Mocănița a deraiat din nou! Salvamontiștii din Maramureș au intervenit

mocanita-deraiat.jpg

Mocănița a deraiat din nou
Foto: Facebook

La doar câteva zile de la incidentul în care Mocăniță de pe Valea Vaserului a deraiat și mai multe persoane au fost rănite, accidentul s-a repetat. Salvamontiștii din Maramureș au fost alertați vineri, 16 august, printr-un apel la 112 că un vagon al Mocăniței de pe Valea Vaserului a deraiat din nou.

Mocănița a deraiat din nou 

Din fericire, de data aceasta nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului. „Nu sunt victime, vagonul a fost repus pe şine şi a fost reluată activitatea”, a comunicat purtătorul de cuvând al ISU Maramureș. Cursele au fost reluate după circa 3 ore. 

Potrivit salvamontiştilor, nu se cunosc deocamdată alte detalii. Sâmbăta trecută, 12 persoane au fost rănite, după ce locomotiva Mocăniței a deraiat pe Valea Vaserului. Aproape 200 de persoane se aflau în acel moment în trenul de linie îngustă, printre care și un bebeluș, și a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală în acest sens. 

„Acțiune în desfășurare Salvamont Maramureș...Valea Vaserului traseul Mocaniței. În urmă unui apel venit prin 112 se pare că o garnitură (vagon) al Mocanitei ar fi deraiat la Km 8. Nu se cunosc deocamdată alte detalii. O echipă de prim răspuns a Salvamont Maramureș - formația Vișeu se deplasează de urgență în zona....

Totodată un echipaj de stingere de la Pompieri- Vișeu și un echipaj medical au plecat apre zona mai sus amintită. Echipajul de prim răspuns al Salvamont Maramureș se retage la baza având în vedere că nu există niciun rănit în urmă incidentului. În ceea ce privește funcționarea Mocaniței, nu suntem în măsură să oferim detalii acestea fiind exclusiv la latitudinea celor care se ocupă de această activitate turistică”, au precizat reprezentanții Salvamont Maramureș. 

Loading...

Citește și

  • Un bărbat de 44 de ani din comuna suceveană Moldoviţa a atacat cu pietre mocăniţa, celebrul trenuleţ turistic care traversează localitatea. Pe deasupra, bărbatul a pus pietre şi pe şine, iar mocăniţa a fost la un pas să deraieze. Înfuriaţi de acţiunea localnicului, câţiva turişti au coborât din tren şi l-au pălmuit. Incidentele s-au petrecut luni, 17 iunie, scrie adevarul.ro.

  • 12 persoane au fost rănite, printre care și un copil, după ce locomotiva Mocăniței a deraiat pe Valea Vaserului, în județul Maramureș, sâmbătă, 10 august. În trenul de linie îngustă se aflau aproximativ 200 de persoane în momentul deraierii, cursa fiind una obișnuită. Victimele au fost transportate în cel mai scurt timp la cel mai apropiat spital, pentru îngrijiri medicale. În urma incidentului, o zi mai târziu, polițiștii din Maramureș au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în acest caz.