Şefa de la Urgenţe din Botoşani, izolată la domiciliu. A intrat în contact cu un pacient infectat

Ultima actualizare:

    Ramona Guraliuc, șefa UPU SMURD Botoșani, în izolare la domiciliufoto: botoseneanul.ro
Ramona Guraliuc, șefa UPU SMURD Botoșani, în izolare la domiciliufoto: botoseneanul.ro

Coronavirusul lovește și la UPU. Ramona Guraliuc, şefa de la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Botoşani, a intrat în zolare. Aceasta a intrat în contact cu o tânără pacientă confirmată cu COVID-19.

Ramona Guraliuc, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului ”Mavromati” Botoşani se află de ieri în izolare. Ea a făcut parte din echipajul care a transportat la spital o pacientă confirmată în cursul zilei de marţi cu COVID-19. Marţi seara, Ramona Guraliuc a fost testată pentru depistarea coronavirusului. În aşteptarea rezultatelor, şefa UPU stă izolată la domiciliu. 

”Faptul că am fost astăzi testată şi faptul că am intrat în contact direct dar totuşi cu o protecţie pe care am avut-o şi care a fost minimă până la proba contrarie şi până la decizia care va fi luată la nivel de spital aş vrea să evit existenţa  unei posibilităţi de a fi un vector de transmitere”, a precizat Ramona Guraliuc, potrivit adevarul.ro

De unde s-ar fi putut contamina Ramona Guraliuc

O tânără de 27 de ani din judeţul Botoşani a ajuns într-o primă fază la Spitalul Dorohoi iar mai apoi la Spitalul Judeţean Botoşani, cu suspiciune de COVID-19 scrie botosaneanul.ro. Şi asta după ce a intrat în contact cu o persoană venită din Anglia.

Iniţial a fost internată la Secţia de Boli Infecţioase dar mai apoi transferată la Terapie Intensivă fiindcă starea sa de sănătate s-a agravat arată aceeaşi publicaţie. Tânăra are şi diabet. Din echipajul care a adus-o la Botoşani a făcut parte şi şefa UPU, Ramona Guraliuc. 

”În ziua respectivă, pe data de 21 martie eram de gardă pe SMURD – Terapie Intensivă și am avut solicitare pentru o pacientă de 27 de ani cu un status comatos pe o cetoacidoză diabetică și pe o insuficiență respiratorie care era datorată unei bronhopneumonii. Acea pacientă fusese văzută de un medic infecționist acolo. Avizul era dat din Urgențe de către doctorița Adăscăliței, ne-am deplasat. Nu era un context epidemiologic, deci practic pacienta asta nu a respectat în niciun fel definiția de caz”, a spus șefa UPU SMURD Botoșani.

Mai multe spitale de stat și private, între care și unul militar, au probleme din cauza contaminărilor cu coronavirusl. Cele mai grav afectate au fost Spitalul gerota din Capitală și Spitalul Județean din Suceava. Peste 100 de medici din țară erau raportați, marți sera ca fiind contaminați cu Covid-19.

Citește și: 

Coronavirus la un centru privat de dializă din Capitală. Nouă persoane au fost confirmate. Unitatea sanitară a fost amendată pentru nereguli grave

Coronavirus la Spitalul Sf. Spiridon Iași. 16 medici și asistenți au intrat în izolare

Pacientă internată la Maternitatea MedLife, confirmată cu coronavirus. Femeia îi mințise inițial pe medici

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net