S-au dat primele amenzi pentru Uber! Vezi ce sancțiuni usturătoare au primit șoferii

uber-amenzi.jpg

Modificările la legea taximetriei crează primele probleme pentru șoferii Uber și Taxify
Foto: Getty

Au fost amendați primii șoferi Uber! Joi, 16 mai, au intrat în vigoare modificările la Legea taximetriei, cerute în stradă de mii de taximetriști. Guvernul a operat modificări la aceasta lege, ca urmare a protestelor taximetriştilor, adoptând pe 29 martie ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi şi de închiriere, printre altele eliminând din lege expresia „în mod repetat” și vizează în mod special aplicațiile care fac concurență taximetriștilor, precum Uber sau Taxify.

Astfel, sancţiunile Poliţiei vor fi mult mai uşor de aplicat şi vor si și mai drastice, cum ar fi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare sau a talonului pe o perioadă de 6 luni, ori amendă de 5.000 de lei. Totuși, Reprezentanţii Uber şi Taxify spun că aplicaţiile lor nu pot fi închise, pentru că ele operează la nivel mondial, dar va rămâne la latitudinea şoferilor dacă mai ies sau nu pe traseu.

S-au dat primele amenzi pentru Uber! 

Primele sacțiuni au fost deja aplicate! În cursul zilei de 16 mai, în Municipiul București au fost sancționați 4 conducători auto care efectuau transport public de persoane contra cost în regim de închiriere, pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim taxi sau de închiriere. Un conducător auto în vârstă de 34 de ani care efectua transport public de persoane contra cost în regim de închiriere, transportând clientul pe raza Municipiului București, deși este autorizat să efectueze acest tip de transport pe raza altei localități din jud. Ilfov, a fost sacționat conform prevederilor art. 52 alin (2), lit. v și art. 55 pct. 3), lit. a din Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi sau de închiriere. 

De asemenea, alți 3 conducători auto au fost sancționati pentru efectuarea transportului public de persoane contra cost în regim de închiriere, fără a deține autorizație taxi valabilă sau copie conformă pentru transportul de persoane în regim de închiriere, sancțiune prevazută de art. 7 alin (2) și sancționată de art. 55 pct. 3), lit. h din Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi sau de închiriere. În cazul ultimelor 3 sancțiuni, ca și măsura complementară s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Cei mai curajoși șoferi se încumetă să-și continue cursele, însă prima zi de intrare în vigoare a ordonanței care interzice Uber și celelalte aplicații de ridesharing a produs și efecte: cursele sunt mai scumpe.

 

Citește și: 

Noua modificare a legii taximetriei care ar putea afecta Uber şi Taxify

Protest al taximetriștilor în Capitală. O mașină UBER a fost blocată

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1