Prima victorie pentru părinții adoptivi ai Sorinei. Dosarul a fost mutat la Tribunalul Olt

Ultima actualizare:

    Sorina a fost adoptată de o familie de români care locuiește de ani buni în SUAfoto: arhivă personală
Sorina a fost adoptată de o familie de români care locuiește de ani buni în SUAfoto: arhivă personală

Părinții adoptivi ai Sorinei au obținut prima lor victorie în războiul declanșat după ce procurorii au ridicat-o cu mascații pe fetița adoptată de ei, de la asistentul maternal. Familia Săcărin solicitase strămutarea dosarului în care este judecată interdicția micuței de a părăsi țara, iar marți magistrații de la Curtea de Apel Craiova au admis cererea.

Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au decis marți ca dosarul Sorinei să fie mutat la Tribunalul Olt. Astfel, magistrații din Olt vor decide dacă fetița poate pleca în SUA, țara familiei sale adoptive.

„S-a admis cererea de strămutare a cauzei privind emiterea ordonanţei preşdinţiale. Dosarul va fi strămutat la Tribunalul Olt. Totodată, s-a decis şi refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, Ionel Grigorie, citat de Gazeta de Sud.

Emiterea unei ordonanţe preşedinţiale pentru interdicţia de a părăsi ţara, în cazul Sorinei, a fost solicitată de procurorul general Bogdan Licu. Solicitarea procurorului general a fost înregistrată iniţial de Tribunalul Mehedinţi. Această instanţă şi-a declinat competenţa către Judecătoria Baia de Aramă, instanţă care a dat ca termen data de 3 iulie.

Ulterior, familia adoptivă din SUA a solicitat strămutarea cauzei. Soții Săcărin au cerut ca dosarul să se judece la o instanţă care se află la o distanţă mai mare de Craiova şi Baia de Aramă. Ei au invocat atmosfera tensionată din jurul acestui caz și faptul că au fost agresați în mai multe rânduri după ce au fost recunoscuți pe stradă. Astfel, cauza urmează să fie judecată miercuri la Slatina, la Tribunalul Olt.

Sorina, luată cu mascații de la asistentul maternal

Fetița de 8 ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un fost asistent maternal din Baia de Aramă, după ce a fost înfiată de o familie de români care locuiesc în acest moment în Statele Unite. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!", dar și cum la un moment dat este târâtă de către procurorul care a coordonat intervenția. Asistenta maternală, rămasă fără atestat în luna mai, susținea că nu a refuzat adopția copilei și că a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.

Citește și:

O fetiţă din Mehedinți, târâtă de un procuror pentru a fi trimisă familiei adoptive din SUA

Cine sunt noii părinți adoptivi ai fetiței din Mehedinți. Locuiesc de ani buni la New York

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net