Uite cum arată primul scaner termic dezvoltat și produs de industria românească de apărare

Ultima actualizare:

    CONDOR SR-FS, primul scaner termic  românescFoto: Ministerul Economiei
CONDOR SR-FS, primul scaner termic românescFoto: Ministerul Economiei

CONDOR SR-FS. Ai putea spune că este vorba despre un vehicul blindat, un dispozitiv legat de aviație sau o armă. Oricum, mai ales dacă ai informația că este produs de companii din industria națională de apărare, sigur nu ai ghici la ce poate fi folosit. Ei bine, CONDOR SR-FS este primul scaner termic de concepție 100% românească, atât de necesar în măsurarea temperaturii în fluxuri persoane.

Într-adevăr, industria naţională de apărare s-a reprofilat pentru a produce produse necesare prevenirii şi combaterii pandemiei COVID-19. O societate cu capital privat și o alta aflată în portofoliul Miniterului Economiei au creat un parteneriat pentru dezvoltarea şi fabricarea unui scaner termic, care permite scanarea precisă şi rapidă pe fluxuri de acces persoane şi alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depăşesc limita febrei. Este vorba despre companiile Pro-Optica şi IOR.

Produsul denumit CONDOR SR-FS poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituţii publice, etc.

De fapt, are la bază principiul camerelor de termoviziune folosite în aplicații militare și supraveghere a frontierelor. S-a realizat din extinderea aplicațiilor sistemului mecanicului conductor de pe vehiculele blindate CONDOR SR aflat în producție de serie la Pro-Optica și care echipează transportare blindate Pirahna 3 și 5.

CONDOR SR-FS este primul scaner termic de concepție 100% românească
CONDOR SR-FS este primul scaner termic de concepție 100% românească

Are o toleranță de 0,3 grade, astfel că este aproape imposibil ca cineva care are febră să treacă neobservat.

"Salut implicarea industriei naţionale de apărare în efortul necesar prevenirii şi combaterii COVID-19. Am văzut deja că se pot produce izolete româneşti, iar ROMARM va începe să producă, în curând măşti.

Acum, alte două companii din industria naţională de apărare specializate în optică, una cu capital privat, Pro-Optica, şi alta cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Întreprinderea Optică Română - IOR şi-au unit eforturile pentru a produce în ţara noastră un scaner termic. Salut aceste parteneriate public-privat care duc la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată", a transmis Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, într-un comunciat de presă.

Primul scaner termic dezvoltat și produs de industria românească de apărare
Primul scaner termic dezvoltat și produs de industria românească de apărare

Produsul va fi gata în aproximativ două spătămâni și poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane.

Citește și:

Ambulanțierul care a murit la Suceava fusese la 5 cazuri cu același combinezon în ziua în care i s-a făcut rău

Doi bărbați din Buzău declarați vindecați de Covid-19 au fost testați din nou pozitiv

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net