S-a majorat venitul până la care românii primesc ajutor de încălzire

ajutoare-incalzire-.jpg

Plafonul de venit pentru ajutorul de încălzire a crescut la 800 de lei
Plafonul de venit pentru ajutorul de încălzire a crescut la 800 de lei

Nivelul maxim de venituri până la care persoanele vulnerabile primesc ajutor pentru încălzirea locuinței a crescut. Este vorba despre 800 de lei, în loc de 750, cât a fost până acum. Decizia a fost luată în contextul în care și indemnizațiile sociale s-au mărit.

Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se își încălzesc locuințele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și puțin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

S-a majorat venitul până la care românii primesc ajutor de încălzire

”În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizația socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, măsura era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecție socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020- martie 2021”, au anunțat reprezentanții Ministerului Muncii. Pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit este de 1.082 lei și rămâne neschimbat.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor și se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât și bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/social/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-ajutoarele-la-incalzire

https://www.click.ro/news/social/s-au-aprobat-ajutoarele-pentru-incalzire-vom-primi-pana-la-1082-lei

Loading...