S-au aprobat ajutoarele pentru încălzire! Vom primi până la 1.082 lei!

Ultima actualizare:

Potrivit ministrului, cei care vor să beneficieze de subvenţii pentru această iarnă pot depune cererile la ghişeele primăriilor, până la 20 noiembrie şi vor primi banii retroactiv.

Vor beneficia de aceste ajutoare peste 1,2 milioane persoane, care se încălzesc cu lemne, energie electrică şi gaze naturale. Banii se acordă în funcţie de modul de încălzire şi venituri, pe tranşe, începând de la 155 de lei.

Suma poate ajunge până la 1.082 de lei. Pe lângă acest ajutor, şi primăriile pot acorda sume suplimentare. Ministrul muncii a anunţat că ajutorul pentru energie electrică este aproape la acelaşi cuantum cu cel pentru gaze naturale. Însă, toată suma pentru încălzirea cu lemne se va acorda într-o singura tranşă. Ajutorul de încălzire se acordă până pe 31 martie 2014.

Unde vom găsi noile formulare?

Noile formulare pentru acordarea ajutoarelor de încălzire se vor putea procura, potrivit incomemagazine.ro, direct de la sediile primăriilor sau de pe paginile de internet ale acestora, de pe paginile web ale agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială dar şi de pe site-ul Ministerului Muncii. Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse beneficiază în perioada sezonului rece (1 noiembrie 2013 - 31 martie 2014) de acoperirea integrală sau, după caz, doar a unei părţi din cheltuielile pentru încălzirea locuinţei.

Banii, primiţi de la 1 noiembrie

Solicitanţii vor primi banii pentru încălzirea locuinţei începând cu 1 noiembrie. Ei trebuie să depună la sediul primăriei de domiciliu o cerere, actele de identitate ale membrilor familiei şi documente din care să reiasă veniturile acestora (adeverinţe de salarii/venituri eliberate de angajatori şi serviciile ANAF, mandate de plată ale unor drepturi sociale sau decizii/dispoziţii de acordare a lor, etc) şi acte privind locuinţa (act de proprietate, contract de închiriere, împuternicirea proprietarului pentru solicitarea ajutorului de încălzire în cazul chiriaşilor etc.

Primăria îţi va verifica actele

Pentru verificarea documentelor depuse, primăria va solicita informaţii suplimentare pe care le va putea obţine de la diferite instituţii şi autorităţi inclusiv din alte unităţi administrativ teritoriale. În situaţia în are apar suspiciuni, primăria poate stabili dreptul la ajutor sau valoarea acestuia pe baza unei anchete sociale efectuate de serviciul public de asistenţă socială.  

Cine poate primi bani de la stat

Ajutorul se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Banii se acordă pentru un singur sistem de încălzire principal utilizat familiilor şi persoanelor singure care îndeplinesc criteriile de acordare şi nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei acordate înbaza contractelor de muncă sau în baza altor reglementări specifice pentru diverse ramuri economice, precum şi în baza legii. 

De ce documente ai nevoie?

Dacă te încadrezi în condiţiile impuse de stat, trebuie să completezi o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere în ceea ce priveşte veniturile, dar şi bunurie deţinute.

Dosarul va conţine şi actele de identitate ale solicitantului, cât şi ale membrilor familiei, o adeverinţă de la asociaţia de proprietari în care se arată numărul membrilor familiei, numele şi prenumele acestora, codul de client plus o copie a facturii de gaze sau electricitate. Solicitantul trebuie să ataşeze fie o adeverinţă de salariu din care să reiasă venitul net, fie talonul de şomaj, pensie, certificatul de încadrare în grad de handicap etc.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net