Ce mai fac cei doi români suspectaţi de coronavirus, aflaţi într-o locaţie secretă din Bucureşti

Ultima actualizare:

    Pacienţii sunt în carantinăfoto: AFP
Pacienţii sunt în carantinăfoto: AFP

Cei doi români aduşi în ţară, duminică seara, din Germania, unde au fost transportați din China cu un zbor medical sunt în continuare ţinuţi izolaţi într-o locaţie secretă din Bucureşti. Ei sunt în continuare supravegheaţi de specialişti, însă, cel puţin pentru acest moment, se simt bine şi nu prezintă simptomele infecţiei cu virusul din China.

Identităţile celor doi români suspectaţi de coronavirus sunt protejate, la fel şi locul în care sunt ţinuţi în carantină. Autorităţile spun că aceste măsuri au fost luate spre binele celor aflaţi în carantină.

Cei doi bărbaţi sunt în continuare izolaţi şi sub supravegere medicală şi trebuie să rămână în locaţie secretă din Bucureşti, timp de 14 zile, cât este perioada de incubaţie a bolii. „Sunt în stare bună, asimptomatici”, a transmis Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.  Românii suspectaţi de coronavirus au fost aduşi iniţial în Germania, din China, cu un zbor medical organizat în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Apoi, duminică seara au fost aduşi în ţară de autorităţile române.  Au fost examinaţi şi s-a decis ca ei să fie plasaţi în carantină într-un centru special din Bucureşti, ţinut secret de autorităţi, „pentru binele pacienţilor”.

Clădirea respectivă a fost pusă la dispoziţie de Primăria Capitalei. Primarul general Gabriela Firea a declarat, luni, că locul în care sunt ţinuţi cei doi bărbaţi este „secret de serviciu”.

Suspecţii de coronavirus, ţinuţi într-un „spaţiu primitor”

Locul unde sunt izolaţi suspecţii de coronavirus este un spaţiu securizat, adecvat pentru carantinarea unor astfel de pacienţi. Însă nu trebuie să ne gândim că încăperile sunt ca nişte celule cu gratii. Dimpotrivă este vorba despre „un spaţiu primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât pacienţii să se simtă în siguranţă”, a explicat, luni, primarul Gebriela Firea. Capacitatea totală a acestei locații este de 100 de persoane, potrivit edilului.

Toate deciziile cu privire la carantinarea celor două persoane suspectate de coronavirus sunt coordonate de secretarul de stat, Raed Arafat, iar în locul secret respectiv sunt duse persoanele care se întorc în țară din zone în care a fost confirmată prezența virusului și prezintă simptomele specifice. 

Citeşte şi:

Coronavirus România. Doi bărbați, suspectați de infecție cu virusul din China, la Timişoara

Ce este pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net