Trei persoane din Alba au cerut bani în numele bolnavilor de cancer. Cât au strâns din donații

bunuri_confiscate.jpg

Polițiștii au confiscat bunuri și bani de la persoanele acuzate în acest dosar

Peste 100 de persoane de bună credință au donat diverse sume de bani pentru oamenii aflați în suferință, însă au aflat că cei care îi strângeau i-au înșelat. Banii nu ajungeau unde ar fi trebuit, ci în conturile acestora.

Este vorba despre trei persoane, un bărbat și două femei, care au adunat donații în numele unor persoane aflate pe patul de suferință. Deși cunoșteau gravitatea bolilor, asta nu i-a împiedicat pe cei trei să bage în buzunare banii strânși. Astăzi, au fost audiați la sediul IPJ Alba. 

Au strâns din donații peste 12.000 de lei    

Potrivit anchetatorilor, cei trei au acţionat în perioada noiembrie 2020 - aprilie 2021. Aceștia au prezentat la sute de persoane cazurile a nouă persoane bolnave şi care ar fi avut nevoie de ajutor financiar pentru tratament medical. Însă, suspecţii au acţionat fără a avea acordul persoanelor respective şi au pus la dispoziţie conturi bancare personale pentru obţinerea donaţiilor.

Astfel, peste 100 de persoane au căzut în plasă. Cei trei au obținut, în mod ilegal, peste 12.000 de lei. Acum, aceștia sunt cercetați pentru fals informatic şi înşelăciune. 

 

Citește și: 

 

Spunea ca vrea sa doneze pentru copiii cu probleme, însă le fura banii din conturi mamicilor

 

Regele escrocilor: «Dacă nu înşel, nu pot să trăiesc!»

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1