Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul deraierii Mocăniţei

mocanita-isu-maramures_2.jpg

A fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă după deraierea Mocăniței
Foto: ISU Maramureș

12 persoane au fost rănite, printre care și un copil, după ce locomotiva Mocăniței a deraiat pe Valea Vaserului, în județul Maramureș, sâmbătă, 10 august. În trenul de linie îngustă se aflau aproximativ 200 de persoane în momentul deraierii, cursa fiind una obișnuită. Victimele au fost transportate în cel mai scurt timp la cel mai apropiat spital, pentru îngrijiri medicale. În urma incidentului, o zi mai târziu, polițiștii din Maramureș au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în acest caz.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul deraierii Mocăniţei 

Mai multe anchete au fost demarate după ce locomotiva Mocăniței a deraiat, rănind 12 persoane, printre care un bebeluș de o lună și un copil de trei ani. „Poliţiştii din Vişeu de Sus care au efectuat cercetarea la faţa locului au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul deraierii Mocăniţei. De asemenea, se continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor care au dus la acest incident. În acest caz a fost audiat şi mecanicul care conducea trenul respectiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, informează Mediafax.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș spun că luni vor ajunge în zonă pentru a verifica dacă au fost respectate normele de protecție. Trenul ar fi trebuit să circule cu restricţie de viteză, având în vedere că erau aproape 30 de grade Celsius, susține directorul instituției, potrivit știrileprotv.ro.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1