Coronavirus la Spitalul Sf. Spiridon Iași. 16 medici și asistenți au intrat în izolare

Ultima actualizare:

    Contaminare cu coronavirus la Spitalul Sfântul Spiridon din iași
Contaminare cu coronavirus la Spitalul Sfântul Spiridon din iași

Situație gravă la Iași. Este alertă de contaminare cu Covid-19. Mai multe cadre medicale au intrat în izolare după ce au intrat în contact cu un pacient adus de la Suceava. Acesta era internat la Gastroenterologie.

Cadrele medicale au intrat în contact cu bolnavul, iar acum sunt suspecte de infectare cu coronavirus.

Nu mai puțin de 16 medici și asistenți  de Spitalul Sfântul Spiridon au întrat în izolare.

Inițial, pacientul ar fi fost internat la Gastroenterologie. Ulterior a fost confirmat cu COVID 19 și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase în noaptea trecută.

"În cursul serii a fost primita confirmarea de infecție cu COVID 19 la un pacient care era internat de miercuri la Gastroenterologie. Pacientul fusese transferat de la secția de profil a Spitalului de Urgențe Suceava. Colegii au luat legătura cu medicul curant de acolo. Medicul fusese confirmat pozitiv. S-a decis testarea pacientului. Rezultatul a fost pozitiv. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase. În Institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieșit negativ. Personalul medical începând cu aceasta dimineata este testat urmând sa între în autoizolare. Este vorba de 16 medici și asistenți medicali de la Gastroenterologie", a declarat Diana Cimpoeșu, purtator de cuvânt al Spitalului Sf Spiridon și coordonator SMURD UPU Iași, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Spitalul județean din Suceava, închis și dezinfectat

Situația este dramatică la Suceava. Numărul cadrelor medicale infectate a ajuns luni seara la 72. Nu mai putin de 1.300 de angajați ai Spitalului sunt în izolare, conform secretarului de stat în Ministerul Sanatatii, dr. Nelu Tătaru, potrivit Obiectiv de Suceava. Spitalul va fi închis 48 de ore  pentru dezinfecție, apoi va fi folosit apoi exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar pacienții internați pentru alte afecțiuni vor fi transferați la alte spitale din zonă. În Suceava vor fi trimiși medici din alte spitale din regiune, potrivit Obiectiv de Suceava.

Citește și: 

Coronavirus România. Spitalul Județean Suceava, închis pentru dezinfecție

Coronavirus România. Ce tratamente mai pot fi acordate în spitale în cele 14 zile în care internările sunt suspendate

Pregătiri pentru scenariul 4 împotriva Covid-19. Se suspendă anumite intervenții chirurgicale. Nu se mai fac cezariene la cerere!

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net