Ambulanțierul care a murit la Suceava fusese la 5 cazuri cu același combinezon în ziua în care i s-a făcut rău

Ultima actualizare:

    Cristian Stupiuc este primul cadru medical ucis de noul coronavirus în Româniafoto: captură/YouTube/Monitorul de Suceava
Cristian Stupiuc este primul cadru medical ucis de noul coronavirus în Româniafoto: captură/YouTube/Monitorul de Suceava

Colegii ambulanțierului de la Suceava ucis de noul coronavirus fac dezvăluiri cutremurătoare despre felul în care acesta a fost obligat să muncească în ultimele zile înainte de a se îmbolnăvi. Cristian Stupiuc fusese la 5 cazuri cu același combinezon, chiar în ziua în care i s-a făcut rău.

Un angajat infectat cu COVID-19 de la Serviciul de Ambulanţă Suceava a povestit pentru Digi24 că a fost sunat de Cristian Stupiuc, ambulanțierul care a murit, chiar în ziua în care acestuia i s-a făcut rău.  Bărbatul de 53 de ani, cu 25 de ani experiență în cadrul serviciului de Ambulanță Suceava, i-a spus că fusese trimis la cinci intervenții cu același combinezon.

„O colegă era în spital prima şi eu am fost al doilea. Şi colegul care a murit ieri m-a sunat în ziua în care i s-a făcut rău la serviciu: Tu cum te simţi, că eu, uite, nu mai pot. Ăştia m-au trimis la cinci solicitări cu acelaşi combinezon. Zic: cum aşa? Au zis să nu mă mai dezbrac, că sunt încă patru cazuri pe masă şi trebuie să mă duc după ele. Nu te mai dezbrăca! Şi zic: maşina când ai dezinfectat-o? Păi după al cincilea caz”, a povestit angajatul de la Ambulanța Suceava.

Ambulanțierul a refuzat să fie tratat în spital

Cristian Stupiuc a prezentat simptomatologie Covid-19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv în data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu  și nu a acceptat internarea, speriat, după spusele colegilor lui, de situația critică de la Spitalul de urgență Suceava. A decedat la domiciliu marți, 7 aprilie 2020.

Până miercuri, 8 aprilie, la Serviciul de Ambulanţă Suceava, un angajat a murit, 45 s-au îmbolnăvit de Covid-19 și alţi 17 sunt în izolare la domiciliu şi aşteaptă rezultatele testelor. Primele cazuri au apărut în urmă cu două săptămâni. Angajaţii de la Ambulanţă spun însă că situaţia a fost ignorată de conducerea Serviciului de Ambulanţă, iar angajații au fost trimiși în misiuni, deşi exista suspiciunea că sunt infectaţi.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 215 decese. Doi bărbați declarați vindecați au fost testați din nou pozitiv

UPDATE. Harta spitalelor cu cadre medicale infectate. Peste 350 de medici și asistenți, contaminați de coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net