Pacientă internată la Maternitatea MedLife, confirmată cu coronavirus. Femeia îi mințise inițial pe medici

clinica-medlife-grivita-1.jpg

O pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa a fost confirmată cu coronavirus
O pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa a fost confirmată cu coronavirus
foto: Medlife.ro

Caz de coronavirus la Maternitatea Medlife. O pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa a fost confirmată cu coronavirus. Femeia s-a internat în 13 martie şi a declarat că nu a călătorit în afara ţării şi că nu a interacţionat cu persoane venite din străinătate. Ulterior, femeia a făcut pneumonie, fiind confirmată cu coronavirus, iar unitatea medicală face anchetă epidemiologică.

”În data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat în Maternitatea MedLife Griviţa pentru naştere, prezentând contracţii, fără vizite în alte unităţi MedLife. La momentul internării, pacienta nu prezenţa nicio simptomatologie specifică patologiei respiratorii acute şi a declarat, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc şi nu a interacţionat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19 sau care provine din zonele  galbene sau roşii, după cum sunt definite de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. În timpul operaţiei de cezariană, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat în scurt timp. În acest context, pacienta a revenit asupra declaraţiei, menţionând că a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania”, a transmis, marţi, MedLife, citată de News.ro.

Clinica Medlife a contactat Direcţia de Sănătate Publică

”La momentul respectiv, reprezentanţii DSP au transmis instituţiei noastre că pacienta nu îndeplineşte criteriile pentru testare. La o săptămână de la naştere, timp în care evoluţia a fost favorabilă, pacienta a declanşat un nou episod de febră, dezvoltând pneumonie. Astfel în data de 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigaţii suplimentare, fiind reluate discuţiile cu DSP în vederea testării pentru COVID-19. De la momentul recoltării pentru test, în conformitate cu protocoalele în vigoare şi cu procedurile transmise de către Ministerul Sănătăţii, au fost puse în aplicare imediat măsurile care se impun, pacienta fiind izolată. Mai mult, această a fost carantinată faţă de restul pacienţilor şi a personalului medical şi auxiliar din maternitate, la ea având acces doar medicul curant şi asistenţă, echipaţi corespunzător”, a mai transmis MedLife.

Pe 23 martie, pacienta a fost confirmată pozitiv cu coronavirus

”Pacienta, alături de nou-născut, au fost transferaţi către Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Bals". Aceştia se aflau într-o stare bună, mama fiind cu simptomatologie respiratorie în remisie. Menţionăm că pe toată perioada internării am comunicat starea pacientei către Direcţia de Sănătate Publică pentru a decide oportunitatea testării pentru COVID 19 şi a pune în aplicare măsurile care se impun în funcţie de tabloul clinic”, a mai transmis clinica medicală.

Anchetă epidemiologică la Maternitatea MedLife Griviţa

”În acest moment, nici unul dintre contactii direcţi ai pacientei pe perioada spitalizării, nu este simptomatic. Pe această cale, facem un apel către toţi pacienţii care ajung într-o unitate medicală, publică sau private, de a respectă în totalitate măsurile de prevenţie epidemiologică impuse de către autorităţi şi de a da dovadă de reponsabilitate şi transparenţă totală în relaţia cu personalul medical. În aceste momente critice de pandemie, este esenţial să se conştientizeze importantă transmiterii informaţiilor corecte şi complete pentru a ţine în siguranţă personalul medical şi a limita răspândirea bolii. De acţiunile individuale ale fiecăruia depide siguranţă noastră, a tuturor”, a mai transmis unitatea medicală.

Citește și:

De ce sunt mănușile o capcană. 10 sfaturi de la Virgil Musta, doctorul care a vindecat cei mai mulți români de coronavirus

Fratele Danei Rogoz, medic de boli infecțioase, apel tranșant: «Țineți acasă toate persoanele de peste 70 de ani»

Noul coronavirus şi sarcina: care sunt riscurile pentru femeile gravide?

 

Loading...
 
 

Citește și