Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul deraierii Mocăniţei

Ultima actualizare:

    A fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă după deraierea Mocăniței Foto: ISU Maramureș
A fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă după deraierea Mocăniței Foto: ISU Maramureș

12 persoane au fost rănite, printre care și un copil, după ce locomotiva Mocăniței a deraiat pe Valea Vaserului, în județul Maramureș, sâmbătă, 10 august. În trenul de linie îngustă se aflau aproximativ 200 de persoane în momentul deraierii, cursa fiind una obișnuită. Victimele au fost transportate în cel mai scurt timp la cel mai apropiat spital, pentru îngrijiri medicale. În urma incidentului, o zi mai târziu, polițiștii din Maramureș au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în acest caz.

Mai multe anchete au fost demarate după ce locomotiva Mocăniței a deraiat, rănind 12 persoane, printre care un bebeluș de o lună și un copil de trei ani. „Poliţiştii din Vişeu de Sus care au efectuat cercetarea la faţa locului au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul deraierii Mocăniţei. De asemenea, se continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor care au dus la acest incident. În acest caz a fost audiat şi mecanicul care conducea trenul respectiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, informează Mediafax.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș spun că luni vor ajunge în zonă pentru a verifica dacă au fost respectate normele de protecție. Trenul ar fi trebuit să circule cu restricţie de viteză, având în vedere că erau aproape 30 de grade Celsius, susține directorul instituției, potrivit știrileprotv.ro.

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net