de la slujba de Sf. Andrei

pelerinaj-sfandrei2.jpg

Oamenii au asistat la slujbă afară, în aer liber
Oamenii au asistat la slujbă afară, în aer liber
Foto: Adevărul / Călin Gavrilaş

„Așteptăm să vină mai mulți credincioși. Am văzut că este bunăvoință pentru că toți sunt români. Fiind români, nu pot să fie împotriva românilor, fiind creștin-ortodocși, nu pot să fie împotriva fraților lor”, a transmis luni dimineața arhiepiscopul Tomisului,  înainte de începerea ceremoniei religioase. Polițiștii și jandarmii nu s-au lăsat impresionați de mesaj, au organizat filtre la intrarea în comună, iar cei care nu aveau domiciliul acolo au fost întorși din drum.

pelerinaj-sfandrei3.jpg

Filtre de poliție la intrarea în localitate
Peste 130 de jandarmi şi poliţişti asigură măsurile de ordine publică la ceremonialul religios
Foto: Adevărul / Călin Gavrilaş

La slujba de la Mănăstirea Peștera Sfântulul Apostol Andrei au participat preoți și călugări din toată Arhiepiscopia, precum și locuitori ai comunei. Potrivit adevarul.ro, la Peșteră a sosit și avocata lui ÎPS Teodosie, Diana Șoșoacă Ivanovici. „E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei”, a spus avocata.  Şoşoacă a negat existenţa pandemiei, spunând: „Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. E totul o mascaradă”.

ÎPS Teodosie: „Cei care se îmbolnăvesc și mor „pleacă la Dumnezeu”

De altfel, și Înalt Prea Sfințitul Teodosie a făcut declarații controversate într-un interviu la Constanța TV. Întrebat dacă nu cumva pierderea de vieți omenești, în urma unei posibile infectări la slujbă, ar fi un preț prea mare plătit pentru acest pelerinaj, arhiepiscopul a răspuns fără ezitare: „Nu! Cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viața aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forța, îi invităm. Eu îmi fac datoria de păstor, să îi chem pe toți la locul acesta sfânt”.

Preotul Eugen Tănăsescu: „Nu Biserica a umplut spitalele”

preot-eugen-tanasescu.jpg

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu

Oricum, oamenii nu la biserică se infectează, susține sus și tare purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu. Într-o postare pe Facebook, acesta a scris că adevărata cauză a îmbolnăvirilor ar fi măștilor neconforme pe care le purtăm. „Nu-l scoateți vinovat pe ÎPS Teodosie, pentru că niște cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele. Au apărut retorii care se agită irațional că «ce alegi, Peștera sau ATI? » și că ÎPS Teodosie incită la nerespectarea legii. Le atrag atenția că-s orbi și surzi. Credincioșii au fost purtați prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanților, că vezi Doamne, e pericol la Biserică. Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerțului. În vremea asta, nimeni nu răspunde că 90% (mai nou) din măștile puse «spre protecție» au fost niște cârpe. A trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanților prin birouri, fără nici o opreliște. Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști”.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1