Procurorul general al României a cerut ca Sorina să nu fie lăsată să plece din țară

bogdan-licu-procuror-general.jpg

procurorul general bogdan licu
Procurorul general al României a cerut oficial ca Sorina să nu fie lăsată să plece din țară
foto: arhiva Click!

Sorina, fetița din Baia de Aramă care a fost adoptată de o familie de români din SUA, ar putea primi interdicția de a părăsi teritoriul României, potrivit unui comunicat al Ministerului Public, citat de Digi 24. Fetița de opt ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

„În vederea îndeplinirii rolului constituțional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societății, de apărare a ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie Bogdan Licu a formulat astăzi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.
Prin acțiunea formulată s-a solicitat și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată, astăzi 24 iunie 2019, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri.

La data de 21.06.2019, procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 din C. pen cu aplic. art. 38 din C. pen., fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a minorei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, la data de 21 iunie 2019, o percheziție la domiciliul asistentului maternal.
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Citește și:

VIDEO Cum se înțelege Sorina cu familia adoptivă. Noii părinți au filmat-o după ce s-a zis că în poze «râde forțat»

Primele declaraţii ale tatălui adoptiv al fetiţei din Mehedinţi: «Am urmat toţi paşii impuşi de lege»

Sorina a fost adoptată de o familie de români din SUA

Fetița din Baia de Aramă a fost adoptată de o familie de români din America, după ce nicio familie din țară nu a dorit să o adopte, potrivit autorităților. Și fosta asistentă maternală a dat de două ori declarație că nu dorește adopția, potrivit VeDemJust. Pe de altă parte, familia la care a crescut fetița până acum spune că i-a fost refuzată adopția.

Şi Viorica Dăncilă a ajuns să se implice în ce priveşte cazul fetiţiei. Prim-ministrul a cerut sâmbătă efectuarea unei anchete în cazul fetiţei ridicată de acasă pentru a fi dată în adopţie unei familii din SUA, subliniind că persoanele care vor fi găsite vinovate vor fi sancţionate.

Loading...
 
 

Citește și

  • Procurorul Maria Pițurcă, în timp ce o târa pe Sorina

    Noi amănunte ies la iveală în cazul fetiței adoptate de o familie de români stabilită în SUA. Avocatul asistentului maternal, care o crește de când s-a născut, spune că există un document ce arată că procurorul a acționat ilegal. Mai exact, nu ar fi trebuit să ia copilul cu forța, ci doar să strângă probe în dosarul deschis privind lipsirea de libertate și rele tratamente aplicate minorului.

  • În decursul ultimelor zile, internetul a fost martorul unei scene șocante, în care apărea o fetiță minoră care părea „târâtă” cu forța din casa asistentului maternal care a crescut-o, imaginile având un puternic impact emoțional și fiind „digerate” cu greu de privitori. După ce s-au mai calmat apele, s-a aflat în cele din urmă că imaginile în cauză au reprezentat doar o parte de adevăr.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1