UPDATE Asistentul medical din Reşiţa nu are coronavirus

Ultima actualizare:

    Coronavirusul a ucis, până în prezent, peste 1000 de persoane Foto: AFP
Coronavirusul a ucis, până în prezent, peste 1000 de persoane Foto: AFP

Este alertă la Reşiţa! Un tânăr asistent medical din Germania a ajuns noaptea trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa cu simptome de coronavirus. Se pare că tânărul ar fi îngrijit o familie cu această boală la clinica în care îşi desfăşura activitatea în Germania.

UPDATE 23.30: Nu avem coronavirus în România. Asistentul medical din Reșița nu este infectat cu virusul mortal.

Potrivit primelor informaţii, ultima dată asistentul medical a intrat în contact cu persoanele bolnave pe 5 februarie, iar în 7 februarie a revenit în ţară, la părinţi. Aflat la Reşiţa, tânărul a avut marţi febră şi tuse, motiv pentru care a mers la spitalul din oraş, arată Mediafax. A fost trimis la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Acestuia i s-au făcut probe de gripă şi a ieşit negative. Iar rezultatelele analizelor pentru coronavirus vor veni în cursul acestei zile de la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. 

Asistent medical din Reşiţa suspect de coronavirus

 Potrivit purtătorului  de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţiose din Timişoara, Virgil Musta,  „Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani care lucrează ca asistent medical în Germania şi care pe perioada 25 ianuarie-5 februarie a îngrijit 4 pacienţi confirmaţi cu coronavirus. În data de 7 februarie a ajuns la Reşiţa la familie. Ieri a prezentat febră, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul din Reşiţa de unde a fost îndrumat rapid către compartimentul nostru amenajat în acest sens aici la Timişoara, noi l-am izolat, intră în definiţia de caz de suspiciune cu coronavirus, s-au recoltat analizele care au fost trimise la Bucureşti şi mâine vom afla şi rezultatele acestor analize. Este clinic cu stare generală bună, nu a mai făcut febră şi are o uşoara simptomatologie pulmonară şi este sub strictă observaţie”.

Tânărul se pare că a fost la schi la Gărâna, împreună cu sora şi cumnatul şi a intrat în contact cu membrii familiei şi cu câţiva prieteni, iar aceştia trebuie să fie izolaţi timp de 14 zile, a mai declarat Virgil Musta, pentru radioresita.ro.

Asistentul de  la Reşiţa, plasat în carantină

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara are un departament special pentru cei cu coranavirus format din 2 saloane cu toalete proprii. La acest pacient intră doar un medic şi o asistentă care au fost instruiţi pentru a avea grijă de astfel de cazuri, au echipament complet pentru alertă biologică de cel mai înalt grad, a mai explicat dr. Virgil Musta.

Totodată, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Waldemar Murgu roagă cetăţenii să nu intre în panică. La Spitalul din Reşiţa s-au luat toate măsurile de igienizare şi până acum vorbim de simptome de gripă, până nu aflăm rezultatul nu ne putem pronunţa, a precizat Murgu.

În România, cinci spitale pot primi pacienţi de coronavirus. Două dintre acestea sunt în Bucureşti, unul în Iaşi, unul în Cluj, şi celălalt este Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Alţi doi pacienţi suspectaţi de coronavirus au fost plasaţi în carantină într-o locaţie secretă din Bucureşti. Starea lor este bună şi sunt asimptomatici, însă vor rămâne izolaţi 14 zile.

Peste 1.100 de decese au fostraportate până acum din cauza coronaviruslui din China. De asemena, s-au înregistrat peste 44.000 de cazuri de infecţii cu virusul ucigaş. 

Citeşte şi: 

Ce este pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Cauze, simptome și cum se tratează

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net