Cine sunt noii părinți adoptivi ai fetiței din Mehedinți. Locuiesc de ani buni la New York

sorina_mehedinti_mama_adoptiva.jpg

sorina fetita mehedinti alaturi de mama adoptivă
Sorina va fi luată în SUA de părinții adoptivi
Foto: arhivă personală / PS News

În luna aprilie a acestui an, soții Ramona și Gabriel Săcărin au obținut dreptul de a o adopta pe Sorina, fetița din județul Mehedinți care a trecut printr-o experiență traumatizantă pentru un copil de doar opt ani: a fost luată cu forța, printre strigăte și vorbe grele, din familia de asistenți maternali în care locuia de câțiva ani. Soții Săcărin au primit o decizie judecătorească definitivă cu privire la adopție și au decis să o pună în aplicare. Au apelat la ajutorul unui procuror și așa au reușit să o aducă pe Sorina în familia lor în care mai există doi copii.

Părinții adoptivi ai Sorinei lucrează în domeniul medical

Ramona și Gabriel au plecat în căutarea unei vieți mai bune și a visului american în urmă cu 15, respectiv 20 de ani. S-au stabilit la New York, acolo unde s-au și cunoscut. Au împreună doi copii și lucrează în domeniul medical.

Fiica lor i-a convins să facă cerere de adopție

Și-au dorit să adopte, inspirați fiind de fiica lor, Ava, dar și de faptul că, de-a lungul generațiilor, în familia lor au mai existat astfel de cazuri. Au vrut ca, la rândul lor, să ofere șansă unui copil abandonat.

”Am plecat pe ideea că acceptăm pe oricine ne-ar da. Am vrut să dăm o șansă unui copil din țara în care venim. Avem și un istoric de adopții în familia noastră și am vrut să mulțumim cumva prin asta, să răsplătim ceva bun cu ceva bun. Iar fiica noastră, Ava, după ce a jucat la un moment dat la școală într-o piesă de teatru în rolul unei orfane, ne-a spus că și-ar dori o surioară și că ar trebui să ajutăm un copil fără familie”, au mărturisit pentru Libertatea soții Săcărin. 

122 de familii au refuzat să o adopte pe Sorina

Conform celor de la libertatea.ro, drumul Sorinei spre a-și găsi o familie a fost extrem de lung. Pe motiv că este de etnie romă, nu mai puțin de 122 de familii au refuzat să o adopte pe micuță.

 

Loading...